Fast edit. Mały program o wielkim sercu, nadciąga!
Wróć do Nowości, odkrycia, newsy#21 nuno69
Nie uruchamiajcie tego w domu! Zwrocenie nulla z tej funkcji całkowicie blokuję klawiaturę. Przykłąd jest po to żeby pokazać że od razu patrząc na to gołym okiem widac że coś jednak nie jest jak trzeba
#22 nuno69
Może to ja jestem fajfus i na przykład w WParam coś jest, ale wątpię z tego co pamiętam MSDN o tym
#23 misiek
Gdyby kolega uprzednio wywiązywał się ze swych umów i miało by mi to zastąpić Office w prostej odsłonie zapłacił bym z pocałowaniem ręki.
#24 nuno69
Może kiedyś się wywiąże? Ja wiem jak tojest, sam kombinowałem kiedyś i chciałem wziąć do mordy więcej niż byłem w stanie połknąć. Nie niszczcie chłopaka :)
#25 zywek
Potrafisz zapisać pdf nie niszcząc przy okazji tego, co jest? Ciekawe, mi się to nie udało xD nigdy, a próbowałem pare lat.
#26 nuno69
Na MacOS/iOS umiem, na Windowsie hyba nie koniecznieeeee
#27 zywek
A, pytałem patesa :D
#28 nuno69
Wiem wiem. Ale w sumie sam zrobiłęm rachunek sumienia :D
#29 pates
@Żywek jeszcze nie.
Co do generalnego projektu, plany się zmieniły. Teraz, robię to wszystko inaczej. Powstaną wsumie dwie rzeczy.
Fast note, czyli fast edit taki, jak go opisuję w wersji free. Będzie się to wliczać w pakiet narzędziowy fast tools, w którym będą np jeszcze fast checker do sprawdzania parametrów komputera, fast recorder prosty dyktafon, fast audio program do prostej edycji audio, etc.
Haptic note czyli to, co będzie fast editem w wersji płatnej jakby.
#30 DJGraco
Fast recorder fajna rzecz.
Ja czekam na jakiś programik lżejszy od virtual recorder nie używający ffmpega do nagrywania.
#31 nuno69
Za edycję audio się nawet nie bierz. Zgoszkniejesz jak ja
#32 tomecki
Zależy jaką, bo np. jakiś frontent do Sox czy innego takiego to jeszcze pół bidy.
#33 nuno69
Nooo ale sync tego wszystkiego z pozycjami kursora to nei taka prosta sprawa, tam SOX chyba z socketow korzysta z tego co wiem
#34 pates
Edycja audio ma być prosta do bólu. Zmiana głównie rate/pitch pliku przez kilka algorytmów, do tego ewentualne rewerse i wycinanie kawałków.
@Graco co masz do ffm pega?
#35 nuno69
super Pates. Pewnie ci sie nie uda ale pracuj chlopie, nauczysz sie na pewno wiele chociazby przy prototypowaniu takiej ppki, anawet jak nic nie napiszesz
#36 pates
@Nuno edytor jest już praktycznie zrobiony, ale mi się nie podoba, więc jeszcze go męczę.
#37 nuno69
W czym wgl piszesz?
#38 pates
Python i qt.
#39 nuno69
Czemu QT a nie WX? No nie ważne, ważne że ci działa
#40 daszekmdn
Ja bym się bardziej zapytał czemu Python? Co jest z niewidomymi że wszyscy z tym Pythonem?