Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 41 of 137

Transcription

801 wpis, no, jedziemy, jedziemy bardzo ostro. A co do wyłapywania Eskimo Polska przez Sounds Eclipse, to mimo wszystko i tak będę próbował, bo u tego znajomego łapało. I to pod jednym kątem, pamiętam. I zobaczymy, co będzie tutaj. A co do dżingli śpiewanych, no to Ci szczerze powiem, że nie wiem, co oni mogą kombinować. Nie mam bladego pojęcia i ciężko w ogóle powiedzieć, co mogą kombinować. Bo momentami sam, szczerze Ci powiem, nie nadążam nad tym, co się dzieje w tym radiu. Także, no nic, pozostaje tylko obserwować i obserwować. I patrzeć. Jak to będzie wyglądać wszystko dalej. No, także na razie na chwilę obecną tyle. I życzę wszystkim już prawie miłego poranka, bo jest prawie piąta. Nie, która jest? No, piąta rano prawie. Także życzę wszystkim miłego poranka i do usłyszenia. Jak coś będzie w ese się zmieniać, to oczywiście tradycyjnie będę dawał znać.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I założę się, mili Państwo, że imprezka sylwestrowa będzie trwała tylko do pierwszej w nocy, a po pierwszej w nocy pewnie poleci imprezka in the mix, która będzie trwała albo godzinę, albo dwie i potem będą lecieć polskie hity. I tak to na bank będzie wszystko wyglądało. Dziękuję.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I mieli państwo mamy weekend I podkład newsów jest ten sam Który był Który jest w tygodniu Od 10 do 18 To taka Ciekawostka I

Transcription

No a taka kosmetyczna zmiana, wiadomo, dziś dyżury na pewno mieli Mikołaj Kujawiński i Michuł Sapkowski, też jest wiadomo, że jest hanczak. Oczywiście oni sobie puszczają te dżingle jak chcą, bo na przykład Mikołaj dawał przed piątym utworem śpiewane dżingiel, Michu wiem, że u Michała XVIII przed piątym hitem był dżingiel gadany, a z kolei przed szóstym numerem było wejście, ale bez podkładu, w związku z tym nawet dżingla nie było żadnego, tej wstawki nie było, po prostu Michuł skończył gadać i zaczęło się Sunrise Avenue, Fairytale, Gun Bad. Co do Sylwestrowej Imprezki i Imprezki in the Mix. Są dwie opcje, czyli na pewno Sylwestrowa Imprezka będzie do pierwszej, a Imprezka in the Mix albo będzie od pierwszej do piątej, albo od pierwszej do piątej będzie jakaś playlista bardziej imprezowa, albo po prostu do drugiej będzie tylko jakaś tam playlista imprezowa bardziej, a od drugiej polskie. Ale to się okaże. No i ciekawe co Mozyżnie w tym roku wymyślą na święta. Widzieli.

Transcription

Nie no i imprezka Indemix do 5 rano No ja szczerze powiedziawszy nie pamiętam do której w tamtym roku było SK Live Remix bo przerwało mi nagrywanie wtedy kiedy to nagrywałem No ale żeby do 5 rano Mnie się po prostu wydaje że albo imprezka Indemix będzie przez godzinę I potem od drugiej już polecą Same polskie No chyba tak raczej będzie Ja na ten przykład pamiętam 2000 Czekaj Sylwester 2011-12 To pamiętam Że jak jeszcze chyba Po drugiej czy po trzeciej Nie pamiętam tylko czy w 2011 roku Była SK Live Remix W każdym razie Sytuacja była tego typu Że Od Odejrze 3 Do 6 rano Była tylko SK sieciowa Pamiętam No ale teraz to się Trochę pominęło Więc nie sądzę żeby w tym roku Jakaś fajna upadka się Zdarzyła podczas Sylwestra Szkoda bo Mogłoby to być bardzo Ciekawe

Transcription

No i na blogu, jeżeli Puszkinie będziecie zainteresowani, jest już wrzucony, jak próbuję wyłapać eskę z Małopolski. Także jest to wrzucone. Początek był trudny, ale musiałem się z kablem nieźle nagimnastykować, bo było ciężko, bo MP3 była podpięta pod Olympusa, ale w końcu po dosyć ciężkiej próbie jakoś to się udało, więc jakbyś był zainteresowany, to tutaj na blogu wszystko jest, także zapraszam.

