Forum

Odtwarzacz Sansa Clip, opinie.

Forum mieszane

1 / 8 Następna

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

no witam was w kolejnym wątku na eltenie głosowym teraz chciałbym poznać waszą opinię odnośnie mp3 sam disk samsa klip jaką macie na temat tej mp3 opinie ja zacznę od siebie w ogóle najpierw powiem wam jak się o niej dowiedziałem bo powiem wam szczerze, że bardzo długi czas nie wiedziałem, że taka mp3 w ogóle istnieje na rynku a dowiedziałem się dopiero w zeszłym roku że tak powiem naprawdę się dowiedziałem i to chyba na początku zeszłego roku się dowiedziałem właśnie, że taka mp3 istnieje tylko, że już jak się dowiedziałem, że taka mp3 istnieje no to niestety ale okazało się, że już tej mp3 nie ma w sprzedaży w sklepie więc no niestety trochę bolewałem nad tym faktem ale no wiedziałem, że jeśli się człowiek dobrze postara i będzie cały czas szukał tej mp3 no to na olejek się ją w końcu znajdzie tak więc generalnie to yyyy w końcu udało mi się po nawet zadziwiająco krótkim czasie znaleźć tą mp3 na tablicy no jedyny minus że była używana no ale no niestety no skoro nie było możliwości hmmm kupienia nowej takiej mp3 a wielokrotnie chodziłem po sklepach bo jeszcze w szkołach Jeszcze miałem nadzieję, że cudem jakaś się jeszcze uchowa, że taką kupię, no to zdecydowałem się na kupno używanej MP3-ki SEMSA Clip. No i tak się też stało. Tylko, że na początku, no wiadomo, że nie wiedziałem dokładnie jak należy prawidłowo udźwiękowić tą MP3-kę, czyli jak należy prawidłowo wgrać rockboxa, tak? No i pamiętam, że kupiłem tą MP3-kę, cieszyłem się z niej w sumie, bo no mówię sobie, że wreszcie będę mieć jakąś MP3-kę, która będzie tam jakoś udźwiękowiona, że nie będę ciągle używał telefonu do słuchania muzyki, że wiadomo i to po dość nawet niskiej cenie się udało. No nie wiem. Nie miała aż takich śladów użytkowania, nie była w żaden sposób porysowana, nawet miałem do niej papiery i opakowanie, pamiętam. No i pamiętam, że no niestety długło się tą MP3-ką, a akurat nie nacieszyłem się tą MP3-ką, niestety, a już powiem wam, co się tak naprawdę stało. Dostałem tą MP3-kę rano, no i w godzinach wieczornych na Skype'ie zagadałem do takiego jednego kolegi, który powiedział, że mi tą MP3-kę ogarnie, no tylko żebym skonfigurował NVDA Remote. No i w godzinach wieczornych na Skype'ie zagadałem do takiego jednego kolegi, który powiedział, że mi tą MP3-kę ogarnie, no tylko żebym skonfigurował NVDA Remote. I żeby ją podpiąć rzecz jasna do komputera, że jeszcze ma taką miedną znajomą, która pomoże wgrać w nią Rockboxa, aby tą MP3-kę udźwiękowić. No dobrze. Zrobiłem tak, jak proszono mnie. No i co? Coś tam było robione, coś tam było instalowane i chyba w pewnym momencie ktoś... Coś źle zrobił. Nie wiem dokładnie, co się stało, ale niestety ta MP3 tego samego dnia, mówiąc konkretnie, została uceglona. Problem był taki, że niestety coś się stało, ktoś chyba coś źle zrobił. Wyjąłem tę MP3, poszedłem do osoby widzącej i mi się niestety okazało, że ta MP3 po przytrzymaniu guzika od włączania się tylko włącza i szybko wyłącza. Podpiąłem ją do komputera, no to był tylko dźwięk wykrywania, że sprzęt wykryto, ale niestety już nie pokazywało jej w moim komputerze. I tak oto pierwsza MP3 została uceglona. Powiem Wam szczerze, że nie będę ukrywał, że nie wpadłem w fulgę. No, bo no cóż, no ja sam nie umiałem grać w rockboxa i no cóż, no co mogłem zrobić? Nic się z nią nie