Samodzielnościowe forum mieszane

Bank Millenium - wasze opinie, komentarze

Założony przez lukasz1993258 55 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 2 z 3

Transkrypcja

Aaaa, no to może przy jakiejś tam okazji spróbuję to ogarnąć. Także no, dzięki za info.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witajcie, sorry za mikrofon, gdyż się jeszcze nie do końca przeprowadziłem i półki mam jak mam, z zetwókiem, reszta rzeczy dojedzie później, chodzi o to, że z banku Millenium, jeżeli mamy przerwę z szablonu, wybramy sobie normalnie, bez problemu dane instytucje, wpisujemy kwotę, dajemy wyślij i wpisujemy hasło 1. Co jedynie, co się głupiego zrobiło, nie wpisał mi dziad potwierdzane maila. Wysłałem mu, czy wpisałem mu w polu audycyjnym adres mailowy, na który ma to wysłać potwierdzenie, ale oczywiście dziad tego nie zrobił, ale to jest jakby mniejsza z tym, zawsze na to konto płaciłem, problemu tutaj nie było, wszystko dochodziło, więc tutaj nic się nie stanie. Co do androidowców, jeżeli robimy przelew blik, możemy jak najbardziej sobie... ...wpisywać hasło 1 przy bliku, nie ma tutaj żadnego problemu, wszystko fajnie, pięknie działa, a do użytkowników, którzy mają komentary z screenreadera i pełną wersję, możemy przypisać sobie gest, palec w dół, w prawo, w lewo, trzeba, że w dół się przypisuje, żeby to hasło 1 przy przerwie blik było wpisywane same. I tak samo jak przelewałem przez telefon, nie było żadnej mobilności. Nie było żadnej autoryzacji kodu sms poza właśnie hasłem 1, wpisywam hasło 1, przelew został zlecony, ok, i tak naprawdę nie musieliśmy bawić się, jeżeli chodzi o komputer i logowanie poprzez PESEL, bo to logowanie troszeczkę jest dłużące i trzeba rzeczywiście pamiętać te PESEL-e i szybko te cyfry. I co doszedłem do drugiego problemu, jest w Banku Milenium, jeżeli chodzi o doładowanie konta, chodzi o kartę, nie chcę mi ładować konta przez aplikację mobilną i obawiam się, że trzeba będzie to zgłosić, jak będę w Banku Milenium, bo w końcu mi przyszła nowa karta, więc jeżeli ją aktywuję, to dostanę ją tutaj do swoich rąk za godzinę, to będziemy aktywować kartę i może pokażę proces na aktywację.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

Nie, no to jeżeli u mnie chodzi o logowanie przez PESEL, to u mnie to jak loguje się przez stronę internetową, to na szczęście nie ma problemu, bo ja jakby nie patrzeć w swój cały PESEL, znam na pamięć, także tutaj akurat z tym najmniejszego problemu w jakimkolwiek stopniu nie ma.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Nie no, PESEL ja też pamiętam, tylko że chodzi o to, że żmudne jest to liczenie, bo gdyby jeszcze podawał tam któryś tam cykl, żeby wpisać połowę PESELu, to jeszcze pół bity, ale ta pierwsza, potem ósma, potem któraś. Szczerze, jak mam to liczyć, to aż mi się coś robi. Nie lubię szczerze powiedziawszy odliczać tego PESELu. Też pamiętam na pamięć, bo gdzieś tam od technikum pamiętam PESEL, jak wymagali wszędzie katolicki PESEL, to trzeba było go sobie zapamiętać, bo tu PESEL, tam PESEL, no ale jednak to liczenie PESELu, to mi też szczerze doprowadza do białej gorączki, więc wolę przez mobilną więcej robić.

Transcription

A to u mnie jest tak, że jak się logujesz na stronie banku przez stronę internetową, to to po wpisaniu hasła 1 jest jakby potem jak się przejdzie tabulatorem coś takiego jak na przykład 1. I tam musisz pisać na przykład pierwszą cyfrę PSL-u, a potem jest 10. I tam musisz pisać dziesiątą cyfrę PSL-u. Więc tak to mniej więcej tutaj wygląda u mnie. I jakoś sobie z tym radzę. Nie ma problemu z tym na szczęście. Także na razie tyle. Pozdrawiam.

