EltenLink

#1261 Julitka

Nie. Jak raz przeczytasz, to potem musisz się uczyć. I to jest tak, że do komponowania potrzebujesz oczywiście podstaw Twojego gatunku, danego instrumentu i podstaw komponowania oraz muzykalności z atrybutów, a do pisania tekstów - tego wszystkiego z umiejętności, tylko zamiast podstaw komponowania - podstaw pisania tekstów piosenek, a zamiast muzykalności - inteligencji.
Na początek zdecydowanie radzę dodać do repertuaru piosenki sławnych ludzi jako covery - masz wtedy zapewniony repertuar, a możesz się uczyć.
-- (daszekmdn):
A czy jak kupię drugi raz tą samą książkę to coś da?

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-06-03 12:19

#1262 Julitka

A gdzie mogę znaleźć poradniki? Dziękuję za gratulacje, na razie czujemy się w miarę dobrze, chociaż ciąża to jednak nie przelewki są. :(
-- (Kasia):
Zachęcam was drodzy popowicze do pisania artykułów dla naszej Warszawy. Nie jest to trudne, wystarczy sobie poczytać jak inni piszą, a są naprawdę różne style pisania. Trzeba tylko pisać o popowej rzeczywistości. Krzysztof już stworzył kilkanaście artykułów i pewnie pisałby dalej, tylko nie mam czasu :D

Przygody popowe w większości też są dla nas do ogarnięcia, gdyby ktoś chciał i się zastanawiał. Fajna to rozrywka w przerwach od koncertowania, albo po prostu zamiast koncertowania. Fajne jest to, że nie trzeba być muzykiem, albo bandytą, pop nam daje wiele dróg rozwoju.

Zosi gratuluję dzidziusia w drodze i polecam poczytać różne poradniki apropo popowych dzidziutków. Co z nimi można robić i tak dalej. My z Alicją gramy tak ostro od września i dorobilim się łącznie sześciorga dzieci. Dwóch najstarszych synów pożenilim, doczekalim się trojga wnucząt, a czwarte chyba w planach :D także klan węgrzynów się rozrósł. Chętnie dzieciątka oddam jak pod rosną za mężów i żony, grajcie i cierpliwie czekajcie haha :D

Przyjazny naszej rodzinie jest równie duży ród Falkiewiczów, więc zostańcie i grajcie z nami.

No i polecam też zajrzeć na fora społecznościowe, żeby zawierać nowe znajomości, brać udział w eventach, albo handlować przedmiotami. Istnieje szansa, że robiąc tak wiele rzeczy w tej grze, tak szybko się ona nie znudzi.

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-06-03 12:21

#1263 fantasma467

W zakładce samouczki dowiecie się wszystkiego co najważniejsze w tej grze. Radzę je zrobić. Niektóre z nich dają umiejętność. Jeden nawet daje dopalacz umiejętności 3 gwiazdki, który można wykorzystać podnosząc jedną, lub rozdzielić na kilka po gwiazdce.

Edytowano 2022-06-03 12:42

#1264 Kasia

Poradniki? Ja korzystałam z tego.

https://popmundo-faq.fandom.com/pl/wiki/Dzieci-- (

https://botmundo.bheuv.dev/guides/search/children

Pewnie w obu wersjach językowych są praktycznie takie same, ale masz tam również linki do osobnych artykulików. O przydatnych zabawkach, przedmiotach i tak dalej.
Julitka):
A gdzie mogę znaleźć poradniki? Dziękuję za gratulacje, na razie czujemy się w miarę dobrze, chociaż ciąża to jednak nie przelewki są. :(
-- (Kasia):
Zachęcam was drodzy popowicze do pisania artykułów dla naszej Warszawy. Nie jest to trudne, wystarczy sobie poczytać jak inni piszą, a są naprawdę różne style pisania. Trzeba tylko pisać o popowej rzeczywistości. Krzysztof już stworzył kilkanaście artykułów i pewnie pisałby dalej, tylko nie mam czasu :D

Przygody popowe w większości też są dla nas do ogarnięcia, gdyby ktoś chciał i się zastanawiał. Fajna to rozrywka w przerwach od koncertowania, albo po prostu zamiast koncertowania. Fajne jest to, że nie trzeba być muzykiem, albo bandytą, pop nam daje wiele dróg rozwoju.

Zosi gratuluję dzidziusia w drodze i polecam poczytać różne poradniki apropo popowych dzidziutków. Co z nimi można robić i tak dalej. My z Alicją gramy tak ostro od września i dorobilim się łącznie sześciorga dzieci. Dwóch najstarszych synów pożenilim, doczekalim się trojga wnucząt, a czwarte chyba w planach :D także klan węgrzynów się rozrósł. Chętnie dzieciątka oddam jak pod rosną za mężów i żony, grajcie i cierpliwie czekajcie haha :D

Przyjazny naszej rodzinie jest równie duży ród Falkiewiczów, więc zostańcie i grajcie z nami.

