Księga pochwał 03.23-12.23
Wróć do Wątki archiwalne#1141 kazek5p
Wiedz, że dla ciebie drzwi zawsze są u mnie otwarte. Zapraszam ponownie.
-- (daszekmdn):
Świetny tydzień. Dużo rozmów, spotkań, odczucia, że nie jestem sam. Dziękuje wszystkim, z którymi się widziałem, którzy dali mi power do działania. No i przede wszystkim dzięki Kazek, że miałem się gdzie zatrzymać.
--
#1142 Julitka
Na obiad dzisiaj leczo. Lubię nasze leczo. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1143 Postukujacy
A jakie mięsko dodajecie do niego zwykle? Robicie aldente czy na miękko?
#1144 Julitka
Kiełbachę tylko. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#1145 Zuzler
I za to nie lubię leczo. A u nas przedświąteczne czystki w zamrażarce, a zatem zupa warzywna i pierogi z truskawkami na obiad. Każdemu powinno się coś spodobać.
#1146 MarOlk
Leczo dobre w sezonie. Czekajta... chyba mam ze dwa słoiki z papryką do lecza... Zrobiliście mi smaka.
#1147 Julitka
Pierogi z truskawkami bleeee! :D Ale dobra, chyba tu nie o tym. ;)
#1148 MarOlk
Pierogi z truskawkami cacy :P
#1149 djdenismusic
Fuu. Leczo z samą kiełbasą jest niedobre.
Musi być jakiś inny wieprzek albo kurczaczek do tego. no... A i tą kiełbaske zamienił bym na jakiś wędzony boczek.
#1150 djsenter
Leczo z kiełbą jest pyszne, co wy chcecie
#1151 djdenismusic
Ja ogólnie nie lubię kiełbasy ani w bigosie, ani w czym kolwiek, co zawiera w sobie kapustę. A do bigosu to już tylko goloneczka, boczuś, i ewentualnie jakaś wieprzkowa łopatka. No i wiadomo. grzybki muszą być.
Ale jeszcze nigdy nie odważyłem się zrobić takiego cuda samodzielnie.
#1152 cinkciarzpl
To ja się przyłączam do kiełbasiarzy. Ale boczek też dobry. Kurczak nie.
#1153 MarOlk
Makłowicz prawi, że li tylko paprykę w leczo prawilnym można spotkać. Ale kurna bez przesady... Placki po węgiersku też Madziarom kulturowo obce, a smakowite są niezmiernie.
#1154 djdenismusic
Co do leczo papryka z cukinią, czy tam kabaczkiem jak najbardziej. Ale broń boże żadnej kiełbasy! Moim zdaniem kiełba jest zbyt intensywna, co powoduje, ze za tą kiełbasą chowa się cała reszta składników.
#1155 DJGraco
Ja też zbytnio nie lubię kiełbasy w leczo. Jak już jest to zjem, ale wolę jakiś kurczaczek.
#1156 Monte
Leczo z kiełbasą pyszne, pierogi z truskawkami - palce lizać. Ja w ogóle uwielbiam pierogi z truskawkami, jagodami, serem, mięsem, z kapustą i grzybami, tylko ruskich nie cierpię.
#1157 djdenismusic
Z kurczakiem lepsze niż z kiełbasą. Zdecydowanie.
#1158 daszekmdn
Kiełbasa w leczo musi być. A ja się wkurzyłem i zaraz zamówię pierogi xD zrobiliście mi smaka.
#1159 djdenismusic
ja wczoraj zjadłem 20 sztuk ruskich.
A przez najbliższe dni towarzyszyć mi będzie własnoręcznie robiony barszczyk czerwony w duecie z kilogramem uszek.
Niestety te są kupne.
#1160 MarOlk
A ja zaraz leczo zrobię. Lacha podwawelskiej jest :D