EltenLink

#161 Lowca_Androidow

Ale tak samo negatywny wpływ na psychikę dziecka ma wychowanie w niejednej rodzinie hetero czyli co, również i te nie powinny mieć dzieci?

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-14 11:13

#162 balteam

No na pewno tak samo,zwłaszcza zaburzenia związane z płcią.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-02-14 11:20

#163 Lowca_Androidow

Balteam, w takim razie ską się biorą homoseksualiści? Przecież nie z rodzin homoseksualnych, są to ludzie wychowywani w rodzinach heteroseksualnych
Czyli idąc tym tokiem, większe prawdopodobieństwo uwarunkowania homoseksualnego występuje w u dzieci wychowywanych w rodzinach heteroseksualnych.
Jak widzisz, każdy argument można kskontrować pod siebie, wszystko zależy od naszego usposobienia do homoseksualistów.
Jak to mówią, jak chcesz udeżyć to kij zawsze się znajdzie.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-02-14 11:42

#164 balteam

Korelacje sobie mogę do wszystkiego wymyślić, ale jedna jest silniejsza a druga słabsza,
Idąc normalnym tokiem na milion par homo będize w nich więcej dzieci z problemami tożsamości płciowej niż w milionie par hetero.
Oczywiścieteraz nie korzystam z badań aby poprzeć to co mówię, ale aby zmienić moje stanowisko niech ktoś pokaże mi że nie są szkodliwe wychowanie przez homo, a nie że nie ma dowodów na to że są.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-02-14 11:47

#165 Lowca_Androidow

Przecież homoseksualiści zdają sobie sprawę z odmienności, nie jest im z tym lekko, wiedzą, że nie jest to normalny "tryb" i mając do dziecka uczucia rodzicielskie, czując do dziecka miłość świadomie będą go narażać na hejt ze strony "normalnych"? Nie sądzę.
To raz, a dwa, patrząc na to co się dzieje, jak się zacwoują, jaką nienawiść przejawiają ci tak zwani "normalni" to zaczynam się zastanawiać kto jest tak naprawdę barziej "normalny" i bardziej ludzki.

2019-02-14 12:07

#166 Lowca_Androidow

I tak się rozpisujecie o braku badań, a już od 30 lat są takowe prowadzone i oto wyniki:
"czy dziecko wychowywane przez parę jednopłciową nie będzie miało problemów z  identyfikacją seksualną, a w dorosłym życiu z wyborem partnera lub czy również będzie homoseksualne?
Na te pytania odpowiedziały badania prowadzone od lat 80 XX wieku, czyli przez ponad 30 lat. Ich wyniki jednoznacznie stwierdziły brak różnic rozwojowych u dzieci wychowywanych przez związki homo- i heteroseksualne. Wiele badań prowadzonych przez ostatnie trzy dekady w sposób konsekwentny i spójny pokazało, że dzieci wychowywane przez rodziców o orientacji homoseksualnej wykazują ten sam poziom emocjonalnego, poznawczego, społecznego i seksualnego funkcjonowania, co dzieci wychowywane przez rodziców o orientacji heteroseksualnej. Badania wskazują, że dla optymalnego rozwoju dziecka nie ma znaczenia orientacja seksualna rodziców, ale stabilna więź z oddanymi i dbającymi o dziecko opiekunami. Badania pokazują również, że bez względu na orientację seksualną rodziców dzieci, które mają ich dwoje, radzą sobie lepiej niż dzieci wychowywane tylko przez jednego rodzica”. (Adoption and Co-parenting of Children by Same-sex Couples, American Psychiatric Association, listopad 2002). Tym samym, z psychologicznego punktu widzenia, związki jednopłciowe są tak samo zdolne do wychowania zdrowego psychicznie dziecka jak pary heteroseksualne. "

źródło:
https://dziecisawazne.pl/teczowe-rodziny-w-polsce/

Na podanej stronie spodobało mi się również jedno ze zdań:
"to więzi emocjonalne i osobisty wybór decydują o rodzinie, a nie kwestie prawne

I jeszcze jedne opublikowane wyniki badań nad rozwojem dzieci w rodzinach homoseksualnych:
https://www.newsweek.pl/wiedza/psychologia/dzieci-wychowywane-w-homoseksualnych-rodzinach-rozwijaja-sie-prawidlowo/de87n7z

Polecam również przeczytać tutaj:
https://natemat.pl/17203,dziecko-w-rodzinie-homoseksualistow-adopcja-to-nie-problem-wychowanie-juz-tak

I to tyle w temacie szkodliwości wychowywania dzieci przez pary homoseksualne.

