EltenLink

Drobna zmiana w banach

Wróć do Archiwum Eltena

#61 balteam

Jeśli tak, to sory, ale i tak uważam, że nie ma co przesadzać, że nagle ktoś ma inne zdanie, bo ty to piszesz, a nie kto inny. Po prostu ostatnie wydarzenia mają na to dużo większy wpływ moim zdaniem.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-01 15:44

#62 Lowca_Androidow

Nie ma za co przepraszać, tak napisałem w świetle właśniettego rozwiązania bo jak pisałem w wątku "Informacja" poruszyłem tą kwestię i spotkałem się z negatywnym odzewem, nikt z tutejszych nie napisał nic, a tutaj rozgorzała dyskusja i to pow kierunku dobrym, jak dla mnie oczywiście, bo uważam to jak narazie za jedyne słuszne rozwiązanie, choć cały czas zastanawiam się jak to robią inne fora, przecież działają na przeglądarkach, a nie apkach i potrafią zbanować tak, że nie jesteśmy w stanie założyć nowego konta,

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-01 15:49

#63 denis333

A ja powtarzam jeszcze raz. AAktywacja kodem sms za symboliczne 2 zł od takiej operacji. Użytkownicy raczej nie zbiednieją, a sądzę, że na potrzeby spamu niektórzy profesjonaliści nie będą chcieli wydawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy :P
A do tego oczywiście ban na wszystko. Może wówczas ludzie zaczną doceniać eltena. A ci, którym się nie podoba po prostu sobie stąd pójdą zamiast czynić niepotrzebny motłoch, tak jak ma to miejsce obecnie.

2019-06-01 17:14

#64 DJGraco

Denis, a jak ktoś ma wyłączone smsy premium? To dupa.

2019-06-01 17:30

#65 Lowca_Androidow

Nie zarejestrują się osoby poniżej 18 lat nie posiadające własnego konta oraz jak wyżej, z zablokowanymi smsami premium.
Poza tym ja sam, widząc rejestrację płatną, nieważne, że to tylko 2 zł, nie zarejestrowałbym się.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-01 17:32

#66 balteam

No ja tez bym sie nie zarejestrowal, może teraz jak znam program to tak.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-01 17:33

#67 denis333

A no to był by wtedy wasz problem. Ale to jest w obecnej chwili jedyne rozwiązanie na spamerów. Bo jak widać, tacy nawet zdobywają poklask tylko dlatego, że pierdnęli bardziej profesjonalnie niż zwykle. A to jest po prostu żałosne.

2019-06-01 17:42

#68 balteam

No nie, problem byłby twurcy programu, bo nikt by się nie rejestrował.

2019-06-01 17:49

#69 papierek

i osoby z za granicy. Robienie akcji z zaproszeniami to jeszcze gorszy pomysł, bo elten ma być z założenia otwartą społecznością.

po co mi sygnatura?
2019-06-01 17:55

#70 denis333

Kurde. Tylko jak by nikt z was nie dostrzega powagi sytuacji. A fakt jest taki, że aktywność na forach się zmniejsza. Rejestracji konkretnych użytkowników ubywa. Spam jak był, tak jest. A co gorsza, ostatnio nawet biją brawo temu, kto za tym w większości przypadków stoi. Miast cieszyć ryja z pioseneczek i wierszyków, trzeba by się wziąć wreszcie do roboty! I rozważyć poważnie którąś z opcji. Jak dla mnie albo aktywacja sms, albo system pierwszych 5 postów na forum. Ewentualnie powstało by osobne forum do przywitania, i jeśli ktoś napisał by tam coś sensowneggo, wliczając to kilka słów o sobie takiego delikfenta można by wtedy przyjmować lub odrzucać. Innego wyjścia nie widzę.

