Transkrypcja
Tam pewnie będzie Robert Bojanowski, weźmie to po Smoczok-Rabowski.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
Tam pewnie będzie Robert Bojanowski, weźmie to po Smoczok-Rabowski.
Wszystko jest możliwe, wszystko jest możliwe. Pozostaje tylko obserwować. Bardzo mnie ciekawią te nowe dżingle, jakie będą i ta nowa oprawa. A dopiero co we wrześniu była nowa oprawa. No cóż, trzeba się z tą starą powoli żegnać i również trzeba się żegnać z tym starym lektorem. Ciekawe, co zrobią ze wrzutką na luz. I ciekawe, co zrobią z porannym programem. Ale że fajnie, że powrócą prawdopodobnie sety Arlina Van Burena i Davida Getty. Coś sprzed paru ładnych lat. Aż mi się przypomniał rok 2009, kiedy to w piątki o 23.00 nagrywałem sobie sety A State of Trance Arlina Van Burena. Było co wspominać.
Słuchajcie, ja do Was z taką ciekawostką. Dopiero teraz to przykuło moją uwagę i to się sprawdza. Podam Wam teraz parę przykładów o co mi chodzi. Cofniemy się do roku 2017, do podajże września lub października, kiedy to strumienie radia S-ka zaczęły być generowane. Wiecie o co chodzi. I dopóki nie wyłączyli tych starych strumieni, dało się te strumienie słuchać, lecz one szły w wolnym tempie. To znaczy chodzi o... Chodzi w tym momencie o tonację. Można jeszcze ich było słuchać, ale wolno. No, że tak powiem w niższej tonacji, zanim zostały wyłączone. Co i teraz, mili Państwo, początek września tego roku. Zeszłego roku, przepraszam bardzo. I tutaj taka ciekawostka. Zanim weszła nowa oprawa dźwiękowa, Liner najlepsze hit na lato, hity na czasie, został delikatnie zmniejszony. Lektor mówił z zniżonym głosem. I teraz jest tak samo. I teraz jest tak samo, bo jest zamiast S-ka, to jest S-ka. Czyli zaczyna to się sprawdzać. Zalecam to tym, którzy dokładnie się słuchają. W te dżingle. Zresztą jest S-ka, jest S-ka. Czyli już dali, już tego lektora starego troszkę obniżyli. Ja nawet mam nagranie, więc można porównać. Więc naprawdę wygląda na to, że od poniedziałku nadchodzą bardzo duże zmiany. Tak jak tutaj wspomniał Puszki. Naprawdę tak to jest, że przed zmianami, nie wiem dlaczego, oprawa, znaczy dżingle są troszkę w niższej jakości. Znaczy w niższej zniża się tonacja, znaczy no chodzi o tonację dżingli. I niektóre dżingle, ten dżingiel S-ka już jest właśnie w takiej tonacji. Czyli wygląda na to, że do poniedziałku już tak będzie. Sądzę, że już w niedzielę będą dochodzić, znaczy będą jakieś dokładne zmiany wprowadzone. No zobaczymy jak to będzie wyglądać. Swoją drogą ciekawe co będzie z podwójną gorącą. Pięciestką. Ej, zmiany. A dopiero co były jedne.
A to jakbyś mógł Łukaszu to załączyć, bo ja akurat tego nie zauważyłem z tym lektorem, żeby nie było obniżone, ale dobra, to jak zauważyłeś takie coś i masz nagrane, to podziel się nagroniami.
Postaram Ci się to zaraz wysłać jakoś w wiadomości prywatnej, tylko musisz się w to w puszkinie naprawdę wsłuchać, jak mam być szczery, naprawdę się w to musisz wsłuchać, ale zaraz, tak jak mówię, postaram Ci się to jakoś przesłać w wiadomości prywatnej i to będzie w załączniku, także czekaj chwilkę.
Słuchajcie, mamy 2 kwietnia 2020 roku i chcę wam tylko powiedzieć wszem i wobec, że żadnych zmian od poniedziałku nie będzie, gdyż po prostu to był wkręt zaincjonowany przez użytkownika Puszkin. Ja sam na początku udałem się nabrać, lecz potem coś mi tutaj przestało grać, a co mi tu przestało grać, mianowicie to przede wszystkim to, że to byłoby zbyt szybkie posunięcie się tej stacji do zmian, zważywszy na to, że we wrześniu były zmiany tamtego roku. A po drugie jeszcze taka jedna mała sprawa tutaj. I to jest taka, że kto jak kto, ale Grzegorz Pawlak moim zdaniem bynajmniej za bardzo na lektora by się nie nadał. Także zacząłem nad tym myśleć, myśleć, myśleć i w końcu zacząłem wszystko rozumieć, ale nawet dobrze, że był taki wkręt, bo przynajmniej przez chwilę człowiek mógł się oderwać od dosyć mało przyjemnych myśli, zważywszy na to, jakie teraz mamy obecnie czasy. Wiadomo, że jest epidemia i tak dalej, no ale wkręt się udał, no tak jak mówię, ja już po paru godzinach coś mi tu zaczęło nie grać i w końcu doszedłem do wniosku, że przecież jest pierwszy kwietnia i no na takie zmiany, no to raczej kto jak kto, ale ta stacja by się nie posunęła. I taka jeszcze jedna tutaj rzecz, która mi nie grała, no co jak co, ale Linera to by nigdy nie zmienili na najlepsze hity na czasie. Tego to by akurat na bank nie zwracał. Robili, zważywszy na to, że odkąd pamiętam ten Liner jest, także Puszkinie dzięki za wkręt.
