Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Założony przez lukasz1993258 2726 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Zamknięty Strona 55 z 137

Transkrypcja

Tak więc, jak to się mówi, klient nasz, pan, za moment będę podrzucać.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

To była tytułowa piosenka z debiutanckiej kasety Tria Laveros, piosenę na miłość Natomiast duet Model MT W tym momencie wyśpiewałem Białą Różę No i jeden z jego większych przebojów Białą Różę ofiarowywał Model MT Czy nie zauważyłeś, no i to była Biała Mewa Niezdra Nie, to nie No i oczywiście to trójki, dwie i kolor No i panie Karolu, co? Do widzenia powiem No, do widzenia Zobaczymy się w przyszłą niedzielę Usłyszymy się w przyszłą niedzielę właśnie Do tych wszystkich, którzy za kierownicą No właśnie Usłyszeli za tydzień Dokładnie A cóż, no przyleciała jak kometa rzeczywiście Kilkoma dobrymi piosenkami u nas na antenie Jaka piosenka? No, tańcz, tańcz Zespół Kometa

Transkrypcja

Mark Knopfler i jego muzyka filmowa i jego muzyka filmowa Jeśli to przeczytamy, zaprosimy. Ulica Powstańców Śląskich 95 z dopiskiem muzyka filmowa Radio SK Godzina 22 Wiadomości z kraju i ze świata oraz serwis lokalny Maciej Marczyński Polscy żołnierze sił pokojowych ONZ w Chorwacji oddali kilka strzałów ostrzegawczych w obronie przedstawicieli wysokiego komisarza do spraw uchodźców ONZ. Zostali oni zaatakowani przez tłum uchodźców, których usiłowali nakłonić do powrotu do Bichacia. W starciu dwóch uchodźców zostało rannych, w tym jeden ciężko. Kilka pojazdów sił ONZ zostało podpalonych. Do incydentu doszło wczoraj, jednak dopiero dzisiaj oficjalnie o tym poinformowano. W Madrycie zakończyło się posiedzenie Międzynarodowego Funduszu Walutowego. Najbogatsze kraje świata, zresztą w grupie G7, zapowiedziały przekazanie 23 miliardów dolarów na pomoc dla państw rozwijających się, w tym Polsce. W ocenie kierownictwa funduszu Polska ma najwyższy wskaźnik rozwoju gospodarczego w Europie Środkowej. Zawdzięcza to przede wszystkim dobrym wynikom sektora prywatnego. W madryckich obradach uczestniczyła delegacja polska z wicepremierem Grzegorzem Kołodką. Triumfatorem słowackich wyborów parlamentarnych jest ruch na rzecz demokratycznej Słowacji Wladimira Meciara. Uzyskany przez zwycięzców prawie 35% głosów daje im 60 mandatów w 150-osobowym parlamencie. Partie obecnej koalicji rządowej wypadły bardzo słabo. Uważa się, że jej kontynuowanie w nowym układzie jest praktycznie niemożliwe. Największą klęskę poniosła lewicowa koalicja w wspólny wybór. Znalazła się wprawdzie na drugim miejscu, ale zdobyte 10% głosów jest dla tej partii wynikiem katastrofalnym. Uroczystą mszą w Bazylice Świętego Piotra w Watykanie papież Jan Paweł II zainaugurował dziewiąte zwyczajne zgromadzenie ogólne synodu biskupów. Jest ono poświęcone życiu konsekrowanemu oraz jego misji w kościele i na świecie. Papież wygłosił homilię, w której przypomniał o znaczeniu pracy i misji 230 tysięcy mężczyzn i 680 tysięcy kobiet na świecie, którzy poszli za głosem Chrystusa i oddali życie Bogu wśród...

