Forum

[18 plus] Eltenowy Hydepark (Wątek ogólny, wszystkie chwyty dozwlone)

Integracja Eltenowiczów

Poprzednia 22 / 29 Następna

Julitka

#421 ·

Przyznaję, nie zaprzeczam. :)
-- (MarOlk):
Tak, ale przyznaj, że czasami to wkurzające, w niektórych sytuacjach wręcz brzmiące jak naigrywanie się z słuchacza
-- (Julitka):
To nie do końca tak; oni interagują w ten sposób z rozmówcami, a nie - zaznaczają swoją obecność. Tego uczy się teraz przy technikach aktywnego i wspierającego słuchania.
-- (Postukujacy):
Jak oglądam niektóe wywiady, spotkania online, to załamka nad prowadzącymi. Odgłosów teoretycznego podtrzymywania komunikacji "mhm, uhum, oo, ah, uhyh" jest tyle, że aż przeszkadzają w rozmowie niż cokolwiek dają. Wielu redaktorom przydałoby się zamknąć i po prostu słuchać. To jak próbują nieudolnie zaznaczyć swoją obecnośc w rozmowie jest wręcz żenujące niejednokrotnie.

--

--

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

daszekmdn

#422 ·

Albo umiesz kogoś słuchać albo uczysz się technik by udawać, że kogoś słuchasz. Od i wszystko.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Zuzler

#423 ·

A chyba jednak pomysł na wątek się sprawdził, a żadna z ksiąg na tym nie straciła. Bardzo mi się to podoba.

Zuzler

#424 ·

Edytowano
A w ogóle dziś poczęstowano mnie matchą. Chyba się zakochałam, przynajmniej w tej konkretnej. Koniecznie spytam następnym razem, co to za jedna tak dokładnie.

daszekmdn

#425 ·

Moja siostra wczoraj też próbowała i też się zakochała w tymże napoju.

Kat

#426 ·

Tylko raz piłam dobrą matchę, ale chętnie się dowiem, @Zuzler, jaka tobie zasmakowała.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

djsenter

#427 ·

Byłaś w jakiejś herbaciarni, Zuzlerku?
Senter San

zywek

#428 ·

Edytowano
@mustafa @paulinux i wszystko inne, to ja nie wiem że jest coś takiego jak web search w ollamach czyinnych lamach. Nie używam interfejsów webowych, nie klikam.

Zuzler

#429 ·

1 likes
Nie, Senterku, byłam na zajęciach i pani, która chyba mnie polubiła, po prostu mi zrobiła. Co prawda jakaś ekspresówka to była, ale mnie podbiła.

Julitka

#430 ·

Nie do końca. Wiem, o co Ci chodzi, ale ważne jest, żeby druga strona wiedziała, że słuchasz. A to nie zawsze wynika z Twojej postawy i mowy ciała. Np. paradoksalnie niewidomi mogą mieć z tym problem.
-- (daszekmdn):
Albo umiesz kogoś słuchać albo uczysz się technik by udawać, że kogoś słuchasz. Od i wszystko.

--

Julitka

#431 ·

Edytowano
Well, sprawdził się lub nie - teraz księgi też są hydeparkiem. xd Ale ogółem tak.
-- (Zuzler):
A chyba jednak pomysł na wątek się sprawdził, a żadna z ksiąg na tym nie straciła. Bardzo mi się to podoba.

--

Zuzler

#432 ·

Zawsze były, Julito.

markus1234

#433 ·

Po dzisiejszym uaktualnieniu NVDA do najnowszej wersji przestał mi działać Vocalizer. Mimo, że włączyłem opcję włącz nadpisując zgodność, nadal go nie widzę na liście syntezatorów. Co dziwne, dodatek do Eltena zadziałał od razu po włączeniu i nadpisaniu zgodności. Vocalizer był pobrany z Blindhelpa, tak dla wyjaśnienia.

Julitka

#434 ·

Może właśnie chodzi o kwestię nadpisania zgodności, skoro, jak widać, nie jest dostosowany do najnowszej wersji NVDA.
-- (markus1234):
Po dzisiejszym uaktualnieniu NVDA do najnowszej wersji przestał mi działać Vocalizer. Mimo, że włączyłem opcję włącz nadpisując zgodność, nadal go nie widzę na liście syntezatorów. Co dziwne, dodatek do Eltena zadziałał od razu po włączeniu i nadpisaniu zgodności. Vocalizer był pobrany z Blindhelpa, tak dla wyjaśnienia.

--

camila

#435 ·

Znowu składam klawiaturę, i keycapy mi się rozsypały po domu... Kurwa mac...
ENFP

Julitka

#436 ·

No i co tam, koleżanki i koledzy? Ucichło tu na dobre...

daszekmdn

#437 ·

Edytowano
Porządkuję nagrania z Zooma na karcie, najciekawsze co znalazłem to chyba kaczka.... W środku miasta przy sklepach, w październiku 2024 dodam.

Paulinux

#438 ·

No ale ten, teges, jeszcze co do tego sluchania, to przypomniała mi się dyskusja z tego wątku jak podobne yhymy zaczęła uskuteczniać jedna ze studentek na moich zajęciach dzisiaj xD
PS. Chyba w przyszłym roku dostanę troszkę więcej dydaktyki!
Happy hacking

zywek

#439 ·

@julitka na jaki basen chodzisz? Sama czy z kimś jednak?

Julitka

#440 ·

Niestety muszę z kimś. Chodzę na olimpijski i to na pływalni. Nigdy nie jestem na torze sama, są przynajmniej 2 inne osoby i musimy na nie uważać. Jestem jedną z szybciej pływających na tym skrajnym torze przy wejściu, dla wszystkich, więc boję się kogoś nieświadomie staranować albo odebrać w łeb od osoby płynącej na grzbiecie. No i tam są przestrzenie, bo to Warszawianka. Próbowałam z kilkoma wolontariuszkami, ale ostatecznie chodzę z ciocią, która też korzysta.
-- (zywek):
@julitka na jaki basen chodzisz? Sama czy z kimś jednak?

--
Poprzednia 22 / 29 Następna