dało zrobić. Jakoś się z tym pogodziłem, no ale nie było łatwo się z tym pogodzić. Tak Wam powiem szczerze, że trochę mnie to kosztowało. Ale w końcu trzeba było się z tym pogodzić. No bo innego wyjścia nie było. Tak, jakiś czas później udało mi się nabyć drugą MP3, 8-gigową, też w dobrym stanie. Tylko tym razem, no innego kolegi na Skype'ie napisałem i on mi już bez problemu ją skonfigurował i gadacza w niej miałem bardzo, bardzo długi czas. Bo prawie, prawie rok. Zaraz Wam powiem dlaczego prawie rok. Sytuacja wyglądała z tą MP3 następująca. I ja też trochę błędów narobiłem, ponieważ już kiedy ta osoba mi w pewnej kwestii coś doradziła, to już było za późno. Bo tej MP3 nie było. Ale już Wam tłumaczę, dlaczego tak się stało. Mianowicie, na samym osieńkim, na samym osieńkim początku MP3 przez bardzo długi czas bez problemu chodziła. Wszystko w niej działało, gadacz działał, takie tam. Ale po jakimś czasie zaczęły stopniowo z nią być problemy. To znaczy, był taki okres czasu, że się nie zajączała w ogóle. Podepnięcie pod komputer poza wykrywaniem dźwięku, znaczy poza dźwiękiem. Znaczy, poza dźwiękiem systemowym, że sprzęt został wykryty też jej nie pokazywało. Nic się nie dało zrobić. Ja już trochę załamany. Mówię, kolejna MP3 poszła się, że tak powiem, chrzanić. Ale mówię sobie, że ją zostawię. No bo kto wie, może coś z baterią, właściwie z akumulatorem, może coś faktycznie jest nie tak. Może faktycznie jest gdzieś problem. Nie wiem. Więc zostawiłem ją nad salusieńką w noc podepniętą pod ładowarkę w gniazdku. I dziwnym trafem ta MP3 następnego dnia odżyła. No i normalnie ją wykrywało. I tak było co jakiś czas. Że był taki sam problem, że dwa dni nie działała, potem znowu ją wykrywało. Potem znowu i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej, i tak dalej. Niestety, ale jak jechałem raz pociągiem do Wrocławia, to problem pojawił się już dosyć konkretnie. I to w zdecydowanie bardzo szybkim tempie. Ponieważ gdy właściwie ta sytuacja była tego typu, że... Słuchając muzyki w MP3 nagle mi przerwało muzykę. A dzień wcześniej MP3 ładowałem salusieńką w noc. No cóż, mimo uprzednich paru dobrych prób, nic się z nią nie dało zrobić. Nawet wyjmowałem kartę pamięci. Bez skutku. Mówię sobie, co jest. W pociągu było gniazdko pod kiołem, nic. Dobrze. We Wrocławiu, bo akurat nocowy dzień. Podpiąłem ją na całą noc, nic. Potem, jakiś czas później, znowu spróbowałem. No, uwieźcie mi, że ona zaczęła dziwnie się nagle zachowywać, bo... Niby się włączyła. Gadacz gadać gadał. Nagle przestał gadać. A na wyświetlaczu i tak były pokazywane... Było pokazywane menu. Czyli... Te wszystkie foldery, które są w MP3. Wszystko było nagle pokazane, mimo to, że gadacz nie gadał. No i... W końcu... No, był taki problem, że... Raz ją włączyłem ze znajomym. Gadała. Potem. Niby gadacz gadał, wszystko było pięknie, ładnie. Bateria była naładowana. Nie było żadnych problemów. Ale co? Wyłączyłem ją. Już się jej nie dało w ogóle włączyć. Dopiero potem ktoś mi powiedział, że jakaś kombinacja klawiszy jest. Że chyba trzeba przytrzymać środkowy i ten od włączania przez 30 sekund. Potem dopiero przytrzymać ten guzik od włączania, że ona wtedy się z powrotem włączy. Ale no nie wiem. Już dokładnie nie pamiętam. Jaka była ta kombinacja. Ale niestety... Wtedy... Wtedy kiedy już, że tak powiem dowiedziałem się, że coś takiego faktycznie istnieje tej MP3 już. Nie było, no bo stwierdziłem, że... Ona