EltenLink

Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)

Wróć do Wątki archiwalne

#201 misiek

No ja bym nie chciał takiego przezwiska.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-03-22 23:31

#202 nuno69

Gram sobie w Bokurano i tu nagle: Carla: w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis. Oczywiście było to podczas
dialogu z ową postacią.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-03-23 17:06

#203 daszekmdn

Czytam sobie listę zmian:
Wersja z, następnie data i.
Co nowego?
Nowa wiadomość prywatna. Padłem :D. Tak jest gdy się ma jeszcze TW blue. :D

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-04-08 10:32

#204 Celtic1002

Haha, sytuacja z przed chwili.
Mam sobie ja otwartego Messengera z konwersacją i dostaję wiadomość na twitterze od Dawida, pozdrawiam go z tego miejsca serdecznie, o treści: Pozdrawiam z najpiękniejszego miejsca w szkole. Na co VO oznajmia spokojnie, tuż po odczytaniu treści owej wiadomości: Lubię to. :D

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-04-11 11:45

#205 daszekmdn

A ja dziś czytam sobie opis któregoś odcinka policjantów i złączyło się w taką oto całość bo kursor uciekł gdzieś:
na komendzie pojawia się matka chłopaka, którego szymon znalazł w przeglądarce

2018-04-11 17:47

#206 Celtic1002

Haahahahahahahahahahahahahaha. :D :D :D :D Czemu to nie wątek głosowy? :D :D :D :D
Siedzę i śmieję się do łez. :D

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-04-11 17:48

#207 Piciok

"Amazing Grace", "I just called to say I love you" i inne po trzech nutkach.

A wy? Możliwość odgrywania jakich przebojów straciliście po zmianie dźwięków w Talkbacku na te nowe?
#jakatomelodia

2018-04-11 18:41

#208 Piciok

Google TTS: Bogdan Smoleńsk, Anna niemiecki Niemcy zamiast Anna German i oczywiście niezliczone przypadki udawania angielskiego na siłę...

Podkleję moje best ofy z czasów wątku na Klango:

Nawiguję po pulpicie kursorem Jaws szukając czegoś, nie ograniczyłem zakresu nawigacji do tylko i wyłącznie okna, w którym się znajdowałem, więc skróty z pulpitu nałożyły się na okno kontaktów Skype'a to też naciskam strzałkę i słyszę: "Shades of Andrzej"... (w roku 2008 o 50 shades nikt jeszcze nie słyszał)

Zminimalizowałem Mirandę i wchodzę w Firefoxa. Czegoś nie doustawiałem, więc okno Mirandy poczęło mrugać jak szalone. Z jakichś przyczyn Jaws upodobał sobie grupę kontaktów z Jabbera oraz mój własny kontakt dodany do listy dla testów. Co słyszę? Jab jab Picipicipicipici jab jab picipicipicipici...

Sytuacja kolegi Tomka Kowalika, również skopiowana z wątku Klango: "Ten stary, złamany kabel sieciowy jest odłączony..."

2018-04-11 18:50

#209 daszekmdn

Śliiiiczne, stary złamany kabel sieciowy rozwalił :D

2018-04-11 18:56

#210 jamajka

No właśnie, to samo chciałam powiedzieć. W ogóle kable sieciowe, o ile pamiętam, bardzo lubiły się wtrącać w tekst.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-04-12 17:22

#211 misiek

I łamać też się lubiły, a jakże- przeważnie zaczepy od wejścia, a te grube przy wtyku.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2018-04-12 23:25

#212 daszekmdn

Czytam tekst i znów powiadomienie się wcięło:
To brzmi na prawdę przerażająco, Kontakt TUNazwaKontaktu pisze wiadomość dymek.

2018-04-18 13:57

#213 cinkciarzpl

Ja właśnie padłem. Rozmawiam z kimś na temat mojego powierzchownie ironicznego stosunku do ludzi i świata, i w trakcie kasowania rozmowy na innym komunikatorze przyszło powiadomienie z wiadomością od mojego rozmówcy,, w którym talkback chciał odczytać jej treść. Ponieważ aby potwierdzić usunięcie trzeba być blisko obszaru powiadomień i posługiwać się eksploracją, więc tak się jakoś zaplątałem że talkback wypowiedział: ironia, lubię to!

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-04-18 21:57

#214 daszekmdn

Czyżby Talkback nagle zaczął cokolwiek odczówać? :D

2018-04-18 22:33

#215 Celtic1002

Hahahahahahaha. :D

Anna Frankowska
2018-04-19 07:07

#216 iskierka1983 Konto zarchiwizowane

Lubi być ironiczny, co wy chcecie.
Syntezatory też ludzie.
Ha ha.

2018-04-21 21:56

#217 iskierka1983 Konto zarchiwizowane

Ha ha ha.
Dwa moje przypadki, które zdarzyły się praktycznie jeden po drugim.
Piszę nową wiadomość do kogoś na eltena.
Adresat lub adresaci, lista Diablo 2.
Diablo 2, to gierka mojego tatula.
Drugi przypadek.
Przyszła mi wiadomość na gmailu, nie będę cytować jej całej, ale było takie zdanie.
Zobaczysz, że będzie dobrze, a tu mamy cóś takiego.
Ten komputer, zobaczysz, że będzie dobrze.

2018-04-22 11:26

#218 lwica

Wysyłam drugi raz, bo przy pierwszym elten radośnie oznajmił. "błąd" I nic więcej. Więc troszke nie łłapie o co mu chodzi, ale do rzeczy. Czytam sobie jakiś wpis gdzieś na forum. I nagle screenreader radośnie mówi. Mojsior tekst : Elten niezaznaczony siedem z dziesięć. Mojsior, gratuluje napisania ciekawego wpisu :D

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-04-22 18:39

#219 hryniek

z przed chwili Gram sobelegancko w stw, Windows radosnie mryga ikonami i przegladam pod m liste itemow.

2 leaves is behind and a little ways off to the left, 31 tiles away.
1 flint is behind and a fair distance off to the left, 24 tiles away.
elten

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-04-30 21:25

#220 nuno69

Ja też gram sobie w grę i tu nagle: The return of the Windows update assistant, bo mam winde po angielsku lol!

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-05-02 21:23