2021-04-08 15:48
1 polubienie
Polecam:) A co do miejsc, no to jeszcze dołączam Gteborg - studiowałam tam przez rok
A a propo Ustronia, to jak się pandemia skończy i będzie okazja, chętnie się tam wybiorę.
2021-04-08 15:52
1 polubienie
Ja też planuję już od lat tam wrócić!
Trzymam kciuki, a ze swojej strony też mogę Kraków polecić, mają tam dobrego wegaba chociażby.
W anglii w Birmingham jest dużo fajnych restauracji w centrum, też polecam, gdyby ktoś był.
Moim ulubionym miejscem w moim mieście jest centrum wspinaczkowe i taki park koło IKei z rzeczką.
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano." Cormac McCarthy, "Droga"
Puszkin — Wpis 27 z 57
2021-04-08 16:07
1 polubienie
W Anglii też w Birmingham zresztą pewnie wszędzie jest sklep, który się nazywa funciak. Można tam kupić 30 baterii za bodajrze 2, czy 3 funty. Już dokładnie nie pamiętam.
pates — Wpis 28 z 57
2021-04-08 16:13
W Krakowie też jest ciekawie, kilka razy byłem i nie powiem,
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Tak, jest, ale rozwala mnie coś takjego, że idzie się do funciaka a widzi się produkt który kosztuje 2 funty.
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano." Cormac McCarthy, "Droga"
Aa to prawda, skoro funciak to funta wszystko powinno kosztować.
Co do ulubionych miejsc to byłam na wycieczce z rodzinką w miejscowości Worksop i był tam fajny pub czy bar, gdzie możnabyło sobie wszamać dobry obiadek i mieli fajny klimacik.
pates — Wpis 32 z 57
2021-04-08 16:19
Z ciekawych jeszcze miejsc, to Gubałówka. Góra w Zakopanem, na której generalnie dzieje się sporo.
Co do Polski to odobało mi się w Rowach i Ustce.
pates — Wpis 34 z 57
2021-04-08 16:34
Rowy też nad morzem?
Tak.
Rzym też jest fajnym miejscem do zwiedzania. :)
Oczywiście pełna zgoda Puszkin. Ze swojej strony polecam też Miasto czy miasteczko York w Angli.
pates — Wpis 38 z 57
2021-04-08 18:02
w Rzymie był kuzyn i zachwala, kolega też, więc chyba coś w tym jest, trzeba będzie kiedyś pojechać jak się skończy koronka.
Ooo, to może kiedyś się wybiorę, w ogóle muszę tę Anglię pozwiedzać. -- (Snajper22): Oczywiście pełna zgoda Puszkin. Ze swojej strony polecam też Miasto czy miasteczko York w Angli. --
pates — Wpis 40 z 57
2021-04-08 18:05
Ja to do Japonii chętnie bym się wybrał, był ktoś?