już po prostu nie ruszy. Ale mam teraz... Nową MP3. Właściwie mam kolejne dwie MP3. Udało mi się załatwić jedną. Z tablicy załatwiłem sobie dzień później. A drugą jakiś czas później sobie jeszcze jedną załatwiłem z tablicy. I to też po bardzo niskiej cenie. I obie działają bez problemu. Do dnia dzisiejszego. Więc mam nadzieję, że nie będzie problemów więcej. A tych MP3 nie używam na co dzień. Używam tylko... MP3. Właściwie jak na razie jednej. Tylko jak gdzieś jadę pociągiem. Czy... Gdy mam bardzo długą podróż. A teraz podyskutujmy sobie o minusach tego sprzętu. No niestety zauważyłem pewną wadę. Która jest w tej... W tych właściwie MP3. Tylko, że tutaj też właśnie słyszałem. Że niestety, ale to zależy właśnie od wgranego... ROG Boxa z programem udźwiękawiającym. Spotkałem się z opinią. Gdzieś czytałem. I chyba to było na forum Klango. Że niestety, ale... Gdy... Wgramy... Gramy program, który udźwiękawia. A właściwie to synteza mowy. Która w jakimś stopniu udźwiękawia tą MP3. Ponoć bardzo szybko bateria pada. No powiem tak. Z moich obserwacji. Jakie ja zaobserwowałem. No to... Bateria pada szybciej, gdy się radia słucha. Natomiast jak się muzyki słucha. Bateria bardzo długo trzyma. No niestety wada jest tego typu. Że się jak podgłośnij na fura MP3. Głośniki harczą. Nie próbowałem jeszcze nic. Modyfikować w ustawieniach. Jeśli chodzi o basy. Ale póki co. Tak jest. Przejdźmy dalej. Tak. Natomiast. Jeśli chodzi o ładowanie baterii. To zauważyłem, że. Nie wiem skąd to się bierze. Że niezależnie od tego. Czy ładujemy MP3. 12 godzin. Ta bateria. Owszem może inaczej. Ona się raz ładuje do 100%. A raz. Ładuje się tylko do. 90 paru procent. I na tym jakby ustaje to ładowanie. I no. Na tym się to wszystko kończy. I teraz powiem. Tak. Mam dwie MP3. I teraz wam powiem bardzo ciekawą. Opinię. Ponieważ wszystkie MP3. I ta pierwsza. Właściwie ta pierwsza MP3. Nawet nie zdążyłem sprawdzić w niej. Czy to jest prawda. Bo tak jak mówię. Zanim zdążyłem się z nią zadomowić. Została uceglona. Druga MP3. Jak się nie ładowało. No cóż. Maksymum. To było 14 godzin. I to był max. Trzecia MP3. Którą udało mi się nabyć. I którą posiadam. Też jak bateria się doładuje do końca. Trzyma bateria. Tylko 14 godzin. Natomiast jeszcze jedną MP3. Mam. I ta bateria. Słuchajcie. Nie wiedzieć jak to jest możliwe. Trzyma 26 godzin. I to jest jedyna MP3. Która tak długo. Baterię. Trzyma. Kolejna. To jak na razie ostatnia bada. Którą. Zauważyłem. No to. Troszkę. Ubolewam. Nad tym że. Nie ma żadnego guzika. Czy guzika. W żaden sposób jej zrestartować ręcznie. Kiedyś MP3. Które no niestety. Nie były udźwiękowione. Miały coś takiego. Że wkładało się gdzieś igłę. I one jakby się restartowały. No te MP3 niestety. Ani nie mają możliwości wymiany akumulatora. Bo jest wbudowane. Ani niestety nie mają możliwości. Aby je w razie czego. Zrestartować. Jedynie co. To tak jak wspomniałem. No to. Ta właśnie kombinacja. Klawiszy coś. Rzekomo daje. Osobiście tego nigdy. Nie próbowałem więc. Trudno mi jest się wypowiedzieć. Czy to aby na pewno. Jest. Skuteczne. No to. Zachęcam do udzielania się. W tym wątku. Odnośnie. Tych MP3. I serdecznie. Wszystkich pozdrawiam. Mając nadzieję. Że ten wątek. Nie ukaże się w jakimś. Kolejnym wątku tekstowym. LTNA. Tak jak to miało. Przypadek. Wczoraj. Jeszcze raz. Was serdecznie. Pozdrawiam. I do usłyszenia. W tym. Wątku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