2019-02-14 12:23

#167 balteam

Dzieci z tradycyjnych rodzin są znacznie szczęśliwsze i zdrowsze niż te wychowane przez pary jednopłciowe – wskazują badania przeprowadzone przez naukowców z amerykańskiego Uniwersytetu Texas w Austin. Szczegółowe analizy mają zostać opublikowane w lipcu br. w renomowanym piśmie Social Science Research.
Mark Regenrsu z uniwersytetu w Teksasie przeprowadził jedno z badań na grupie blisko 3 tys. losowo wybranych dorosłych Amerykanów. Zgodnie z tzw. złotym standardem, obejmującym 40 kategorii różnych zachowań emocjonalnych i społecznych, analizował postępowanie wybranych osób. U grupy osób, wychowywanych przez homoseksualistów, odkryto aż 24 rodzaje negatywnych skutków wychowania. Potwierdzono także, że dużo lepiej mają radzą sobie osoby rozwijające się w stabilnych  rodzinach, opartych na małżeństwie kobiety i mężczyzny. Osoby takie mają m.in. większe szanse na odniesienie sukcesu życiowego, a więc nie są zagrożone ubóstwem itp.
Autor projektu badawczego doszedł do wniosku, że 12 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę i 24 proc. tych, którymi opiekował się ojciec gej przyznawało, że myślało ostatnio o popełnieniu samobójstwa. Dla porównania w przypadku kompletnych rodzin i samotnego rodzica biologicznego odsetek dzieci rozważających odebranie sobie życia wyniósł 5 proc. 28 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę podawało, że nie ma obecnie pracy. Do braku zatrudnienia przyznawało się 20 proc. dzieci wychowanych przez ojca geja, a tylko 8 proc. z kompletnych rodzin biologicznych i 13 proc. wychowanych przez jednego rodzica.

Aż 23 proc. dzieci wychowanych przez matkę lesbijkę mówiło, że było „dotykane seksualnie” przez ich rodzica lub jej partnerkę. Odsetek ten w przypadku pełnej rodziny biologicznej wyniósł 2 proc., w przypadku ojca geja – 6 proc. natomiast pojedynczego rodzica – 10 proc. Kolejna zatrważająca statystyka dotyczy sytuacji, kiedy osoby w pewnym momencie zostały zmuszone do seksu wbrew ich woli. Dotyczy to 31 proc. tych wychowanych przez matkę lesbijkę, 25 proc. przez ojca geja i 8 proc. z pełnych rodzin biologicznych.

40 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 25 proc. wychowanych przez ojca geja miało romans w czasie małżeństwa lub wspólnego mieszkania z partnerem. Do tego typu sytuacji przyznało się 13 proc. tych wychowanych w rodzinach tradycyjnych. 19 proc. wychowanych przez matkę lub ojca homoseksualistów przechodzi lub ostatnio przechodziło psychoterapię. Tymczasem o potrzebie konsultacji z psychoterapeutą mówiło 8 proc. wychowanych w rodzinie biologicznej.