Transkrypcja

W mszczu ludzkim odnajduje się dwoje ludzi, którzy tak naprawdę nie powinni się ze sobą spotkać, znaleźć razem ze sobą. I ci ludzie wbrew wszystkiemu co się dzieje, wbrew wszystkim niesprzyjającym czy sprzyjającym faktom, oni się kochają. I na końcu filmu właśnie, bo film jest bardzo zaskakujący, bo okazuje się, że morderca zostaje złapany. On się okazuje w ogóle jakimś takim byłym mężem tej właśnie pani. Maciek zdradził, Maciek zdradził. Ale nie powiem za to końca, ale mogę powiedzieć, że jest dobry. Tak, kina amerykańskie, właśnie proszę Państwa, wszystko dobrze się kończy, chociaż nie tak do końca. Ale ta scena ostatnia to przypominała mi bardzo scenę z Turcji, kiedy to Dustin Hoffman z Jessicą Lang spotykają się, oczywiście on już bez tej charakteryzacji kobiecej, spotykają się na ulicy. Dokładnie, ulica Nowojorska. Tłumy ludzi przewalające się. Tak i nie wiadomo co będzie, tak samo kończy się ten film, że oni po prostu idą i nie wiadomo, być może będą ze sobą całe życie, a być może zaraz za kolejnym rogiem się pokłócą i rozstaną. Ja gorąco polecam. Polecamy, proszę Państwa. A teraz 62, 30, 40, nasz kolejny, bardzo skomplikowany tym razem dialog. No będę się starał. Tendencyjny, tendencyjny. Ja będę się starał. To proszę bardzo zacząć. Przepraszam bardzo, ale o co chodzi? Ale ja nie rozumiem, proszę Pana, no o co chodzi? A czy Pan mógłby mówić wyraźniej? Ale bardzo proszę wyraźniej, proszę Pana, ja naprawdę nic nie rozumiem. Jeszcze troszeczkę wyraźniej. No tak, no tak, no trzeba było od razu powiedzieć, że Pan chce odpalić papierosy. 62, 30, 40, to był nasz tendencyjny, skomplikowany dialog, bardzo, bardzo skomplikowany i czekamy na odpowiedź, o jaki film chodzi. Cześć Marcin. Cześć Marcin, dlaczego nie tańczysz? Bo słucham rytmu. O jaki film chodzi? Może to jest film, co proszę? Nie, nie, nie, nie, nie, nie, to nie jest film, co proszę, naprawdę. Ja może się za mało starałem. Cześć. Cześć. Słuchamy. Przepraszam Agata, Ty masz nazwisko Mazur, czy jesteś z Mazur? Nazwisko mam Mazur. A, bo ja nie dosłyszałem, przepraszam bardzo. Słuchamy. Czy chodzi o film K9? Nie, nie, naprawdę, to nie jest K9 ani J23, nie, to zupełnie inny film. Aha, dziękuję, do zobaczenia. Cześć. Cześć. Cześć Paweł. Cześć. Czy to jest może film psy? Nie, psy przecież już były u nas, to nie. A nic nie widzę, a nic nie słyszę, albo coś? Nie, nie, nie, nie, nie, nie. Nie wiem, dlaczego kojarzę się z psem. Nie, nie, to na pewno nie psy. I K9. Ani koty, ani inne zwierzęta. Nie, dziękuję bardzo. Cześć. Dzięki i do zobaczenia. Dzięki. Dzięki. Dziękuję Leto. LoL ? Dzięki. Amen.

Transkrypcja

Bardzo ciekawe te archiwa są troszkę, naprawdę. Oby więcej takich.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Witam bardzo serdecznie. Dzisiaj mamy 8 czerwiec i powróciły magazyny lokalne. Swoją drogą, trochę bez sensu, bo niedługo są wakacje, więc tak czy tak nie będą już nadawane od 20 któregoś września. Ale jeszcze nie wiem, czy SK Music Info dzisiaj wróci. Ja to po 10 sprawdzę. Oraz czy SK City wróci lokalne. Jeżeli te dwie pozycje programowe wrócą, to będzie bezpowrotnie świadczyć tylko o tym, że SK powróciła do normalności już definitywnie. Także jak na chwilę obecną tyle. Ja po 10 sprawdzę, czy jest SK Music Info, czy nie ma. Jeżeli jest, no to już. Myślę, że SK City będzie lokalne.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No i tak jak przepuszczałem, powróciło już SK Music News, więc ostatnim elementem do tej całej układanki pozostaje tylko SK City Lokalne i wówczas wtedy już będzie wszystko jak było dawniej. Nawiasem mówiąc, nie zauważyłem w dniu dzisiejszym, żeby SK Braniewo emitowała serwisy w języku ukraińskim, ale to może jutro będzie.