Cieszę się, że pozwoliłem się oderwać od tej rzeczywistości koronawirusowej. No, ja bym jeszcze nad inną rzeczą się zastanawiał o tym wszystkim, bo tamte nazwy i zmiany, no to wiadomo, mogło się szefostwu tam pomóc. Mogłem to bardziej wymyślić na przykład, że Orgiel Wojtkowiak już nie będzie szefem programowym, że przejmuje to ktoś inny i prowadza takie zmiany, że o tym już było wiadomo na przykład, nie wiem, w lutym już gdzieś coś pisali, tylko o tym nie mówiłem czy coś, to można było zrobić inaczej. No, a ten Przemek Grobowski też mógł tutaj nie pasować, no bo jak to z maxa tak sobie odchodzi i tak dalej, to dziwne by mogło być, ale fajnie, że wkręciłem. O to mi chodziło. No, nawet się fajnie bawiłem przy tym, jak się daliście wkręcić. No, także w ESC zmian póki co żadnych nie mam. Znaczy, chyba od piątku wraca Kasia Męczewska, więc podejrzewam, że wróci imprezka jeszcze. To już jest naprawdę na poważnie. Ale w związku z tym, że Hanczak i Adamczak mają jeszcze urlopy, no chyba, że Adamczak na przykład wróci też w piątek. Nie, nie wróci, bo przecież Adamczak ma w maju wrócić, tak, nie wiem czy ja o tym tutaj mówiłem, ale Adamczak pisał na swoim Facebooku, że wraca w maju, Hanczak pod koniec kwietnia, więc przynajmniej te rotacje od szóstej do dziesiątej, od dziesiątej do piętnastej będzie mnichu, od piętnastej do dziewiętnastej pijaczki z Pawełkiem, i od dziewiętnastego Kasia Męczewska. I nie, nic się nie zmienia, chociaż w sumie bym chciał, no, Lektora mogłem też innego wymyślić, ale nie no, myślę, że całkiem nieźle to wymyśliłem. W sumie na szybko, więc tak. Z tym Przemkiem Grabowskim tak naprawdę mi to przyszło do głowy tak w torcie nagrywania tego wpisu, bo tak się zastanawiałem, Marcin Kotyński może, a może ten, a dobra, Przemek Grabowski. To tak brzmiało. Nawet o tym nie myślał, także no, to trzeba czasami improwizować.
Nie, ale naprawdę, jak mam być szczery, to naprawdę wkręt był piękny, naprawdę powiem Ci, że fantazję to Ty masz, jeżeli chodzi o jakieś tam nadawane audycje, które by mogły być. Z tym Przemkiem Grabowskim, no to nie brałem go pod uwagę, no bo generalnie on i w Maksie prowadzi przecież ten imprezowy program, no to w Madoeski też by się nadał, jakby co. No ale no, no muszę Ci powiedzieć, że naprawdę fajnie było kiedyś, jak kurczę wprowadzą tutaj na Eltenie możliwość eksportowania grupy, znaczy jak Dawid wprowadzi możliwość eksportowania grupy. To sobie to wyeksportuje, no bo kiedyś będzie co wspominać, naprawdę, bo no fajnie było, człowiek, tak jak Ci mówiłem w prywatnej wiadomości, człowiek się fajnie bawił, pozwoliło mi to się oderwać od ponurych myśli, bo teraz, tak jak mówię, są takie czasy, jakie są, koronawirus i w ogóle, no to wiadomo, że jest tak jak jest. No ale fajnie było, naprawdę, bo człowiek mógł przez jakieś tam, przez jakieś tam w sumie parę godzin rozmyślać, jak by to... Jak to było, jak to niby będzie od poniedziałku. No, no to na razie tyle, tak jak jeszcze raz tutaj powtórzę, zmian żadnych nie będzie.
