Forum

ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader

Screenreadery i syntezatory mowy

Poprzednia 12 / 20 Następna

zvonimirek222

#221 ·

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
-- (pates):
Dlaczego zd potrafi mi się sam z siebie uruchomić od czasu do czasu?

--
Student studentowi wszystko

pates

#222 ·

Edytowano
A wątek ma 221 wpisów, no i wyszukiwarka eltenowa działa czasem jak chce.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

zvonimirek222

#223 ·

I czytaj ostatnie, bo było już wyjaśniane dlaczego ZD się otpala sam z siebię. To samo, bo usługa na ekranach zabezpieczonych, co na szczęście można wyłączyć.
-- (pates):
A wątek ma 221 wpisów.

--

pates

#224 ·

No dobra, ale on mi się odpala poprostu w systemie, nie na ekranach zabezpieczonych, tylko np jak czytam książkę

zvonimirek222

#225 ·

To trzeba opisywać problem dokładnie.
-- (zvonimirek222):
I czytaj ostatnie, bo było już wyjaśniane dlaczego ZD się otpala sam z siebię. To samo, bo usługa na ekranach zabezpieczonych, co na szczęście można wyłączyć.
-- (pates):
A wątek ma 221 wpisów.

--

--

nuno69

#226 ·

@Zywek nie prawda, JAWS tak nie robi, ZDSR też tak nie robi.
@Pates, może naciskasz CTRL+ALT+I?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

nuno69

#227 ·

Problem dotyczy tego, że NVDA sam siebie wstaje po opuszczenia bezpieczengo ekranu jeżeli nie jest uruchomiony. SZ resztą, latwo można to sprawdzić. Zanim ktokolwiek zacznie mówić, że nie mam racji niech zobczy, czy aby na pewno tak jest.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

DJGraco

#228 ·

Ja potwierdzam ostatni post Nuna.

pates

#229 ·

@Nuno to z tym ctrl alt i wsumie jest możliwe. Jak się nie trafi w o, da się to wywalić/zmienić?

DJGraco

#230 ·

Tak, na pulpicie masz skrót do zhengdu, zmieniasz albo wywalasz skrót, jest jeszcze w program data microsoft start menu programs bodajże i tam też trzeba wywalić skrót

pates

#231 ·

Ok, dzięki

zywek

#232 ·

2 likes
Ja mam dość...
Najlepiej psioczyć, bo ktoś coś zrobił inaczej.
A tłumaczenie dokumentacji to nie jest zbyt wielki wpływ narozwój. Niech commituje, niech pomaga, niech proponuje zmiany, pomaga w ulepszaniu UIA itd. Bo narzekać i krytykować to może absolutnie każdy, ale robić to nie ma komu oczywiście.

Robert123

#233 ·

Hej niestety mi na poczcie dla windowsa 10 nie działa w ogóle kombinacja insert i spacja, więc nie idzie strzałkować, a wykazu poleceń nie dostałęm od ciebie Arek, pozdrowionka.

nuno69

#234 ·

OK, wykaz wysłąny.
CTRL+ALT+I siedzi w menu start.

Robert123

#235 ·

Oj nic nie dostałem, żadnego wykazu na mejla nie otrzymałem od ciebie nie wiedzieć czemu Arek.

Robert123

#238 ·

Ej jak to pobrać, bo jak klikam w ten link to wychodzi mi komunikat po przetłumaczeniu strony translatorem w nvda, że twoja sieć jest nieprawidłowa, użyj klienta, aby pobrać plik. No i dalej wyskakuje żeby coś tam kupić, gdzieś się zalogować, czy coś tam, a plik nie chce się pobierać, tak więc jak to zrobić, żeby plik się pobrał, pozdrawiam.

Robert123

#239 ·

Ok chyba już się udało, ale zadużo to chyba zmian tu nie ma. Musiałem pobrać to ręcznie ze stronki.

DJGraco

#240 ·

A z jakiej stronki musiałeś pobrać?
Bo ja ten link wziąłem z managera pobierania bo gdzieś na teamtalku kolega mi linka dał.
Poprzednia 12 / 20 Następna