Miałam napisać dokładnie, to co Ballteam, tego typu historie krążą przynajmniej odkąd ja byłam w podstawówce, a to było baaardzo dawno temu i nie wyprodukowano tylu protez, żeby obsłużyły te wszystkie historie.
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
Z protezami ponoć w ogóle sporo ciekawostek bywało, bo jednak czaszka rośnie, a protezy jakoś nie chcą więc potrafią wypadać w absolutnie bezcennych momentach np. do talerza z zupą albo na środek chodnika, przy czym komentarz w rodzaju "ej, poczekajcie, bo muszę oko znaleźć" robi robotę.
Ja też, choć bardziej dotyczyło to kolejki i osoby, która była posądzana o udawanie niepełnosprawności poto, by ją przepuszczono. Wyciągnęła protezę, aby udowodnić, że nie widzi. Tyle, że ta historia ponoć się działa w czasach słusznie minionych i nie było elementu z omdleniem.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
Mi tam kiedyś oko wypadło przy wchodzeniu do sali lekcyjnej :) ale było bez widowni. A z zabawnych sytuacji. prowadzę niewidomego kolege, przed nami dosyć wolno idzie pani. Ciężko było zachować odpowiednią odległość i przez przypadek laska wsunęła się między kroczące nogi tejże pani. A ta odwróciła się i z wyrzutem: no jak go prowadzisz. Podejrzewam, że to było do mnie, bo obaj mieliśmy laski a ja wiodłem akurat :) Z kolei w pociągu konduktorka bardzo dziwiła się, czemu nie wzięliśmy sobiez kolegą biletu niewidomy z przewodnikiem, zamiast obaj dla niewidomego. Przecież mielibyśmy znacznie taniej :) Wsiadałem na centralnej do pociągu. Ochroniarz nieumiejętnie wszedł pierwszy i będzie mnie wciągał, drugi mu asystuje gdzieś tam za mną. Pierwszy się pochylił i próbuje mnei wciągać, ja wsiadam i tak się złożyło, że mu z główki pociągnąłem w brzuch. Aż stęknął. Ochrona, khe, khe. niewidomy by ich rozłożył i to niechcący.
Bezbłędna jest też konsternacja konsultantek gdy dowiadująsię, że my nie widzimy. Chcą nam wcisnać jakiś bubel, a nasza ślepota działa jak zaklęcie, albo jak odstraszacz. Talkuje i talkuje, a na słowo niewidomy tak fajnie wybija się z rytmu.
Wojna to pokój. wolność to niewola. Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Tak samo jest w przypadku natrętnych facetów szukających sobie na siłe kogoś. Takich, co piszą na portalach społecznościowych. Jak się dowie, że niewidzisz to z obowiązku coś tam jeszcze skrobnie, jak jest kulturalny, a jak nie od razu pisanie się urywa. Jest to dobry odstraszacz na natrętów, ale czasem, jeśli nam się ktoś spodoba to już jednak smutno, że jest tak a nie inaczej.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
Myślałam o tym, pewnie dlatego, że takie kobiety są nastawione na pewien schemat. Takie, w sensie zalogowane na portalach randkowych. A WY im bezczelnie ten schemat łamiecie i niebożątka nie wiedzą co zrobić.
Właśnie dzisiaj zadzwonił do mnie widzący przyjaciel był to telefon okolicznościowy. DOkładnie cztery lata temu była u mnie gruba impreza: Ja: "Gdy tylko zobaczyłam Twój numer na wyświetlaczu zgadnij o czym pomyślalam? Mój przyjaciel: Zobaczyłaś mój numer. Jestem w szoku. Tak teatralnie udał osobę zszokowaną, a potem wybuchnął rechotem, to nie był śmiech, a jak wiecie śmiech bywa zaraźliwy.
Bywa. -- (magmar): Myślałam o tym, pewnie dlatego, że takie kobiety są nastawione na pewien schemat. Takie, w sensie zalogowane na portalach randkowych. A WY im bezczelnie ten schemat łamiecie i niebożątka nie wiedzą co zrobić.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Znaczy oko ludzkie nie rośnie przez całe życie więc to chyba jakiieś bejty są.
-- (tomecki): Z protezami ponoć w ogóle sporo ciekawostek bywało, bo jednak czaszka rośnie, a protezy jakoś nie chcą więc potrafią wypadać w absolutnie bezcennych momentach np. do talerza z zupą albo na środek chodnika, przy czym komentarz w rodzaju "ej, poczekajcie, bo muszę oko znaleźć" robi robotę.
--
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
No tak, ale jeśli oko nie rośnie, to dół oczny też nie, więc korelacja, w stylu, że proteza nie rośnie a czaszka rośnie, no sama rozumiesz. Proteza nie rośnie, ale oko też nie rośnie.
-- (Zuzler): Oko to może i nie, ale czaszka...
--
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
-- (mustafa): No tak, ale jeśli oko nie rośnie, to oczodół też nie, więc korelacja, w stylu, że proteza nie rośnie a czaszka rośnie, no sama rozumiesz. Proteza nie rośnie, ale oko też nie rośnie.
-- (Zuzler): Oko to może i nie, ale czaszka...
--
--
This site uses cookies to enhance your experience.