Literatura

książki Joanny Chmielewskiej

Założony przez jamajka 75 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Strona 2 z 4

No, możesz też na notatniku brajlowskim, jeśli posiadasz. :)
Große Operndiva?

Nie, niestety nie posiadam. Zostajją mi papierowe wersje. ale ogólnie nie narzekam.
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#23 1 polubienie

Dobra jest też taka seryjka: Zwyczajne życie, Większy kawałek świata, Ślepe szczęście - polecam

#24 1 polubienie

Oooo, tak, też lubię.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Czytałem niemal wszystko i wg mnie do końca lat 80 jest super, potem różnie, a od 2000 nudno, po za serią o Pafnucym.

#26 1 polubienie

Jak dla mnie to z takich po 80ych latach Autobiografia wymiata

#27 1 polubienie

Ooo tak, autobiografia super.

Ja lubię prawie wszystkie. No i, Tomecki, ty? Czytałeś? No to brawo, bo zazwyczaj kobiety czytają jej książki. :d Tej autobiografii w końcu nie przeczytałam, muszę się za nią zabrać kiedyś.
Große Operndiva?

A ja nie dawno przeczytałam "Wszyscy jesteśmy podejrzani". Super! Ładniejsze od "Lesia".
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Lesia nie lubię, to teraz przeczytaj kocie worki albo wszystko czerwone. Padniesz. :d
Große Operndiva?

Teraz mam parę lektur do czytania. A jeśli znajdę czas to z Hmielewskiej chce przeczytać "Całe zdanie nieboszczyka"

AA no tak, autobiografia suuper! Jeszcze a propos czytelników a czytelniczek to znam trochę przedstawicieli własnej płci znających dość dobrze twórczość tej pani.

Nie podoba mi się książka "nie boszczyk mąż". Nudne to jakieś.
Große Operndiva?

#34 1 like

Ty przeczytaj drugą część lesia "dzikie białko". Właśnie płaczę ze śmiechu.

OOO. A ja myślałam, że to "Lesio" jest drugą częścią "wszyscy jesteśmy podejrzani"

#36 1 like

Inaczej, te książki dzieją się w biurze wszystkie, ale we "wszyscy jesteśmy podejrzani" imiona są inne, np. Joanna została Joanną. A w "dzikim białku" Lesio jest Lesio, a Joanna jest Barbara.

Aha. Okej. Z pewnością przeczytam.

też przeczytam. a czytałyście najstarsza prawnuczka i przeklęta bariera? świetne
Große Operndiva?

Nie. ja jeszcze nie. Moje przygody z Hmielewską nie dawno się zaczęły. Także po kolei.

Mi się bardziej jednak Przeklęta bariera podobała. Jeszcze Romans wszechczasów był smaczny