Lęki w dzieciństwie- czego najbardziej się baliście?
Wróć do Integracja Eltenowiczów#321 CzarnyPies
Aaa! no i spawarka, myślałam, że jak będę na nią patrzeć to oślepnę.
#322 lwica
O, u mnie z odkurzaczem też coś było. Chociaż wydaje mi się, że to bardziej dotyczyło dźwięku niż funkcjonowania maszyny. ;)
#323 daszekmdn
Ja z odkurzaczem mam jakiś stres do dziś, w sensie gdy wpadnę na niego w nocy. :D
#324 CzarnyPies
Ojej :-D
#325 Agata.d
Ja się bałam w dzieciństwie odpływu w wannie, że mnie wciągnie, ale dlatego, że mnie mama nastraszyła, żebym korka nie ruszała. Spawarki też się bałam, ale tego dźwięku.
#326 skrzypenka
A wiecie czego się bałam jeszcze, jak byłam mała? Jak mówił ktoś po polsku, ale był obcokrajowcem i miał swój akcent, jakoś mnie to napawało lękiem, że on mówi, ale mówi inaczej, a jak miał inne r w wymowie, to bałam się bardziej.
#327 Zuzler
Uwaga, sztosiwo. Gdy miałam jakieś 3 lata, wręcz przerażeniem, prawdopodobnie przez pewien koszmar senny z moja babcią w roli głównej, napełniało mnie to.
https://www.youtube.com/watch?v=QUyZju48HBE
#328 misiek
Powiesz coś więcej? Ja do tej pory jak tego słucham czuję jakieś takie wewnętrzne przerażenie. Ciekawa sprawa, chodź z drugiej strony z wieku trzech lat nie pamiętam raczej niczego.
#329 Zuzler
Bardzo mgliście przypominam sobie, że najgorzej, choć to jakoś mało realne zważywszy że to intro i w ogóle część całego programu radiowego, było, gdy rozbrzmiała ta melodyjka i się skończyła, a potem zapadła jakaś taka cisza wypełniona wręcz grozą. A sen polegał na tym, że babcia usadziła mnie sobie na kolanach przodem do siebie, a z pępka zaświeciło jej czerwone światełko, taka typowa czerwona diodka i rozbrzmiała ta melodyjka, tylko tak, jakby grała ją grająca kartka z życzeniami. No panika totalna i przerażenie po prostu.
#330 daszekmdn
Kartki. BRRRR. Nie mówcie mi o tym.
#331 misiek
Ta melodyjka jest faktycznie kripi, skoro nawet na mnie działa do tej pory i działała zawsze, chodź nie przypominam sobie aktualnie jakichś szczegulnych ekscesów. A skoro tak jest po dziś dzień, to działanie na malutkie dziecko to musi być serio koszmar. Mnie takie rzeczy generalnie nie ruszają, ale to to na prawdę ma coś w sobie kripi.
-- (Zuzler):
Bardzo mgliście przypominam sobie, że najgorzej, choć to jakoś mało realne zważywszy że to intro i w ogóle część całego programu radiowego, było, gdy rozbrzmiała ta melodyjka i się skończyła, a potem zapadła jakaś taka cisza wypełniona wręcz grozą. A sen polegał na tym, że babcia usadziła mnie sobie na kolanach przodem do siebie, a z pępka zaświeciło jej czerwone światełko, taka typowa czerwona diodka i rozbrzmiała ta melodyjka, tylko tak, jakby grała ją grająca kartka z życzeniami. No panika totalna i przerażenie po prostu.
--
#332 skrzypenka
A wiecie co? Ja mam takie piosenki, których się boję, podlinkuję wam jedną, bo jak jej słucham, to autentycznie budzi we mnie przerażenie i nie mogę jej słuchać będąc sama w domu.
Bajm - Kaśka i ja:
https://www.youtube.com/watch?v=IYHADKxpGI0
#333 EugeniuszPompiusz
@skrzypenka ależ to jest w ogóle świetna kompozycja poza wszystkim.: najciekawsze twóczo lata Bajmu, mało oczywisty numer choć dla mnie jakiś straszny nie jest, bardziej "dobijająca" była chyba "małpa i ja".
#334 skrzypenka
Zgadzam się, nie odmawiam jej niczego, ale dla mnie jakaś mroczna, jeszcze te słowa.
-- (EugeniuszPompiusz):
@skrzypenka ależ to jest w ogóle świetna kompozycja poza wszystkim.: najciekawsze twóczo lata Bajmu, mało oczywisty numer choć dla mnie jakiś straszny nie jest, bardziej "dobijająca" była chyba "małpa i ja".
--
#335 misiek
Beatka i koszmar? Nie, to piękny sen. A wspomniana Kaśka to jej córa.
#336 skrzypenka
ale ten tekst piosenki Kaśka i Ja jest jakś dziwny, no nie wiem, może ja go nie rozumiem i ta melodia, jakoś mnie to przeraża. :D
-- (misiek):
--
#337 magmar Konto zarchiwizowane
Nie działa to na mnie, ale masz rację, harmonie s a niepokojące.
Niby sielanka durowa, ale jest w tym jakiś niepokój.
-- (skrzypenka):
A wiecie co? Ja mam takie piosenki, których się boję, podlinkuję wam jedną, bo jak jej słucham, to autentycznie budzi we mnie przerażenie i nie mogę jej słuchać będąc sama w domu.
Bajm - Kaśka i ja:
https://www.youtube.com/watch?v=IYHADKxpGI0
--
#338 magmar Konto zarchiwizowane
Ups, to myśmy CIę przerazili nieświadomie.
Przepraszam w imieniu administracji.
-- (Zuzler):
Uwaga, sztosiwo. Gdy miałam jakieś 3 lata, wręcz przerażeniem, prawdopodobnie przez pewien koszmar senny z moja babcią w roli głównej, napełniało mnie to.
https://www.youtube.com/watch?v=QUyZju48HBE
--
#339 magmar Konto zarchiwizowane
Ten tekst jest dobry do analizy.
-- (skrzypenka):
ale ten tekst piosenki Kaśka i Ja jest jakś dziwny, no nie wiem, może ja go nie rozumiem i ta melodia, jakoś mnie to przeraża. :D
-- (misiek):
--
--
#340 magmar Konto zarchiwizowane
A mnie przerażało to:
Nie jest to najbardziej hard, ale ta rzeczywistość jest dziwna.
https://www.youtube.com/watch?v=o02KSEbxK7I