Tak dokładnie, póki co dźwięki ściśle tajne, póki co zero zmian, ale tak, fantazję to ja mam, jak chodzi o eskę, to ja już od lat tak sobie lubię fantazjować, wszak słucham tego radia, wiadomo, że mniej niż kiedyś, ale tak sobie to wymyśliłem, najlepsze porty z radiem eska, boże. To, tak, tak, myślałem o nazwie eska-porty, ale to by było za bardzo oczywiste, no, w każdym razie fajnie się bawiłem przy tym, o wszelkich zmianach już tak na poważnie będziemy Was oczywiście z Łukaszem tutaj informować, na bieżąco, no, co do sytuacji, to ja już, ja już w miarę normalnie żyję, wiadomo, żyję tym, co jest, ale jakby, już mniej szanowne mnie to wrażenie robi, bo generalnie... spodziewałem się, że to tak niestety będzie, staram się żyć i fantazjować.
Tak jest, oczywiście o wszelkich zmianach, tak jak tutaj wspomniał użytkownik Puszkin, będziemy Was informować. Chociaż jeżeli chodzi o takie poważne zmiany, no póki co się niestety na takie nie zapowiada, a szkoda. Ale tych DJ-ów no to by mogli dodać. Na przykład David Aguette i Armina Wambiurena, to byłoby fajne, no. Zamiast tej imprezki Indemix. I znowu tutaj się człowiek może tylko jak na razie rozmarzyć. Tak sobie myślałem i nam doszedłem do wniosku, że no, że robią włąc w tej stacji. Powinni kogoś znaleźć, kto by się wziął za jakąś DJ-kę w tym radiu nie wiem, jakieś sety czy coś, no. Myślę, że ktoś by się znalazł taki. Fajnie by było, gdyby coś takiego się jednak pojawiło. Jakieś seciki w piątki i w sobotę zamiast tej imprezki. Tak jak było kiedyś. Kiedyś to było bardzo fajnie. Był sobie klubowy weekend numer jeden w Polsce i było fajnie, elegancko. Człowiek się cieszył. Myślę, że gdyby się na prawdę, teraz postarali, to mogliby kogoś znaleźć takiego, który po prostu w jakimś stopniu może płotka zastąpił, albo by coś od siebie nowego dał. Szkoda, że tego nie chcą zrobić. Naprawdę. A mogliby. Mogliby, naprawdę by mogli się postarać coś w tym radiu zmienić. Jakieś, jakoś się odświeżyć, jakiś nowy wizerunek, jakiś nowy liner i tak dalej, i tak dalej. Ale póki co, no niestety. Nie zapowiada się na to w związku z powyższym. Chcąc, czy nie chcąc, trzeba się z tym pogodzić. Chociaż napisać by do nich można było w jednej sprawie. Mianowicie, chodzi o stream Eski Braniewo.
No i dzisiaj powróciła Kasia Węsierska i wygląda na to, że Michuł Sopkowski poszedł na urlop. Więc taka oto zmiana w dniu dzisiejszym nadeszła. Podejrzewam, że podwójną gorącą dwudziestka jak na razie będzie prowadzić Paweł Karpiński. A SK City prawdopodobnie Michuł Sopkowski, żeczesna ze swojego domu.
To się zgadza, że Kasia Wiencieńska wróciła, ale słyszałeś jakąś jakąś zapowiedź, autopromocję czy coś? Bo akurat czytałem na fejsie i będzie tak. Kasia Wiencieńska w tym tygodniu będzie dziś od 10 do 15, jutro od 14 do 19 i w niedzielę, i tu jest ciekawostka, od 11 do 16, więc albo się Kasia pomyliła, albo w niedzielę będzie w ogóle skrócony program i w ogóle jakieś ściśle skrócenia się szykują. Natomiast myślę, że normalnie podwójną gorącą dwudziestkę będzie prowadził Michał Sopkowski. Pamiętaj Łukaszu, że Michał Sopkowski był już na urlopie jakieś 2-3 tygodnie, więc jego nie można na urlop wysłać. Poza tym wątpię, że Pawełek będzie gorącą dwudziestkę prowadził, podwójną, no chyba, że Michał pójdzie na jakiś tygodniowy urlop. A z ciekawości skąd wiesz, że Kasia Wiencieńska wróciła? Znaczy, wraca... ... ... że możemy wrócić.
No i myślę, że będą zamiany, że Michu Sopkowski będzie się z Kaśką zamieniać. I będzie np. nie wiem, poniedziałek, wtorek siada Michu, w czwartek, w piątek Kasia będzie się jaska. Albo nie wiem, albo faktycznie ten Sopkowski pójdzie na urlop, ale zobaczymy w takim razie, jak to w poniedziałku będzie wyglądać w takim razie. I jak jutro będzie z pacmanem. Sobota. Przez tę pandemię koronawirusa robi się dość ciekawie, no umówmy się, jest ciekawie niestety.
Odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie, co na temat, znaczy odnośnie Kasi Węcielskiej wiem, no bo ją wczoraj słyszałem, no to stąd to wiem, że wróciła. Druga sprawa, no to, to co mówisz, to jest ciekawe, bo się może nagle okazać, że od niedzieli będą kolejne skrócenia pasm, jeżeli chodzi o koronawirusa, no, albo faktycznie się ktoś pomylił. Nie wiem, to trzeba będzie sprawdzić i zobaczymy. Jak to będzie wyglądać. Jeżeli jest faktycznie tak, jak ty mówisz, no to nie wiem, co będzie w niedzielę od dziewiątej do jedenastych, chyba, że, no, tak jak mówisz, faktycznie szykują się kolejne skrócenia pasm. No, to wszystko jest do przeanalizowania. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. No, to wszystko jest do przeanalizowania. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie. Tak jak odpowiadając Puszkinie na twoje pytanie.
Dobry wieczór, mili państwo, mamy już godzinę w postaci 2.19 i chcę wam zakomunikować, wszym i wobec, że w dniu dzisiejszym, a właściwie wczorajszym, znowu była sobie imprezka Indemix od 19. No i teraz pytanie będzie jedno, co oni planują dalej. Czy przez całe święta wielkanocne będzie imprezka Indemix, czy jak już święta się skończą, no to wróci normalna imprezka. No bo wrzuć na luz, to wiadomo, że od 15 do 18 będzie, przynajmniej do momentu, aż się nie skończy. Pandemia koronawirusa, więc, mili państwo, na chwilę obecną pozostaje tylko obserwować i patrzeć, jak to będzie dalej wyglądać. Zobaczymy, czy w dniu dzisiejszym będą już puszczane dżingle świąteczne, wielkanocne, czy nie. Bo pamiętam taki rok, że ich nie było. Dzięki za oglądanie!
Cześć, informuję, iż dziś program Oboć się na Jankesa prowadzi sam, nie Jankes. Powiedział, że dziś wyjątkowo sam, ale zobaczymy, czy tak się utrzyma przez dłuższy czas, czy jutro Rudy normalnie wróci, czy też pana Filipa wysłali na urlop. Nie wiem, jakiś dwutygodniowy, trzytygodniowy, tygodniowy może, a może jeszcze dłuższy.
O tym, że Jankes jest sam, to ja wiem, bo widziałem dzisiaj, to znaczy słyszałem, także mi się wydaje, że jutro Filip wróci, że po prostu coś musiało mu wypaść.
A to bardzo jestem zdziwiony, że nie dałeś znać, bo zazwyczaj Ty dajesz znać o takich różnych rzeczach, a może ja coś wielkanocą przegapiłem na przykład, a ja o tym nie wiem. Możliwe, że jutro Filip wróci, ja jestem ciekaw, czy dzisiaj, pewnie dzisiaj jeszcze będzie ten, Michu Sobkowski, a jutro, czy jutro będzie Kasia Węcierska od 10 i czy będzie imprezka IndyMix, czy Michu jednak jutro przyjdzie normalnie i czy będzie normalna imprezka jutro też z Kasią Węcierską, zobaczymy.
miałem dać znać ale po prostu robiłem coś jeszcze jednocześnie i zupełnie mi to z głowy wyleciało natomiast co do dżingli wielkanocnych to ich w ogóle nie było oczywiście pomijając fakt, że drugi dzień świąt był cały nadawany z Wojstraka także to już jest zupełnie inna kwestia w tym momencie nawet podwójna gorąca dwudziestka była w niedzielę nadawana prosto z domu Michała Sopkowskiego jeżeli jutro Kasia Węśleska będzie od dziesiątej bo nie będzie Michała Sopkowskiego no to znowu będzie imprezka in the mix chociaż wolałbym już w tym momencie, żeby Michu Sopkowski ją prowadził niż żeby była ta imprezka in the mix bo no bo tak, bo po prostu za imprezką in the mix średnio przepadam nie będę tego ukrywać no nie podoba mi się ten program zbytnio no ale tak no to faktycznie możemy zobaczyć jak to będzie wyglądać dalej i i tyle chyba raczej jak na razie
A i taka jeszcze jedna ciekawostka, o której zupełnie zapomniałem, bo sądzę, że na pewno to było w całej sieci powiedziane. W drugi dzień świąt, kiedy żegnał się Michu Pół, kiedy się żegnał Jampirowski, oznajmił wszystkim wszem i wobec, że spotkamy się jutro o 15 w Rzutce na Luz. Jeżeli on to powiedział w całej sieci, no to zarówno miasto Łódź, Poznań, Śląsk, Wrocław, Trójmiasto zostały wprowadzone w błąd.