Transkrypcja
Witam Was wszystkich w nowym wątku. W tym wątku chciałbym, abyście się wypowiedzieli na temat Waszych ulubionych stacji radiowych. Więc ja zacznę od siebie. Na co dzień to praktycznie słucham sobie radia ESKA. W styczności z radiem ESKA rozpocząłem w sumie słuchać tak naprawdę tego radia od 2003 roku, ponieważ u mnie na Śląsku wtedy powstało to radio. I jest do dnia dzisiejszego. Kiedyś jeszcze... Bardzo lubiłem sobie słuchać Planety FM. No i lubiłem jeszcze słuchać sobie RMF MAX. No i jeśli chodzi o stację RMF MAX, to bardzo tą stację lubię też sobie posłuchać. Czasami jakieś internetowe radia mi się zdarza włączyć, jakieś Open FM. Różnie była... bywa. Czy na przykład kanał z jakąś transową muzyką, bo takich dużo jest. Czasami, choćkolwiek rzadko, no ale czasami się zdarza, lubię sobie posłuchać też stacji VOX FM. Tak. I teraz mam jeszcze wiadomość dla tych, którzy lubią słuchać radia ESKA. Wiadomość jest taka, że niebawem ESKA zagra w Braniewie na częstotliwości 100 i 7. Też mam dobrą wiadomość dla tych, którzy słuchają stacji VOX FM. Mianowicie wszystko wskazuje na to, że VOX FM pojawi się jeszcze w paru miastach. Wymienię teraz w jakich miastach. W miastach i na jakiej częstotliwości. W Gorzowie Wielkopolskim na 101 i 7. We Wrześni na 93 i 7. Wejherowie na 88 FM. I wszystko na to wskazuje, że w niedalekiej przyszłości też będzie w Kołobrzegu na 90 i 2. Zastępując tam radio Kołobrzeg. Dlaczego tak twierdzę? Nie wyczytałem tego nigdzie, żeby nie było. Ale jakby to powiedzieć. Stacje, które wymieniłem. Które mają, na których mają być. Przepraszam, częstotliwości. Na których ma być prawdopodobnie VOX FM. Na chwilę obecną nadają tam stacje radiowe, ale pod innymi szeldami. Na 101 i 7 Radio Go FM w Gorzowie. We Wrześni na 93 i 7 Radio Września. Oraz w Kołobrzegu na 90 i 2 Radio Kołobrzeg. Dlaczego to mówię? Ponieważ od, a jeszcze Wejherowie na 88 FM. Obecnie Radio Norda FM. Dlaczego na ten temat mówię? Ponieważ w Gorzowie Wielkopolskim jest nadawana muzyka zbliżona do formatu VOX FM. I linear w rytmie hitów. I są wiadomości z bardzo podobnym podkładem. Zresztą streaming tego radia jest na Klango. Jeśli ktoś tam jeszcze korzysta albo zna inny sposób to sobie może odsłuchać i zobaczyć. We Wrześni jest podobnie. W Wejherowie jest podobnie. I w Kołobrzegu. Tylko, że w Kołobrzegu nie ma lineara w rytmie hitów. I tam raczej muzyki disco polo jeszcze nie puszczają. Ale już puszczają te same serwisy co we VOX FM. Czyli w tej dalekiej przyszłości podejrzewam, że Radio Kołobrzeg też zmieni format. Następna sprawa, co jeszcze miałem tutaj powiedzieć. Taka sama sytuacja była jeśli chodzi o Radio Mazowsze, którego już nie ma. Najpierw była taka sytuacja. Że Radio Mazowsze nadawało w rytmie hitów. I właśnie te serwisy z VOX FM. Uzupełniając właśnie lokalnymi serwisami. A już od ponad... W sierpniu będzie rok jak już jest Radio VOX FM Radom. Pewnie się zdziwicie, że ja te wszystkie częstotliwości znam na pamięć. Ale no nie wiem dlaczego tak jest. W sumie sam się dziwię, bo... Wszystkie częstotliwości Radia Eska też znam na pamięć. RMF Max. VOX FM właśnie znam na pamięć. Też w sumie nie wiem. Jakoś nigdy nie przywiązywałem wagi do tego, żeby się tego nauczyć. A jednak jakoś... No. Samo mi to, że tak powiem, do głowy wpływa. No nic. No to tyle z mojej strony. Czekam na nagrania w tym wątku. I pozdrawiam.