Forum

Poszukuję książek z konkretnymi motywami

Literatura

Poprzednia 4 / 5 Następna

Natalia2000

#61 ·

Matius chyba, patologia, ymm, książki z cyklu kwiaty na poddaszu, chciałabym zapomnieć, ale jakoś ... nie umiem.

Zuzler

#62 ·

Ehm, Natalio, to chyba nie tu miałaś napisać?

Natalia2000

#63 ·

Edytowano

Zuzlerku kochany post 45..

Zuzler

#64 ·

To, Nataleczko, jeśli chcesz odnieść się na drugi raz do czegoś, co jest więcej niż 1 czy 2 wpisy z tyłu, cytuj tę wypowiedź, proszę Cię, bo się burdel tu robi.
Stań po prostu na wypowiedzi, którą chcesz zacytować i zrób ctrl +d, to cytat się sam dopisze do Twojej odpowiedzi.

mustafa

#66 ·

Adrian Bednarek i Kuba Sobański.
No gorszego zjeba nie znajdziesz.
Zabójstwa, seks, narkotyki.
Ale cykl zajebisty i ja nie mogę się nigdy doczekać kolejnych części.

-- (matius):
Poszukuję książek z patologią jak to się mówi. Przemoc domowa i nie mósi być tylko być czyniona przez mężczyzn. Alkocholizm, przelkie uzależnienia.

--
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

mustafa

#67 ·

Ogólnie, żeby zrobić wrażenie to dopiszę, że gościu jest uzależniony od wszystkiego tego, co wcześniej napisałem.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Numernabis

#68 ·

Jeszcze jeśli chodzi o podróże w czasie to Chór zapomnianych głosów i druga część Echo z otchłani - Remigiusza Mroza
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Numernabis

#69 ·

Aha i świetna pozycja "Projekt Riese", również Remigiusza Mroza. To również podróże w czasie.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

mustafa

#70 ·

"Projekt Riese", czytalem , rzeczywiście super pozycja

Numernabis

#71 ·

1 likes
Chór zapomnianych głosów i Echo z otchłani z opisu nic nie wynika, że są tam podróże w czasie, ale są.

lalar123

#72 ·

Poszukuję książek z motywami: akademia, nauka coś ala harry potter grópa dzieci, dobro zło. Będę wdzięczny.
Cholerne wstrętne sample w suno!

Zuzler

#73 ·

@Mustafa, jeszcze "Przeklęta bariera" Joanny Chmielewskiej, choć tu w drugą stronę podróże. No i nie wiem, czy Ci się spodoba atmosferycznie, ale motyw jest, więc głupio byłoby pominąć.

Numernabis

#74 ·

Poszukuję książek, a konkretnie audiobooków o samurajach, niekoniecznie muszą to być na faktach, mogą to być jakieś przygodówki itp.

matius

#75 ·

To jest: "Cień kitsune". Jest to fantazy, ale samurajowie jak najbardziej wysępują.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Numernabis

#76 ·

Dzięki

Kat

#77 ·

Przeczytałam wszystkie książki z tego cyklu i mam nadzieję, że będzie też ósma część.
-- (mustafa):
Adrian Bednarek i Kuba Sobański.
No gorszego zjeba nie znajdziesz.
Zabójstwa, seks, narkotyki.
Ale cykl zajebisty i ja nie mogę się nigdy doczekać kolejnych części.

-- (matius):
Poszukuję książek z patologią jak to się mówi. Przemoc domowa i nie mósi być tylko być czyniona przez mężczyzn. Alkocholizm, przelkie uzależnienia.

--

--
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Kat

#78 ·

Chętnie w najbliższej przyszłości przeczytam coś w stylu seryjni mordercy i psychopaci w ogóle. Dodam tylko, że "Igora Brudnego" Piotrowskiego mam za sobą, to tak na szybko, co przyszło mi do głowy z tych przeczytanych.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

mustafa

#79 ·

1 likes
Właśnie czytam Hubert Hender - potwór. Myślę, że spełnia to twoje oczekiwania.

mustafa

#80 ·

1 likes
Aha, no i Dreih od Ćwieka, są dwie części.

Poprzednia 4 / 5 Następna