Commentary screen reader

Commentary Screenreader: czyżby nowy król?

Założony przez violinist 1090 wpisów ostatni wpis 6 lat temu Zamknięty Strona 25 z 55

Zgłaszam problemy z COmendary
1 jak przejdę w tryb world by world mode to czasami palcem w dół jak jadę to jestem na końcu linijki tekstu i przechodzę do drugiej, a nie normalnie jak powinno być, na początku, a dokładniej prawie tak często to sięzdarza, jak normalne ustawienie.
2 Comendary dalej blokuje telefon np. podczas oglądania filmów na youtubie.
3 Na youtubie mnie cofa jak flikujęw prawo, to co jakiś czas 2 pozycje w tył mnie przerzuca, czyli np. z filmu 50 na
48.
4 Mimo, że mam włączoną kurtynę, to czasami jest wyłączona, nie wiem dlaczego, ciężko mi to ustalić. Na pewno zawieszenie i odwieszenie Cs tego nie zmienia na ogół;D
5 jak odblokuję telefon to jestem na tym durnym pasku powiadomień a nie na aplikacji pierwszej czy tam opcji w okienku.
propozycje
1 dodanie możliwości ustawienia jak w tb, aby gestem w dół górę wybierać po czym chodzę lewo prawo, bo tak to strasznie czasochłonne jest łażenie w world by world modzie tylko po literce czy po 2 zdaniach palcem lewo prawo, a brak możliwości chodzenie po słowie.
Zebrałem wsystko co mi w Comendary sięrzuciło i do tej pory nie zostało naprawione jeszcze.
Jeszcze możliwośćwyłączenia przy literowaniu mówienia imion by była dobra, bo to denerwujące jak mi szybko mówi literę i zaraz poniej imię czyli np.
Anna
A alfabet
n Natalia
N Natalia
A alfabet
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#482 1 polubienie

a ja zgłaszam wciąż niedziałającą wersję w sklepie play.
po co mi sygnatura?

no i w nowej wersji dobrze działa te wspieranie natywne soft braille keyboard, tylko czy da się wyłączyć aby mowa nie czytała co wpisuję? bo czyta mi i mowa i soft braille keyboardowy syntezator, softowy mogę wyłączyć, ale cs mowa czyta do dupy, bo podwujnie litery i nie czyta słowa jak napiszę po spacji.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

podobno ma to zostac rozwiazane w nastepnej becie.
ale kiedy ta nastepna, to niewiem.

Nie da się, ale zostanie to wdrożone. Wsparcie SBK pisaliśmy na szybko, stąd błędy
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

ale i tak super, ze to dziala juz tak jak dziala.

ok, no w każdym razie jest ok.
czytanie na youtubie też działa spoko, co prawda automatycznie nie czyta, ale to może dobrze.

Nuno, czy byś mógł wrzucać tu do tego pierwszego postu przynajmniej przy ważniejszych aktualizacjach nowe wersje? Mi się nudziło i zainstalowałem ten telegram, ale większości się nudzić pewnie nie będzie;DD

sluchaj nuno, a niemysli sie otym ze by osobi zarejestrowane mogli miec w ustawieniach wybor czy chca by sie im pobierali wersje beta albo tylko wersje stabilne?
ja sie szcerze przyznam rejestrovalam sie wlasnie poto zeby miec do tego dostep.
dopiero jak juz bylo konto dotarlo do mnie, ze to i tak bezsens bo i tak bed miec nie bede.

no ale zaraz, przecies na whatsapie tes jest grupa
czemu i tam nieladuja linky?

Nie wiem, ja whatsapowej nie mam, bo do dupy się dodaje cokolwiek na whatsapie. Także może tam są.
Mam na myśli, że z łapy muszę link chyba do wyszukiwarki whatsapowej wpisać aby znalazło grupę.
No, ale tak ogólnie jak ktoś chce to polecam kanał na telegramie do newsów samych, zawsze można na świerzo się dowiedzieć co nowego.

Balteam, a jak potem odwiesić tego cs'a? Bo mnie szlag trafiał, jak miałem to sbk odpalone bo wiadomości nie mogłem wysłać.

No przycisk wróć i się dowiesza :)
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Nie dowiesza się, bo mi klawiatura po prostu nie znika.

chyba byl dla sbk i jakis skrot ktory te klawiature zamykal, ale go niepamietam teeraz naszybko

A jak nie to dwa klawisze głośności na raz

nie musisz odwieszać, jak wyjdziesz na dole przyciskiem i zamkniesz klawiature nim to włącza się cs, ale jak zwiniesz klawiature to się nie włącza, ale wtedy przyciskami głośności jak masz ustawione je na wznawianie cs to je wciskasz i git.
co do opisów z youtube od czego to zależy, że niektóre są na górze przy suwaku z czasem filmiku a niektóre dalej po prawej? te po prawej muszę palcem mazać aby czytać, a te po lewej automatycznie są czytane, co nie jest dobre jednak, bo wtedy nie słyszę filmiku co koleś mówi.

no brawo brawo, da się czytać nawet na telefonie napisy te wstawione w obraz czy jak one się nazywają, np. film wenezuela z kanału ciekawe historie, na komputerze napisów nie ma dodanych jako tekst i dupa, talkback też tam nie czytał napisów, a tutaj są, co prawda trzeba mazać palcem między czasem a ikoną minimalizuj, ale jest gites w sumie.
edit, no dobra, czasami przeskakuje i albo pałzować trzeba albo szybko wracać na miejsce napisów, mam nadzieję, że w kolejnych wersjach będzie lepiej.

działa wsparcie pięknie. W advanced braille keyboard da się wyłączyć mowę, więc problem podwujnej syntezy znika, ale w sbk można wyłączyć echo klawiatury, więc właściwie wychodzi na to samo. Przypominam się z wdrożeniem przewijania stron na samsungowym launcherze. Chwilowo problem rozwiązuje wstrzymując i przewijając jednym palcem w prawo/lewo.
po co mi sygnatura?

i wersja ze sklepu play w dalszym ciągu nie działa, pobrałem z telegrama. Albo niech działa updater na wersjach beta i by się dało zaznaczyć pole wyboru w stylu aktualizuj bety, albo niech działa to ze sklepu play. Bo bety i tak są publicznie dostępne na telegramie, to czemu nie mogły by się pobierać autoupdaterem?
po co mi sygnatura?