Transkrypcja

A ja się spodziewałem, że wrócą newsy lokalne, bo jeszcze są trzy tygodnie do wakacji, a jakby nie było, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji nadal może sprawdzić, skontrolować, czy wszystko jest realizowane tak jak powinno. No zatem mnie w ogóle nie dziwi, że newsy lokalne wróciły, dlatego że tydzień temu też biura wróciły wszystkie do pracy, więc też i reporterzy i tak dalej, tylko że potrzebowali pewnie czasu, żeby jakiegoś tygodnia, żeby zrealizować wszystkie materiały, które tam mieli, żeby coś nowego było już na poniedziałek, jakieś rozmowy, nierozmowy, bo to przecież wszystko nie jest na żywo, to jest nagrywane wcześniej, więc no nie dziwi mnie, że newsy lokalne. wróciły i szczerze mówiąc nareszcie, bo dziwnie to wszystko wyglądało.

Transkrypcja

No za trzy tygodnie coś nie będzie Newsów lokalnych także

Transkrypcja

No i cóż, Eska powróciła do normalnego, regularnego programu Eska City już jest lokalny, czyli no cóż, jeżeli chodzi o tą stację, to wszystko wróciło już do normy. Teraz, na chwilę obecną, pozostaje nam tylko czekać na wakacje, które już nie mamy i zobaczymy wtedy, jakie w Radiu Eska będą zmiany.

Transkrypcja

Dzięki Łukaszu za tę informację, obserwuj dalej i dawaj mi znać, a to dlatego, że ja od Radia SK robię sobie przerwę i będę szczęśliwy, jeśli powiesz, będziesz dawał mi znać, no tutaj na wątku oczywiście, cóż tam się zmieniło. A swoją drogą to SK City, pewnie o jakichś wydarzeniach w kinie było i czy na pewno we wszystkich SK-ach ono było, czy tylko w Warszawie na przykład, ale pewnie nie, pewnie we wszystkich normalnie, bardziej jestem też ciekaw o czym mówili, ale nie będę włączał tylko na SK City. Nie, nie, nie, przerwa od SK, do wakacji planuję, nie wiem ile wytrzymam, ale muszę sobie zrobić przerwę, bo ta stacja mnie trochę nudzi i trzeba przerwę. A większą taką przerwę miałem w roku 2016, od września 2016 do czerwca 2017 słuchałem SK-i dużo mniej i się dało, także jak zobaczyłem najlepsze hity na lata, to stwierdziłem, że trzeba posłuchać się. Też mnie trochę przeczytałem wtedy na Radiu Polsce, czy ktoś mi powiedział, że właśnie będą zmiany personalne i że Pirowski z Albertem... poprowadzą poranek, stwierdziłem, dobra, no to od jutra będę częściej słuchał SK-i znowu, no i znowu zacząłem częściej słuchać, zobaczymy jak będzie teraz, właśnie.