2019-06-01 17:58

#71 tomecki

Sms odpada, pisane było czemu więc sorry, ale se poszukaj. W ogóle czy ktoś wie jak ten gościu się rejestruje tj. zakłada dziesiątki maili na standardowych serwisach typu wp czy jakoś omija zabezpieczenia? Po za tym, o ile wiem to czas jakiś hula sobie po Eltenie i nic mu się złego nie dzieje.
Tak po za wszystkim dziwię się czemu jeszcze nie poszło zawiadomienie do policji, bo to jest chyba najlepsze lekarstwo.

2019-06-01 18:02

#72 balteam

Dla mnie po prostu system zaproszeń i osoba za marszu przyjęta, ale zapraszać by mogli wszyscy powyżej roku, z wyłączeniem tych co mieli bany jakiekolwiek.
do tego ktoś może się zarejestrować normalnie, ale przez pierwsze 30 dni lub 20 postów admini sprawdzają zanim zaakceptują jego post.

2019-06-01 18:03

#73 Lowca_Androidow

Dokładnie, Papierku, nie dostrzegasz problemu? Co nam z nowoprzybyłych jeśłi tak szybko jak się zarejestrują tak szybko uciekną mając do czynienia z tak dziurawym forum.
Zamkniętość forum nie przeczy otwartości społeczności, to tylko uszczelnia forum przed takimi działaniami jakie ostatnio tu są widoczne,

2019-06-01 18:04

#74 tomecki

Ostatnia propozycja wydaje się sensowna.

2019-06-01 18:04

#75 gadaczka

Idealne rozwiązanie. Dotychczas każda propozycja nie spotyka się z poparciem, a problem narasta, ciekawe do czego to doprowadzi.
--Cytat (balteam):
Dla mnie po prostu system zaproszeń i osoba za marszu przyjęta, ale zapraszać by mogli wszyscy powyżej roku, z wyłączeniem tych co mieli bany jakiekolwiek.
do tego ktoś może się zarejestrować normalnie, ale przez pierwsze 30 dni lub 20 postów admini sprawdzają zanim zaakceptują jego post.

--Koniec cytatu

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2019-06-01 18:05

#76 tomecki

Plus oczywiście bezwzględne reagowanie na wszelki spam z wysyłaniem info do władz włącznie.

2019-06-01 18:06

#77 Lowca_Androidow

Każda możliwość rejestrowania się bez zaproszenia będzie skutkowała takimi atakami, nawet weryfikacja wstępna, to tylko będzie opóźniało działanie spamera, ale go nie wyeliminuje, jak widać jest dość uparty i wytrwały, i nie sądzę, aby taka weryfikacja była tym czymś co go zniechęci.

2019-06-01 18:07

#78 tomecki

Myślę, że same zaproszenia będą wylewaniem dziecka z kapielą.

2019-06-01 18:08

#79 denis333

@tomecki. Gdyby przyszła konieczność odebrania kodu aktywacyjnego przez sms problem sam by się rozwiązał. A dodatkowa opłata raz, że mogła by w jakimś stopniu wesprzeć projekt, 2. Zniechęciła by spamera do tworzenia coraz to nowych kont. A zostali by na prawdę ci, którym zależy.

2019-06-01 18:11

#80 balteam

Denis, ale praktycznie nikt ci nie dołączy do programu za którego trzeba płacić, a jeszcze spamerzy słabą renome dali, może by to było w miarę dobrym rozwiązaniem jakiś rok temu w szczycie aktywności gdy spamu tyle nie było, teraz to strzał wkolano.
@łowca, jeśli ktoś pisze 20 postó w kilka dni byłby dłużej pod obserwacją, no bo w ciągu ostatniego roku wciągu 5 dni napisało więcej niż 20 postów może z 3 5 osób.
Z resztą wtedy można dać szybko kompletny ban, usuwamy konto i zanim ktoś znowu napisze 20 postów to minie trochę czasu i jak Tomecki mówił, jakaś policja też by poprawiła sytuację.

2019-06-01 18:14