lukasz1993258 — Post 1201 of 2726
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No cóż, się okaże, że tak powiem. Wątpię, że będzie nowy lektor, ale kto wie. No bo mi się wydaje, że tam po prostu mi w tej autopromocji tylko mówi. Nawet trochę tak jakby lektorycznym głosem. Gorąca, dwudziestka, lista hitów, Radia Eska. Miśm Sopkowski, zapraszam. Jakoś to... Tak, wiesz, że on tak mówi jakby... ...jakby ja, jakby Eska, miał swojego prezentera i kolektora. A tymczasem Eskara.pl trwa. Z utworami oczywiście w większości z playlisty nocnej. Oczywiście... ...ropowych utworów hip-hopowych, ale jednak... ...o nic, chyba tam spoza playlisty takiego nie ma. No może niewiele tego jest. Też nie szłam dzisiaj od początku, bo ile można, ale... ...na ziperze, bez ciśnień, na dąb grone. Esko, chcę ci dać, mogłem się na chwilę zatrzymać.
Więc ja się tutaj jeszcze wypowiem. Jeżeli chodzi o to, co pisałeś w poprzednim poście Puszkinie, no to, a właściwie dwa posty wstecz, no to mój mały błąd, bo nie zauważyłem tego, co Ty mówiłeś. Nie wziąłem tego pod uwagę. Fakt faktem jest taki, że zarówno zapowiedź tej zabawy, która wystartuje od poniedziałku, jak i zapowiedź gorącej dwudziestki, która ma być jutro, jest zapowiadana bez lektora. Co jeszcze dziwnego zauważyłem, słuchajcie, to może być bardzo ciekawa rzecz, ponieważ od wakacji są tylko dwie właśnie autopromocje, albo gorąca dwudziestka, albo właśnie ta nowa. Nie ma zapowiedzi Jankesa Kamy i Rudego, nie ma zapowiedzi Brzódki na luz i to jest takie zastanawiające. Więc, tak jak mówiłem, pozostaje nam czekać na to, co wydarzy się jutro. Zobaczymy, jak planują to, jeżeli w ogóle coś planują, jak planują nas zaskoczyć. Miejmy nadzieję, że nas zaskoczą, bo... No, fajnie, fajnie by było. Chciałbym, żeby nas zaskoczyli, nie ukrywam. Więc pozostaje nam póki co czekać, więc zobaczymy, jak to będzie wyglądało, co oni takiego wymyślą. Chociaż, no, tak jak mówię, fajnie by było, gdyby coś nowego weszło, a tutaj, Puszkinie, akurat masz rację, Eska lubi zaskakiwać swoich słuchaczy czasami. Może to nie jest... Może to nie jest takie systematyczne, ale, no, fakt faktem, raz na jakiś czas może Eska czymś tutaj nas zaskoczy. Jutro pierwsze notowanie gorącej dwudziestki o godzinie 19, więc ja pozwolę to sobie zbuforować i zobaczymy, czy od poniedziałku jakieś nowe linere wejdą. Miejmy nadzieję, że Eska w końcu... Pójdzie po rozum do głowy, no, bo, no, nie ukrywam, fajnie by było, gdyby Eska w końcu poszła po rozum do głowy. Z takich jeszcze innych ciekawostek wygląda na to, że Eskarap.pl jest emitowana od niedzieli do czwartku, przy czym, ja nie wiem, jaką to dla nich robi różnicę, żeby w poniedziałek emitować Eskerap. Eskerap.pl dwie godziny, a od wtorku do czwartku godzinę i to jeszcze, żeby w poniedziałki to szło bez cenzury, a od wtorku do czwartku z cenzurą. Nie rozumiem takiego trochę podejścia, no, ale, no, wiadomo, że Eska ma jakieś tutaj swoje dziwne odpały, co już to zostało niejednokrotnie udowodnione. I tak się o to sytuację przedstawiało. Oczywiście nie wiem, czy tu było to poruszone, czy nie, ale tradycją stało się zadość, że wycofane są reklamy po X20. Zresztą te reklamy raz są, raz ich nie ma, tak naprawdę nie wiadomo, kiedy one są, a kiedy ich nie ma. Bo potrafią być miesiąc albo dwa, potem znowu ich nie ma, potem za jakiś czas znowu i potem znowu i taka właśnie tu jest zabawa z nimi. No i tak to mniej więcej wygląda. No i tak to mniej więcej wygląda. No i tak to mniej więcej wygląda. Oczywiście Jankeska ma i Rudy bez zmian, nie było jakiejkolwiek zmiany. W SC Braniewo oczywiście jeden dżingiel jest niedopracowany w całości. Jak widać też nikt na to uwagi nie zwraca, wielka szkoda, no ale co my możemy zrobić. No i co? Czy tu coś jeszcze takiego ciekawego? No niestety nic. Nic takiego ciekawego, co mogłoby moją uwagę, że tak powiem, przykuć. Ja, tak jak już powtarzałem, tutaj jutro punkt 19 będę buforować gorącą 20 i zobaczymy wtedy jak to ma wyglądać. Zobaczymy przede wszystkim co puszczą o 21. Bo to jest bardzo ciekawa rzecz. Co będzie o 21. Czy o 21. powrócą do dwugodzinnej imprezki. Czy jeszcze wpadną na genialny pomysł pod tytułem 21 00 22 sk.pl 22 00 północ imprezka Indemix. No zobaczymy na jaki oni genialny pomysł tu będą. Zobaczymy co takiego wymyślą, zobaczymy czy w ogóle coś wymyślą, czy nagle się okaże, że po 21. będzie imprezka. Zobaczymy co dzisiaj powie Kaśka Węsierska przed końcem imprezki. No to myślę, że chyba na tą chwilę dosyć dobrze. Chyba na tą chwilę dosyć solidnie się już wypowiedziałem. I myślę, że póki co no to pozostaje nam wszystko obserwować. Jeszcze taka ciekawostka na sam koniec. Zobaczymy czy jutro podczas gorącej dwudziestki będą reklamy rozłączalne, że tak powiem. No naprawdę już teraz kończę.
