Forum

Poszukuję książki

Literatura

Poprzednia 13 / 24 Następna

Agata.d

#241 ·

Poszukuję książki Ian Rankin miecz i tarcza, najlepiej w ebooku, format PDF lub TXT nie pogardzę też. wersją audio, jeśli nie ma innej.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Numernabis

#243 ·

Poszukuję dwóch audiobooków:
Nauczycielka z getta - Aneta Krasińska
Wciąż pod wiatr - Aneta Krasińska
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Zuza

#244 ·

Poszukuje książek Liana Tannera, cykl "Opiekunowie Tajemnic". Z tego co wiem jest w trzech tomach. Prosiłabym w txt, albo audiobook, jakby nie było
Boże, błogosław obsługę
klienta.

iskierka1983

#245 ·

Poszukuję książki autorstwa Norbekov Mirsakarim pod tytułem
Osioł w okularach, a także książek autorstwa
Lee Weatherly Płomień anioła, oraz zemsta anioła.
Nie ważne w jakiej formie.
Z góry dzięki.

skrzypenka

#246 ·

Szukam libretta w polskim tłumaczeniu do "Cyrulika Sewilskiego". Nie szukam dramatu całości Beaumarchais Pierre Augustin Caron de, tylko libretta, czy ktoś pomoże?
Große Operndiva?

wojtas

#247 ·

Szukam książki Apokryf rodziny, autorstwa Hanny Malewskiej, może być ebook, albo audio, wszystko mi jedno, byle była w całości, i dostępna do odczytu, bo na necie są tylko jakieś wycinki, które mi się zbyt nie przydadzą.

Bartek1

#248 ·

Ma ktoś książke Artemis Fowl cześci od 5 do 8 pierwsze 4 przeczytałem ale pozostałych w dzdn nie ma. Z gury dzięki.
Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

Snajper22

#249 ·

Hejo, ma ktoś i chciałby się podzielić 17 tomem FNiN?
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"

Numernabis

#250 ·

a co to jest FNiN?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

DJGraco

#251 ·

Felix net i nika. Właśnie lepiej nie używać tu skrótów, bo nie każdy zna

Numernabis

#252 ·

2 likes
Ale żeby to jeszcze były skróty ogólnie stosowane, a to skrót własnego wytworu.
Powinna być w każdej grupie wróżka na etacie, nie byłoby problemów.

Snajper22

#253 ·

1 likes
Oki zakończmy ten of topic. Wzięłam sobię uwagę do serca i tyle, po co to roztrząsać.
"Czy ty jesteś bardzo odważny? - Średnio. - A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu? - (...) Wstałem dziś rano."
Cormac McCarthy, "Droga"

iskierka1983

#254 ·

Poszukuję książki autorstwa Anny Falatyn:
Prawniczka, zdrajca i egzekutor. Obojętnie w jakim formacie, prócz audiobooka.

Zuzler

#255 ·

Poszukuję cyklu "Achaja" Ziemiańskiego w wydaniu z 2011 roku. Podobno poprawione, a ja mam tylko te pierwsze wydania, niepoprawione.

Numernabis

#256 ·

ale mowa o audiobookach czy ebookach?

tomecki

#257 ·

Też w sumie podpiąłbym się pod te nowe wydania, ale z tego, co wiem, główną różnicę stanowi dodatkowy rozdział, który w oryginale był fragmentarycznie zamieszczony, potem wydany jako osobne opowiadanie. Czytałem i jakkolwiek nie wnosi chyba nic do fabuły, ale sam w sobie ciekawy.

Zuzler

#258 ·

No i o to się mie rozchodzi. Ebooki, jesli można, audiobooki, jak zauważyłam po napisaniu tego, mam i wnioskując z daty ich wydania, opierają się na tym nowszym wydaniu. Problemem może być dla mnie chyba jednak ta napompowana pani lektorka.

Numernabis

#259 ·

Ta napompowana lektorka dobrze brzmi jak się ją przyspieszy, moim zdaniem dobrze się wpasowała w tą fabułę, tym bardziej, że główną bohaterką jest sama Achaja, kobieta.
Nie wiem z którego roku mam, nie wiem co to za rozdział, ale w miejscu z którego to pobrałem było udostępnione w 2013 roku.
Nie wiem czy było wcześniej wydanie w wersji audiobook.

Sprawdzałem i mam te same wersje co aktualnie wiszą w audiotece, porównywałem czasy.

Zuzler

#260 ·

No AUdiobook powstał w 2018 i 2019 czy jakoś w ten deser.
Poprzednia 13 / 24 Następna