Dzięki.
Edytowano
Depresja? Znam to... Ja sobie na szczęście jakoś radzę ostatnio :). Ale takich myśli nie miałem od lat na całe szczęście.
3 likes
Jak się komuś wydaje, że praca nauczyciela, to tylko uczenie, to muszę wyprwadzić go z błędu. Rozpoczęcie roku jest jutro, a ja już od środy pracuję.
Edytowano
Dokładnie, ja również.--
No cóż, znajoma zaczynała już w poniedziałek jebitną radą pedagogiczną, a potem było tylko weselej.
A to nie jest przypadkiem tak, że wy możecie brać płatny urlop w dowolnym terminie, a nauczyciele, czy im się podoba, czy nie, mają wyznaczony na okres wakacji?
-- (mustafa):
Ja pracuję całe wakacje.
--
-- (mustafa):
Ja pracuję całe wakacje.
--
Tylko, że większość ludzi chciałaby ten urlop we wakacje mieć, a jak chcą wszyscy, to nie każdy dostanie i nie miesiąc, tak jak nauczyciele.
2 likes
Jaki miesiąc? To zależy od danej szkoły ile tych wakacji jest. Z 1,5 miesiąca wakacji to pewnie w większości szkół jest.
Ludzie pracując w innych zawodach mogą sobie np wziąć urlop w czerwcu czy we wrześniu i np jechać na tańsze wczasy, czego nauczyciel już nie zrobi.
-- (mustafa):
Tylko, że większość ludzi chciałaby ten urlop we wakacje mieć, a jak chcą wszyscy, to nie każdy dostanie i nie miesiąc, tak jak nauczyciele.
--
Ludzie pracując w innych zawodach mogą sobie np wziąć urlop w czerwcu czy we wrześniu i np jechać na tańsze wczasy, czego nauczyciel już nie zrobi.
-- (mustafa):
--
Kodeks pracy czy jak to tam się u nauczycieli nazywa muwi o nieprzerwanych czterech tygodniach urlopu. Z tąd ten miesiąc. W normalnych zawodach ciężko jest trzy dostać, zazwyczaj dwa to maks.
Kurde, specjalnie klikałam i odświeżałam Too Good To Go prawie 10 minut, czekając na paczkę. Nie powiem, nawet się pojawiła, ale gdy już kliknęłam w "zapłać", okazało się, że ktoś mnie wyprzedził, zapewne dosłownie o kilka sekund.
PFRON lubelski jest nieogarnięty. Złożyłem wniosek o nowego laptopa Lenovo 1 lipca, a dzisiaj mamy 2 września, i do tej pory nie otrzymałem odpowiedzi. Ile jeszcze mam czekać?
Składałeś internetowo, czy stacjonarnie? jeśli to pierwsze, to zajrzyj na sow, czy nie ma aby jakich nowych powiadomień.
Wniosek był składany internetowo. Jeśli chodzi o stronę SOW, to za bardzo nie wiem, gdzie mógłbym szukać tych powiadomień. We wnioskach przy moim wniosku nadal jest status, że wniosek jest złożony.
-- (djdenismusic):
Składałeś internetowo, czy stacjonarnie? jeśli to pierwsze, to zajrzyj na sow, czy nie ma aby jakich nowych powiadomień.
--
-- (djdenismusic):
--
Po zalogowaniu powinieneś mieć chyba coś takiego jak przejdź do powiadomień. Ale słowo w słowo nie pamiętam. Popatrz na stronie. To nie jest trudne do znalezienia.
Dodatkowo powinien ci przyjść mail o nowych powiadomieniach.
Edytowano
Na maila nic mi nie przyszło, że mam jakieś powiadomienia z SOW. Na stronę zaraz zerknę.
Edit: Na stronie jedynym powiadomieniem jest tylko to z 1 lipca, że złożyłem wniosek. Nic nowego nie ma.
-- (djdenismusic):
Po zalogowaniu powinieneś mieć chyba coś takiego jak przejdź do powiadomień. Ale słowo w słowo nie pamiętam. Popatrz na stronie. To nie jest trudne do znalezienia.
--
Edit: Na stronie jedynym powiadomieniem jest tylko to z 1 lipca, że złożyłem wniosek. Nic nowego nie ma.
-- (djdenismusic):
--
Markus. To nie jest tak, że oni mają 1 msc na rozpatrzenie twojego wniosku. Jeśli nie ma jakiejkolwiek decyzji, to trzeba czekać. Jeśli na prawdę cię żyć swędzi, zadzwoń i dopytaj, chociaż na 99% usłyszysz, że nie ma na ten moment kolejnej puli środków na wnioski AS. Składałeś w lipcu, a więc w 2 półroczu. Nie chcę cię niczym straszyć ani do niczego zniechęcać, ale bywało i tak, że wnioski z 2 półrocza były rozpatrywane nawet i po nowym roku. Albo dryndaj do PCPR/ MOPS, albo cierpliwie czekaj.
to wszystko zależy od PCPR albo jak w twoim przypadku PEFRON najwidoczniej nie mają nowej puli środków i może być tak, że nie przyznadzą, w tym roku czekałem dosłownie miesiąc na pozytywne rozpatrzenie wniosku a 5 lat temu złożyłem w maju a odpowiedź była we wrześniu więc no w twoim przypadku może być nawet listopad czy grudzień