Transcription

Choć u mnie też tak jest, właśnie na pewno załóżmy jedna, a potem tam któraś, tylko po prostu ja się zastanawiam długo, po prostu która cyfra to która i tak się liczę, liczę, liczę, liczę, liczę, ale nie no, jest to całkiem złe, muszę zobaczyć jeszcze jak z tym doładowaniem telefonu, bo coś co za bardzo nie działa, doładowanie komórki i jeżeli będę w poniedziałek w banku będę zgłaszał, czy zgłaszał, to kończę sobie kartę, bo tam tutaj to. Wtedy mogę im zgłosić jak doładować telefon z aplikacji mobilnej, żeby się nie dbać o tą stronę, bo już teraz nie mogę sobie doładować do mobile przez aplikację, gdyż niby jest to wpisane, ale nie chcę to dalej jakoś się przepuścić, coś mu się dzieje.

Transcription

to znaczy się ja powiem tak mimo to, że ja PESR znam na pamięć, bo znam jestem w stanie go w całości powiedzieć to mniej jednak jeżeli ja mam te właśnie numery po kolei wpisywać, to jednak tutaj problem też występuje, bo też muszę się zastanowić, czy dobrze wpisuję te numery, czy nie czasami wiadomo, że może zdarzyć się sytuacja taka, że człowiek się pomyli no i wtedy nie przepuści, a jeżeli się człowiek pomyli trzy razy, no to wtedy trzeba dzwonić do banku, ponieważ konto jakby przez stronę internetową banku jest no jakby nie patrzeć w tym momencie zablokowane i tutaj już trzeba właśnie kontaktować się z konsultantem, żeby to konto bądź co bądź zostało odblokowane także no tak to na chwilę obecną tutaj wygląda także no jak na razie to z mojej strony tyle

Transcription

Witam Was kochani bardzo serdecznie. Ja do Was z takim pytaniem. Jeżeli byłaby taka możliwość, to chciałbym, żeby mi ktoś wytłumaczył dokładnie o co chodzi z tym blikiem. Jak go należy skonfigurować, bo była wczoraj taka właśnie sytuacja, że przyszedł do mnie kurier i proponował mi płatność blikiem, a żeby zapłacić blikiem trzeba znać kod. Znaczy kod tam trzeba mieć utworzony jakiś, no nie? Z tego co się dowiedziałem. A ja szczerze powiedziawszy aż tak się na tym nie znam. Więc jeżeli byłaby taka możliwość, to żeby mi ktoś mniej więcej wyjaśnił jak to trzeba zrobić, bo nie ukrywam, że właśnie w dzisiejszych czasach, kiedy mamy pandemię koronawirusa, może być to bardzo, ale to bardzo przydatne. Więc jeżeli ktoś z Was wie jak to skonfigurować, to byłbym bardzo zobowiązany, żeby mi ktoś powiedział jak to trzeba zrobić. Także dziękuję.