longshoot

#2 ·

Transcription

Odtwarzacz fajny całkiem. Mikrofon ma całkiem, całkiem. Muzyki dało się na tym słuchać. Z radiem nie wiem, bo nie za bardzo używałem, ale pewnie też się dało. Nie wiem czy ten nagrany e-speak czy jakikolwiek ten sudezator ktoś sobie nabrał. Co jeszcze? Nie wiem jeszcze co chciałem powiedzieć, bo prawda braciszek mi przeszkodził, ale jak na razie to na tyle, więc pozdrawiam i do zobaczenia w następnym odcinku. Do zobaczenia.

lukasz1993258

#3 ·

Transcription

Radia się bardzo łatwo słuchało, więc to muszę akurat powiedzieć, że radia się bardzo łatwo słuchało i też czasami bardzo łatwo się z niego mogło, znaczy bardzo łatwo z radia się nagrywało, także naprawdę nie było problemów.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

A ja mam takie jeszcze tutaj jedno pytanie co do odtwarzacza MP3 sam Sakrip. Powiedzcie jeśli wiecie do jakiej pojemności wejdzie karta pamięci do MP3, bo ja na przykład mam 16-gigową kartę. Nie, 32-gigową. I właśnie chciałbym się dowiedzieć jaka jest maksymalna pojemność, to znaczy w jakiej pojemności MP3 sczyta tą kartę pamięci. Bo 32-gigową sczytuje. Pozdrawiam.

longshoot

#5 ·

Transcription

Ale to jaką masz kartę, to zależy jedynie od ciebie, bo wiesz, niestety, na przykład też zależy to chyba od mp3, no bo, ale taki sam klip, no to 16 giga powinno działać, a jak nie to trzeba. Może być cztero.

markus1234

#6 ·

Transcription

Jeśli chodzi o sensy klik to ją posiadam i jestem zadowolony z niej.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

Zrozumiałeś. Tak z ciekawości pytam po prostu, nie? Bo na przykład jeśli dam Ci teraz przykład telefonu na przykład. Masz na przykład, przykładowo Nokia E52, to na przykład tylko do 16 giga wejdzie karta, po wyżej już nie wejdzie, czyli na przykład jak ja kiedyś włożyłem 32 gigową kartę do telefonu Nokia E52, to powiem Ci szczerze, że nawet ten telefon nie był w stanie się włączyć. A on się nawet nie włączył w ogóle. Tylko zawibrowało i nic więcej nie robił. Nie wiem, tak to dziwnie wyglądało. Dopiero jak tą kartę wyjąłem, to on się wtedy włączył, więc tak jak mówię, moje pytanie jest takie, czy po prostu poza 32 gigową kartą jeszcze większa pojemność karty na przykład typu 64 gigowej karty pamięci microSD, czy taką kartę na przykład ta MP3KB była w stanie pociągnąć? O to mi chodzi. Pozdrawiam.

longshoot

#8 ·

Transcription

A co... a sorry, sorry... mój błąd... po prostu źle zrozumiałem, ale co do tego, czy przetworzy, myślę, że chyba powinno przetworzyć, bo skoro przetwarza 32-gigową, to prawdopodobnie, nie do końca to mogę potwierdzić, ale prawdopodobnie powinno działać.

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

Ja miałem parę dni temu taką sytuację, że jechałem sobie spokojnie do Sosnowca na Śląsk i słuchałem przez całą trasę MP3. Ona mi się rozładowała. Jak już tutaj wróciłem, to ją spokojnie naładowałem i co się nagle okazało, że ta MP3 nagle nie odpala. Potem ją znowu podładowarkę i odpaliła. Potem ją wypiłem z ładowarki po paru dobrych godzinach, znowu nie odpalała przez pół dnia, a dzisiaj normalnie odpaliła. Ale to ja mówię o tej MP3, która najwięcej baterii trzyma 14 godzin, jeśli oczywiście się tylko muzyki słucha, bo wiadomo, że przy radiu trochę więcej baterii wcina.