Transcription

W tamtym roku Escalade Remix był do piątej na pewno. Jestem tego pewien. Na trzysta procentów, albo na więcej. Natomiast jak chodzi o Sylwestra 2011-2012, wtedy nie było żadnego Escalade Remixu. Wtedy od pierwszej do piątej albo do szóstej. Może i do szóstej, ale wiem, że na pewno odsłuchałem do jakiejś drugiej czy trzeciej, bo tyle dałem radę. Było klubowo i była imprezkowa playlista, taka szybsza, fajniejsza, dance'owa. A najfajniejsza playlista to była Sylwestra 2008-2009. Wtedy to dopiero tam zapadali tanecznych numerów. I od pierwszej to w ogóle odświeżali wtedy starsze numery, pamiętam. Acz niestety nie pamiętam całej tej playlisty. Słuchałem chyba tylko do drugiej albo trzeciej też, bo dłużej nie wytrzymałem. A naprawdę wielka szkoda.

Transcription

No to ta playlista musiała być ciekawa w 2008 roku, no ja niestety nie miałem okazji jej słuchać, a szkoda.

Transcription

W Puszkinie i dało mi się tutaj w Tarnowie nawet wyłapać eskę Rzeszów na 104,9, a na blogu możesz to sobie sprawdzić i nawet dobrze mi się udało tą stację wyłapać, więc musi być jakiś, musi być jakiś duży nadajnik tej eski. Tak samo jak wrocławska, tak samo jak i z Rzeszowa. Oczywiście częstotliwość 104,9, a tak to na razie w esce bez żadnych zmian. Nawet rano był podkład ten, co jest na codzień.

Transcription

Dziwna sytuacja była w ESC Śląsk. Właśnie od paru godzin sobie ESC Śląsk elegancko buforowałem. I okazało się nagle, że o godzinie 10.00 poleciały w całości newsy lokalne. Prowadziła je Basia Łukowska. Nawet nie było ESC Music News. Tylko te newsy trwały na tyle długo, że zaraz po tych newsach się połączyli z ESC Warszawa. Jak już w tych innych ESCach kończyło się ESC Music News, tak dopiero wtedy się połączyła ESC Śląsk z ESC Warszawa. Jak coś jeszcze zobaczę ciekawego, to oczywiście, że dam tutaj znać.

Transcription

No to muszę przyznać, że ciekawie, a w ogóle jeszcze inne rzeczy zauważyłem, że o 11.00 i o 13.00 było kto jest twoim kłaniem, ale co z tego, że było, jak nie zostały rozdane prezenty, nie wiem, tylko jakby się zadzwonić do kogoś nie mogli czy coś i po prostu tylko pokazali jakieś wcześniejsze sytuacje, co było i zachęcali, że wy możecie również być bohaterami tej zabawy, bla, bla, bla. A jak dzisiaj było z podkładem, bo szczerze mówiąc nie słuchałem, czy normalnie na newsy lokalne był ten podkład co zawsze, a w sumie jeszcze mogę sprawdzić.

Transcription

Tak, Puszkinie, na podkład ten z newsów, ten lokalny był taki jak zawsze, ale już od samego rana jest ten podkład, co jest od niedawna, ten na trzeciowe newsy. Natomiast co do eski Śląsk, sprawdzałem wszystkie eski z tych większych miast, czyli Łódź, Poznań, Trójmiasto i Wrocław, to wszystkie eski poza Śląską od 10 do 18 emitują normalne newsy z Warszawy, te początkowe. Jedynie to eska Śląsk od 10 do 18 emituje w całości newsy lokalne i co najdziwniejsze, nie wiem jak to jest w przypadku eska Music Info, czy eska Music News, ale bynajmniej od 10 do 16, jedyna, znaczy od 10 do 16 w esce Śląsk nie ma w ogóle eski Music News.

Transcription

A może na Śląsku coś się stało i jakaś mała żałoba jest, albo coś? Ale nie, no nie było chyba nic dzisiaj w newsach jakiegoś, coś co by tam miało się stać, by to... Jest bardzo dziwne. Chyba, że Śląsk nie dostał. Ma jakieś problemy, no ale nie no, z newsami by mieli problem, no... A ogólnie program z Warszawy leciał, ale jesteś pewien, że z Warszawy wszystko leciało? A raczej było emitowane? Może coś tam więcej było? Nie tak.

