Wąż nie jest kompilowany <3. Kompilacjak ompilacją, w C ++ kuleje zarządzanie dependencjami ale w Pythonie chyba jeszcze bardziej, ta pipa to to ledwo działa i te devenvy ustawiać. A idź!
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
No jak nie ma kompilacji? O o. Pyinstaller, pybuild. Swoją drogą, jak przy temacie jesteśmy mam dziwny błąd z wężem właśnie. Na jednym lapku wszystkośmiga. Na drugim, po 1 nie mam w menu kontekstowym jego opcji, po 2 otwarcie czegokolwiek skutkuje niczym, do słownie niczym.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Mnie dziwi Python z innej przyczyny. Idea wcięć sprawia, że to jeden z najmniej dostępnych języków. Da się, jasne, nawet dużo, ale nie jest to zbyt wygodne moim zdaniem.
Ruby, Java, C# są o tyle bardziej komfortowe, że mają bloki oznaczane klamerkami albo odpowiednimi wyrażeniami. Ale każdy ma swoje przyzwyczajenia i jak ktoś lubi Pythona, to absolutnie nie widzę przyczyny, by nakłaniać go do innego języka.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
No właśnie nie wiem czy wcięcia są mniej dostępne zwłaszcza jeśli zaznaczysz żeby informował o nich dźwiękiem. w tym przypadku nawet wolę to niż klamerki, które oznajmiane są mową, co trwa znacznie dłużej.
Inna sprawa, że na pewnym poziomie język nie ma znaczenia. W sensie, fakt, można jakiś lubić mniej lub bardziej i tak dalej, ale w praktyce język to tylko malutki ułamek odpowiedniego planowania kodu, wzorcowania, efektywnego dzielenia na klasy i tak dalej i temu podobne.
#StandWithUkraine
Tak, ale raczej mainstreamowe języki mają tu porównywalne możliwości. Raczej znajdziesz biblioteki do większości rzeczy pod Pythona, Javę, Rubiego, C#, Darta i tak dalej i temu podobne. Wiadomo, pod Pythona więcej do AI, pod C# więcej typowo dotnetowych, ale nie ma tak, że jeden język wyprzedza inne o mile, chyba że w konkretnych zastosowaniach.
#StandWithUkraine