Commentary screen reader

Commentary Screenreader: czyżby nowy król?

Założony przez violinist 1090 wpisów ostatni wpis 6 lat temu Zamknięty Strona 44 z 55

BTW chyba napiszę do Jacka N. zeby spytać czy CSR radzi sobie z asystentem.
Tzn. czy się wyłącza podczas dyktowania czy nie.
Pisałam wiele razy, ale... obowiązuje zmowa milczenia w tym temacie...XDDD
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Niestety się nie wyłącza.

jak skończymy dyktować i dotkniemy ekranu to się wyłączy.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

To poważna wada! DO poprawienia oczywiście.

Nie rozumiem trochę twojego problemu, ja z asystentem tylko zauważyłem taki, że za szybko się właśnie wyłącza.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Kiedyś bylo tak, że jak dyktowałeś Smsa CSR gadał równocześnie. Pytam czy to poprawiono.

aaa, to na brajlowskiej klawiaturze nie ma tego problemu;P
a tak to powinno pomuc wyłączenie powiadomień. wtedy jak ci przyjdzie np. sms na odblokowanym fonie to nie przeczyta go, ale mi tak pasuje akurat.

CHodzi o to żeby CSR przestal gadać w momencie pisania SMSów. Czy ktoś w ogóle rozumie mój problem?

Ale tu nie chodzi o klawiaturę tylko o asystenta Google. Gdy mówisz coś do niego, Commentary gada różności i nie bardzo chce przestać.

Taaaaaaak, Tomecki o to chodziło!

no to mi nie czyta praktycznie nic.
napisz wiadomość do ktoś
csr czyta: asysntent google, no i tyle, potem też tylko to, nie przeszkadza to w dyktowaniu w każdym razie.

a mi czyta asystent jakieś dziwne różności, cyferki itp..

A mi nie czyta, sparwdzalem przed chwila
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#874 1 polubienie

ale słuchajcie, pamiętajcie, że ona mówi o asystencie google, a nie csr
po co mi sygnatura?

no to przytrzymaj hołm i sobie przetestuj, mi działa normalnie, nawet z włączonymi powiadomieniami. czasami tylko coś gada, ale żadko i to nie przeszkadza w tym żeby mnie zrozumiał.

nie mam klawisza home.

hmmm sprawdze na moim samsungu galaxy s8 bo mi wrócił dzisiaj.

przytrzymujesz ekran główny

to do Papiera było z hołmem. a klawisz masz tylko nie fizyczny;P
ewentualnie ci może chodzi o to, że czyta csr szybciej niż syntezator ten automatyczny np. jak spytamy sięo kawał, no ale to też jakoś bardzo nie przeszkadza, chociaż fakt, mogliby poprawić może.

Czy jest opcja przeglądania tego forum bez uprzedniej rejestracji jako gość?