Transcription

No to ja przychodzę z kolejną informacją, aktualizacją. Teraz o 17 włączyłem SK Śląsk i newsy były dłuższe, nie było SK Music News. Nie wiem dlaczego nie ma SK Music News tam. O 19 zapewne już wróci, bo musi wrócić. Chyba, że będą znowu jakieś newsy. Zobaczymy, bo to jest bardzo ciekawe. Może SK Śląsk dostała na tym tydzień jakąś autonomię, żeby nie dawać SK Music News. Tylko, żeby SK News sobie leciało i były emitowane dłuższe. No bardzo dużo lokalnych tam newsów było teraz, jak słuchałem.

Transcription

No właśnie, też się zdziwiłem, bo tam jest bardzo dużo newsów lokalnych, nie wiem, może SK Śląsk jakiś zapis inny w koncesji dostała, nie wiem, to jest aż dziwne, to jest jedyna SK, która coś takiego właśnie robi. I ciekawe, jak to w weekend wygląda, bo na przykład w 2010 roku, pamiętam, jak udało mi się znaleźć jakiś stream SK Tarnów, który nadawał zresztą w Mono, to pamiętam, że była taka akcja, że w weekendy SK Tarnów jako jedyna nadawała. Nadawała newsy lokalne przed newsami z centrali, nawet w weekendy i był taki okres czasu, że tak było. Swoją drogą ciekawe, jak teraz weekend SK Śląsk będzie nadawać, czy też będą jakieś newsy lokalne, czy jak, bo to jest bardzo dziwne zjawisko.

Transcription

Zobaczy, czy na Radiu Polsce ktoś nie napisał, natomiast co chciałem powiedzieć, no i zobaczymy, czy jutro też tak będzie, może po prostu na jakąś okoliczność, tak, albo nie wiem, ktoś nowy tam był i chciał się sprawdzić, no nie wiem, ale zobaczymy na Radiu Polsce, może ktoś wie, jak w imprezce to będzie wyglądało. Natomiast co do tego, że eska Tarnów jedyna nadawała News of Weekend, to nie jest prawda, bo nadawały wszystkie eski franczyzowe, czyli Grudziądz i Ława na pewno. Nie pamiętam, który tam jeszcze właśnie Tarnów wtedy, Szczecinak chyba też powinien, ale nie wiem, czy nadawał, czy nie nadawał, bo do tego nigdy nie miałem dostępu, a i Ława. I o Grudziądzu i Ławie to wiem, i Ławę pamiętam jeszcze z 2.05, na pewno, że tam coś było, News of Weekend lokalny, a teraz już żadna eska nie nadaje lokalnych newsów.

Transcription

A no faktycznie, kurde, zapomniałem, faktycznie, bo Eska Grudziądz też chyba jeszcze w 2013 emitowała jakieś newsy lokalne w weekend, no faktycznie na śmierć o tym zapomniałem, no patrz. Ale co do tego, co do tego, o czym ty mówisz, to w weekend przecież, nie, co ja gadam, nie, raczej nikt nowy do Eski Śląsk nie doszedł, bo rano o 10 była Asia Łukowska, a ją od paru miesięcy pamiętam, że jest w Esce Śląsk.

Transcription

A rozumiem, że o dziewiątej były jeszcze normalne newsy, nie było samych lokalnych, normalnie było SK Śląsk News i normalnie wszystko, może wcześniej coś było, ale to ciekawe w takim razie, ciekawe o co tu dzisiaj chodzi, ale radio SK to jak wiemy jest radio dziwne i ciekawe, dlatego warto go mimo wszystko słuchać i niesporadycznie, jak co poniektórzy to robią.

Transcription

Wiesz co, czy było wcześniej, to ja nie wiem, ale jutro to sprawdzę z największą przyjemnością, bo to jest bardzo ciekawe. Ja się pierwszy raz z czymś takim właśnie spotykam. Żeby był w ESC Śląsk większy nacisk na newsy, niż na SK Music News, który jest emitowany we wszystkich ESK-ach poza ESK-ą Śląsk.

Transcription

Zobaczymy, co będzie po 19, ale chyba po 19 już będzie normalnie, chyba że stwierdzą właśnie, że jakieś newsy muszą emitować, ale chyba nie, by było 23, jakieś newsy jeszcze się pojawiły lokalne, albo przez całą noc by tak sobie było.