Dzień dobry. Dzień dobry. Dzień dobry. Dzień dobry.
A już za godzinę będzie pierwsze notowanie gorącej tłuszczostki.
A z kolei o 21 będzie imprezka in the mix, ale z jedną rzeczą, na Facebooku Radia SK przez Messengera można nagrać wiadomość głosową ze swoimi pozdrowieniami i oni ponoć mają to emitować na antenie Radia SK, więc zobaczę czy faktycznie będzie coś takiego. I też się zastanawiam czy nie nagrać sobie takiej właśnie wiadomości. Może nagram do Radia SK? W sumie czemu nie?
No to zobaczymy, czy imprezka Indemix zmieni chociaż oprawę dźwiękową. No, nawet ciekawie to rozwiązali. Jeżeli mało być pozdrowienia, no to czemu nie? W takim razie co będzie jutro? Od dziewiętnastej? Imprezka Indemix, czy jak?
No i Eska dostała oprawę dźwiękową, jeżeli chodzi o podwójną gorącą dwudziestkę. Jest nowa oprawa. Oczywiście lektor nie zmienił się, to już jest tradycją. Ale niestety już nie będzie ciszy w Braniewie, szkoda. Tak musi być. Nic, obserwujemy co będzie dalej. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Powiem szczerze, że ciekawie. Jak na razie. Bo już było coś tam, że odliczamy 20 najgorętszych kawałków w Braniewie. Czy odliczamy coś tam kawałki w Braniewie. No muszę powiedzieć, że ciekawie. A w ogóle to dobrze, że powrócili do tej nazwy gorąca dwudziestka. Bo nie wiem dlaczego. Ja wiem, że to może nie jest to samo co było kiedyś. Ale jeśli mam być szczery. To jak usłyszałem o dziewiętnastej gorącą dwudziestkę i dwadzieścia. To mi się aż przypomniały stare czasy. Szkolne na przykład. Kiedyś tak było. Aha, o dziewiętnastej pojawiło się SK Music Info. Znaczy SK Music News. Ja już się gubię z tymi nazwami. W każdym razie była wpadka, bo po odczytaniu informacji związanej z Cleo. Przez przypadek chyba został naciśnięty dżingiel powodujący koniec tego serwisu. W rezultacie skończył się podkład. I wyraźnie tam słyszymy jak Michuł Sopkowski szybko operuje myszką do komputera. I klika Enter. Mam to nagrane. Ten moment. Jest nagrane. No nic. Na razie lecę dalej obserwować. Mamy już godzinę dziewiętnastą dwadzieścia trzy. No i cóż. Zobaczymy też czy imprezka Indemix dostanie nową oprawę. Czy będą posługiwali się tą starą. I teraz jest pytanie. Czy imprezka Indemix będzie trwała cztery godziny od dwudziestej pierwszej do północy. Czy przez dwie godziny, a potem skrap.pl. Czy może do drugiej w nocy. Trzeba to będzie. Zobaczyć. Zaobserwować. I będę tutaj na bieżąco dawał znak. Znać. Jedno jest prawdopodobnie pewne, że imprezka Indemix nie będzie szła lokalnie. Czyli sks. Też usłyszy, że tak powiem imprezkę Indemix. No to teraz. Na tą chwilę. Tak jak na razie tyle. Lecę dalej obserwować.