Transkrypcja

Nie no, co do takich zmian personalnych to raczej się nie zapowiada jak na razie, moim zdaniem nawet nie wiadomo kiedy by te zmiany personalne mogły być. Co do SKCT to tak, ona była we wszystkich SK-ach, ale nie wiem co będzie dalej, bo zważywszy na to, że wczoraj przybyło ponad 600 osób zakażonych, a 9 osób zmarło, to się wcale nie zdziwię jak wkrótce coś wycofają, no bo się może nagle okazać, że pandemia znowu jakby się... niż tak powiem odnowi. Niemal jestem pewny, że chyba w tym roku SK Summer City nie będzie, no bo już mamy generalnie jakby nie patrzeć dzisiaj 9 czerwca, a tak naprawdę no umówmy się, że jeżeli była SK Summer City to w tych większych miastach, szczególnie w Polsce, to na pewności brali nacisk, w tym między innymi na Śląsku, czyli dokładnie tam, gdzie teraz jest epicentrum epidemii koronawirusa. I dlatego coś mi podpowiada, że chyba w tym roku raczej mogą wycofać się z SK Summer City. Co prawda ona może być, ale chyba to będzie wyłącznie polegało tylko na tym, że będą podawali informację o jakichś tam kulturalnych wydarzeniach, ale raczej nie sądzę, że... żeby jeździli, no bo no nie wiem, mogę się mylić, ale no zważywszy na to, co się dzieje, że jednak liczba zakażonych oraz liczba zgonów nadal rośnie, no to, no szczerze powiedziawszy, moim zdaniem to wątpliwa sprawa, czy naprawdę by im się chciało tutaj wyjeżdżać na ulicę biorąc pod uwagę te wszystkie zagrożenia, tę całą sytuację, w jakiej jesteśmy i no bądź co bądź to nie jest sytuacja, w której się znajdujemy do pozazdroszczenia nam wszystkim, no bo umówmy się, że mimo tych wszystkich obluzowań i tak ofiar przebywa, więc tak jak mówię, nie zdziwię się, jeżeli Radio SK za jakiś czas postanowi z czegoś jednak zrezygnować, bo zaś się może okazać, że ofiar znowu przybywa, a no niestety, a nic się z tym praktycznie nie dzieje. No niby co prawda teraz jest więcej ofiar na Śląsku, ale w innych miastach też są niewinni pojawy stwórz. Co do Twojej prośby, puszki niedobrze, będę to obserwować i będę dawać znać kim woli. To tyle.

Transkrypcja

Nie wiem, czy to z powodu święta wczorajszego, czy też nie. W każdym razie teraz mam na zbuforowaniu, zbuforowaniu oczywiście, SK Łódź, SK Poznań, SK Śląsk, SK Trójmiasto, SK Wrocław, JG oraz SK Piłę. I teraz sytuacja jest tego typu, że jeżeli chodzi o SK Piłę, czyli krótko mówiąc o sieciówkę, dziwnym trafem mamy godzinę 17.00 i nie pojawiły się newsy, zarówno jak ogólnokrajowe, tak jak i lokalne. Zaraz po prognozie pogody pojawił się zaraz SK Music Info. Także taka ciekawa ciekawostka. Nie wiem jeszcze, jak jest w pozostałych SK-ach lokalnych. Sprawdzę to. Pióro przed 19.00 i tutaj oczywiście w tym wątku dam znać.

Transkrypcja

Czyli co, ostatnie newsy było o 16 w takim układzie i nie wiem, i do 10 były lokalne, jak w wakacje. Bardzo jestem ciekaw, szkoda, że dopiero od 16 buforowałeś. Ale to szczegół drobny.

Transkrypcja

Co do Eski Wrocław JG, to jest taka ciekawa wpadka, mam dwie zarejestrowane, mianowicie chodzi o to, że podczas Eska Music Info, Eska Wrocław przełącza się na Eskę Warszawą, Warszawa, to znaczy, że tam jest emitowane Eska Music Info przez Spirowskiego i Pawełka, po czym jak się to skończy, dopiero wchodzi Eska Wrocław ze swoim programem. Oczywiście nie zawsze idealnie, no bo czasami jest tak, że kończy się Eska Music Info w Esce Warszawa i jest coś tam, kilka minut po takiej i takiej, witają Was i nagle się włącza Eska Wrocław i program Wrześ na Luz właśnie z Kaśką i z tą, znaczy Wrześ na Luz z Eską Wrocław, także taka ciekawostka jest. Dziękuję za uwagę.