Transcription

Więc co do blika, no to jest bardzo prosta sprawa, jeżeli chodzi o blika. Ja sobie może go trochę... Odparę Milleniuma. Znajdź nas, dodaj, dodaj, znajdź nas, zaloguj się, zaloguj się. Uwaga, tacz idę dla Milleniuma. Dobra, chodź tutaj, tacz idę dla Milleniuma. Moje produkty, chatbot, przecie, automatyczne doładowanie telefonu, wygodny przelew, przelew blik na telefon, kod blik. Kod blik. Kod blik, przelew blik na telefon, zakupy do schodu, czeki blik, ustawienia blik, ustawienia blik, przelew blik na telefon, przelew blik na telefon. Skupię kod, przycisk, jedna minuta, czterdzieści dziewięć sekund. No i tu mamy, że jedna minuta czterdzieści dziewięć sekund, wchodzimy sobie to, potem idziemy sobie w lewo. Ważność kodu blik, jedna minuta, trzydzieści dziewięć sekund. I kod właśnie jest około minuta czterdzieści dziewięć sekund ważny, czyli jeszcze raz. Moje produkty. Moje produkty. Moje produkty. Przycisk, przycisk. I znowu. Moje produkty. Moje produkty. Przelew blik na telefon. Nie to. Kod blik. Kod blik. Klikamy. Kod blik. Trzy, pięć, sześć, przycisk. Trzy, pięć, ważność kodu blik. Jedna minuta, dziesięć sekund. I jest cały czas ten sam kod jakby ważny, czyli jest cały czas ten sam. Jedna minuta, trzy sekundy. Ten kod ważny. No tak, po prostu. Pięćdziesiąt osiem sekund. Tak wygląda właśnie sprawa z blikiem. Pięćdziesiąt osiem sekund. Tak wygląda właśnie sprawa z blikiem. Pięćdziesiąt osiem sekund. Tak wygląda właśnie sprawa z blikiem. I wtedy podajemy ten kod blik, który się nam tu wyświetli. Czterdzieści osiem sekund. Albo możemy go skopiować załóżmy gdzieś komuś. Ważne trzydzieści osiem sekund. Trzy, pięć, sześć, sześć, pięć, sześć. Trzy, pięć, sześć, sześć, pięć, sześć. Czyli to jest kod blik. Trzydzieści jeden sekund. Trzydzieści jeden sekund ważność jest. No i potem. Skopiuj kod. Przycisk. Skopiuj kod. Możemy go skopiać i gdzieś wkleić. Nie polecam robić tego. Trzy, pięć, sześćdziesiąt, sześćdziesiąt, sześćdziesiąt, siedemdziesiąt procent, osiemdziesiąt procent. Z tym wklejem. No chyba, że oczywiście wiadomo, że jakaś strona tu, tak? Ale nie polecam robić właśnie z tym blikiem na zasadzie, który ze znajomych wyśle hej, prześlij mi blik. Kasa. Gdyż są. Bardzo często się zdarza, że są to podszywki i po prostu w taki sposób można jakoś tam z bankomatu czy coś wypłacić kasę, więc nie polecam, jeżeli ktoś do kogoś pisze, że to jest kod blik. Nie polecam robić tego. Trzy, pięć, sześćdziesiąt, sześćdziesiąt, siedemdziesiąt procent, osiemdziesiąt procent. Z tym wklejem. No chyba, że oczywiście wiadomo, że jakaś strona tu, tak? Ale nie polecam robić właśnie z tym blikiem na zasadzie, który ze znajomych wyśle hej, prześlij mi blik. Kasa. Gdyż są. Bardzo często się zdarza, że są to podszywki i po prostu w taki sposób można jakoś tam z bankomatu czy coś wypłacić kasę, więc nie polecam, jeżeli ktoś do kogoś pisze blikiem z kopii kod blik czy daj mi kod blik, lepiej to weryfikować, dzwonić do tych znajomych, czy naprawdę potrzebują, czy nie, bo może być nieciekawie. Taką sytuację miałem w listopadzie. Koleża go napisał, czy mam blika. Ja oczywiście nauczyłem się z doświadczeniem. Nie odpisałem. No i zepsułem, że nie. I koniec. Dziękuję. I ona pisze, że przeprasza sytuację, w której się się łamał na konto facebookowe, więc tutaj uwaga z tym blikiem, żeby się nie wrąbać, że zostaje nam cała kasa wyciągnięta, ale jak najbardziej przy kurierze blikiem, czy tam skopiować kod na jakąś stronę, wkleić coś pewnego, to jak najbardziej. Może coś za pomocą blika wypłacać z bankomatu, ale nie wiem, jak to się robi. Jeżeli jest się osobą niewidomą. Tego nie wiem. Może kiedyś z kimś widzącym spróbuję, stestuję. Jak już to cała akcja z wirusem się skończy, pojeżdżę do domu i pewne sprawy muszę załatwić z moim kontem, ale to mniejsza z tym, to nie na ten wątek i w ogóle. No to wtedy będę mógł coś takiego z kimś znajomym spróbować i nagrać przy okazji jakiś taki krótki podcaścik tutaj na forum, jak to robić.

Transcription

A to przepraszam, że zadam to pytanie odnośnie kodu plik, czy jak to wam się zwie, nie da się jednego kodu wygenerować takiego, który byłby ważny przez jakiś czas, albo nie, który byłby ważny bez przerwy i to by polegało po prostu na tym, że na przykład przychodzi kurier i ja ten kod podaję po prostu i on sobie go wklepuje, żeby ten kod był ważny bez przerwy, nie da się tak zrobić? To ja muszę za każdym razem jak wygenerować ten kod, czy jak to wygląda? No bo szczerze powiedziawszy jestem trochę tępy w tej dziedzinie.

Transcription

Tak, musisz go za każdym razem generować, on jest ważny około minuta, 52 minut, właśnie dla bezpieczeństwa po prostu, żeby ktoś niepowołany nie wziął tego telefonu, czy czegoś tam nie wypłacił czymś, czy coś po prostu. No wiadomo nawet, że kurierzy mogą być różni, no wiadomo, że większość jest w porządku, ale większość może być różna, wiadomo, że osoba niewidoma, załóżmy, no to, no nieważne, czy niewidoma, czy nie, ale jakby był taki jeden kod, to załóżmy, kurier mógłby tak naprawdę sobie tym twoim blikiem po prostu wypłacić kasę, czy cokolwiek zrobić, dlatego ten kod. Ten kod po prostu jest generowany co dwie minuty, jest nowy właśnie, żeby uniknąć różnych przykrych takich sytuacji.

