Księga zażaleń
Wróć do Integracja Eltenowiczów#761 lwica
Wydałam całkiem sporo na dentystę, żeby podratował mi nieco ząb zanim rozpocznę kanałowe, tymczasem odkąd mi go ruszył boli mnie tak, że wyżyć nie jestem w stanie. :(
#762 Zuzler
Pyralgina! Ketanol! Topór!
#763 MarOlk
Kowal, obcęgi, kastet!
#764 Monte
W Małopolsce pada. Tak wynika z prognoz pogody. Stąd wnioskuję, że koleżanka może przebywać w tamtych rejonach.
#765 zywek
Młotek! Wiertarka! piła!
#766 Zuzler
Daaj kamieeniaa
#767 CzarnyPies
Małopolska, okolice Nowego Sącza.
-- (Zuzler):
Gdzie Ty przebywasz?
--
#768 Kuba12565
Chciałbym się z Wami podzielić moją dzisiejszą frustracją, bo od rana jestem po prostu wściekły i czuję ogromne rozczarowanie po odebraniu przesyłki. Zamówiłem cztery nowe pozytywki, licząc na to, że moja kolekcja wzbogaci się o ciekawe, unikalne brzmienia. Tymczasem odebrałem właśnie trzy z nich i zamiast radości, mam ochotę to wszystko odesłać.
Najbardziej irytuje mnie podejście sprzedawców na Allegro. Wystawiają oferty, wrzucają mnóstwo zdjęć, żeby pochwalić się wyglądem zewnętrznym, ale kompletnie ignorują najważniejszą rzecz – opis melodii. Przecież w pozytywce chodzi o dźwięk, o to, co ona gra, a nie tylko o to, jak stoi na półce! Piszą tylko te swoje marketingowe bzdury, że to „piękna pozytywka dla przyjaciół”, „idealna dla męża na urodziny” albo „słodka melodia”. I weź człowieku bądź mądry i zgadnij, co jest w środku. To jest po prostu masakra. Jakoś na innych portalach, na przykład na Amazonie, potrafią czasem napisać, jaki to utwór, choć i tam zdarza się to rzadko, ale na naszym podwórku to już przechodzi ludzkie pojęcie.
Efekt moich zakupów u tego durnego sprzedawcy jest fatalny. Kolejny raz dostałem utwór „Dla Elizy”. Mam już tak serdecznie dość tej melodii, że nie potrafię jej słuchać bez irytacji. Mam już w swojej kolekcji Beethovena, choćby „Sonatę Księżycową”, którą cenię, ale „Dla Elizy” mam już powyżej uszu. Do tego doszły mi dwa mechanizmy z melodią „Castle in the Sky”, z czego jeden dotarł w ogóle bez obudowy – po prostu goły mechanizm, co jest kompletnym nieporozumieniem.
Siedzę teraz i czekam na tę czwartą pozytywkę, ale szczerze mówiąc, boję się otwierać paczkę, bo pewnie znów usłyszę to samo. Od dzisiaj jednak koniec z taką loterią. Postanowiłem, że od teraz do każdego sprzedawcy będę najpierw pisać z pytaniem o konkretną melodię. Jeśli nie dostanę odpowiedzi albo sprzedawca sam nie będzie wiedział, co sprzedaje, to po prostu nie kupuję. Nie zamierzam więcej marnować pieniędzy na „kota w worku” tylko dlatego, że komuś nie chce się sprawdzić, co nakręca. Jestem niesamowicie rozczarowany takim podejściem, bo pozytywki to moja pasja, a przez ignorancję sprzedających zamiast relaksu mam tylko dawkę niepotrzebnego stresu.
#769 Kuba12565
Zdarza się też dostawać jakieś fałszujące mechanizmy.
#770 wrzos33
Kuba, a czy możesz zwrócić te pozytywki i oczywiście otrzymać zwrot kasy?
#771 DJGraco
Rozumiem frustrację. Sam szukałem kiedyś jednej z konkretną melodią, która wiedziałem że istnieje ale poległem. Strasznie ciężko się za to zabrać nie znając kompletnie rynku itd.
Mnie z kolei wkurzają bardzo często nie konsekfentne opisy aukcji na ebayu. Tam to jest wolna amerykanka, bardzo często jest tak że sprzedawca nic nie pisze w opisie o przedmiocie tylko informacje wysyłkowe. W Allegro już lepiej to wygląda, bardzo często mam tak jak szukam konkretnej płyty.
#772 Kuba12565
@DJGraco a jaka to była melodia?
#773 MarOlk
Niestety na Allegro 90% pozytywek to chińska masówka z opisami koślawo tłumaczonymi z chińskiego.
#774 DJGraco
Teraz zapomniałem, chyba Luksemburska Polka ale nie dan sobie niczego uciąć.
#775 daszekmdn
A mi się śni za dużo ostatnio i wstaję giga zmęczony. A jak Wam opisy na Amazonie przeszkadzają, to se zobaczcie na Ali express, tam jest dopiero bajzel :D.
#776 mustafa
Kurcze, chciałbym mieć sny.
Nie licząc miesięcznego gdzieś epizodu na przestrzeni październik-listopad w ostatnim roku to od jakiś 10 lat prawie nigdy nic mi się nie śni.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#777 Kuba12565
W ogóle na Ali Express jest taki fajny Bajer że można posłuchać np. jakieś pozytywki. zobacze jak sprawa wygląda na olx. ich dostępnością itd.
#778 skrzypenka
Nauczyciel od śpiewu operowego nie chce zaśpiewać duetu Halki i Janusza ze mną, bo mu się nie chce uczyć. Jak go przekonać, że warto? :D
#779 mustafa
Pytanie czy warto. Może zaśpiewajcie coś co on, albo wy oboje znacie.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#780 skrzypenka
Może masz racje. to musimy Mozarta "la cidarem la mano". To też nie będzie złe, ale po prostu pomyślałam, że moglibyśmy po polsku. :)
-- (mustafa):
Pytanie czy warto. Może zaśpiewajcie coś co on, albo wy oboje znacie.
--