Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Założony przez Julitka 922 wpisy ostatni wpis 7 lat temu Zamknięty Strona 29 z 47

#561 1 polubienie

w Polsce nie ma problemu z takimi biletami, także przewodnik to dobra opcja
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#562 2 likes

U nas problemu nie będzie. Po pierwsze niewidomi jeżdżą za free, po drugie przewodnik niewidomego również. Jeśli będziesz jechać z tutejszym niewidomym to nawet, gdyby konduktor poprosił, co się nie zdarza, o legitkę to pokazuje ją ten drugi i wszystko w porządku. Swoją drogą jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się aby taki sprawdzacz miejski prosił mnie o jakikolwiek dokument. W pociągach jest inaczej, ale też raczej tych dalekobieznych. Tak w razie czego bilet, który wystarczy na jazdę do Lasek to jakoś siedem zeta kosztuje chyba.

#563 2 likes

a jak właśnie, kwestia tych pokojów mieszanych i tak dalej? Co, jak po zlodzie będziemy chcieli się zintegrować i siedzieć sobie w pokojach wzajemnie?
po co mi sygnatura?

rianair nielata z bratislawy do wawy
ani najedno ani nadrugielotnisko, juz to sprawdzalam.

A czemu Ryanair?

no to balteam tutaj podpowiezial.

#567 2 likes

Ja raczej pytam o spanie w mieszanym składzie. Przeżyją to czy niekoniecznie? Bo np ja już się umówiłam poniekąd z ludźmi płci obojga, że tak by było spoko razem, więc tego...

#568 2 likes

Ale Papierkowe pytanie ma dużo sensu w momencie, w którym ta opcja odpadnie.

wizzair z tego co widze tes odnas dowas nielata.

#570 2 likes

A jakieś Flixbusy, coś? W sumie nie wiem czy to taniej wychodzi niż pociąg, ale to też opcja.

#571 2 likes

A właśnie, bo jeśli to zamówisz wcześnie to może być jeszcze lepsza opcja.

w sobote ide na stacje bo jade dowiednia, to sie zapytam ile by to teraz wyszlo.
a tak w ogole z tego co pani z koleji mi pisala, to sa 3 warianty cenowe.
albo 9 albo 19 albo 29 za jeden kierunek z miejscem do siedzenia.
czyli powrotny albo 18 albo 38 albo 58 euro.
zalezi ktory wariant trafie.

flixbus jedzie ale w idioticznej godzinie z bratislawy a jeszze 9 albo 10 godz.
o polnoci czy tam o 1 wnocy jedzie z bratislawy.

#574 2 likes

W sensie o 1 w nocy wyjeżdża?

taak
bo inaczej napisalo by o 13 a pisze o 1
i o 10 przyjazd
juz wole ten pociag.
tylko niech mi bardziej matematicznie ogarniecy to wszystko zlicza albo wiecieco? nietrzeba.
bede liczyc sie z moja gorna granica 600 zlote,i posprawie.

w sobote sie zapytatam za ile tera zmozna dostac bylet napociag i zobazymy.
sorky, juz niezasmiecam.

#577 2 likes

Ale jeśli chcesz coś pokorzystać z tego pierwszego dnia, no to właśnie dobrze, żebyś była o tej 10 na miejscu.

ja jak przyjade pociagiem to napewno w czwartek.
no i na te 1 noc sie gdzies zatrzymam.
wole na 1 dzien zlotu byc w sto procent.
bo jakbym jechalam noca przyczym ja w busach i pociagach niespie, to rano o 10 byla bym gotowa pojsc sie klasc i spac, a nie zeby przeziwac cos jeszcze.

tak samo powrot, ede wracala w poniedzialek.

#580 2 likes

No jeśli masz się u kogo zatrzymać, to jedziesz :)