Forum

Teamtalk i opinie

Forum mieszane

Poprzednia 2 / 6 Następna

Kosa12

#21 ·

Transcription

Moi drodzy, nvps.pl działa już od wczoraj, czyli jak pamiętam od... zaczął działać dziś, no od czwartku popołudnia, tak, dziś, no. I gracja, nie masz złej informacji, pod względem, coś tam było, ludzie zrobili to co zrobili, no. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

DJGraco

#22 ·

Transcription

publiczne, chociaż na publiczne też razem wchodzę, ale po prostu ostatnio, ostatnio tam miałem pewne nieprzyjemne sytuacje, jeśli chodzi o konferencje publiczne, dlatego postanowiłem trochę od tego odpocząć i pociecieć trochę na prywatnych i pogadać z pojedynczymi osobami. Ale ogólnie tym to uważam, że to bardzo fajny program, oferuje rozmowę bardzo dobrej jakości, nie to co Skype, z tym swoim śmiesznym otrzymiaczem, czy jak to tam.

violinist

#23 ·

Transcription

A no cóż, no nie działa dlatego, bo nikt nie był w stanie skoro, żeby pomóc go nam opłacić po prostu i nam w pewnym momencie zabrakło funduszy, żeby w porę opłacić serwer.

daszekmdn

#24 ·

1 likes
Transcription

to trzeba by było użytkowników wcześniej poinformować, to by może zapłacili. A tak jak się użytkownicy dowiadują dopiero po pytaniu, co się zepsuło, no to sorry.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

johnson

#25 ·

Transcription

Dzień dobry, może też i ja się dołączę, co mogę powiedzieć na ten temat, od kiedy mówię bardziej zacząłem używać go jak przyjechałem do Anglii, czy to już parę razy tam widziałem w Polsce jakoś Team Talka, już pamiętam dokładnie jak to tam się zaczęło, na początek się jakoś za bardzo nie przekonałem, ale później właśnie jak już tak na lepszym łączu w Anglii zacząłem siedzieć, sobie o tym przypomniałem, już nie pamiętam jak to dokładnie było, no i zacząłem używać, no to na Skype, nie wiem kiedy ostatni raz zajrzałem, już mam go, zawsze się może przydać, no bo cóż, tak wszystkich nagle na raz przekonać do Team Talka, no to na Skype to rozgłaszać, no to rozgłaszać, no to raczej przynajmniej z moich znajomych, no to nie wiem kto tego, no ale co, no właśnie jakoś dziękuję, właśnie użyłaś strumieniowania jakichś plików audio przez samego Team Talka, no Team Talk właśnie, cóż, no tworzenie właśnie tych konferencji, ktoś ma na przykład jakiś własny, jeszcze prowadzi stream internetowy, czy będzie robił jakieś podcasty, czy coś, to właśnie można to zrobić. Można się zgadać z kimś, no i właśnie poprowadzić to przez komunikator, no a wszystko po prostu nagrać, to też jest fajna sprawa. No niby ze Skype'a też można, no ale oczywiście to na Team Talku będzie miało stanowczo lepszą jakość. No co, no na pewno też fajne założenie własnego serwera, no jeżeli ktoś po prostu, jeżeli ktoś się na tym zna, no to dla niego będzie fajną rzeczą założenie serwera, a też tym ciekawiej, że jeżeli na przykład prowadzi jakąś własną stronę i wtedy może to rozgłosić na swojej i zaprosić na jakimś swoim projekcie, że może można do niego wchodzić, na tym, na tym, no także, no fakt, nie ma niby tych kontaktów, ale, a na serwerze, jeżeli jest się nowym, czy coś, to kogoś można poznać zawsze, więc, a jeżeli poda, wymieni się z kimś jakimś loginem fejsowym, czy tam nazwą na fejsie, czy gdzieś na gadu, zawsze można se napisać, wejdzie, wejdziemy na Team Talka, żeby pogadać se normalnie i w dobrej jakości. No wiele też narzekało, w pewnym sensie, na tym, że jest, no jest spora, spore sprzężenie, jak nie mamy, nie mamy podpiętych słów, słuchawek, no jest niby tam jedno, pewne ustawienie, co pomaga, ale, no, ponoć po, pogorsza trochę głośność, no więc, no dobrze mieć, dobrze mieć słuchawki, ja myślę, że to raczej nie problem, także, także właśnie, no. A jeszcze też, jeżeli ktoś faktycznie ma, ktoś woli na głośnikach, no kolejne rozwiązanie problemu, to jest też możliwość przełączenia, no na coś takiego, co się nazywa push to talk. Czyli wciśniemy sobie, ustawimy sobie jakiś klawisz, wciśniemy, powiemy swoje, co mamy powiedzieć, puścimy, no mikrofon nam się wycisza, trochę jak krótkofalówka, no. W Stanach wiem, że coś takiego, tak trochę odchodząc, w Stanach, to jakieś, no, trochę czasu temu, raczej kilkanaście lat temu widziałem właśnie, że ludzie, i to najczęściej, biegali z jakimiś tam motorolami, wykupowali jakiś abonament, no i właśnie było tak, trochę jakby, z telefonu mieli zrobioną pseudokrótkowalówkę, no to właśnie coś, na tej zasadzie działa ta funkcja w tym toku, nie. To jest też fajna sprawa, no. Mógłbym się tu zastanawiać i kombinować teraz, wymieniać, co mi się, co mi się podoba, co mi się jeszcze podoba, to zająłby mi, nie wiem, nie wiem jeszcze ile, także, no. Jak poznałem trochę ludzi, trochę też mi przypomnieli o tym toku, zacząłem właśnie bardziej wchodzić tu w Anglii, to naprawdę z niektórymi mi się dużo, dużo lepiej gada na tym toku, niż na właśnie Skype'ie, co teraz właśnie strasznie mało siedzę, nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem. Dobra, jak na razie to ode mnie tyle, zanim ja zacznę mówię, kręcić to, z tym bywa różnie. To się trzymajcie. No. I do następnego jakiegoś postu gdzieś.