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

Witam Was. Ja mam do Was takie pytanie. Mam tutaj w ręku MP3, właśnie, z baterią, która trzyma 26 prawie godzin. Zresztą sami to usłyszycie zaraz, bo ją włączę. Ale sytuacja jest dosyć taka dziwna. Dlatego, bo dziwnie mi odczytuje częstotliwości stacji radiowych, mimo to, że tutaj jest zaznaczone, żeby mi odczytywało właśnie te częstotliwości, te wszystkie nazwy i inne rzeczy. Zresztą zaraz Wam to pokażę. I tutaj właśnie dziwnie mi to odczytuje. Ja sobie teraz przepnę na chwilę głośniki do MP3 tutaj. Właśnie je przepinam pod MP3. O, już jest podpięte. I teraz spróbuję tę MP3 włączyć. O, właśnie. I jak sami słyszycie, ona normalnie... ...normalnie gada. A żeby Wam udowodnić, ile tu bateria trzyma, to tylko wystarczy podejrzeć, wejść w... ...1. Nie, chwila. ...2. System. ...3. Informacja robota. ...4. Informacja podjęczowana. Czas na łańcuch. ...5. Informacja robota. ...6. Informacja robota. Czas na łańcuch. ...7. Nie, nie, nie, nie. To chwilka, bo ja tej MP3 już... ...sporo nie obsługiwałem. ...8. System. ...9. Informacja robota baterii. Nie, nie, nie, nie. To chwilka, bo ja tej MP3 już... Sporo nie obsługiwałem. ...7%. Napisy bubble. 174 db. O, jak sami słyszycie, poziom baterii tyle i tyle procent dwadzieścia parę... ...godzin, więc ta MP3 długo trzyma. ...Naprawdę sporo trzyma, więc no... ... association. ...ale mnie to nie interesuje, bo tutaj.... ...氩. ...patrzymy, bądź沒關係. ... ... ... ... ... ... ... ... Zgłośnijmy ją. Ale co mnie dziwi. Teraz o. Nie czyta mi częstotliwości. W ogóle. Jak tak klikam. Muszę. O i tak teraz czyta. I teraz. I teraz. 104,9. 105,1,2. 3,4,5. I tu będzie sk. I tu będzie sk. Mam poustawiane. Zaraz ja to znajdę. Bo w sumie teraz mam trochę problem żeby to znaleźć. Mam poustawiane. Zaraz ja to znajdę. Bo w sumie teraz mam trochę problem żeby to znaleźć. Mam poustawiane. Zaraz ja to znajdę. Bo w sumie teraz mam trochę problem żeby to znaleźć. Mówione foldery. Mówione foldery. I tutaj jest. Tutaj jest takie coś jak numery. Literuj. Wyłącz. Mówione foldery. Czyli ja na przykład dam. Literuj. Literuj żeby to. Literowało. Mówione nazwy plików. Mówione nazwy plików. Mówione nazwy plików. Literuj numery. Tutaj dam tak. Mówione nazwy plików. Wymawia rozszerzenia plików. Tak. Wymawia rozszerzenia plików. Informuj o stanie baterii. Tak. I teraz wyjdę z tego. Jeszcze raz wyjdę w radio. Wymawia rozszerzenia plików. Tak. Wymawia rozszerzenia plików. Tak. I teraz wyjdę z tego. Jeszcze raz wyjdę w radio. Wymawia rozszerzenia plików. Tak. To jest radio. To jest radio. I dalej mnie czyta częstotliwości. O i dopiero jak tak zrobię. I dalej mnie czyta częstotliwości. O i dopiero jak tak zrobię. To tak mnie czyta, to jak już chcę tak, no nie ma opcji żeby mnie to przeczytało. Dobre filmy. Codziennie w Stopklatce TV. To jest S-ka właśnie. Tomek Człowiek z radio FM. Ja coś jeszcze zobaczę. Może ja coś źle robię i to już będzie... ...kataloglip, wtyczki, cytręg, króty plik, bibliotek, znowu ustawienie nagrywania, radio FM. Eee... ...kataloglip, wtyczki, cytręg, króty plik, bibliotek, znowu ustawienia... ...ustawienia... ...ustawienia dźwięku... ...ustawienia ogólne, ustawienia tylu, ustawienia nagrywania... Eee... ...ustawienia tylu, ustawienia nagrywania... ...ustawienia ogólne... ...ustawienia ogólne, głos... ...menu głosowe... ...menu głosowe... ...mówione foldery, to damy... L-i... ...li-terys... ...mówiono... ...mówiono... ...mówiono... ...numery... ...numer... ...liter. ...numer... No i tutaj jest, że literuj, tu wszędzie jest literuj, ja staję i wyjdę. I dalej mi nie czyta tych częstotliwości. Więc ja nie wiem czemu tak jest. Wyłączę ją. I teraz ja jeszcze szybko się przejdę po drugą MP3. Też mam taką samą, ale to jest ta już gorsza MP3, która właśnie czyta. Ja Wam to zaraz nawet pokażę. To się na chwilę tutaj przepnę. Już kilka. Mam tą drugą MP3. Ile to to ma? No bardzo wiele wyciągnęło. Mam tą drugą MP3. Ileśkę. O jest. Jest 2. Ok. Podpięte słuchawki. Ja już wypiąłem. Mam teraz drugą MP3. Ta, która trzyma mniej. I z którą są często problemy. Więc ja mam nadzieję, że ona się włączy. Bo się chyba trochę zawiodę, jak się nie włączy. Ona ma trochę tutaj... Tak snider. Taką jakby, takie trochę usztywnione. Bo takie coś tu metalowe jest. No w każdym bądź razie. Ja tutaj... O. I teraz ją spróbuję włączyć. Oby się włączyła. Właśnie z nią są problemy. O włączyła się. No, no, no. Włączyła się ta MP3. Super. I teraz. Nie. Nie. Nie. Nie. Przedtem to były trudności. I... Chwilka, bo tutaj coś mi... W tym nagraniu le... O chyba. Tutaj jest jakby też mało stacji, a? No tak, że... A nie, to nie tak. Chwilka. Nie. O bo to... Emmm. Ehm wspoma... No i jak sami widzicie tutaj mi Stacja czyta Ja nie wiem czemu w tamtej nie czyta Wyłączę ją No i tak jak sami słyszycie Właśnie problem tkwi w tym Że ta MP3 Która właśnie czyta Znaczy która trzyma dłużej Baterię niż ta Bo ta trzyma tylko 16 godzin W sumie jestem w szoku że się włączyła Bo tak jak wspomniałem z nią są problemy Żeby Ona Reagowała na takie Znaczy żeby ona się włączała Z nią są właśnie Takie właśnie Małe jazdy No ale Skoro się udało to się udało Myślę że już wyjaśniłem dokładnie O co mi chodzi Więc jeśli wiecie gdzie jest tego przyczyna Bo tutaj tak jak mówiłem Wszystkie ustawienia są takie same jak w tamtej MP3 Jeszcze sprawdzałem Upewniałem się przecież przed chwilą I wszystko się jakby zgadza Więc ja nie wiem gdzie tu jest przyczyna No także Sorry za taki przedługawy wątek A raczej wpis No i raczej tyle No bo normalnie wiedziałem Nie umiem tego inaczej jakby pokazać O co mi dokładnie chodzi Także pozdrawiam