No i polecam też zajrzeć na fora społecznościowe, żeby zawierać nowe znajomości, brać udział w eventach, albo handlować przedmiotami. Istnieje szansa, że robiąc tak wiele rzeczy w tej grze, tak szybko się ona nie znudzi.

--

--

W życiu trzeba tylko grać w popmundo.
2022-06-03 12:51

#1265 Kasia

Jak tu się z tobą nie zgodzić. Zapomniałam o tym napisać. U jednej z moich dorosłych postaci zrobiłam tak. Rozwinęłam na maksa inteligencje, łatwo to zrobić za pd nowicjusza. Następnie zaczęłam ćwiczyć np: podstawy komponowania do czterech gwiazdek, a potem zrobiłam samouczek o komponowaniu i w nagrodę za niego dostałam piątą gwiazdkę w umiejętności, bo to tak chyba jest, że umiejętności, które nabywasz w samouczkach, kiedy go zrobisz wskakują na jedną gwiazdkę z marszu. No więc wolałam kupić książkę, przeczytać, poćwiczyć do czterech, bo tak najłatwiej, a potem tą gwiazdkę za samouczek zyskać, żeby było na 5, bo wcale nie tak łatwo samodzielnie doćwiczyć do pięciu jakąkolwiek umiejętność. Chyba, że ma się okulary mola książkowego, albo nalewkę wyższej nauki i oczywiście perfekcyjną inteligencję.
-- (fantasma467):
W zakładce samouczki dowiecie się wszystkiego co najważniejsze w tej grze. Radzę je zrobić. Niektóre z nich dają umiejętność. Jeden nawet daje dopalacz umiejętności 3 gwiazdki, który można wykorzystać podnosząc jedną, lub rozdzielić na kilka po gwiazdce.

--

2022-06-03 12:57

#1266 fantasma467

Kasiu, dokładnie też tak robiłam. Samouczkiem komponowanie dobiłam umiejętność na 5.

2022-06-03 13:00

#1267 Kasia

A ja chyba jednak seks, teraz mi się przypomniało :D
-- (fantasma467):
Kasiu, dokładnie też tak robiłam. Samouczkiem komponowanie dobiłam umiejętność na 5.

--

2022-06-03 13:03

#1268 Julitka

Niegupie to z samouczkami. Za poradniki dzięki. <3

2022-06-03 13:41

#1269 longshoot

jak bym wiedział, że te paczki się zmieniają, kupił bym kilka naście tyc nalewek do nauki.

2022-06-03 13:43

#1270 Julitka

A to w paczkach za kredyty jest? I co, już nie ma? A teraz co jest?

2022-06-03 13:44

#1271 longshoot

teraz jest kilka paczek z specjalnymi przedmiotami: kostiumy na halloween, jakieś żeczy dla fanów rockam coś z zombie i jakiś on the high road z doctorem sanchez czy jak on sie zwał.

Edytowano 2022-06-03 13:45

#1272 longshoot

do 15 Czerwca bodajże

2022-06-03 13:46

#1273 Julitka

Olu W, serdecznie Ci dziękuję i proszę o rady, jak Twój prezent najlepiej wykorzystać. <3
Ma ktoś pomysł, dlaczego pojawił mi się wpis "aaaaa, swędzi! Swędzi!"

2022-06-03 14:13

#1274 Kasia

Julitko, to jedna z magicznych właściwości dzieciaków i ich psikusy :D proszek na swędzenie.

2022-06-03 15:29

#1275 Kasia

I przy okazji, Zosiu, przepraszam za moje niesforne pocieszki. Nakupiliśmy im tycvh zabawek i lubią robić nieznajomym psikusy, ale nie tracisz na zdrowiu i nastroju, spokojnie.

2022-06-03 15:49

#1276 fantasma467

A może Zosię coś innego swędzi. XDD

2022-06-03 15:56

#1277 Julitka

Już domyśliłam się, że to Twoje maluchy. Ehh, te dzieciaki...
-- (Kasia):
Julitko, to jedna z magicznych właściwości dzieciaków i ich psikusy :D proszek na swędzenie.

--

2022-06-03 16:04

#1278 Julitka

Co najwyżej dziecko w brzuchu.
-- (fantasma467):
A może Zosię coś innego swędzi. XDD

--

2022-06-03 16:04

#1279 Julitka

Ale weź jednak poskrom swoje dzieci, dobrze? Dobre wychowanie nadal jest w cenie!

2022-06-03 16:08

#1280 fantasma467

Sorki, ale jeden psikus zrobił mój wnuczek.

2022-06-03 16:23