Śmieszne przypadki screenreaderów (wpisy z okresu wrzesień 2017 - czerwiec 2021)
Wróć do Wątki archiwalne#201 misiek
No ja bym nie chciał takiego przezwiska.
#202 nuno69
Gram sobie w Bokurano i tu nagle: Carla: w śledzonym wątku pojawił się nowy wpis. Oczywiście było to podczas
dialogu z ową postacią.
#203 daszekmdn
Czytam sobie listę zmian:
Wersja z, następnie data i.
Co nowego?
Nowa wiadomość prywatna. Padłem :D. Tak jest gdy się ma jeszcze TW blue. :D
#204 Celtic1002
Haha, sytuacja z przed chwili.
Mam sobie ja otwartego Messengera z konwersacją i dostaję wiadomość na twitterze od Dawida, pozdrawiam go z tego miejsca serdecznie, o treści: Pozdrawiam z najpiękniejszego miejsca w szkole. Na co VO oznajmia spokojnie, tuż po odczytaniu treści owej wiadomości: Lubię to. :D
Anna Frankowska
#205 daszekmdn
A ja dziś czytam sobie opis któregoś odcinka policjantów i złączyło się w taką oto całość bo kursor uciekł gdzieś:
na komendzie pojawia się matka chłopaka, którego szymon znalazł w przeglądarce
#206 Celtic1002
Haahahahahahahahahahahahahaha. :D :D :D :D Czemu to nie wątek głosowy? :D :D :D :D
Siedzę i śmieję się do łez. :D
Anna Frankowska
#207 Piciok
"Amazing Grace", "I just called to say I love you" i inne po trzech nutkach.
A wy? Możliwość odgrywania jakich przebojów straciliście po zmianie dźwięków w Talkbacku na te nowe?
#jakatomelodia
#208 Piciok
Google TTS: Bogdan Smoleńsk, Anna niemiecki Niemcy zamiast Anna German i oczywiście niezliczone przypadki udawania angielskiego na siłę...
Podkleję moje best ofy z czasów wątku na Klango:
Nawiguję po pulpicie kursorem Jaws szukając czegoś, nie ograniczyłem zakresu nawigacji do tylko i wyłącznie okna, w którym się znajdowałem, więc skróty z pulpitu nałożyły się na okno kontaktów Skype'a to też naciskam strzałkę i słyszę: "Shades of Andrzej"... (w roku 2008 o 50 shades nikt jeszcze nie słyszał)
Zminimalizowałem Mirandę i wchodzę w Firefoxa. Czegoś nie doustawiałem, więc okno Mirandy poczęło mrugać jak szalone. Z jakichś przyczyn Jaws upodobał sobie grupę kontaktów z Jabbera oraz mój własny kontakt dodany do listy dla testów. Co słyszę? Jab jab Picipicipicipici jab jab picipicipicipici...
Sytuacja kolegi Tomka Kowalika, również skopiowana z wątku Klango: "Ten stary, złamany kabel sieciowy jest odłączony..."
#209 daszekmdn
Śliiiiczne, stary złamany kabel sieciowy rozwalił :D
#210 jamajka
No właśnie, to samo chciałam powiedzieć. W ogóle kable sieciowe, o ile pamiętam, bardzo lubiły się wtrącać w tekst.
#211 misiek
I łamać też się lubiły, a jakże- przeważnie zaczepy od wejścia, a te grube przy wtyku.
#212 daszekmdn
Czytam tekst i znów powiadomienie się wcięło:
To brzmi na prawdę przerażająco, Kontakt TUNazwaKontaktu pisze wiadomość dymek.
#213 cinkciarzpl
Ja właśnie padłem. Rozmawiam z kimś na temat mojego powierzchownie ironicznego stosunku do ludzi i świata, i w trakcie kasowania rozmowy na innym komunikatorze przyszło powiadomienie z wiadomością od mojego rozmówcy,, w którym talkback chciał odczytać jej treść. Ponieważ aby potwierdzić usunięcie trzeba być blisko obszaru powiadomień i posługiwać się eksploracją, więc tak się jakoś zaplątałem że talkback wypowiedział: ironia, lubię to!
#214 daszekmdn
Czyżby Talkback nagle zaczął cokolwiek odczówać? :D
#215 Celtic1002
Hahahahahahaha. :D
Anna Frankowska
#216 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Lubi być ironiczny, co wy chcecie.
Syntezatory też ludzie.
Ha ha.
#217 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Ha ha ha.
Dwa moje przypadki, które zdarzyły się praktycznie jeden po drugim.
Piszę nową wiadomość do kogoś na eltena.
Adresat lub adresaci, lista Diablo 2.
Diablo 2, to gierka mojego tatula.
Drugi przypadek.
Przyszła mi wiadomość na gmailu, nie będę cytować jej całej, ale było takie zdanie.
Zobaczysz, że będzie dobrze, a tu mamy cóś takiego.
Ten komputer, zobaczysz, że będzie dobrze.
#218 lwica
Wysyłam drugi raz, bo przy pierwszym elten radośnie oznajmił. "błąd" I nic więcej. Więc troszke nie łłapie o co mu chodzi, ale do rzeczy. Czytam sobie jakiś wpis gdzieś na forum. I nagle screenreader radośnie mówi. Mojsior tekst : Elten niezaznaczony siedem z dziesięć. Mojsior, gratuluje napisania ciekawego wpisu :D
#219 hryniek
z przed chwili Gram sobelegancko w stw, Windows radosnie mryga ikonami i przegladam pod m liste itemow.
2 leaves is behind and a little ways off to the left, 31 tiles away.
1 flint is behind and a fair distance off to the left, 24 tiles away.
elten
#220 nuno69
Ja też gram sobie w grę i tu nagle: The return of the Windows update assistant, bo mam winde po angielsku lol!