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Witajcie! Utworzyłem przed chwilą wątek tekstowy dotyczący mojego problemu, lecz wiem, że są tutaj ludzie, którzy fur tekstowych raczej nie czytają. Dziś, po około dwóch latach od ostatniego uruchamiania, odpaliłem swoją stancę Clip+. W nocy po prostu udało mi się ją włączyć w jakiś sposób. Po prostu zrestartowałem ją tak, jak ktoś mi polecił, dwoma przyciskami, żeby zechciała działać, bo wcześniej była jakby zawieszona. No i protokół wysyłania plików jest taki, jak w telefonie. Próbowałem wysłać rockboxa, ale podczas wysyłania prędkość naprawdę skakała. Jakby z tym urządzeniem było już coś nie tak, no ale postanowiłem dociągnąć to do końca. No więc wysłałem pliki, po prostu ctrl-c, ctrl-v i jeden plik się pominął, nie wiadomo z jakich przyczyn. No to powiedziałem sobie, że po prostu go dogram. Dałem ctrl-v, żeby zamienić folder i Windows zapytał mnie, czy pliki zamienić. No to dałem mu, żeby pominął wszelkie konflikty. No i wydawało mi się, że... Dawało mi się, że albo ten plik się dograł, albo jednak się wysłał. Odpaliłem sansę po odłączeniu od USB i niestety nie działa. Chyba. Ja nie widzę na tyle, żeby cokolwiek stwierdzić. Nawet światła, bo mam poczucie światła takie już nikłe. Nie jestem w stanie określić tego, czy na ekranie coś jest, czy coś nie ma. Czy ekran w ogóle się świeci. Po podłączeniu do komputera wyświetla się dysk wymienny G. Bez w ogóle możliwości sprawdzenia stanu plików. Wolnego miejsca i tak dalej. Przy próbie wejścia kończy się to komputer brak odpowiedzi. I się rozłącza i wyświetla, że nie udało się. Nie rozpoznano urządzenia USB. I pytaniem jest, czy ja w tym momencie, próbując zainstalować, na niej rockboxa, gdzie ten plik się pominął, ją po prostu, że tak powiem, nie wiem, jakoś zawiesiłem? Coś? Nie wiem, bo próbowałem już ją restartować nawet. Niestety nic z tego nie wynikło. I w jaki sposób mogę ją odwrócić? W jaki sposób mogę ją odratować? Naprawić to, co się stało? I czy w ogóle mogę?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

