Wątki archiwalne

Księga pochwał 03.23-12.23

Started by Zuzler 1220 posts last post 2 years ago Closed Page 58 of 61

#1141 2 likes

Wiedz, że dla ciebie drzwi zawsze są u mnie otwarte. Zapraszam ponownie.
-- (daszekmdn):
Świetny tydzień. Dużo rozmów, spotkań, odczucia, że nie jestem sam. Dziękuje wszystkim, z którymi się widziałem, którzy dali mi power do działania. No i przede wszystkim dzięki Kazek, że miałem się gdzie zatrzymać.

--

#1142 5 likes

Na obiad dzisiaj leczo. Lubię nasze leczo. :)
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

A jakie mięsko dodajecie do niego zwykle? Robicie aldente czy na miękko?
INFP

Kiełbachę tylko. :)

#1145 2 likes

I za to nie lubię leczo. A u nas przedświąteczne czystki w zamrażarce, a zatem zupa warzywna i pierogi z truskawkami na obiad. Każdemu powinno się coś spodobać.

Leczo dobre w sezonie. Czekajta... chyba mam ze dwa słoiki z papryką do lecza... Zrobiliście mi smaka.

Pierogi z truskawkami bleeee! :D Ale dobra, chyba tu nie o tym. ;)

Pierogi z truskawkami cacy :P

Fuu. Leczo z samą kiełbasą jest niedobre.
Musi być jakiś inny wieprzek albo kurczaczek do tego. no... A i tą kiełbaske zamienił bym na jakiś wędzony boczek.

#1150 2 likes

Leczo z kiełbą jest pyszne, co wy chcecie
Senter San

Ja ogólnie nie lubię kiełbasy ani w bigosie, ani w czym kolwiek, co zawiera w sobie kapustę. A do bigosu to już tylko goloneczka, boczuś, i ewentualnie jakaś wieprzkowa łopatka. No i wiadomo. grzybki muszą być.
Ale jeszcze nigdy nie odważyłem się zrobić takiego cuda samodzielnie.

#1152 1 like

To ja się przyłączam do kiełbasiarzy. Ale boczek też dobry. Kurczak nie.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Makłowicz prawi, że li tylko paprykę w leczo prawilnym można spotkać. Ale kurna bez przesady... Placki po węgiersku też Madziarom kulturowo obce, a smakowite są niezmiernie.

Co do leczo papryka z cukinią, czy tam kabaczkiem jak najbardziej. Ale broń boże żadnej kiełbasy! Moim zdaniem kiełba jest zbyt intensywna, co powoduje, ze za tą kiełbasą chowa się cała reszta składników.

Ja też zbytnio nie lubię kiełbasy w leczo. Jak już jest to zjem, ale wolę jakiś kurczaczek.

#1156 1 like

Leczo z kiełbasą pyszne, pierogi z truskawkami - palce lizać. Ja w ogóle uwielbiam pierogi z truskawkami, jagodami, serem, mięsem, z kapustą i grzybami, tylko ruskich nie cierpię.
Give me a sign.

Z kurczakiem lepsze niż z kiełbasą. Zdecydowanie.

#1158 3 likes

Kiełbasa w leczo musi być. A ja się wkurzyłem i zaraz zamówię pierogi xD zrobiliście mi smaka.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

ja wczoraj zjadłem 20 sztuk ruskich.
A przez najbliższe dni towarzyszyć mi będzie własnoręcznie robiony barszczyk czerwony w duecie z kilogramem uszek.
Niestety te są kupne.

A ja zaraz leczo zrobię. Lacha podwawelskiej jest :D