Forum

ZDSR (Zhengdu), czyli Chiński screenreader

Screenreadery i syntezatory mowy

Poprzednia 13 / 20 Następna

Robert123

#241 ·

Wszedłem normalnie na stronę zdsr.com i tam pobrałem to z menu na tej stronie, oczywiście za pomocą tłumacza, bo tam są chineselitery.

DJGraco

#242 ·

OK. Jednak u mnie tante link nie działa, podany plik xml nie zawiera poprawnych informacji

Robert123

#243 ·

No mi właśnie też tamten link nie działał, ładowała się chinska strona z możliwością jakiegoś zakupu, a nie było w ogóle pobierania.

DJGraco

#244 ·

Poprawka. Po wklejeniu linku do managera pobierania śmiga bezproblemu problem z przeglądarką

Robert123

#246 ·

No to jeśli teraz udostępniłeś ten link z najnowszą wersją zdsr to już wszystko gra i jest najnowsza wersja, kto wie, czy już jej nawet nie miałem jak ostatnio reaktywowałem program w zeszłym tygodniu, bo jednak aktualizacji mi w pomocy nie wykazało.

DJGraco

#247 ·

W tantym poście poprawię też link na działający co by inni luda nie musieli się męczyć

Robert123

#248 ·

No to spoczko wtedy, oby kiedyś zdsr poprawnie czytał wiadomości na poczcie windowsowej, no i żeby były zaimplementowane te elementy, o których już pisałem w powyższych wypowiedziach, czyli jednym słowem żeby on wyszedł poza rynek chinski to będzie git, bo program ma duży zadatek, by może z czasem nawet nieco przebić nvda, jeśli pewne zmiany właśnie, które już nvda posiada zostaną w nim zaimplementowane.

mateponczas

#249 ·

Gracjan, nie było nowej wersji ZDSR. Sorry, ale na drugi raz dwa razy zbadaj to, co napisałeś, bo w ten sposób wprowadzasz ludzi w błąd. Najnowsza wersja jest ze stycznia.

nuno69

#250 ·

Najnowsza wersja to 1.6.1.0 patch 2. Spokojnie, chłopak się pomylił.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

nuno69

#251 ·

Haha,sam się pomyliłem.Oczywiście to 1.6.2.0 patch 2.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

mateponczas

#252 ·

Arek, jakieś zmiany, czy tylko poprawki błędów?

Robert123

#253 ·

Arek wyśli mi tą klawiszologię jeszcze, bo na moim mejlu nic się nie pojawiło.

mateponczas

#254 ·

Nowa wersja ZDSR 1.6.2.0 Patch 3.
Lista zmian:
- Dodano wsparcie dla regionów ARIA na stronach Internetowych.
- Dodano wsparcie dla powiadomień UIA w Windows 10.
- Poprawiono odczytywanie widokó drzewa.
- Dodano odczytywanie głębokości drzew w widoku drzewa.
- Naprawiono kilka problemów związanych z klawiaturą QQ Wubi.
- Naprawiono problemy zwiazane z odczytywaniem kontenerów.
- Naprawiono problemy z odczytywaniem niektórych pól kombi.
Linki do pobrania:
Wersja komercyjna:
https://storage.zdsr24.com/zdsr/business/installer/zdsr_setup_1.6.2.0_3new.exe
Wersja młodzieżowa:
https://storage.zdsr24.com/zdsr/yth/installer/zdsr_yth_setup_1.6.2.0_3new.exe

pates

#255 ·

@Nuno poprawiłeś płutno?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Robert123

#256 ·

No jeszcze nie wszystko zostało tu poprawione, ale przynajmniej ładowanie strony już jest ogłaszane, no i na messengerze znacznie lepiej działa.

daszekmdn

#257 ·

Klawiszologia na mail? A dlaczego nie ma tego nigdzie oficjalnie?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

denis333

#258 ·

Nuno coś pisał, że jakaś dokumentacja ma niedługo powstać.
Ja teraz borykam się z tym samym problemem w przypadku commentary. potestował bym sobie tą sklepową wersję, ale oczywiście chińczyki tak to ukryli, że za chiny ludowe nie mogę tego znaleźć w normalny, cywilizowany sposób :P

Robert123

#259 ·

No właśnie fajnie gdyby był jakiś podręcznik taki jak do nvda, to by było naprawdę świetnie w tej materii. Ale i tak już wczoraj odkryłem lepsze rozpoznawanie ocr z zdsr, bo zdsrem możemy dokonać rozpoznania wybranego fragmentu np. zdjęcia, gdzie zdsr powie nam grafika, a nvda można tylko całe okno rozpoznać od góry do dołu, także tu zdsr wygrywa na całej lini.

denis333

#260 ·

W nvda też można rozpoznać sobie konkretny obiekt. Wystarczy ustawić się nań nawigacją obiektową, następnie naciskamy ins+r
Poprzednia 13 / 20 Następna