EltenLink

Zabawne dzieciaki

Wróć do Inne

#81 Mimi

Było spotkanie u koleżanki. Do pokoju wpadł jej synek i pyta mnie czy umiem włączyć keyboarda. Raczej tak, więc młodemu ustrojstwo uruchomiłam. Zaczęliśmy "grać", on prawą ręką, ja akompaniowałam... A on nagle: "Ty to jednak widzisz". Spytałam, na jakiej podstawie tak myśli. A on: "Bo fajnie grasz i rozróżniasz czarne i białe klawisze!"

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2020-06-24 14:28

#82 misiek

Cudowne, padłem.
-- (Mimi):
Było spotkanie u koleżanki. Do pokoju wpadł jej synek i pyta mnie czy umiem włączyć keyboarda. Raczej tak, więc młodemu ustrojstwo uruchomiłam. Zaczęliśmy "grać", on prawą ręką, ja akompaniowałam... A on nagle: "Ty to jednak widzisz". Spytałam, na jakiej podstawie tak myśli. A on: "Bo fajnie grasz i rozróżniasz czarne i białe klawisze!"

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-06-24 17:21

#83 markus1234

No nieźle. Te dzieci potrafią być jednak mądre.

2020-06-25 09:53

#84 Mimi

Są logiczne i wnikliwie obserwują.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
2020-07-13 11:11

#85 Julitka

Moja kuzynka, wtedy jakieś 3-4 lata:
"Jak to jest, że Julitka jest mała, ciocia - duża, a to Julitce jest łatwiej zgrubnąć? No tak, nie ma sprawiedliwości na tym świecie..."

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-06 16:22

#86 Zuzler

ZNalezione na fb, podobno złota myśl 10-latki:
skoro kokos ma włoski i mleko, to czemu nie jest ssakiem?

2021-04-06 16:23

#87 pates

No to dziecko mojego kuzyna ostatnio zrobiło coś takiego.
Na stole stało ciasto czekoladowe i jakieś tam jedzenie.
Jego mama go pyta. Filip, chcesz kanapkę? Nie. Chcesz naleśnika. Nie. Etc.Gdy doszła do ciasta to asz się oczka zaświeciły. D

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-06 16:25

#88 Zuzler

Mogłaś powiedzieć, że natura nie znosi próżni, więc ciocia jest duża i chudsza, a Ty odwrotnie.

#89 Julitka

To żeś poleciał kontentem bez sensu...
Co w tym zabawnego?
Mnie tak samo by się zaświeciły.
-- (pates):
No to dziecko mojego kuzyna ostatnio zrobiło coś takiego.
Na stole stało ciasto czekoladowe i jakieś tam jedzenie.
Jego mama go pyta. Filip, chcesz kanapkę? Nie. Chcesz naleśnika. Nie. Etc.Gdy doszła do ciasta to asz się oczka zaświeciły. D

--

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.

#90 pates

No to, że on generalnie bardzo lubi wzelkie jedzenie, jakoś za ciastem nie przepada, a teraz tak nagle, pyk.

2021-04-06 16:27

#91 Julitka

Do dzisiaj mi w rodzinie wypominają stwierdzenie "Fastfoody górą, warzywa kanałami!", co jest o tyle ciekawe, że teraz generalnie odżywiam się dość zdrowo, a kiedyś życie oddałabym za wizytę w Macu.

2021-04-06 16:27

#92 Kat

Moje dziecko ma w zwyczaju nad ranem przychodzić do nas do łóżka. To było chyba w piątek. Zadzwonił mi budzik i miałam już wstawać, a mała przebudziła się, mocno się przytuliła i powiedziała: "Nie wstawaj jeszcze, przecież mi nie przeszkadzasz". Ciekawe, że w moim własnym łóóżku jej nie przeszkadzam. :)

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2021-04-06 16:29

#93 pates

Raczej każdy w dzieciństwie takie rzeczy baaardzo lubił.

2021-04-06 16:29

#94 pates

Generalnie o to w taki ciekawy sposób się wtedy wyrażał.

Edytowano 2021-04-06 16:30

#95 Kat

I tu cię zaskoczę, bo moje dziecko tylko frytki z takiego żarcia lubi.
-- (pates):

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2021-04-06 16:31

#96 Zuzler

Przytaczałam już w innym wątku, ale i tutaj napiszę.
Moja praca. Opowiadam oprowadzanej grupie dzieci o piśmie brajla, pokazuję czasopismo w brajlu, wypluwam płuca, tłumacząc, jak to się robi. Podaję czasopismo w krąg, żeby sobie wszyscy zmerali samodzielnie, a jakiś chłopczyk na jego widok:
"ale jak oni tu te kulki powkłądali?"

2021-04-06 16:31

#97 pates

@Kat to zato ten, o którym tutaj pisałem, wogule nie lubi frytek.
@Julitka jakbyś to widziała, też by cię to ubawiło.

Edytowano 2021-04-06 16:32

#98 pates

AA, tak to jeden kuzyn swojemu bratu karty piłkarskie chciał sprzedawać,

-- (Mimi):
No, tak bywa. Mój kuzyn w wieku 7 lat rozkręcił biznes. Sprzedawał kamienie znalezione na podwórku. Kaski żądał prawdziwej...

--

2021-04-06 16:40

#99 misiek

Bo tylko frytki są tam dobre.
-- (Kat):
I tu cię zaskoczę, bo moje dziecko tylko frytki z takiego żarcia lubi.
-- (pates):

--

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-04-06 16:48

#100 Mimi

To ja co nieco dorzucę z rzeczywistości pandemicznej. My pracujemy stacjonarnie i obowiązkowo w maskach. Miałam białą w czarne kotki. A dziewczynka: "Ale ma pani śliczną pandemię!!!" Innym razem, jeden z uczniów, widząc mnie na korytarzu, zawołał: "Hejka, Pani Zorro"! A maskę wtedy faktycznie miałam czarrrrną. :D

2021-04-18 23:11