Popmundo
Wróć do Gry tekstowe#1281 Julitka
Boże, ta dzisiejsza młodzież...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1282 Kasia
Dobrze, że zakupiliśmy w jednej z paczek pas cnoty. Mam 3 małe córki i jak mi wszystkie zaczną seks uprawiać i się zaciążać, to mi się życie skończy. Na wnuki nie nastarczę i na dzieci już w ogóle. A gdzie tu myśleć o prawnukach.
A zmieniając temat,mówiąc, jak czegoś potrzebujecie to piszcie, pomogę w miarę możliwości.
#1283 Kasia
O Kobe! Ja teraz zerkam, że Zosieńka to ma dopiero 16 lat. Tosz to jeszcze młode dziewcze i już z invitro skorzystała? Matko Kobe przenajpiękniejsza. Co to się wyrabia na tym świecie.
#1284 longshoot
matko rozmnażacie się jak kruliki.
#1285 djsenter
Ja to biorąc pod uwagę mój anarchistyczny anty społeczny i anty wszystko stosunek Punkowca, to właściwie powinienem być bardziej wolnościowy w sprawach łóżkowych, ale co ciekawe po trasie mam zamiar się zaręczyć z wspaniałą, wierną mi kobietą która to gra jako DJ w swoim solowym zespole elektronicznym :D
Różne scenariusze pisze życie.
#1286 Julitka
Sama jestem jak palec i nikt mnie nie lubi, to co mam się ograniczać? Przynajmniej miejsce w moich ramionkach nie będzie puste, a i temat na pierwsze strony gazet jak znalazł! <3
-- (Kasia):
O Kobe! Ja teraz zerkam, że Zosieńka to ma dopiero 16 lat. Tosz to jeszcze młode dziewcze i już z invitro skorzystała? Matko Kobe przenajpiękniejsza. Co to się wyrabia na tym świecie.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1287 Julitka
A tak a propos gazet, to jak dostać się do programu tv i kiedy warto?
#1288 longshoot
jak twój zespuł wyrusza w trase koncertową to cię programy telewizyjne zapraszają.
#1289 Julitka
Ej, matko rodu, nie to, że coś, ale Twoje dziecię średnie to chyba ma jakieś problemy życiowe, tzn. w kiepskim jest nastroju generalnie. Chyba żoneczka coś nie pomaga, czy jak...
#1290 Kasia
Za dużo się uczy. Musi się podnieść, bo mi zaraz w depresję wpadnie i doszpitala pójdzie, a zamierza robić kilka przygód w najbliższym czasie, w których nagrodą są pd doświadczenia. Żonę to on kocha jak mało który, ona była jego pierwszą i zostanie zapewne ostatnią.
#1291 Julitka
A jak można łatwo podnosić nastrój? Tzn. wiem, że priorytetami, ale nie pamiętam, który co daje.
#1292 Kasia
Imprezowanie do rana i chodzenie na zakupy podnosi nastrój. Odpoczywanie w domu, albo w hotelu zdrowie.
#1293 fantasma467
Również używanie przedmiotów domowych takich jak prysznic, konsola, telewizor, basen itd, może podnieść samopoczucie.
#1294 Julitka
No, jeżeli kogoś na dom stać. :)
-- (fantasma467):
Również używanie przedmiotów domowych takich jak prysznic, konsola, telewizor, basen itd, może podnieść samopoczucie.
--
#1295 longshoot
a jaki dom cię ciekawi, tomoże ktoś mógłby pożyczyc gotówkę.
#1296 Julitka
Dom lub ew. willa, ale mi się nie spieszy, poczekam i zarobię. :)
#1297 Kasia
Są też domy otwarte w wielu miastach i są tam wymienione przez fantasmę przedmioty. Dzisiaj jest dzień kobe i można zrobić jedną z kilku przygód, aby podnieść sobie gatunek muzyczny o gwiazdkę.
https://popopedia.fandom.com/pl/wiki/Dzie%C5%84_%C5%9Bw._Kobe
Poczytajcie sobie i wybierzcie, którą z przygód najprościej dla was na początek będzie zrobić. Pamiętajcie, że dobry nastrój i zdrowie to podstawa, bo na takich przygodach szybko leci w dół, więc przydałyby się na pewno tabletki przeciówbólowe, można je kupić na pewno w którymś wątku na angielskim forum, nie są specjalnie drogie. Mój synuś starszy też potrafi je robić, tylko pewnie nie ma składników :D
#1298 Julitka
No tak, ale jak można użyć mapy?
#1299 Kasia
Bardzo prosto. Trzeba ją po prostu mieć otwartą, spisaną, w sensie chodzi o to, żeby wiedzieć w co klikać. Kiedy udacie się na miejsce przygody, wchodzicie w lokacje i tam macie coś takiego, jak eksploruj teren. Tam wtedy trzeba sobie strzałeczkami szukać tych kierunków, ewentualnie chodzić g, po grafikach i nvda normalnie czyta n, en, nw, sw, s i tak dalej i trzeba wiedzieć w co klikać. Czasami trzeba też wchodzić w ekwipunek w danej lokacji, żeby użyć jakichś ścieżek, albo przedmiotów przed eksploracją, ale to wszystko jest rozpisane, co po kolei robić w obrębie danej przygody.
#1300 fantasma467
Nie miałam na myśli konkretnie własnego domu Julitko. Chodziło mi o otwarte gdzie również można używać przedmiotów jak we własnym.