20 proc. wychowywanych przez matkę lesbijkę i 25 proc. przez ojca geja podawało, że nabawiło się infekcji przenoszonych drogą płciową. Odsetek takich przypadków w odniesieniu do dzieci z rodzin tradycyjnych wyniósł 8 proc. 61 proc. wychowanych przez matkę lesbijkę i 71 proc. wychowanych przez ojca geja określało siebie jako „całkowicie heteroseksualnych”. Do takiej tożsamości przyznawało się natomiast 90 proc. tych wychowanych w pełnej biologicznej rodzinie. Najnowszy raport oparty jest na danych zgromadzonych w projekcie New Family Structures Study, gromadzącym odpowiedzi udzielone przez 3 tys. młodych osób dorosłych – w wieku od 18 do 39 lat. 175 z nich miało matkę lesbijkę a 73 ojca geja. Porównując z odpowiedziami tych wychowanych w rodzinach z obojgiem heteroseksualnych rodziców biologicznych, próbowano ustalić komu z nich wiedzie się lepiej w oparciu o 40 różnych wyznaczników, dotyczących wymiarów życia socjalnego, emocjonalnego i relacyjnego.
Niedawno w periodyku „Social Research Science” znalazła się również analiza prof. Loren Marks z uniwersytetu w Luizjanie. Profesor krytycznie odniosła się do raportu Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychologicznego nt. homoseksualnych rodziców, chętnie cytowanego przez środowiska LGTB. Raport stwierdza m.in., że nie ma różnicy między wychowywaniem dzieci przez normalne pary a pary homoseksualne. Prof. Marks skrytykowała raport APA m.in. za to, że swoją analizę przeprowadziła na niereprezentatywnej próbie. Do badań wybrano niewielką grupę dzieci wychowywanych przez zamożne i dobrze wykształcone białe lesbijki.
https://wpolityce.pl/polityka/134331-badania-potwierdzily-negatywny-wplyw-wychowania-dzieci-przez-homo-pary
a tutaj analiza wyników tego raportu z 2012 r. i omówienie badań dotychczas przeprowadzonych w tej dziedzinie i analiza raportu o którym wspomina Łowca.
http://www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=710
no a tu fragment, z psychologia.net czyli tego art powyżej, dotyczących stanowiska amerykańskiego towarzystwa psychologicznego opartego na wielu badaniach, Marks przedstawia stronniczość i nienaukowe prowadzenie tych badań.
Jako szczegółowe zarzuty Marks wymienia:
• 77% z tych 59 badań posiada małe próbki badawcze, mniejsze niż stuosobowe, oparte na metodologii kuli śnieżnej i próbkach wygodnych, nie są reprezentatywne dla populacji gejów i lesbijek; osobami badanymi są na ogół dobrze sytuowane, bogate i wykształcone białe lesbijki;
• blisko połowa z tych badań (44%) nie posiada grup kontrolnych złożonych z normalnych, heteroseksualnych rodzin;
• część z tych badań posiada grupy porównawcze, ale nie złożone z pełnych rodzin, lecz są to heteroseksualne matki samotnie wychowujące dzieci;
• wbrew twierdzeniom APA jedno z analizowanych badań wykazało lepsze wyniki uzyskane przez dzieci z pełnych biologicznie rodzin w stosunku do dzieci wychowywanych przez pary homoseksualne;
• w tych badaniach rzadko są stosowane obiektywne socjalne wskaźniki porównawcze takie jak ubóstwo, bezrobocie, przestępczość, karalność i pobyty w więzieniach, nadużywanie substancji psychoaktywnych, dobrostan psychiczny, nieplanowane ciąże i samotne rodzicielstwo, osiągnięcia edukacyjne;
• żadne z cytowanych badań nie było podłużne, tzn. nie śledziły one losów tych dzieci w dłuższym przedziale czasu i w dorosłości;
• tylko kilka analizowanych badań posiadało wskaźniki statystyczne wystarczające dla poparcia swoich tez, w większości zbyt małe próbki uniemożliwiały szersze wnioskowanie.
Do analogicznych konkluzji doszedł Douglas W. Allen (2012), który przeprowadził podobną metaanalizę 52 badań poświęconych homoseksualnemu rodzicielstwu z tego piętnastolecia. W odniesieniu do większości analizowanych tekstów autor stwierdza szereg metodologicznych uchybień,

2019-02-14 15:37

#168 denis333

Te wszytkie badania za równo z jednej jak i drugiej trony można sobie w tyłek wsadzić. tak jak tomecki powiedział, zazwyczaj przeprowadza się to na zasadzie kilku rodzin, które zgodziły się opisać swoje wrażenia z wychowania dzieci. Więc jak dla mnie to jedna wielka ściema.
Panowie i panie. Są pewne prawidła natury, których my nie powinniśmy poprostu jako ludzie, czyli istoty żyjace na tej ziemi podważać.

2019-02-14 15:50

#169 Lowca_Androidow

Oczywiście, że z badaniami jest tak jak i z ankietami i ich wyniki są uzależnione od instytucji przeprowadzającej badania :)
Ja jednak swojego zdania nie zmienię, dla mnie to są po prostu ludzie, kochają się tyle, że w osobie tej samej płci, kobieta która ma tylko ciało kobiety, a czuje się facetem, dlaczego ma być wykluczona ze społeczeństwa?
Nie będę się powtarzał i pisał ponownie swoich argumentacji, napiszę tylko to co już tu padało niejednokrotnie, dopóki nie robią krzywdy innym nie mam nic do Nich i uważam, że mają takie same prawa jak pozostali ludzie i naprawdę bardziej ukierunkowałbym swoją agresję (tutaj do tych zagorzałych przeciwników) na pedofili i innych zboków krzywdzących drugiego człowieka.
To nie homoseksualiści gwałcą dzieci, to nie homoseksualiści gwałcą kobiety, to nie homoseksualiści beszczeszczą groby i pieprzą umarlaków, to nie homoseksualiści wyskakują nagle niejednokrotnie przed jakąś nastolatką obnarzając swoje jaja, jest tego więcej, a Wy się czepiacie i hejtujecie ludzi którzy się po prostu kochają i nie robią nikomu krzywdy.
Tyle w temacie z mojej strony.

