Transcription
Ja teraz pokażę o co tutaj chodziło poprzednikowi, który mówił o trzaskach w MP3.
Ja teraz włączę radio i włączę w nie nagrywanie i zaraz zobaczycie co miał na myśli poprzednik mówiąc o tych trzaskach.
To będzie jakaś tam stacja 87,9, to jest Meloradio, ale to jest najmocniejsza stacja jaką tu łapię, bo obecnie jestem w Bielsku.
No ale mniejsza o to. Już Wam pokazuję w czym rzecz.
Takie trzaski teraz słychać, nawet jak jeszcze nie ma nagrywania.
Przychodzicie do służby.
Ale my chcemy włączyć nagrywanie.
Ale to lekko.
I zaraz powinny być trzaski, bo już nagrywanie włączyłem.
O!
O!
Słyszeliście?
Teraz będzie jeszcze raz.
I teraz będzie jeszcze raz.
Tu Meloradio, po prostu miłego dnia.
.
O, a nie daj Boże, żeby zrobić, o, będzie jeszcze gorzej zaraz.
Czekajcie, jeszcze raz. Celowo antenę tak obniżyłem, a właściwie kabel, no, wierzę, że było coś słychać, o, nawet jak wyłączę to, ją wyłączymy.
Także.
Także o to właśnie chodziło mojemu poprzednikowi, co do tej MP3-ki.
Power off.
Więc tak to właśnie wygląda. Przy bardzo silnej stacji, no, nie wiem, czy ta MP3-ka musiała to być przy bezpośrednim nadajniku z tej stacji, czy to ma wpływ na to, jaki jest długi kabel, bo obecnie ten kabel, z którego, że tak powiem, który potraktowałem jako antena i który jest podpięty pod głośnik i pod wejście słuchawek.
Więc tak to właśnie wygląda. O to właśnie chodziło mojemu poprzednikowi.
Tak jak mówiłem, no, zdarzały się sytuacje, jeżeli chodzi o tą MP3-kę, bo ja mam jeszcze jedną MP3-kę, która znacznie lepiej sobie z tym radzi i takich aż trzasków nie ma, jak w tej są trzaski.
To przykładowo.
Jeżeli chodzi o tą MP3-kę, którą właśnie teraz demonstrowałem tutaj i pokazywałem, no to jeżeli ja byłem w Częstochowie raz i wyłapałem RMF Max z Częstochowy, to gdy udało mi się ledwo, bo ledwo, zrobić tak, żeby to było w stereo,
to wówczas były trzaski, ale mniej.
Mniejsze takie, ale było tak, że zrywało w tym momencie stereo na ten czas, kiedy były te trzaski, potem się stereo jako tako pojawiało, no to także to w ten sposób wygląda.
Tutaj natomiast, no, jeżeli chodzi o tą stację Meloradion jest często, no to stereo raz jest, raz nie ma, bo tutaj nadajnik jest Góra Szyndzielnia, więc, no nie wiem, no ma dużą moc ten nadajnik tej stacji,
u mnie w Sosnowcu tą stację z Bielskiebie łapię i też katowicką łapię.
Tutaj też jakoś się postarać, można to w tej MP3-ce się katowickie Meloradion złapie, ale trzask jest wtedy masakryczny wtedy.
Jest bardzo masakryczny i, znaczy, coś tam łapię ledwo, bo ledwo, ale to mniej więcej to wam chciałem zademonstrować.
No tak, żebyście wiedzieli dokładnie, co ma, co tutaj mój poprzednik miał na myśli.
Właśnie mówiąc, że to trzaski słychać, no to tyle raczej, co chciałem wam pokazać i do usłyszenia.