Dobra, z racji iż stałam się (nie)szczęśliwą (niepotrzebne skreślić) posiadaczką telefonu z Androidem, wypadałoby przetestować CSR. Może mi ktoś powiedzieć, jakie ograniczenia ma darmowa wersja? Wiem, że to gdzieś było i nawet kiedyś to czytałam, ale nie chce mi się przedzieać przez cały wątek.
Nie możesz tworzyć własnych gestów, używać drugiego syntezatora, który może ci czytać jakieś komunikaty typu ekran zablokowany, godzina. Przydaje się on też jak chcesz coś literować automatycznie a twój pierwszy syntezator jest za szybko ustawiony. Nie możesz ustawiać bardziej szczegułowo powiadomień czyli np. z ktorej aplikacji powiadomienia mają być czytane na głos, a z której nie. Wtyczki też odpadają. Ogólnie pełno ograniczeń, ale da się chyba w miarę komfortowo korzystać zdarmowej wersji jak wiesz co i jak poustawiać. np. w ustawieniach zachowania warto ustawić przeglądanie webowe, mam nadzieję, że to w darmowej wersji jest możliwe, bo jak nie, to łatwo po nagłówkach, linkach nie poskaczesz.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
po pierwsze. brak możliwosci używania dwuch syntezatorów, po drugie, brak możliwości używania gestów krawędziowych, po trzecie brak możliwości twożenia własnych gestów i wyłączone jest automatyczne uruchamianie wtyczek, to tak na szybko co pamiętam..