Księga zażaleń
Wróć do Integracja Eltenowiczów#361 Monte
Dzięki.
#362 daszekmdn
Depresja? Znam to... Ja sobie na szczęście jakoś radzę ostatnio :). Ale takich myśli nie miałem od lat na całe szczęście.
#363 Monte
Super masz. Zazdroszczę.
#364 daszekmdn
Nie ma czego. To balansowanie na granicy.
#365 skrzypenka
Jak się komuś wydaje, że praca nauczyciela, to tylko uczenie, to muszę wyprwadzić go z błędu. Rozpoczęcie roku jest jutro, a ja już od środy pracuję.
#366 mustafa
Ja pracuję całe wakacje.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#367 Natalia2000
Dokładnie, ja również.--
#368 Zuzler
No cóż, znajoma zaczynała już w poniedziałek jebitną radą pedagogiczną, a potem było tylko weselej.
#369 Zuzler
A to nie jest przypadkiem tak, że wy możecie brać płatny urlop w dowolnym terminie, a nauczyciele, czy im się podoba, czy nie, mają wyznaczony na okres wakacji?
-- (mustafa):
Ja pracuję całe wakacje.
--
#370 mustafa
Tylko, że większość ludzi chciałaby ten urlop we wakacje mieć, a jak chcą wszyscy, to nie każdy dostanie i nie miesiąc, tak jak nauczyciele.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#371 guliwer
Jaki miesiąc? To zależy od danej szkoły ile tych wakacji jest. Z 1,5 miesiąca wakacji to pewnie w większości szkół jest.
Ludzie pracując w innych zawodach mogą sobie np wziąć urlop w czerwcu czy we wrześniu i np jechać na tańsze wczasy, czego nauczyciel już nie zrobi.
-- (mustafa):
Tylko, że większość ludzi chciałaby ten urlop we wakacje mieć, a jak chcą wszyscy, to nie każdy dostanie i nie miesiąc, tak jak nauczyciele.
--
#372 mustafa
Kodeks pracy czy jak to tam się u nauczycieli nazywa muwi o nieprzerwanych czterech tygodniach urlopu. Z tąd ten miesiąc. W normalnych zawodach ciężko jest trzy dostać, zazwyczaj dwa to maks.
#373 Zuzler
Kurde, specjalnie klikałam i odświeżałam Too Good To Go prawie 10 minut, czekając na paczkę. Nie powiem, nawet się pojawiła, ale gdy już kliknęłam w "zapłać", okazało się, że ktoś mnie wyprzedził, zapewne dosłownie o kilka sekund.
#374 markus1234
PFRON lubelski jest nieogarnięty. Złożyłem wniosek o nowego laptopa Lenovo 1 lipca, a dzisiaj mamy 2 września, i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Ile jeszcze mam czekać?
#375 djdenismusic
Składałeś internetowo, czy stacjonarnie? jeśli to pierwsze, to zajrzyj na sow, czy nie ma aby jakich nowych powiadomień.
#376 markus1234
Wniosek był składany internetowo. Jeśli chodzi o stronę SOW, to za bardzo nie wiem, gdzie mógłbym szukać tych powiadomień. We wnioskach przy moim wniosku nadal jest status, że wniosek jest złożony.
-- (djdenismusic):
Składałeś internetowo, czy stacjonarnie? jeśli to pierwsze, to zajrzyj na sow, czy nie ma aby jakich nowych powiadomień.
--
#377 djdenismusic
Po zalogowaniu powinieneś mieć chyba coś takiego jak przejdź do powiadomień. Ale słowo w słowo nie pamiętam. Popatrz na stronie. To nie jest trudne do znalezienia.
Dodatkowo powinien ci przyjść mail o nowych powiadomieniach.
#378 markus1234
Na maila nic mi nie przyszło, że mam jakieś powiadomienia z SOW. Na stronę zaraz zerknę.
Edit: Na stronie jedynym powiadomieniem jest tylko to z 1 lipca, że złożyłem wniosek. Nic nowego nie ma.
-- (djdenismusic):
Po zalogowaniu powinieneś mieć chyba coś takiego jak przejdź do powiadomień. Ale słowo w słowo nie pamiętam. Popatrz na stronie. To nie jest trudne do znalezienia.
Dodatkowo powinien ci przyjść mail o nowych powiadomieniach.
--
#379 Pitef
Markus. To nie jest tak, że oni mają 1 msc na rozpatrzenie twojego wniosku. Jeśli nie ma jakiejkolwiek decyzji, to trzeba czekać. Jeśli na prawdę cię żyć swędzi, zadzwoń i dopytaj, chociaż na 99% usłyszysz, że nie ma na ten moment kolejnej puli środków na wnioski AS. Składałeś w lipcu, a więc w 2 półroczu. Nie chcę cię niczym straszyć ani do niczego zniechęcać, ale bywało i tak, że wnioski z 2 półrocza były rozpatrywane nawet i po nowym roku. Albo dryndaj do PCPR/ MOPS, albo cierpliwie czekaj.
#380 mucha
to wszystko zależy od PCPR albo jak w twoim przypadku PEFRON najwidoczniej nie mają nowej puli środków i może być tak, że nie przyznadzą, w tym roku czekałem dosłownie miesiąc na pozytywne rozpatrzenie wniosku a 5 lat temu złożyłem w maju a odpowiedź była we wrześniu więc no w twoim przypadku może być nawet listopad czy grudzień