Transcription
Co do mnie, ja tam sobie poczekam jak będzie stabilna 533 i wtedy ją tam pobiorę, ale oczywiście jak będzie portable, to wtedy właśnie pobiorę i będę używał.
Co do mnie, ja tam sobie poczekam jak będzie stabilna 533 i wtedy ją tam pobiorę, ale oczywiście jak będzie portable, to wtedy właśnie pobiorę i będę używał.
Ej, wiolinist, a na iPhone'ie zaktualizowana wersja, a na TeamToka już, bo na iPhone'ie stabilna jest, nie wiem jak tam z Android'em, bo nie używam i raczej nie będę, chociaż zobaczymy, ale w każdym bądź razie, no, fajnie to wygląda i przynajmniej normalnie na NVPS'ie można na kanale głównym siedzieć.
Witajcie, informacja z frontu. W najnowszej wersji beta TeamToka na komputery 5.3.3 został dodany nowy fixture, który moim zdaniem powinien być już od pierwszej wersji. Jeżeli ktoś wrzuci plik na kanał, wszystkim obecnym na nim użytkownikom wyświetlicie informację, jaki plik został dodany. Taka sama sytuacja jest również z usuwaniem plików.
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Chcę Wam powiedzieć, że w dniu wczorajszym zainstalowałem w sobie Team Talka, więc gdyby ktoś chciał porozmawiać, to myślę, że nie powinno być problemu. Tylko wolałbym, żeby najpierw ktoś najpierw napisał wiadomość prywatną. Także pozdrawiam i życzę miłego poranka.
No i fajnie, że zainstalowałeś TeamTalka, bo TeamTalk też, po pierwsze, on jest dobry jakościowo i to nie jest tak, że na TeamTalku nie możesz przeprowadzić prywatnych rozmów. Ja takich rozmów na TeamTalku przeprowadziłam wiele, więc to nie jest tak, że na TeamTalku nie ma prywatności, bo prywatności w internecie tak naprawdę nie ma nigdzie, bo i tak jakby chcieli, to by cię podsłuchali wszędzie, czy to na Skype, czy to na TeamTalku, więc tak naprawdę to nie zmienia nic. Na TeamTalku masz lepszą jakość przede wszystkim dźwięku i więcej opcji, więc jakby rozmowy prywatne również tam mogą być przeprowadzone nawet tylko i wyłącznie w dwie osoby, gdyż po prostu rozmowa w grupie to jest tylko opcja, która nie musi być wykorzystana. Dziękuję.
Powiem tak, w sumie generalnie to wyszło tak wczoraj przypadkowo, bo troszkę sobie na Skype rozmawiałem z Daszkiem, no i coś tam chcieliśmy sobie przeglądać, tam troszkę sobie coś powspominać i tu znikąd nagle padła propozycja właśnie, żebym sobie zainstalował Team Talka, no i Daszek mi pomógł, zainstalowałem, pomógł mi tam potem skonfigurować mniej więcej jakoś. No i tutaj co do jakości dźwięku na Team Talku, to akurat tutaj masz rację. Team Talk ma 1000 razy lepszą jakość dźwięku niż Skype. To wczoraj zauważyłem właśnie. Bo już nawet wczoraj przystąpiłem. Z Team Talka rozmawiałem właśnie już przez Olympusa, bo na początku jak rozmawiałem przez Skype to byłem zmuszony podpiąć mikrofon, gdyż po prostu nie wiem dlaczego, ale Skype mi za bardzo nie chciał wykryć Olympusa. Nie wiem dlaczego, ale tak wyszło. W każdej bądź razie Team Talka mam już. I powiem szczerze, że zrobił na mnie duże wrażenie. Przede wszystkim co do jakości dźwięku. Na razie się z nim, że tak powiem, dopiero zaczynam, że tak powiem, oswajać. Dopiero się uczę. No i... No i... Jestem z Team Talka zadowolony. Także... Tyle.
Witam, no nie tak do końca znikąd, gdyż Skype po prostu nie pozwalał nic odtworzyć i wycinał dźwięk.