cinkciarzpl

#12 ·

Transcription

No hej, bardzo dobry odtwarzacz, chociaż nie tylko Sansa Clip Plus, bo pewnie o to chodzi, tam warto pamiętać o tym, że są dwie Sansy, jest Sansa Clip i Sansa Clip Plus. I różne inne urządzenia współpracują z tym ROG Boxem, także nie jesteśmy uzależnieni od Sansy, której już nie ma tak naprawdę. Jeszcze w zeszłym roku na Allegro można było dostać niedobitki magazynowe. Jeden sprzedawca... ...pompował tysiąc sztuk i za kilka miesięcy już tego nie było, więc no teraz tylko ewentualnie jakieś używki można dostać, ja zresztą właśnie robię koleżance taką Sansę. I no cóż, bardzo dobrze współpracuję z różnymi formatami plików, tu rzeczywiście nie ma... ...nic do zarzucenia, różne flace, nie flace i tego typu rzeczy, na pewno jest to szybsze niż obsługa telefonu komórkowego, nawet najlepszego odtwarzacza, no to specyfika ekranu dotykowego, specyfika tego, że to jest smartfon, czyli kolejny komputerek w kieszeni, no powoduje, że to nie jest takie szybkie. Ja mogę odpalić Sansę, prawda, i w trzy sekundy tę muzykę... ...to można sobie odtwarzać, no niby telefon też, ale no telefon ma jedną zasadniczą wadę, to znaczy w większości tych na przykład androidowych telefonów, na słabszych słuchawkach, chociaż nie tylko na tych słabszych, często się zdarzają różne kwantyzacje bitowe, takie resamplingi jakby, kiepsko słyszalne, ale mimo wszystko, zwłaszcza kiedy jest cichszy fragment. Szum w słuchawkach na przykład, bo wzmacniacz jest za silny, za słaby, tego typu historie, no w Sansach tego nie ma. Natomiast co do radia w Sansie, no to nie jest to niestety nic dobrego, ja miałem tych Sans też już ileś i akurat, no tak się składa, że ja mam raczej do czynienia tutaj u siebie z... ...z tajnikami albo słabszej mocy, albo po prostu odległość od miasta robi swoje i no większość tych Sans, no ma naprawdę kiepski ten odbiornik, te szumy, szumiące stereo, to jest coś normalnego tam, podczas kiedy na normalnym radiu... ...z odpowiednio zrobioną anteną, no... ...wyciągniętą teleskopówką nawet, tego szumu już nie ma wcale. Poza tym, nawet jeśli nie szumi to radio, nawet jeśli odbiera się dobrze, to zawsze w tle słychać takie... ...także no jest to trochę irytujące. Nagrywa też niezbyt dobrze, tak naprawdę, zwłaszcza jeżeli jest słabszy sygnał, to co mniej więcej 5 sekund słychać takie poszumy jakieś, jakby... ...bufor się zapisywa. No dramat, dramat. Także nie, nie jest to akurat to zastosowanie, ale jako odtwarzacz jak najbardziej i polecam nie tylko Sansa Clip Plus, ale w ogóle wszystko co wspierane jest przez Rockboxa, chociaż niestety, no... ...prawdopodobnie tego będzie coraz mniej, bo telefony, smartfony, Spotify, prawda, i tego typu badziewia rządzą i coraz bardziej będą... ...dominować, tak myślę.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

lukasz1993258

#13 ·

Transcription

Więc ja powiem może w ten sposób, co do twojego zapytania Daszek. Wygląda na to, że niestety, ale ta MP3 została mówiąc wprost i kolusjalnie uśmiercona. Ja raz też taki miałem przypadek, pamiętam. Wyglądało to w mniej więcej podobny sposób, bo ja pierwsza MP3, właśnie Sansa Clip, którą sobie nabyłem. Ktoś mi wgrywał rockboxa, ktoś przecież przypadek pomylił pliki. Rezultat był tego taki, że ona się już w ogóle nie załączała. No i w komputerze, kiedy się podpinało to, niestety był tylko dźwięk systemowy, że się podpina. Coś pod USB, ale nawet nie wyskakiwało okienko, że coś wygryło. Więc wygląda na to, że ta MP3 twoja jest już uceglona, że tak powiem. I mam też jeszcze takie pytanie, żeby mi ktoś mniej więcej powiedział, w jaki sposób, w razie czego się dokładnie MP3 restartuje. Bo ktoś mi kiedyś tłumaczył, ale ja już po prostu zapomniałem. Pozdrawiam. Dzięki.

daszekmdn

#14 ·

1 likes
Transcription

MP3 możesz zrestartować trzymając wyłącznik górny i ten środkowy przycisk, jeśli się całkowicie zawiesi na przykład.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

lukasz1993258

#15 ·

Transcription

I rozumiem, że to musi być restartowane przez jakieś minimum 30 sekund?

