Forum

Blind shel classic- co myślicie.

inne

Poprzednia 26 / 38 Next

dariusz.1991

#501 ·

Ja też nie zamierzam poświęcać komfortu użytkowania, nawet dla tysiąca dodatkowych aplikacji.
Gdyby Blindshell nie istniał, używałbym Nokii do dzwonienia i smsów.-- (denis333):
A ja bym wziął nawet 4 calowego z dobrymi parametrami. Ale nie ma, i nie zamierzam poświęcać komfortu użytkowania dla jakichś przyzwyczajeń na kiju, które zawsze można zmienić.

--

dariusz.1991

#502 ·

Nuno, ale przesiadając się na nowy system nie jesteś zmuszony do używania metody wprowadzania tekstu, która Ci nie odpowiada.
Sam w sobie Android mi pasował i go ogarniałem.-- (nuno69):
Korzystałbym z XP, ale nie będę kopał się z koniem, dlatego korzystam z gorszego, ae wciaż fajnego 10. Nie masz wyboru, musisz się przestawić. ZByt mało znaczysz żeby twoje niszowe przyzwyczajenia były respektowane. W sensie, moje oczywiście też, jakby ktoś nie zrozumiał co mam na myśli

--

tomecki

#503 ·

3 likes
Wczoraj w Tyfloprzeglądzie zahaczyliśmy o dyskusję i wyszedł jeszcze jeden aspekt tego szaleństwa pt. które rozwiązanie i dlaczego. Chodzi o płatności, ale nie te w necie tylko zwyczajnie, w sklepach. terminali dotykowych coraz więcej, bankomatów z kolei ubywa, a nowe również bywają wyposażone wyłącznie w ekran dotykowy. Zarówno Google Pay jak i płatności Apple nie wymagają wprowadzania pinu, a przy najmniej robią to bardzo rzadko w przeciwieństwie do standardowych kart, płatniczych. Z nieobecności usług Google wnoszę, że nie jest możliwe płacenie tym telefonem i to faktycznie może okazać się problemem. Ostatnio w Żabce widziałem dotykowy teminal, a w taxi czy w ogóle małych firmach to już niemal standard. Może się więc okazać, że jakieś inne urządzenie z Androidem lub Iphone może być Ci potrzebne do komfortowego robienia zakupów.

dariusz.1991

#504 ·

To zainwestuję w telefon za 200 zł i będę nim robił przelewy. Oczywiście w ostateczności.

zywek

#505 ·

2 likes
telefon za 200 zł nie ma nfc.

dariusz.1991

#506 ·

Używanego spokojnie dostanę. Nie musi być przecież najnowszy.

dariusz.1991

#507 ·

No cóż, Jeżeli prognozy Tomeckiego się kiedyś sprawdzą: Wolę nosić w plecaku telefon do robienia przelewów, niż jeździć z komputerem, żeby swobodnie odpisać na angielskiego maila.

denis333

#508 ·

1 likes
Sam sobie zaprzeczasz. Jeszcze niedawno mówiłeś, że nie lubisz urządzeń w kawałkach. A tutaj nie robią ci różnicy 2 telefony do różnych czynności. Coś z tobą darku jest chyba nie tak. :P

dariusz.1991

#509 ·

Jest tak, ponieważ telefon z antkiem leżałby w plecaku albo torbie na zakupy i pełniłby tylko funkcję łączności z terminalem. Tomecki wspomniał o konkretnej sytuacji, do której się odniosłem. NA RAZIE PROBLEM NIE ISTNIEJE.

denis333

#510 ·

1 likes
Klawiaturę też mógł byś mieć w plecaku/kieszeni, i wyjmować gdy potrzebujesz szybko coś napisać.

dariusz.1991

#511 ·

Ale to rozwiązanie mi nie odpowiada. Stary, w czym ty masz problem? Ktoś Ci każe kupować ten telefon? Nie przypominam sobie, żebym Cię do tego namawiał.

denis333

#512 ·

1 likes
Owszem. nie namawiasz, ale przedstawiasz jakieś z dupy wzięte argumenty, z którymi ciężko się zgodzić. Tym bardziej, że ktoś proponuje tobie znaczni lepsze rozwiązania. Kwestia nauki pewnych rzeczy i można korzystać.
Tym bardziej, że z tego co słyszałem ten cały blindshell ma cholernie głośną, i ciężką do wciskania klawiaturę. Tym bardziej nioe rozumiem, co dobrego może być w takim rozwiązaniu.

dariusz.1991

#513 ·

Dla Ciebie wzięte z kosmosu, dla mnie nie. To, że Dla Ciebie pewne rozwiązania są lepsze nie oznacza automatycznie, że każdy podzieli twój pogląd. Musisz się z tym pogodzić. To chyba nie takie trudne.

magmar

#514 ·

OOOOO, właśnie szukam malutkiej klawiatury, takiej w wielkości smartfonu nie większej jaki konkretnie model polecasz, Denisie?

-- (denis333):
Klawiaturę też mógł byś mieć w plecaku/kieszeni, i wyjmować gdy potrzebujesz szybko coś napisać.

--
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

nuno69

#515 ·

1 likes
A na Androidize na pewno jest jakaś metoda wprowadzania nawiązująca do T9.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

papierek

#516 ·

Może i tak ale i tak nie będzie fizycznych przycisków. I raczej ciężko to będzie ogarnąć jedną ręką.
po co mi sygnatura?

denis333

#517 ·

Hmm. Szczerze mówiąc nigdy nie bylo mi to potrzebne, bo na iphone mam braillea, ale podejrzewam, że na ali expressie pełno jest takich składanych miniklawiaturek.

nuno69

#518 ·

Papierek, przyciski przyciskami ale metoda wprowadzania pozostaje.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

papierek

#519 ·

2 likes
Ale Darkowi nie chodzi przecież o metodę wprowadzania, chodzi o to, żeby można było pisać szybko i bezsłuchowo najlepiej jedną ręką. Emitacja t9 na androidzie to i tak dalej będą dotykowe cyfry, w które trzeba będzie jakoś trafiać i ciężko to będzie zrobić jedną ręką.
po co mi sygnatura?

dariusz.1991

#520 ·

Dokładnie tak Papierku. Zauważ, że to nie ja namawiam ludzi do Blindshella, tylko kilku zapaleńców chce mnie na siłę przekonać do androida wiedząc, że przez trzy lata korzystałem właśnie z tego systemu. Co innego, gdybym się upierał za wszelką cenę nie znając dotykowych rozwiązań.
Poprzednia 26 / 38 Next