EltenLink

Lęki w dzieciństwie- czego najbardziej się baliście?

Wróć do Integracja Eltenowiczów

#321 CzarnyPies

Aaa! no i spawarka, myślałam, że jak będę na nią patrzeć to oślepnę.

2022-12-03 20:10

#322 lwica

O, u mnie z odkurzaczem też coś było. Chociaż wydaje mi się, że to bardziej dotyczyło dźwięku niż funkcjonowania maszyny. ;)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-12-03 21:10

#323 daszekmdn

Ja z odkurzaczem mam jakiś stres do dziś, w sensie gdy wpadnę na niego w nocy. :D

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2022-12-04 05:20

#324 CzarnyPies

Ojej :-D

2022-12-04 20:36

#325 Agata.d

Ja się bałam w dzieciństwie odpływu w wannie, że mnie wciągnie, ale dlatego, że mnie mama nastraszyła, żebym korka nie ruszała. Spawarki też się bałam, ale tego dźwięku.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-12-07 11:25

#326 skrzypenka

A wiecie czego się bałam jeszcze, jak byłam mała? Jak mówił ktoś po polsku, ale był obcokrajowcem i miał swój akcent, jakoś mnie to napawało lękiem, że on mówi, ale mówi inaczej, a jak miał inne r w wymowie, to bałam się bardziej.

Große Operndiva?
2022-12-07 12:29

#327 Zuzler

Uwaga, sztosiwo. Gdy miałam jakieś 3 lata, wręcz przerażeniem, prawdopodobnie przez pewien koszmar senny z moja babcią w roli głównej, napełniało mnie to.
https://www.youtube.com/watch?v=QUyZju48HBE

2023-01-16 14:56

#328 misiek

Powiesz coś więcej? Ja do tej pory jak tego słucham czuję jakieś takie wewnętrzne przerażenie. Ciekawa sprawa, chodź z drugiej strony z wieku trzech lat nie pamiętam raczej niczego.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-01-16 16:07

#329 Zuzler

Bardzo mgliście przypominam sobie, że najgorzej, choć to jakoś mało realne zważywszy że to intro i w ogóle część całego programu radiowego, było, gdy rozbrzmiała ta melodyjka i się skończyła, a potem zapadła jakaś taka cisza wypełniona wręcz grozą. A sen polegał na tym, że babcia usadziła mnie sobie na kolanach przodem do siebie, a z pępka zaświeciło jej czerwone światełko, taka typowa czerwona diodka i rozbrzmiała ta melodyjka, tylko tak, jakby grała ją grająca kartka z życzeniami. No panika totalna i przerażenie po prostu.

2023-01-16 17:21

#330 daszekmdn

Kartki. BRRRR. Nie mówcie mi o tym.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2023-01-16 21:15

#331 misiek

Ta melodyjka jest faktycznie kripi, skoro nawet na mnie działa do tej pory i działała zawsze, chodź nie przypominam sobie aktualnie jakichś szczegulnych ekscesów. A skoro tak jest po dziś dzień, to działanie na malutkie dziecko to musi być serio koszmar. Mnie takie rzeczy generalnie nie ruszają, ale to to na prawdę ma coś w sobie kripi.
-- (Zuzler):
Bardzo mgliście przypominam sobie, że najgorzej, choć to jakoś mało realne zważywszy że to intro i w ogóle część całego programu radiowego, było, gdy rozbrzmiała ta melodyjka i się skończyła, a potem zapadła jakaś taka cisza wypełniona wręcz grozą. A sen polegał na tym, że babcia usadziła mnie sobie na kolanach przodem do siebie, a z pępka zaświeciło jej czerwone światełko, taka typowa czerwona diodka i rozbrzmiała ta melodyjka, tylko tak, jakby grała ją grająca kartka z życzeniami. No panika totalna i przerażenie po prostu.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2023-01-17 01:17

#332 skrzypenka

A wiecie co? Ja mam takie piosenki, których się boję, podlinkuję wam jedną, bo jak jej słucham, to autentycznie budzi we mnie przerażenie i nie mogę jej słuchać będąc sama w domu.
Bajm - Kaśka i ja:
https://www.youtube.com/watch?v=IYHADKxpGI0

Große Operndiva?
2023-01-17 06:16

#333 EugeniuszPompiusz

@skrzypenka ależ to jest w ogóle świetna kompozycja poza wszystkim.: najciekawsze twóczo lata Bajmu, mało oczywisty numer choć dla mnie jakiś straszny nie jest, bardziej "dobijająca" była chyba "małpa i ja".

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2023-01-17 12:15

#334 skrzypenka

Zgadzam się, nie odmawiam jej niczego, ale dla mnie jakaś mroczna, jeszcze te słowa.

-- (EugeniuszPompiusz):
@skrzypenka ależ to jest w ogóle świetna kompozycja poza wszystkim.: najciekawsze twóczo lata Bajmu, mało oczywisty numer choć dla mnie jakiś straszny nie jest, bardziej "dobijająca" była chyba "małpa i ja".

--

Große Operndiva?
2023-01-17 12:26

#335 misiek

Beatka i koszmar? Nie, to piękny sen. A wspomniana Kaśka to jej córa.

2023-01-18 02:21

#336 skrzypenka

ale ten tekst piosenki Kaśka i Ja jest jakś dziwny, no nie wiem, może ja go nie rozumiem i ta melodia, jakoś mnie to przeraża. :D

-- (misiek):

--

Große Operndiva?
2023-01-18 17:46

#337 magmar Konto zarchiwizowane

Nie działa to na mnie, ale masz rację, harmonie s a niepokojące.
Niby sielanka durowa, ale jest w tym jakiś niepokój.

-- (skrzypenka):
A wiecie co? Ja mam takie piosenki, których się boję, podlinkuję wam jedną, bo jak jej słucham, to autentycznie budzi we mnie przerażenie i nie mogę jej słuchać będąc sama w domu.
Bajm - Kaśka i ja:
https://www.youtube.com/watch?v=IYHADKxpGI0

--

2023-01-18 18:16

#338 magmar Konto zarchiwizowane

Ups, to myśmy CIę przerazili nieświadomie.
Przepraszam w imieniu administracji.

-- (Zuzler):
Uwaga, sztosiwo. Gdy miałam jakieś 3 lata, wręcz przerażeniem, prawdopodobnie przez pewien koszmar senny z moja babcią w roli głównej, napełniało mnie to.
https://www.youtube.com/watch?v=QUyZju48HBE

--

2023-01-18 18:17

#339 magmar Konto zarchiwizowane

Ten tekst jest dobry do analizy.

-- (skrzypenka):
ale ten tekst piosenki Kaśka i Ja jest jakś dziwny, no nie wiem, może ja go nie rozumiem i ta melodia, jakoś mnie to przeraża. :D

-- (misiek):

--

--

2023-01-18 18:27

#340 magmar Konto zarchiwizowane

A mnie przerażało to:
Nie jest to najbardziej hard, ale ta rzeczywistość jest dziwna.

https://www.youtube.com/watch?v=o02KSEbxK7I

2023-01-18 18:31