Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 30 of 47

pewnie ktosik sie znajdzie.

#582 1 like

Niech Pajper się wypowie, ale jak będzie 27 miejsc w jednym internacie, to każdy śpi gdzie chce, w sensie nie trzeba się jakoś może z tym afiszować, że śpi się w mieszanych, ale rejestrować się na dyżurce przecież też nie będzie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#583 2 likes

Co do mieszanych, będe próbował. Ale, do rozważenia poddaję, ale myślę, że warto ostatecznie z mieszanych zrezygnować kosztem oszczędności ok. 100zł. W tej cenie ostatecznie bardziej się opłaca (oczywiście nie radzę) wynająć samemu hotel w razie chęci.
Ale, postaram się. Wiadomo, jakie tam podejście, ale... no nie wiem, zobaczymy.
A co do integracji, tu będę stał raczej przy swoim. Nie będziemy wychowankami, by stała osoba i krzyczała, że gasić światła i wracać do siebie. O ile będzie oczywiście w miarę spokojnie.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#584 2 likes

W sumie Krystian ma rację. Przecież nie zdajemy raportów z tego, kto jest w danym pokoju, jak myślę.
A już na pewno nie wtargnie o trzeciej w nocy siostra z latarką, kamerką i czytnikiem linii papilarnych, legitymować, kto w pokoju jest. :D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

jeszcze dobrze ze mi niezalezi na mieszanych.

#586 2 likes

Ja tylko w kwestii drobnego doprecyzowania. Na razie jeszcze nie mamy zielonego światła, jeśli chodzi o showdowna. Wiadomo jedynie, że szkoła podstawowa nie ma nic przeciwko temu, żeby przenieść tam stół. I to chyba byłoby najlepsze rozwiązanie z możliwych, ale sprawa jest w toku.

ja sie na showdowna. niezapisywalam wiec super:D

#588 2 likes

adela, mnustwo spamu od ciebie.
po co mi sygnatura?

wiem mowilam ze juz nie bede pisac, a ktowie, byc moze nawet nie pojade.
bo jzeli mam sie tam czuc w ten sposob jak tutaj, ze cos napisze i to zaraz jest odbierane jako spam, no to mnie napewno niebrakowalo by tam.

#590 2 likes

zgadzam się z tobą.
po co mi sygnatura?

Adela weź przestań. Gdyby każdy pisał w tym wątku tak jak Ty zrobiłby się śmietnik. Organizatorzy napiszą jakąś sprawę organizacyjną i nie musisz jej komentować: a dla mnie to nie ważne, a mnie to nie interesujęe, a ja tego nie chcę itd.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#592 2 likes

Adelko, w sprawie transportu spróbuj skontaktować się z kilkoma Eltenowiczami, najlepiej Warszawiakami, którzy Ci pomogą, bo jest tu dużo Twoich postów, które tyczą się tylko Twojego problemu, dobrze?
Nie sądzę, by Ośrodek ingerował w to kto, z kim i za ile. Jakby nie patrzeć, wynajmujemy pomieszczenia. Sądzę, że czasem zdarza się i tak, że przyjeżdżają tam pary. I co, mają spać osobno? Nie, nie przypuszczam, by stanowiło to problem.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Ja też zgadzam się z Julitką. Cieszę się , że mamy konkretną ofertę. Można narzekać, ale to moderacja się wykazała i ja za to bardzo dziękuję. PS: Nie muszę mieszkać z żadną dziewczyną, więc problem koedukacyjnych pokoi mnie nie dotyczy:).

Dzięki jeszcze raz. To będzie wspaniała forma integracji.

#595 1 like

Adela, taksa do lasek z dworca centralnego z Mytaxi lite to 30 PLN
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#596 2 likes

Pajper, żebyś się nie zdziwił, bo potrafiły być takie akcje, że włazili o 2 w nocy z latarką czołową i świecili po mordach :D

Ja tam wolę brak koedukacyjnych pokoi na rzecz zakwaterowania i integracji w jednym miejscu.

A poza tym, jeżeli ktoś faktycznie musi mieszkać z partnerem czy partnerką, może wynająć coś w warszawie na własną rękę. Miejsca w hostelach dla kilku osób zawsze się znajdą.

#599 1 like

Dobra, spokojnie, po pierwsze z latarkami czy tam z czyms, to w grupach a nie w normalnych wynajmowanych pomieszczeniach.
Po drugie już pisałem, nie będąkażdego legitymować, problemem będą koedukacyjne pokoje tylko wtedy jak dziewczyny w innym budynku będą, a faceci jeszcze w innym, no, ale zawsze można powiedzieć, że to jest para i biorą pokój, także bez paniki.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

a ja juz ten temat usunelam z sledzonych, z prostego powodu, wiec juz sie tu wypowiadac nie bede, ani nie zobaczycie mnie nazlocie. i tyle