Wybaczcie lekką zbereźność z mojej strony, ale to chyba powinno tutaj zostać opublikowane. Otóż mój nowy telefon chyba nie bardzo chce żebym rozpoczynał jakiego kolwiek stosunku z kobietami: Notorycznie, gdy wchodzę w pasek powiadomień słyszę: Nie obracaj. Dla mniej skłonnych do żartów wyjaśniam, w czym rzecz. Otóż w androidzie, podobnie jak w iphone z poziomu powiadomień możemy zablokować orjętację ekranu tak, żeby ten pozostawał w pionie. Niestety ktoś w miui bardzo mądrze przetłumaczył przycisk do aktywacji tego ustrojstwa, a że fokus talkbacka nie wiedzieć czemu zawsze ustawia sie właśnie na tym przycisku, stąd ta dziwna przestroga od mojego szanownego telefonu, którego posiadaczem jestem od wczorajszego dnia.
Ja zawsze wystrzegałem się agatki jak tylko mogłem. Jeszcze za czasów scansoftu to był najgorszy gniot jaki być mógł. Reagcję to to miało koszmarną, a osłownikowanie sprawiało, że piękne imie Joanna brzmiało w tym czymś dość specyficznie. Swoją drogą: Nie rozumiem, jak ludzie mogą używać tak kaleczących słowa syntezattorów. Przecież taka zośka na macu też ma pełno niepotrzebnych osłownikowań. A naprawdę lepiej jest, gdy syntezator czyta wszystko tak, jak się to pisze. Jak bym tylko umiał, już dawno skompilował bym sobie gregora pod maca. Bo e-speak niestety cierpi również na tę samą przypadłość przekrztałcając płeć w pułkownika ;)
Spooko, w nowych wersjach z tego co wiem to poprawili ale kiedyś dawno temu Krzysztof i Zosia mieli lekki przester, a w starszej wersji dodatku do nvda zamiast Buteleczke czy kebab mówi Buteleczkie, kiebab.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Skoro to nie mazowiecka to jaka? W jakimś regionie napewno zamieniają kę na kię i odwrotnie. Wydawało mi się, że tak mówią w Płocku i okolicach, dlatego powiedziałem mazowiecka.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Aaaa, tam, no to OK. Dobra, bo mi się jakoś ten region z moim skojarzył, a tu tego nie słyszę. Aaa, to mi też się ciągle wcinają komunikaty. COś w stylu: nie mógł uwierzyć własnym oczom. Otrzymałaś nową wiadomość.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Espeak czasem ciekawie przeczyta i np wpis z wątku o betach eltena czytał w sposób. Ale... koty są dwa, co brzmiało jak ale, koty są 2 ;) Koty są 2 to sygnatura jednego użytkownika, a on odczytał jak by to była dalsza część wpisu.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P