Kosa12

#26 ·

Transcription

Witam serdecznie, to ja też się powiem co do mojego poprzednika. Ja zacząłem używać Tintoka od wersji 5.11, no taka starsza wersja, a potem co nieco się zmieniało. No i powiem, że Tintok co do jakości jest ogólnie lepszy, bo można rozmawiać na różne tematy z ludźmi. Jest to rozmowa konferencyjna, czyli tam rozmawia kilka osób na danym kanale. Żeby założyć serwer to trzeba mieć też publiczne API. No i osobny komputer, żeby ten serwer po prostu nam stał i działał. A co to właśnie do takich rzeczy? Ja akurat nie mam prywatnego serwera i na razie nie zamierzam. No to wchodzę na jakieś tam inne serwery, tak? Publiczne NVPS lub Teflonet albo na jakieś tam prywatne. Kogoś tam nie będę podziewał. Kogoś tam nie będę mówił, bo to nie warto. I oceniam Tintoka ogólnie na 5, bo stwierdziłem, że Tintok jest dobrą aplikacją. Nie ma tych kompresorów i różnych odszumiaczy i różnych takich tam... Znaczy no ma odszumiacz, ale nie ma tych różnych kompresorów, które pogarszają jakość dźwięku w ogóle w rozmowie. Tak? I o to chodzi, że trzeba... No... Jak to się mówi? No... I teraz jak używam do tej pory Tintoka, bo rozmawiam z różnymi ludźmi z całej Polski, nawet no też zagranicy, tylko, że zagranicy to jest trochę ciężko, bo musiałbym nie znać angielski i tak dalej. Ale dzięki temu... Tak, tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak. Tak, tak.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

matid25

#27 ·

Transcription

Witajcie, co do TeamTocka, to kiedyś, kiedyś, 3 lata temu, dawno i nieprawda, korzystałem, dokładnie testowałem TeamTocka na Androidzie, jeszcze wtedy Androida miałem, no i teraz szczerze powiedziałem, że kusi mnie, żeby wejść na TeamTocka, tylko teraz pytanie, skąd jakby pobrać wersję, no na pewno wyższą, bo ja jeszcze mam TeamTock 4 Classic i pytanie drugie, jak skonfigurować to, żeby chodziło.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

DJGraco

#28 ·

Transcription

Wiesz co, możemy się na brief umówić, ja się wszystko omówię, co trzeba zrobić. Eee... Na brief się umówimy.