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

Dzisiaj robiłem pewne porównanie Jeżeli chodzi o stacje radiowe Jeżeli chodzi o sam seklip No i teraz powiem w tym momencie W ten oto sposób Próbowałem nagrać z ciekawości Fragment jakiejś tam audycji Na mp3 Tylko mi nie chodziło o stacje Które dobrze odbiera Tylko o takie stacje Które mają dosyć słabą moc Ale jako taką je łapię No w miarę, że idzie jeszcze je zrozumieć No i cóż Akurat udało mi się złapać radio Pruszków Podejrzewam, że jak się nie mylę Nie, radio Pop Przepraszam, radio Pop No i tak, jak nie włączyłem nagrywania W tej mp3 to radio Pop Jako tak ona łapało Chociaż ledwo Zupełnie ledwo, ledwo Trzeba się było nieźle nagimnastykować To nie powiem, że nie No ale Ale w końcu Postanowiłem jednak włączyć nagrywanie I faktycznie tutaj Poprzednik miał rację, że co 5 sekund Jest taki jakby Dziwny sygnał Ale dopiero jak się nagrywa Co dziwne Jak nagrywam na przykład przy stacji, która ma odbiór stereo Nawet zanim się wyłączy nagrywanie No to jak się włączy nagrywanie wówczas wtedy To aż tego nie słychać w ogóle wcale Aż tego wcale w ogóle nie słychać Jakieś tam są przestrzenia co 5-6 sekund Ale aż takiej tragedii jeszcze nie ma Co to uważam? Że to jest jakieś takie Dosyć dziwne No ale cóż No to raczej tyle Jeżeli chodzi o ten wątek Pozdrawiam

anorcia

#17 ·

1 likes
Transcription

Witajcie. Ja też posiadam Sans Eclipse. Ogólnie jestem z niej zadowolona, ale mam ją gdzieś tak od dwóch lat, powiedzmy, tak chyba mniej więcej. No i na początku bateria trzymała mi pięknie. No jakieś 12 godzin powiedzmy. No teraz ten czas się skrócił. No fakt, że sporo na niej słucham, ale ten czas się skrócił tak, że właściwie cały czas praktycznie muszę ją nosić podłączoną do powerbanka. No, także to jest ten minus. W sumie radia raczej nie słuchałam. Raczej tam jest bardziej potrzebne do, no właśnie do jakichś tam książek. A jeśli chodzi o karty, to mam trzydziestki dwójki. Chciałam sobie nawet kupić, był taki moment, kiedy sobie chciałam kupić sto dwudziestkę ósemkę, ale jak zadzwoniłam do tej firmy Sandisk, to tam mi powiedzieli, że ogólnie powinno się stosować szesnastki. No i że to dziwne, że mi zadziałała trzydziestka dwójka. No więc, no nie planuję na razie zwiększać. Po prostu kupiłam sobie kilka kart tych trzydziestka dwójki. To trzydziestek dwójek. Aczkolwiek, no można by sprawdzić czy, tylko, że to trzeba by wtedy z Sandiska na przykład sześćdziesiątkę czwórkę, bo próbowałam z Kingstona, no to nie chciała zadziałać. A z Sandiska, no ciekawe. Tylko, że myślę, że wtedy dłużej by się te pliki, wszystko ładowało. Jakby tak ją całą zapełnić. No, ale można by spróbować. Także mówię, ogólnie z Sansy jestem zadowolona. Aczkolwiek, gdyby się dało wymienić akumulatorek sam. Chociaż to pewnie się nie opłaca. Pewnie lepiej kupić od razu całą Sansę. Nową.

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

No niestety, ale akumulatorka się w tej MP3 nie wymieni, nawet by się nie mogła rozkręcić, bo to wszystko rozklejone, więc no wymiana akumulatorka jest raczej niemożliwa, niestety. Druga sprawa też jest tego typu, że no tak jak ja tu już tutaj w tym poście wspomniałem, ja mam dwie sam dysk, sam saklip, jedna trzyma faktycznie 14 godzin, a druga tu już na Tivo 100 pokazane, że trzyma dwadzieścia parę godzin. Poza tym, że w jednej MP3 saklip jest uszkodzony, no to tak to dwie chodzą idealnie, bez żadnego problemu, pięknie działają, obie się spisują na medal. No, a co do kart, to ja mam w jednej 32-gigową kartę i działa bez zarzutu, normalnie widzi z niej muzykę, nie ma żadnego problemu.

waclawnh

#19 ·

Transcription

ale jaką macie sansę, bo były dwa rodzaje była Clip Plus i Clip Zip ta Clip Zip ma prostokątny przycisk w środku tego joysticka do zatwierdzania a Clip Plus miała kwadratowy ta Clip Zip jest nowszą generacją Clip Plusa i ma dużo lepsze radio to radio się nawet nie ma co porównywać z tym co było w Clip Plusie

LINE

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Samsa Clip Plus

1 / 8 Następna