Transkrypcja

...Justinem Biberem, a jego głos możecie znać z hitu, który stworzył razem z Gromim, czyli One Last Time. Minuta po godzinie osiemnastej trwa poniedziałek... Pff, co ja rzekłem, Pawełku? Piątkowy dzień. A cały czas taki... I ci już, no, też gadają i gadają. Pawełki. No właśnie. Wołoćko i Stajniak z Kasią Pawlak teraz. My. Na, na, na, na! O, astronomicznie się zrobiło. No to pamiętajcie, żeby zagłosować sobie na swoje ulubione kawałki na sk.pl. Jeżeli już macie coś upatrzonego, to koniecznie to róbcie. Można kilka razy głosować. To jest zupełnie nie tak jak na wyborach. Dwa albo trzy.

Transkrypcja

Hej, witajcie. Wczoraj w niektórych Eskach miała miejsce bardzo dziwna sytuacja. W trakcie imprezki, przed godziną 22, tak mniej więcej 7-6 minut przed, część Esek zaczęła emitować newsy lokalne, te, które są emitowane od 6. Na przykład w Warszawie było coś o jakichś szczurach, które przeszkadzają mieszkańcom Warszawy. Wiem, że newsy na pewno, no nawet w godzinę się wcześniej skończyła, tylko nie pamiętam właśnie, nie wiem co Rafał Adamczak powiedział na koniec godziny 21. Czyś w ogóle mówił, że teraz newsy, albo w ogóle nie zdążył nic powiedzieć. Na pewno były newsy w Warszawie, na pewno w Krakowie, w Wrocławiu, w Wrocławiu i Jeleniej Górze zresztą też. Gdzie one jeszcze były? No było kilka Esek, nawet kilkanaście, które dawały. Część dawała, część nie, chyba jakieś Beskidy. No, nie pamiętam teraz dokładnie wszystkich, w każdym razie w niektórych było. Także, bardzo ciekawe, ale, ale przed jakoś 59 po, czy tam 58 się te newsy przerwały, też nie wiem jak, bo nie dałem rady tak do końca tego śledzić, bo też stwierdziłem co będzie w innych Eskach, czy nie wiem, czy może imprezka na przykład się opóźni o 22 i zacznie się 10 po dopiero, na przykład godzina. Ale nie, jakoś dwie minuty, czy półtorej minuty przed. Była autopromocja, reklama i się normalnie o 22 już zaczęła imprezka. Przy czym tutaj też ciekawostka, nie było po dwunastym numerze wejścia, tylko od razu autopromocja urodzinowej kumulacji. Także, ja wiem, miałem niesłuchaczewski w ogóle przez te dwa tygodnie, trzy, ale, ale jednak się nie da. A przynajmniej wyłapałem ciekawostkę. No, a teraz trzeba poczekać jeszcze tydzień. Nie wiem, cóż to za tydzień się wydarzy, czy będą jakieś na lato hity na czasie. Pewnie tylko zrobią jingle na lato, na to hity na czasie, radio Eska. I pewnie tylko tyle zrobią i nic pewnie więcej nie dadzą, o ile w ogóle coś zrobią. Newsów lokalnych nie będzie, ciekawe czy będzie jakiś sam Mercedes. Moją drogą, tutaj też ciekawostka a propos Eska City, bo nie pamiętam czy już o tym było, a nie chcę mi się teraz zwracać do poprzednich tych. Eska City w Warszawie nie jest już czytane na żywo, nie wiem dlaczego. Czyta Mikołaj Kujawiński z Woysteraka tak zwanego. I zobaczymy jak to wszystko dalej będzie. Wyglądało.

