EltenLink

#81 Julitka

@Wiolinistka Oczywiście, że wiem. Chodzi mi o to, że mam tutaj akurat większe pole manewru.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-12 11:58

#82 Wiolinistka

No, ale kapsułki też masz w tysiącach rodzajów, zapachów, do koloru, do białego itd

2021-04-12 20:10

#83 mustafa

Tak mają sens, używam tych z biedry i nie martwię się kolorami, wszystko do jednego bębna i heja.
Nic nigdy nie zafarbowało.

-- (Zuzler):
No dobra, a te chusteczki? Mają one w ogóle sens, próbował ktoś?

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2021-05-01 13:35

#84 mustafa

A one nie są przypadkiem naturalne, jakaś celuloza czy coś.

-- (Julitka):
To samo, co w kapsułkach, tylko że dodatkowo w kapsułkach jest ta folia i o nią mi chodzi najbardziej.

--

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
2021-05-01 13:36

#85 mustafa

A ja polecam mieć wszystkie takie same.
Mam 20 par czarnych z 10 par białych i tylko to musze rozróżnić.
Na upartego można mieć tylko białe albo tylko czarne i problem znika.

- (Monia01):
A ja polecam chodzić w skarpetkach nie do pary :D

--

2021-05-01 13:45

#86 nietoperz

Witajcie ja mam dwa pojemniki na pranie i przy pomocy kolortesta dziele sobie na białe i reszte a do prania urzywam kapsułek uniwersalnych a piore w temperaturze 40 stopni bo uważam że lepiej dać za niską temperature i ewentualnie puścić coś dwa razy jeśli się nie dopierze. tylko nie wkładajcie dwuch kapsułek na raz nawet jeśli macie bardzo brudne to pranie bo jedna się rozpuści w całości a druga nie do końca i poklei ubranie i wtedy bardzo ciężko jest to doprać oczywiście do prania używam chusteczek które wyłapują kolor z wody i do skarpet gumowych kułek, które powodują że pary są zachowane

2021-05-02 12:32

#87 cinkciarzpl

Nietoperzu, dzięki za konstruktywny głos. Czy mugłbyś jednak w trakcie pisania używać znaków interpunkcyjnych? Bardzo ułatwiłoby to nam życie obecnie czyta się ciebie jak szczekanie. wszystko na jednym oddechu :D

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-05-02 19:17

#88 Julitka

Już była kilka razy zwracana uwaga. :p
A np. jasne i ciemne Ci nie farbują @Nietoperz?
-- (cinkciarzpl):
Nietoperzu, dzięki za konstruktywny głos. Czy mugłbyś jednak w trakcie pisania używać znaków interpunkcyjnych? Bardzo ułatwiłoby to nam życie obecnie czyta się ciebie jak szczekanie. wszystko na jednym oddechu :D

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-05-03 09:23

#89 grzegorzm

Mi się kiedyś farbowały, może to zależy też od jakości ubrań.
-- (Julitka):
Już była kilka razy zwracana uwaga. :p
A np. jasne i ciemne Ci nie farbują @Nietoperz?
-- (cinkciarzpl):

--

--

2021-05-03 09:32

#90 Agata.d

Ja nigdy nie wrzucam wszystkiego jak leci do pralki. Lepiej jednak to pranie sortować kolorami, bo jeśli się tego nie robi, ubrania mogą po prostu zrobić się szare i nie ładne.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-05-05 11:48

#91 grzegorzm

Też mi się wydaje, że chusteczka nie załatwia na dłuższą metę wszystkiego.
-- (Agata.d):
Ja nigdy nie wrzucam wszystkiego jak leci do pralki. Lepiej jednak to pranie sortować kolorami, bo jeśli się tego nie robi, ubrania mogą po prostu zrobić się szare i nie ładne.

--

2021-05-05 11:49

#92 Agata.d

Nie wiem jak to tam jest z tymi chusteczkami, nie miałam potrzeby ich używania, ale sortowanie jest moim zdaniem naj mniej ryzykowne, choć nie łatwe, jeśli się nie ma kogoś widzącego pod ręką.
-- (grzegorzm):
Też mi się wydaje, że chusteczka nie załatwia na dłuższą metę wszystkiego.
-- (Agata.d):

--

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-05-05 11:53

#93 mustafa

Zawsze wrzucam dwie kapsułki i nigdy nie było jak napisałeś.

-- (nietoperz):
Witajcie ja mam dwa pojemniki na pranie i przy pomocy kolortesta dziele sobie na białe i reszte a do prania urzywam kapsułek uniwersalnych a piore w temperaturze 40 stopni bo uważam że lepiej dać za niską temperature i ewentualnie puścić coś dwa razy jeśli się nie dopierze. tylko nie wkładajcie dwuch kapsułek na raz nawet jeśli macie bardzo brudne to pranie bo jedna się rozpuści w całości a druga nie do końca i poklei ubranie i wtedy bardzo ciężko jest to doprać oczywiście do prania używam chusteczek które wyłapują kolor z wody i do skarpet gumowych kułek, które powodują że pary są zachowane

--

2021-05-07 09:40

#94 Wiolinistka

Hehe, po to kapsułka jest pewnego rodzaju porcją, żeby wystarczyła na bęben. Gdyby nie wystarczała, to by robili dwa razy większe :) Wrzucaj jedną, tak bym radziła

2021-05-07 10:17

#95 Julitka

Oczywiście, że chusteczka nie załatwi sprawy (nomen omen kiedyś Ula Pedantula robiła test chusteczek i wychodziło różnie), ale przynajmniej ograniczamy ryzyko, nawet jeżeli sortujemy pranie.

2022-03-15 14:40

#96 damianzegarek

Ja używam kapsułek plus płyn no i te chusteczki, ale co do ich niezawodności takiej stuprocentowej to bym się kłócił. Zdarzyło się niestety nawet z nimi, że mi się coś zafarbowało. I jeszcze, żeby to było jakoś regularnie to załóżmy spoko, ale to się robią plamy i już tak spoko nie jest :D

2022-07-09 13:54

#97 lwica

Ja zwykle używam tylko kapsułek, ale ich minus jest taki, że nie zawsze rozpuszczają się do końca, i czasem fragmenty tej otoczki zostają na ubraniach.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-07-09 14:00

#98 tomecki

My wkładamy kapsułki na dno pralki i od dłuższego czasu nie zdarzyło się żeby cokolwiek zostało przyklejone gdzieś tam.

2022-07-09 14:44

#99 misiek

No tak się generalnie robi.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-07-09 15:19

#100 Snajper22

@DamianZegarek, sprubuj puścić pralkę z chemią do prania na pusto, żeby się pralka przeczyściła. No chyba, że to nie to. :)

"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"
2022-07-09 15:28