2019-02-14 15:58

#170 balteam

Sobie się niech kochają, tylko niech nie mają dzieci....
Akurat w tym arttykule, który wrzuciłem, wyniki wielu badań są przeanalizowane, także to nie są wnioski oparte na kilku rodzinach.

2019-02-14 16:01

#171 misiek

Papierek tak- lubię kobiece stopy, nie męskie. Widzisz różnicę? Łowca- nie mam nic przeciwko sexowi analnemu czy oralnemu, pod warunkiem że to seks z kobietą. Po za tym- zauważyłeś by ludzie gadali na prawo i lewo jaki seks lubiom? Jeśli nawet to o takich rzeczach rozmawiamy tylko w swoim towarzystwie znajomych.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-02-14 17:37

#172 Lowca_Androidow

Balteam, to co ja podałem również nie jest oparte na kilku rodzinach, a badania prowadzone od 30 lat więc równie dobrze można traktować je poważnie, wszystko zależy kto zleca takie badanie, przeciwnicy czy popierający :)
A wracając do dzieci to nie każda rodzina się nadaje do wychowywania dzieci i widać to na przykłąadzie rodzin hetero gdzie otrzymują zgodę na adopcję popaprańcy, pedofile i wszystko pięknie i ładnie bo to rodzina hetero i do tego rodzina profesorków, więc argumentacja szkodliwości jak dla mnie nie jest argumentacją.

2019-02-14 17:37

#173 misiek

Łowca- to akurat wada naszego popapranego systemu.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2019-02-14 17:50

#174 balteam

Łowca, w tych właśnie badaniach był problem z grupami reprezentatywnymi, wszystko było w linku, który wkleiłem, jak ciebie nie przekonał, to nie ma co dyskutować dalej, bo ani ty mnie ani ja ciebie nie przekonam. W każdym razie wychowanie dzieci przez pary homo jestem na nie. Istnienie sobie tych par gdzieś tam, niech sobie istnieją.

2019-02-14 18:35

#175 Lowca_Androidow

Nie przeknam nieprzekonanych, nie jest to równiez moim celem, każdy ma prawo do własnego zdania, moje znacie i jest niezmienne i nie wstydzę się go, ani nie boję się wyrażać w rozmowach z innymi.

2019-02-14 18:55

#176 papierek

I co, jak byś lubił męskie to powinienem cię hejtować i na stos?
--Cytat (łysy):
Papierek tak- lubię kobiece stopy, nie męskie. Widzisz różnicę? Łowca- nie mam nic przeciwko sexowi analnemu czy oralnemu, pod warunkiem że to seks z kobietą. Po za tym- zauważyłeś by ludzie gadali na prawo i lewo jaki seks lubiom? Jeśli nawet to o takich rzeczach rozmawiamy tylko w swoim towarzystwie znajomych.

--Koniec cytatu

po co mi sygnatura?
2019-02-14 19:33

#177 Lowca_Androidow

Łysy, Ty lubisz seks analny, a dla mnie jest to równie obrzydliwe, pchanie w dupę i mam z tego powodu kogoś wyeliminować bo ma skrzywione podejście do seksu, tak dla mnie to skrzywienie, gdyby dupa miała być do tego to nie byłoby cipki.

2019-02-14 20:39

#178 tomecki

Tylko wiecie co, Balteam jako jedyny podał jakieś fakty, analizy, które, przy najmniej na papierze, mają sens. Próba losowo wybranych 3000 ludzi to już coś i jeśli tak faktycznie jest to cóż... dobrze myślałem.

2019-02-15 00:25

#179 misiek

Papierek- nie zastanawiałem się nad czymś, czego nawet nie biorę pod uwagę i co się nigdy nie stanie. Łowca- mylisz pojęcia. Mi chodzi tylko iwyłącznie o pociąg seksualny do czegoś innego niż kobieta, no ale chyba w kolejnym temacie się nie dogadamy.

2019-02-15 00:30

#180 majkmik1981

O jakich faktach mówimy tu Tomecki. jeden fakt który ja zauważyłem u baltima, to taki, że było kopiuj wklej. Zero myśli odautorskiej. Jak coś to da to takowych faktów bez komentarza autorskiego mogę ci nawciskać do wątku po czubek. ...ja

Ech marzę o tolerancji, ale gdzie ona...

--Cytat (tomecki):
Tylko wiecie co, Balteam jako jedyny podał jakieś fakty, analizy, które, przy najmniej na papierze, mają sens. Próba losowo wybranych 3000 ludzi to już coś i jeśli tak faktycznie jest to cóż... dobrze myślałem.

--Koniec cytatu

2019-02-15 00:55