Białe laski
Wróć do W drodze#241 Elanor
No to chwała Niebiosom, czy komu tam, bo to by jakaś tragedia była. Dobrze wiedzieć o tej ceramicznej. W takim razie zainwestuję w ceramiczną jak mi się obecna już całkiem rozleci.
#242 teletubis
a ta ceramiczna nie jest ciężka? pytam bo ja używam grafitowej i teżnic sie nie dzieje tylko farba mi z niej schodzi
#243 Julitka
@Teletubis Mowa o końcówkach, nie o laskach.
#244 teletubis
a to ja też wole obrotową kulke taką większą
#245 Kat
--Cytat (Elanor):
Tylko tę gumę trzeba trzymać, bo jak nam się wyrwie i wskoczy do środka to jest robota. Z doświadczenia nie wiem, ale zamierzam sprawdzić ceramiczną obrotową. Ponoć mocniejsza sporo jest.
A niech mi ktoś powie, bo nie mogę się coś na tej informacji skupić... Jeśli chcę kupić laskę bez refundacji, to mi ją przyślą, czy nie? Bo nie ukrywam, że zamawianie przez internet oszczędziło mi użerki ze sklepem, który chyba jeszcze nigdy nie sprowadził tego, co się chciało, żeby sprowadził. Pomijając już czas oczekiwania.
Racja, ja właśnie narobiłam sobie roboty, bo ta guma uciekła mi i chwilę to trwało zanim doszłam z tym do ładu.--Koniec cytatu
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#246 siwy4don
JA zamówiłem ceramiczną końcówkę w piątek i będę testować, jak przyjdzie.
#247 teletubis
musze to sprawdzić.
a gdzie szukać tych kulek ceramicznych do lasek?
#248 Lowca_Androidow
w sklepie internetowym okular2 lub w sklepie mieszczącym się w siedzibie PZN w Warszawie, to jest jedno i to samo, ale te ceramiczne kulki nie są większe, one są wielkości zwykłych końcówek, tyle, że są ceramiczne.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#249 teletubis
rozumiem
#250 siwy4don
Dzisiaj przyszła mi końcówka i wymiana to pryszcz. Jutro będzie oficjalny test.
#251 siwy4don
Ta standardowa ceramiczna końcówka jest trochę ćięższa od zwykłej, przez co zmienia się środek ciężkości i trochę inaczej się z nią chodzi.
#252 Lowca_Androidow
Oczywiście, że tak, ale było napisane, że jest cięższa, ale za to zdecydowanie wytrzymalsza
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#253 siwy4don
No i dzisiaj moja końcówka dopełnila żywota. Wysiadając z pks po chwili zauważyłem, że laska jest lżejsza i sprawdziłem końcówkę. Został mi tylko ten element z hakiem w środku, a cały grzybek się ułamał i tyle po ceramicznej końcówce.
#254 Lowca_Androidow
Albo miałeś wadliwą, albo ... no właśnie, nie mam pojęcia, ja mam już prawie drugi rok końcówkę, śmigam codziennie do pracy i z powrotem, codziennie zakupy, śmigam do miastai się z nią nie certolę.
#255 MonikaZarczuk
Ja miałam to samo. Zgubiła się na pierwszym spacerze.
#256 teletubis
tak to jest z tymi koncówkami. Jedna wytrzyma dużej jedna krucej. to jak gtra w totolotka
#257 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Witajcie!
Czas, żebym i ja się tu wypowiedziała.
Zakupiłam 2 tygodnie temu laskę swarowskiego, czy jak to się tam pisze.
Jest świetna. Lekka, łatwo się ją prowadzi, choć przyznam się, że jeszcze nie poddałam jej takicm prawdziwym testom, ponieważ jeszcze siedzę w domu, no nie ważne.
Gdzieś słyszałam opinie, że ta laska nie jest zbyt dobra, ponieważ źle się ją prowadzi, a jeszcze kiedy czytam o tych końcówkach, które wypadają, to zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam kupując tę laskę.
