To co ja wiem, że
Millenium Bank wykupił Eurobank,
bo miałem konto właśnie w Eurobanku
założone wcześniej i wykupił.
Tylko tutaj mówię,
że też właśnie wiem, że właśnie
wykupili, dlatego to wiem, że jest plotka
wymyślona
z nudów przez
tą pandemię.
Pozdrawiam.
Takie info, dzisiaj będą jakieś roboty w nocy i między chyba pierwszą a drugą nie będzie można korzystać ani chyba z aplikacji bankowej na pewno i też będzie problem z płatnościami blikiem, więc jeżeli ktoś by chciał po drugiej w nocy płacić czy tam po pierwszej to tutaj jest info, że nie będzie można zrealizować tej operacji.
Oczywiście po drugiej to włączą, bo tak pisało, że po drugiej w nocy będzie włączona aplikacja, bo musiałem coś jeszcze raz sprawdzić w banku i mi to się okazało.
Witajcie. Szybkie info a propos banku Millenium.
Uwaga na hakerów, gdyż hakerzy dzwonią do nas, podają się za infolinię banku Millenium
i próbują wyciągnąć o nas informacje dane a propos konta.
No i możemy po prostu zostać okradzeni.
Póki co jeszcze nie miałem takiego telefonu, ale bank Millenium wysłał ostrzeżenie
i jeszcze widziałem dzisiaj na necie też te same info.
Nie, no to to akurat oszczerzenie to ja też widziałem, tylko swoją drogą, tak trochę na logikę pomyśląc, to czy taki potencjalny haker byłby w stanie na przykład dzwonić na przykład z danego numeru, który ma początek 22?
No tak mnie to zastanawia właśnie, co prawda ja też nigdy takiej sytuacji nie miałem, ale cóż i mam nadzieję, że takiej sytuacji mieć nie będę, ale tak też takie oszczerzenie widziałem.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Pewnie, że haker mógłby dzwonić z początku numeru 22, a wystarczy, że po prostu sobie kupi mikrosipa raz, albo sobie kupi taką centralkę, no to kosztuje paręset złotych, wykupi sobie numer 22, no i proszę bardzo, i można z takiego numeru jak najbardziej dzwonić.
Da się, jak najbardziej się da.
No to trzeba byłoby coś takiego wymyśleć, żeby tylko prawdziwy konsultant mógł jeździć.
Nie wiem, tak myślę i myślę i nic mi do głowy nie przychodzi.
Czyli generalnie musiałoby być coś, moim zdaniem, do czego tylko prawdziwi konsultanci by mieli wgląd.
Bo jak na przykład w końcu ktoś zadzwoni, to ja jako miałbym pewność, że akurat ta osoba, z którą rozmawiam, to jest prawdziwy konsultant, a nie ktoś podszywany.
Bo wiesz, gdyby dzwonili z numerów zastrzeżonych, to wówczas co innego, bo ja numery zastrzeżone mam zablokowane, więc z takich numerów się do mnie nikt nie dodzwoni.
Więc tak sytuacja na dzień dzisiejszy się przedstawia.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Najczęściej się w banku podaje PESEL i nazwisko panijskie matki.
SMS-kod też dla hakarów nie jest problem do wygenerowania, więc to jest to.
Więc tutaj będzie ciężko, szczerze powiedziawszy.
Gdyż hakar jak się włamie na system, to może wygenerować SMS-kod.
Tak naprawdę.
No może na tego pytanie jest takie podstawowe, co można byłoby ewentualnie zrobić w taki sposób, żeby dla banku było wiadome, że ta osoba, z którą rozmawiasz jest prawdziwym konsultantem.
no w sumie na bank to się nie da nic zrobić
jedynie
można by było zrobić tak
że
jeżeli bank
milenium ma te 598 na początku
to ewentualnie nie odbierać
tego telefonu i po prostu zadzwonić
do banku czy
był telefon z banku czy coś, ewentualnie
to, ale tak to się w sumie nie da
nic zrobić
No w sumie to jest jakaś inicjatywa, ale chyba warto wspomnieć, że jeżeli haker by chciał nawiązać kontakt z nami, to chyba by to prędzej robił ktoś z grona mężczyzn, a nie z grona kobiet.
Bo raczej kobiety chyba jakoś nie za bardzo mi wyglądałyby na takie kobiety, które by potrafiły zhakować system banku.
Bo raczej mężczyźni by się kontaktowali, tak mi się wydaje, ale mogę się mylić.
Ja nigdy jeszcze nie słyszałem o jakimś przypadku, w którym kobieta by coś zhakowała.
Albo o przypadku, w którym kobieta włamała się do jakiegoś systemu.
Dzięki za oglądanie!
Nie, to tutaj mężczyźni i kobiety potrafią hakować.
To już w sumie nie ma znaczenia, kto hakuje.
Bo i kobiety przecież chodzą na IT, i mężczyźni chodzą na IT,
więc tak naprawdę tutaj nie ma po prostu już rozgraniczenia,
kto potrafi zhakować system.
Witajcie, mili państwo.
Taka dosyć niemiła sytuacja się zdarzyła
i potrzebuję waszej pomocy.
Generalnie chodzi o to, że
miałem pewne problemy z
rozpoznawaniem przez odcisk palca
i dalej je mam. Nie wiem dlaczego,
chociaż telefon był przyczyszczony. Mierzę o to.
Nie mogę w aplikacji znaleźć
ustawień dotyczących właśnie, aby
móc z powrotem logować się
za pośrednictwem odcisków palca.
Tutaj nawet na internecie patrzyłem,
tam pisał, żeby wejść w menu ustawienia logowanie,
ale nie ma czegoś takiego jak logowanie, tylko jest wyloguj.
Więc jakby ktoś coś wiedział, to niech mi ktoś
powie, gdzie to jest. Pozdrawiam.
bo to się wchodzi w menu, ustawienia, ustawienia aplikacji i potem mamy język, powiadomienia, pinta aplikacji, moje dodatki, logowanie odciskiem palca i tutaj.
No to teraz wyszły takie jaja, że przedtem jak byłem w menu i tam owszem był pin do aplikacji, potem coś tam jeszcze było, ale nie było czegoś takiego jak logowanie za pomocą odcisku palca.
Teraz wziąłem, zrestartowałem iPhone'a na nowo i teraz niby mi każe już normalnie jakby niby zalogować się za pomocą odcisku palca, ale coś czuję, że tutaj chyba jest inny problem z tym iPhone'em i w odpowiednim wątku zaraz to wszystko pokażę.