Whats App
Wróć do Problemy z oprogramowaniem#1 Numernabis
Zaktualizował się Whats App pod windowsem, oczywiście musieli zjebać.
Po pierwsze trzeba yło znowu się logować, a po drugie nie działa aktualnie dodatek do NVDA ze skrótami ułatwiającymi pracę.
Znowu się tzreba naklikać żeby cokolwiek osiągnąć.
#2 misiek
A spodziewałeś się, że meta kiedykolwiek coś naprawi? Nie te drzwi.
#3 Julitka
No to pisz do twórcy dodatku, nie tutaj. W sensie... to jest informacja, pytanie, ostrzeżenie czy co?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#4 guliwer
Jeśli to było do pierwszego posta to raczej to nie było pytanie bo ja tam nie widziałem znaku zapytania:)
Do drugiego chyba nie bo tam nie było nic napisane o dodatku.
Może tak wypadałoby się nauczyć korzystać z funkcji odpowiedz z cytatem?
To nie jest trudne, a dużo ułatwia.
-- (Julitka):
No to pisz do twórcy dodatku, nie tutaj. W sensie... to jest informacja, pytanie, ostrzeżenie czy co?
--
#5 guliwer
Masz nadal natywną aplikację Whatsapp?
Nie wiem czy słyszałeś, ale ma jej nie być.
Może masz już tą wersję webową?
-- (Numernabis):
Zaktualizował się Whats App pod windowsem, oczywiście musieli zjebać.
Po pierwsze trzeba yło znowu się logować, a po drugie nie działa aktualnie dodatek do NVDA ze skrótami ułatwiającymi pracę.
Znowu się tzreba naklikać żeby cokolwiek osiągnąć.
--
#6 DJGraco
Ja jeszcze mam natywną appkę whatsapp i mi działa.
A skąd info, że ma jej nie być? Chcą zrobić tak jak z meskiem?
#7 djdenismusic
Niestety tak. Jak nie tetryczę na webowe aplikacje, tak w tym przypadku to jest na prawdę krok wstecz. Bo obecna aplikacja na komputery jest całkiem sympatyczna.
#8 DJGraco
I tak nie korzystałem wiele z Whatsappa więc ta zmiana przejdzie mi koło nosa, no ale fakt szkoda że tak robią.
Ja nie psioczę na webowe aplikacje bo z konieczności muszę niektórych używać ale gdyby były dobre alternatywy uwp czy win32 to używałbym ich zamiast stron.
#9 mojsior
a ja tak, mam wyłączone aktualizowanie automatyczne aplikacji ze sklepu windows, więc nadal mam natywną aplikacje która działać nie przestaje i do puki działa to jej będę używać.
Jeśli nie korzystacie z innych aplikacji z windows stora a macie natywną apkę, to wyłączcie automatyczne aktualizacje i nie odpalajcie sklepu, a jak przestanie wam działać, to wtedy zróbcie update ręcznie.
#10 DJGraco
No i prawidłowo , ja też mam wyłączone automatyczne aktualizacje w storze i sobie ręcznie aktualizuję bo mam jako taką kontrolę nad tym co mi się aktualizuje i gdzie. A propos Whatsappa to ja podobnie robiłem z Messengerem, używałem natywnej appki tak długo jak się dało a potem jak przestała działać to powróciłem do strony. Niestety bo nie lubię interfaceów webowych ale to się lubi co się ma
#11 mojsior
oo webowe interfejsy to rakowina dzisiejszego oprogramowania
#12 zywek
Nikogo nie obchodzi, czy webowe interfejsy to rak, za to ludzi obchodzi to, że są łatwo przenoszalne na wszystkie platformy jakie sobie chcesz.
#13 djdenismusic
Dokładnie. A dobrze zrobionego webinterfejsu da się na prawdę używać.
#14 cinkciarzpl
A ja mam jeszcze zwykłego nativa. :O
#15 djdenismusic
Ja tak samo. jak przyjdzie nowe, to na chuj drążyć. Trzeba się przyzwyczaić. Jak nie ma, to zajebiście.
#16 DJGraco
Jak przyjdzie whatsapp web to wywalę to w kosmos. Nie mam tam prawie nikogo do komunikacji to siępoprzenosi na inne telegramy itp.
AAle gdybym na whatsappie miał większą ilość kontaktów to bym się poważnie zastanawiał nad polubieniem się z tym interfaceem webowym.
#17 cinkciarzpl
Powiem lepiej. Teraz wleciała aktualizacja.
I jak nie ma webu tak niema.
> na chuj drążyć. Trzeba się przyzwyczaić. Jak ie ma, to zajebiście.
--
#18 paula1
Witajcie, mnie niestety zrobiła się akutalizacja whatsappa i mój błąd, że nie wyłączyłam sobie aktualizacji. Czy ma ktoś z was wersję poprzednią whatsappa na windows?
#19 Numernabis
Nic Ci to nie da, bo tak byś musiała reinstalować co tydzień, bo i tak Ci się zaktualizuje, nie da się tej aktualizacji wyłączyć.
#20 paula1
To lipa, bo naprawdę ciężko mi się na nim pracuje. Nie mam dostępu nawet do archiwalnych wiadomości.