Transkrypcja

No to żeś mnie teraz zaskoczył, Kuszkin. Ja tak właśnie wczoraj rano sobie myślałem, bo na przykład w stacji, która konkuruje z Radiem SK, czyli RMF Max, zazwyczaj było tak, że w godzinach wieczornych, czyli po 21 lub po 22, były emitowane, przynajmniej jak ja pamiętam, właśnie serwisy lokalne, magazyny lokalne, bodajże z poranka danego dnia. Nie wiem, jak jest teraz. Musiałbym to sprawdzić, chociażby na nowosądeckim RMF Maxie, bo teraz jestem w Tarnowie, więc nie mam możliwości odsłuchu warszawskiego. Ale do czego zmierzam? No, są jakby dwie możliwości Dlaczego tak może być, a nie inaczej. A właściwie prawdę mówiąc, to są trzy możliwości. Pierwsza możliwość jest następująca, że z racji tego, że była pandemia, SK muszą jakby nadrobić zaległe newsy lokalne, czyli to, co nałożyła Krajowa Rada Japonia i telewizji, chociaż wątpliwa to jest sprawa. Druga sprawa, znaczy drugi wariant może być taki, że SK coś nowego wprowadza, chociaż to byłoby dziwne, bo nie wiem, czy im by się opłacało to wprowadzać dosłownie tydzień przed wakacjami już mniej niż tydzień, bo tak naprawdę wakacje zaczynają się już w piątek. No, a trzeci wariant, może być taka sytuacja, że newsy lokalne z racji pandemii zostaną na wakacje, no bo nie tylko SK nie nadawała newsów lokalnych przez pandemię, tych magazynów oczywiście, bo też inne stacje nie nadawały, więc to są jakby trzy takie moje spekulacje na temat właśnie tego, co radio SK próbuje właśnie zrobić. Podejrzewam, że bo dzisiaj jeszcze SK nie słuchałem, ale podejrzewam, że żadnych zmian jeszcze dzisiaj nie było, ale no tak jak mówię, może być też taka sytuacja, chyba, że w końcu uznają, że od września wprowadzą codzienne magazyny lokalne po 23, czyli powtórki z 6 rano. Też taka sytuacja może mieć miejsce. Bo na przykład w radiu WAWA, o ile pamiętam, po 22 takie newsy są. A nawiasem mówiąc, spadłem na taki genialny pomysł, bo z jednej strony fajnie by było, gdyby radio SK użyło czegoś takiego, jak na przykład Meloradio używa. I to może po części byłoby to trochę fajniejsze, moim zdaniem. Że newsy ze świata byłyby o pełnej godzinie, a newsy lokalne o za 15 X za 15 tam. 10 czy 11. Moim zdaniem to byłoby fajne.

Transkrypcja

Mnie się wydaje, że po prostu maja czwarta hipoteza, że coś im się pomyliło, ale mówię, nie wiem co wczoraj powiedział Rafał Adamczak przed tymi newsami w Warszawie, może coś powiedział, że teraz powtórka z newsów lokalnych. Zobaczę co będzie dzisiaj, o ile coś będzie, dzisiaj pewnie Honczak będzie imprezkę robił, no chyba Kasia Węsierska nadal jest na urlopie, z tego co wiem, to tydzień temu na pewno było, czy przez poprzedni tydzień, więc pewnie i w tym. Czy chcą coś nowego prowadzić? No nie wiem, powiem tak, wątpię, że będą newsy lokalne w wakacje, na pewno nie będzie, no bo to pandemia, więc to jest jakby usprawiedliwione, że było tak. Krajowa Rada Radia. Kasia Węsierska, Kasia Węsierska, Kasia Węsierska, Kasia Węsierska.

Transkrypcja

Ja też zobaczę jak to będzie dzisiaj wyglądać i... jakąś sobie eskę od 19.04. i zobaczymy jak to będzie wyglądało ale no cóż, zobaczymy co będzie za tydzień tak naprawdę, no bo szczerze powiedziawszy sam nie wiem nie wiem chyba, że już dzisiaj jakieś zmiany będą nie wiem, zobaczymy