No to tak, kilka moich refleksji. Pierwsze, notowanie gorącej dwudziestki Radia SK przeszło do historii. Numer jeden to Sonach z numerem E z utworem zatytułowanym Melodia. Nawiasem mówiąc, bardzo ładny numer, lubię. No i co, teraz jest sobie ta imprezka Indamix. Są tu pozdrowienia co trzy utwory mniej więcej. Do tego mają dżingla, ale ogólnie to oprawy nie zmienili. Chociaż nie ma chyba dżingli lokalnych. Ale i tak mimo wszystko wydaje mi się, że to jest emitowane z komputerów lokalnych. Na pewno od X40 jest to emitowane z komputerów lokalnych. Dlatego, że gdy w Warszawie zaczęło się łez Alanę. Alanie wali mu pały. No to w SC Broniewo jeszcze była Taylor Swift Shake It Off. A tak miałem wrażenie, że Burak Yeter i Sicilia Cruel My Life Is Going On zostało pięknie ścięte. Dlatego mi się wydaje, że to jest jednak z lokalnych. Nie no, jestem pewien na 200%. A jutro i w niedzielę pewnie będzie imprezka. Właśnie, wysłałem pozdrowienia na Messengera. Ciekawe czy je wyemitują. Wydaje mi się, że nie, bo dużo tego mogło być. Ale może. Ale myślę, że nie wyemitują, bo tam mój voice over się odzywa. Więc może to nie pójść na ten. No ale, szanić to.
No cóż, to było częściowo do przewidzenia, że pójdą w tym kierunku, że dadzą imprezkę in the mix. Fakt faktem są te pozdrowienia, bo są, czyli ktoś tam czuwa i to regularnie puszcza, a mnie ciekawi co będzie po 23, ale pewnie niemal jestem pewny, że będzie imprezka in the mix. I już tego jest też jestem niemal pewny. Ale zobaczę jeszcze raz jak to będzie wyglądać, po prostu z czystej formalnej ciekawości chcę to zobaczyć, co oni wymyślą. No i ciekawe czy w niedzielę do 19.00 będą normalne hity na czasie, czy co będzie w ogóle podczas od 16.00 do 19.00, ale chyba tylko hity na czasie.
od 16 do 19 w niedzielę mają być hity na czasie przynajmniej Michał pisał to w komentarzu pod postem a propos podwójnej generacji 20 ostatniej, natomiast niestety te pozdrowienia są puszczane tylko do 22 a 21, jeszcze są 22, już ich nie ma a szkoda, bo tak przed 9 numerem była cisza przed 12 numerem była eska czyli nie ma teraz w ogóle lokalnych dżingli, to też jest ciekawostka taka jak była Impress Coin Demix no w tym czasie tej pandemii całej, oczywiście ona cały czas trwa, ale w tym gorszym czasie jak na urlopy ich powysyłali wtedy dżingle lokalne były tam co 4 co 4 piosenki ale była, teraz nie ma no chyba, że to jest jakaś przymiarka do zmian, chociaż w to akurat wątpię a na przykład teraz specjalnie nie dają tych lokalnych, bo bo na przykład będą je zmieniać ale, ale raczej nie tylko dziwne, że nie ma linera na lato hity na czasie kurda, może, może w poniedziałek wejdzie w końcu wejdzie ta zabawa w wygrze i na lato kurda, mogliby mogliby wprowadzić od poniedziałku chociaż na lato hity na czasie, albo coś no nie wiem niestety pozdrowień już nie ma szkoda, wielka szkoda a 23 na pewno będzie Impress Coin Demixa co ma być jutro pewnie też będzie ten będzie normalnie o 23 Impress Coin Demix a w niedzielę prawdopodobnie skrap.pl skrap.pl o, ja mogę być lektorem skrap.pl
No powiem Ci, że dobrze Ci to wyszło, czyli tak jak spodziewałem się w niedzielę hity na czasie od 16 do 19, no cóż, tak jak mówię, można się tego było spodziewać. No cóż, no, że tak powiem, ja jeszcze się tutaj wypowiem co do lineru na lato hity na czasie jakiegokolwiek innego linera, nie sądzę i wątpię, żeby wszedł już, nie sądzę, żeby ten liner wszedł, jakikolwiek nowy. Fakt faktem, można zobaczyć, bo od poniedziałku rusza ta zabawa, ale ja tam bym się na to nie nastawiał już po prostu, no bo to nie ma sensu. No, więc tak to wygląda.
No, co będzie w niedzielę, trwało od 16 do 19, wszyscy razem, hity na czasie, no właśnie, a teraz oczywiście trwa imprezka in the mix, o, co ciekawe, z playlistą, chociaż nie no, zobaczymy jaki będzie trzeci i czwarty numer, a podejrzewam, że imprezka in the mix będzie oczywiście do drugiej, tak jak była, ale byłyby ja jakby na przykład do północy zrobić i od północy już hity na czasie, a właściwie radio jest konocą. Też jestem ciekaw, kiedy oni ramówkę zaktualizują, bo jak na razie widnieje imprezka od poniedziałku do piątku, od 19 do 23 z Kasią Węcierską oczywiście, a ramówkę to oni, odkąd weszła nowa strona eski i zmienił się adres, że już nie jest eska.pl, jest też ramówka, od tego momentu już w ogóle tej ramówki nie aktualizują za bardzo, a tak, to było ładnie, kiedyś wypisane w weekendy, kto będzie i tak dalej, no pięknie było to wpisane też jakoś w czwartek, w piątek to aktualizowali, ale aktualizowali i było, i kurde było.