Niestety co do końcówki, to chyba wybrałam nie taką jak trzeba, nawet nie wiem, czy ta końcówka jest od tej laski co trzeba.
Jest ona w sumie okrągła, ale wykonana z takiego plastiku, że chodziłam z nią kilka minut i już się tak zdrapała, jakbym chodziła z nią miesiąc, albo dłużej.
Jeszcze do tego jest jakby na tej końcówce nie wiem, jakby gumowa uszczelka, czy coś, chyba dla tego, żeby tak głośno nie stukała, jak chodzi się techniką dwupunktową.
Ta końcówka jest dość ciężka, a kiedyś widziałam u mojej koleżanki identyczną laskę, ale już z inną końcówką, bo tamta też była obrotowa, ale ona była cała plastikowa i wyglądała, jakby taki nie wiem... grzybek, czy takie kułeczko i było to super lekkie, obracało się bez oporu, a ta nie dość, że jest ciężka, to jeszcze ciężko się obraca.
Ta standardowa sprawia, że ta laska jest leciutka, że prawie nie czuje się ją w rękach, ale dobrze przewodzi sygnały, bo testowałam ją w dużym ogrodzie, gdzie są nierówności.
#258 misiek
Najlepsza laska jaką miałem.
-- (iskierka1983):
Witajcie!
Czas, żebym i ja się tu wypowiedziała.
Zakupiłam 2 tygodnie temu laskę swarowskiego, czy jak to się tam pisze.
Jest świetna. Lekka, łatwo się ją prowadzi, choć przyznam się, że jeszcze nie poddałam jej takicm prawdziwym testom, ponieważ jeszcze siedzę w domu, no nie ważne.
Gdzieś słyszałam opinie, że ta laska nie jest zbyt dobra, ponieważ źle się ją prowadzi, a jeszcze kiedy czytam o tych końcówkach, które wypadają, to zastanawiam się, czy dobrze zrobiłam kupując tę laskę.
Niestety co do końcówki, to chyba wybrałam nie taką jak trzeba, nawet nie wiem, czy ta końcówka jest od tej laski co trzeba.
Jest ona w sumie okrągła, ale wykonana z takiego plastiku, że chodziłam z nią kilka minut i już się tak zdrapała, jakbym chodziła z nią miesiąc, albo dłużej.
Jeszcze do tego jest jakby na tej końcówce nie wiem, jakby gumowa uszczelka, czy coś, chyba dla tego, żeby tak głośno nie stukała, jak chodzi się techniką dwupunktową.
Ta końcówka jest dość ciężka, a kiedyś widziałam u mojej koleżanki identyczną laskę, ale już z inną końcówką, bo tamta też była obrotowa, ale ona była cała plastikowa i wyglądała, jakby taki nie wiem... grzybek, czy takie kułeczko i było to super lekkie, obracało się bez oporu, a ta nie dość, że jest ciężka, to jeszcze ciężko się obraca.
Ta standardowa sprawia, że ta laska jest leciutka, że prawie nie czuje się ją w rękach, ale dobrze przewodzi sygnały, bo testowałam ją w dużym ogrodzie, gdzie są nierówności.
--
#259 Elanor
Dokładnie. Też sobie bardzo chwalę. Jeśli chodzi o końcówkę, używam obrotowej kulki. Ona się rzeczywiście zaraz robi odrapana, ale nie ma co się absolutnie tym przejmować. Jak miałam dużą, wytrzymała chyba z rok.
Teraz zamówiłam ceramiczną obrotową i zobaczymy jak to będzie się sprawdzać.
#260 Kat
Ja mam tę laskę chyba już ze 2 lata i końcówkę plastikową obrotową właśnie. Fakt, odrapała się dość szybko, ale absolutnie nic mi się z nią przez te lata używania nie stało, a używam jej praktycznie codziennie.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("