Transcription

Dzięki.

Transcription

Witajcie. Szybkie info a propos banku Millenium. Zmieniło się to, że spokojnie z Androidowa, żeby sobie aktywować aplikację, gdyż poprawili. Da się normalnie PIN wpisać, problemu nie ma. Druga sprawa jest taka, ale jeszcze nie wiem jak to zrobić, że jeżeli ktoś ma inne konta w innych bankach, to podejść przez aplikację Millenium i zobaczyć te strony tych kont. Jakoś da się to uaktywnić. Nie wiem czy da się zrobić przerwę z tamtego konta na Millenium bezpośredni, ale wiem, że da się zrobić, żeby stan konta się pokazywał, załóżmy z, nie wiem, załóżmy Aliona.

Transcription

Ja coś przepraszam, jeżeli to pytanie już było. Czy ktoś może wiedzieć, czy to prawda, czy to plotka, że ponoć Millenium Bank ma bankrutować? Plejtować w sensie. Doszły mnie takie słuchy. Czy to prawda, czy ktoś puścił bujdę z powodu Numi przez tą pandemię? Nie. Bo też mam w tym banku już konto. Nie z mojej przyczyny. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Nie sądzę, żeby bank Millennium miał bankrutować. Tyle tym w temacie.

Transcription

Okej, rozumiem. Dobrze, dziękuję bardzo za odpowiedź. Dlaczego? Bo tak mi moja matka powiedziała, która też gdzieś od kogoś usłyszała, że niby to Millenium Bank ma plejtować. Ale mnie się wydaje, że to, tak jak tutaj Pan powiedział przed chwilką, bójda pewnie wymyślona z nudów przez tą pandemię. Pozdrawiam. Zresztą Państwa, to jest większość niestworzonych rzeczy. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transcription

Nie sądzę, żeby Bank Milenium miało plejtować, tym bardziej dlatego, że według mojego zdania Bank Milenium jest... Bank Milenium jest bardzo dostępny dla potrzeb osób niewidomych. To jest raz. Więc nie sądzę, żeby ten bank miał plejtować. No.

Transcription

Zapewne ktoś puścił plotki, no i dlatego tak twoja mama powiedziała to, co widziała z plotek, a tak naprawdę ten bank Millennium to się już parę ładnych lat utrzymuje, więc nie sądzę, żeby miał upaść. Tym bardziej, że tak jak już mówiłem, to jest moim zdaniem, będę miał najlepiej w miarę możliwości bank przystosowany dla potrzeb osób niewidomych, więc może mogę się mylić, no bo są inne banki, ale ja to tak odbieram, więc tyle.

Transcription

No właśnie, też tak myślałem, że to coś, pewnie, tak i myślałem, że pewnie to jest plotka. I pewnie większość tych plotek, których ja w różnych infrastrukturach słyszę, to są plotki, które ludzie wymyślają z nudów podczas zeistniałej sytuacji. Ja to powiem. Wiem, że Millenium Bank, ja też, nie chciało mnie się wierzyć, że plejtuje. Powiem szczerze, że kiedyś Eurobank też kilka lat był. A niedawno właśnie, tym bardziej właśnie, Millenium Bank nie, nie plejtuje. Gdyż oni wiedzą. I właśnie, Millenium Bank wykupili Eurobank niedawno, więc też to jest niemożliwością. No chyba, że, jak ktoś zaraz powie, że to prawda, ale ja to też nie wierzę. Tym bardziej, że właśnie jak mówię, że niedawno Millenium Bank wykupił wszystkie placówki Eurobanku. Że już Eurobanku w ogóle nie ma na całym świecie. Że wszystkie placówki Eurobanku, to w ogóle nie ma. Że wszystkie placówki Eurobanku, to w ogóle nie ma na całym świecie. Że wszystkie placówki Eurobanku, to w ogóle nie ma na całym świecie. Że wszystkie placówki Eurobanku, to w ogóle nie ma na całym świecie. Że wszystkie placówki Eurobanku, to w ogóle nie ma na całym świecie.

Pozdrawiam

Transcription

To jest plotka, że bank Millennium ma prajtować, gdyż bank Millennium połączył się z Eurobankiem, została zrobiona fuzja Eurobanku i Millennium Banku, więc na pewno nie, Eurobanku nie ma, może to Ci się pomyliło, ale bank Millennium jak najbardziej jest i prajtował nie będzie, Eurobanku już nie ma, został wciągnięty przez Millennium Bank.