EltenLink

Nośniki danych, jakich uużywacie

Wróć do Komputery i akcesoria

#81 misiek

No to jeszcze dzień, najwyżej dwa hehe.
-- (DJGraco):
Ja mam całego metalowego dosłownie, calusieńki z metalu zrobiony i działa bez zarzutu.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-06-22 18:19

#82 longshoot

ja mam takiego bardzo malutkiego pendrive'a. To jest chyba sandisc właśnie 128 gb usb 3.1

2020-07-03 21:57

#83 misiek

Planuję kupić Sandisca pod Iphone, ale kiedy tego nie wie nikt.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-07-04 03:22

#84 daszekmdn

Sandisce są fajne bo działają lata.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
2020-07-05 10:40

#85 misiek

Niestety nie.
-- (daszekmdn):
Sandisce są fajne bo działają lata.

--

2020-07-05 19:18

#86 iskierka1983 Konto zarchiwizowane

Nie wiem.
Może i tak, ale niektóre modele są o dupę potłuc, tak jak mój cały plastikowy, nawet złącze USB ma plastikowe.

2020-07-05 20:45

#87 DJGraco

Ja mam taki ADATA cały ze ze złączem usb plastikowym haha

2020-07-05 20:46

#88 misiek

Prawda.
-- (iskierka1983):
Nie wiem.
Może i tak, ale niektóre modele są o dupę potłuc, tak jak mój cały plastikowy, nawet złącze USB ma plastikowe.

--

2020-07-06 02:14

#89 longshoot

i co z tego, ja miałem pendrive'a mi to usb pękło, a i tak działał. I sandisc ma możliwośc zaszyfrowania plików.

2020-07-07 03:32

#90 pates

Całkiem fajnym programem swoją drogą

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-07-07 12:15

#91 Lowca_Androidow

~~Ja osobiście wolę sobie zaszyfrować VeraCrypt'em

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-07-07 14:16

#92 pajper

W 2010 roku okazało się, że nośniki Sandiska zawierały backdoora pozwalającego na ominięcie szyfrowania. Oczywiście ponoć został on usunięty, a o sprawie cicho od 10 lat, ale mimo wszystko ja bym już tej firmie w takiej kwestii nie zaufał.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-07-07 16:16

#93 Lowca_Androidow

Ale to dotyzczyło oprogramowania sandisk'a, VeraCrypt to zewnętrzne oprogramowanie

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-07-07 16:49

#94 pajper

Tak, odpowiadałem odnośnie Sandiska, nie Vera Crypta oczywiście.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-07-07 17:03

#95 misiek

Pewnie, że tak. Równiedobrze można sobie do sprzętu wkleić głośniki na gumę do rzucia i też będzie działać, pytanie tylko jak długo.
-- (longshoot):
i co z tego, ja miałem pendrive'a mi to usb pękło, a i tak działał. I sandisc ma możliwośc zaszyfrowania plików.

--

2020-07-07 18:28

#96 mucha

mi tam kinkston metalowy działa już chyba 4 lata

2020-07-07 22:00

#97 misiek

Pytanie jak często go używasz?
-- (mucha):
mi tam kinkston metalowy działa już chyba 4 lata

--

2020-07-08 01:17

#98 mucha

w sumie to od czasu do czasu ciężko stwierdzić ale nie był używany za dużo

2020-07-09 01:27

#99 misiek

A widzisz, moje peny, po za Toshibą codziennie śmigają.
-- (mucha):
w sumie to od czasu do czasu ciężko stwierdzić ale nie był używany za dużo

--

2020-07-09 17:05

#100 longshoot

mam arcanite 128 gb

2020-12-23 13:13