No tak, to akurat bardzo dobrze pamiętam, że Skype'ik sobie postanowił dźwięk wyciszyć, ale na szczęście przez ThinkBlocka można bardzo ładnie odtwarzać dźwięk, tak jak to robiliśmy dwa dni temu w nocy. Dziękuję.
Dobra, że pojawiła się lista publicznych serwerów, to fakto, dla początkujących, czy ogólnie dla wielu może być to lepsze, ale też daje pewną niezależność, no bo właśnie, tworzenie własnego serwera i tego, nie wiem, użytkownicy są zależni w zasadzie od ciebie, ty ustalisz wszystko, no i tyle, a co Skype taki, czy coś, no to tworzy se firma, no i nic więcej nie wymyślisz, no. No i klasyczne kontrolki oczywiście, więc to też ułatwia robotę całą na tym toku, nie.
Też Team Talk ma taką zaletę, że jak Ci się na przykład tnie internet, to możesz coś z tym zrobić, a w Skype'ie tak nie za bardzo.
Oczywiście ja też popieram, prawda, ten pomysł, żeby na TimTopu przebywać zamiast chyba na Skype'ie, ale słyszałem też, że nowy Skype, no, jest znacznie lepszy.
A jak Ci powiedzieć znacznie lepszy? On nie jest lepszy, on po prostu jest troszeczkę dostępniejszy i ja bym wolił raczej takie, nie wiem, rozmowy przez SIP na LTE niż takie rozmowy przez Skype dzisiejszy, bo a, jakość dźwięku jest fatalna, jeśli porównywać nawet do siódemki na przykład. Ja nie lubię tej nowej jakości w Skype'ie. B, po prostu wygląda to dość dziwnie. Jak na przykład wchodzisz w interakcję, no chociażby z jakimś chatem, często nie odczytujesz jakichś rzeczy, musisz skakać jak nieszczęsny zając po tym oknie, szukać coś, cały czas może coś pęknąć, włączyć się i tak dalej. W ogóle ja widzę, że ze stabilnością... U tego Skype'a, jeśli my mówimy o Skype'ie dla Windowsa 10, jest krucho. Jeśli już chcesz mieć Skype'a takiego mniej lub więcej dostępnego, ja bym Ci radził zerknąć jednak na Skype for Desktop. Jeśli nie znajdziesz go, napisz do mnie prywatną wiadomość, ja posiadam Instalkę.
A ja się tu mały obtopic zrobił, ale dobra, ja też trochę zrobię jako obtopic, skoro już się tutaj taka dyskusja wywiązała. Mianowicie, tak, co do Skype'a w wersji desktop, Monstricek, rzekomo on ma być przestać wspierany. No zobaczymy kiedy, ponoć od tego miesiąca, jak na razie działa. Co do czatów, tak, on czasami lubi sobie odbadać, dlatego ja, z racji tego, że bardzo rzadko kiedy rozmawiam przez Skype'a, ja praktycznie wcale nie rozmawiam. No to używam Skype'a przez Mirandę, bo zazwyczaj jak coś, to ja już piszę, a nie rozmawiam, a Skype na Mirandzie, znaczy przez Mirandę bardzo dobrze działa, więc to nie ma najmniejszego problemu. Co do Tim Talka, to powiem tak, jeżeli ktoś by chciał ze mną porozmawiać przez Tim Talka, no to raczej skłoniłbym się do napisania do mnie wiadomości prywatnej, bo ja wolę rozmawiać tak po prostu na jakimś, że tak powiem, prywatnym kanale. No i ja poza tym, tak jak mówię, ja dopiero się zapoznaję z Tim Talkiem, więc jeżeli będę mieć jakieś pytania, no to przecież tutaj bez problemu je zadam.
nie, Łukasz, ty troszeczkę mylisz się jest Skype 7, który tak naprawdę będzie niedługo zamknięty ale jest Skype 8 i ta ósemka to ona działać będzie prawdopodobnie dziwna, przydziwna jest, ale jest
Wiele się zmieniło od mojego ostatniego postu, bo teraz w tym toku jestem 24 na H, więc tak to wygląda, naprawdę można fajnych i ciekawych ludzi poznać.
No czyli ilość ludzi przekonujących zadziałała, bo kolejnego użytkownika przekonaliśmy do używania Team Talka. Fajnie.
Ano fajnie