Paulinux

#29 ·

Transcription

Dobra, nagrywam drugi raz ten wpis, bo mi się wcześniej skrinder za cicho nagrał. Mam nadzieję, że teraz będzie ok. Nawet pogłośnie go jeszcze trochę. Słuchajcie, czy NVPS działa? Odpalam sobie indoka, jak słyszycie. Wchodzę w manager serwerów. I mam drzewo. Puste drzewo. Pusty ten log. Pustą listę z pućkami. Tak jakby nic tu nie było. Tak jakby nic tu nie było. I uważam, że trzeba do wydłużenia. B duala m mą m i measurement m stopy ů jest to taki magiczny element. Zse 첨 jest wy Williien w

Happy hacking

longshoot

#30 ·

Transcription

Działa NVPS, oczywiście, że działa, nie wiem kiedy to w sumie, zresztą sprawdzę. Działa, bo to było parę dni temu, to nie wiem w sumie co się działo. Nie wiem w sumie czemu się nie łączy, ale jak coś to NVPS.pl działa.

Paulinux

#31 ·

1 likes
Transcription

Nie, podobno coś za mną było.

Happy hacking

daszekmdn

#32 ·

1 likes
Transcription

Owszem, nie działał parę dni temu.

wojtas

#33 ·

1 likes
Transcription

Ja powiem tak. Ja się zatrzymałam, jeśli chodzi o niedziałanie WPS-u, jak po prostu on nie był opłacony. I ja myślałam, że to z tego powodu jest, chyba że coś przegapiłem.

Prof.Falkowicz

#34 ·

Transcription

Na szczęście tutaj działa pojęcie, Patryku, też, że jest okej. I myślę, że ten Team Talk jest lepszy od Skype'a, ponieważ Team Talk nie będzie na nas wpisany, a Skype już niestety nie. Dziękuję.

wojtas

#35 ·

1 likes
Transcription

Posłuchaj mnie uważnie. TT to jest program, za pomocą którego możesz łączyć się z serwerami i można przez to rozmawiać i te inne rzeczy robić, które wiesz jakie pewnie. A NVPS jest to właśnie jeden z tych serwerów, do których można się połączyć. Tyle ode mnie. Pozdrawiam.

johnson

#36 ·

Transcription

Przy okazji jeszcze wiesz, możesz założyć własny serwer jak byś chciał, a tak na marginesie jeżeli już Arku mówisz to nie Patryk tylko Kacper to jedynie jedynie sygnatura. Dobra, nie będę robił off-topu

DJGraco

#37 ·

Transcription

Witajcie, niedawno wyszła nowa wersja TeamToka dla iOS 5.3.3 W tej wersji nowościami są m.in. w ustawieniach osobne okna dla niektórych konfiguracji Dla zdarzeń mowy jest osobne okienko, że się klika i potem przycisk wróć I co wreszcie jest, a czego nie było, to oznajmianie logowania się i wylogowywania się użytkowników Można włączyć to, wyłączyć, wreszcie ta opcja jest Tak więc, bardzo się cieszę

daszekmdn

#38 ·

1 likes
Transcription

Dla Windowsa z tego co widzę również jest TeamTalk 5.3.3, na razie w wersji beta.

DJGraco

#39 ·

Transcription

Nie można przeczytać co nowego w TeamTalku 5.3.3 na Windowsa, jeśli w ogóle coś jest.

dash

#40 ·

1 likes
Transcription

Niestety, graczynie tak łatwo przeczytać się nie da, bo wszystkie zmiany są opublikowane na Githubie i trzeba wejść po prostu w Team Talkowego Githuba. Na stronie BearWare jest podany link.

Ulotka, miouuuu!
Poprzednia 2 / 6 Następna