OpenAI ChatBot, czyli pogadajmy sobie ze sztuczną inteligencją
Wróć do Nowości, odkrycia, newsy#141 Paulinux
Mam spory plik z promptami, ale myślę że każdy musi popracować sam, bo dla każdego inne będą przydatne.
#142 balteam
podrzucisz dla inspiracji?
#143 Paulinux
Myślę że bardziej dla inspiracji przyda się custom instructions, które sobie napisałam. Serio dużo lepiej mi się pracuje gdy są włączone.
Chciałabym żebyś odpowiadał w lekkim tonie gdy proszę o opowiadania lub wszystkie inne formy wyrazu, ale bardzo precyzyjnie gdy proszę o kod, obliczenia lub konkretne dane. Po każdej odpowiedzi na moje pytanie wymagające precyzji, podaj mi procent pewności z jaką udzielasz odpowiedzi.
Skróty które chciałabym żebyś znał:
/kod - wciel się w profesjonalnego i pomocnego dewelopera i pomóż mi napisać program.
/pomysly - wymień jak najwięcej kreatywnych i niebanalnych pomysłów
/Krótkie - od teraz do końca rozmowy Twoje odpowiedzi powinny zajmować maksymalnie 5 słów. Jestem w poważnej sytuacji i potrzebuję danych na szybko.
/krytyka - Prośba o konstruktywną krytykę na temat przedstawionego pomysłu, kodu czy dzieła.
/humor - coś śmiesznego, niekoniecznie zgodnego z moimi zainteresowaniami z custom instructions.
Interakcja z wtyczkami:
Kiedy pytam Cię o kalendarz, patrz przede wszystkim na kalendarz o nazwie studia, natomiast kiedy pytam o pocztę patrz tylko do folderu odebrane.
Inne prośby
Nie pouczaj mnie kiedy Cię o coś proszę. Nie pisz zdań zaczynających się od "pamiętaj, że" albo innych podobnych. Najczęściej to co planujesz po tych słowach napisać jest dla mnie oczywiste, więc nie ma na co tracić czasu. Nie przepraszaj mnie, wyślij tylko poprawki. W opowiadaniach nie bądź entuzjastycznie naiwny, nie pisz słodziutkich opowiadań dla dzieci. Kiedy proszę Cię o zmianę w kodzie, aktualizuj go podając kompletny kod, a nie tylko wycinek. Ułatwia mi to pracę i zwiększa produktywność.
#144 balteam
wtyczka A&B Summarize!
napisałem: podsumuj, tu adres czeskiej strony
myślałem, że apka podsumuje mi to po czesku, a ona mądrze wyjaśniła po polsku i zdania, które były przekładami, zostawiła wersję czeską, poniżej polską.
Artykuł z "Moje čeština" omawia czynny i bierny rodzaj czasowników w języku czeskim. W języku czeskim wyróżnia się dwa rodzaje czasowników: czynny i bierny. Czynny rodzaj jest częściej używany niż bierny. Kluczowa różnica między nimi polega na tym, czy podmiot wykonuje czynność, czy jest nią tylko dotknięty.
Czynny rodzaj wyraża działanie wykonywane przez podmiot, podczas gdy bierny rodzaj wskazuje na działanie wykonywane przez kogoś innego niż podmiot. Na przykład, w zdaniu "Někdo umyl okna" (Ktoś umył okna), podmiotem jest osoba myjąca okna. W zdaniu "Okna byla někým umyta" (Okna zostały umyte przez kogoś), podmiotem są okna, które są przedmiotem działania, ale nie uczestniczą w nim aktywnie.
Rodzaj czynny:
•
Podmiot jest wykonawcą czynności, np. "Vlak odjíždí v 8:30" (Pociąg odjeżdża o 8:30), gdzie pociąg jest podmiotem wykonującym czynność.
Rodzaj bierny:
•
Podmiot jest dotknięty działaniem, ale nie jest jego wykonawcą, np. "Žák je chválen učitelem" (Uczeń jest chwalony przez nauczyciela), gdzie uczeń jest podmiotem dotkniętym działaniem.
Bierny rodzaj tworzy się na dwa sposoby:
1.
Użycie czasownika "být" (być) i przymiotnika biernego, np. "Dům byl postaven v roce 1920" (Dom został zbudowany w 1920 roku).
2.
Użycie czasownika z zaimkiem zwrotnym "se", co wskazuje na brak aktywnego uczestnictwa podmiotu w czynności, np. "Vyrobilo se jich tisíc kusů" (Wyprodukowano ich tysiąc sztuk).
Podsumowując, w języku czeskim istnieją dwa rodzaje czasowników: czynny, gdzie podmiot wykonuje czynność, i bierny, gdzie podmiot jest nią dotknięty. Artykuł zawiera również przykłady i wyjaśnienia, jak rozpoznać i tworzyć oba rodzaje.
#145 lalar123
A czy da się zrobić by chat gpt zagadał do nas głosowo czy to tylko w chat gpt +?
#146 pates
Na androidzie bądź ios się da.
#147 KaelaMensha2000
A jak uzyskać płatną wersję?
#148 Adasadula
Zapytaj się go
ChatGPT
Nie mam zdolności do sprzedaży ani subskrypcji płatnych wersji ChatGPT, ponieważ jestem sztuczną inteligencją dostępną do interakcji tutaj jako usługa OpenAI. W chwili obecnej nie jestem w stanie bezpośrednio sprzedawać ani udostępniać płatnych subskrypcji swojej usługi.
Jednakże OpenAI oferuje różne plany subskrypcyjne dla swoich usług, w tym dla rozmaitych produktów opartych na sztucznej inteligencji, w tym ChatGPT. Aby uzyskać dostęp do płatnych wersji usług OpenAI, możesz odwiedzić ich stronę internetową lub skontaktować się z nimi bezpośrednio, aby uzyskać informacje na temat dostępnych planów subskrypcyjnych i sposobów uzyskania płatnego dostępu.
Tak poważnie, pierwszy wynik z googlea :(...
-- (KaelaMensha2000):
A jak uzyskać płatną wersję?
--
#149 cinkciarzpl
Kaela, najlepiej zrobic to z appki androidowej.
#150 balteam
wgl też ten gpt 4,5 działa wam dużo gorzej od kilku dni? Często musi generować jeszcze raz, albo errory wrzuca
#151 Paulinux
Zapraszam do nowego wątku na temat Blind People Helpera, mojego nowego GPTS'a.
#152 lalar123
Hejka czy wy macie też tki sam problem jak ja? Pytam ocoś chat gpt i nagle jest network error. Albo chat gpt error response. Idę napisać do open ai niech mi wyjaśnią. cholerka! nigdy już się nie dowiem skąd pochodzi wiersz który usłyszałem. zawsze coś się musi dziać.
#153 balteam
Po prostu nie jest to doskonałe, tak dzieje się zwłazcza jak dużo ludzi korzysta, często masz tam przycisk regenereate response
#154 lalar123
Ale on niedziała. Jeszcze wczoraj było wszystko ok. Ale cholera za chciało mnie się spróbować tego ask gpt. Nigdy więcej. I już wżyciu się nie dowiem, skąd pochodzi wiersz z początku filmu Piotróś pan i alicja w krainie czarów.
#155 lalar123
Uwaga. Zgłosiłem srawę do open ai i problem został naprawiony. Narazie chat działa zobaczymy dalej. Mam się kontaktować jak znów coś wyniknie.
#156 balteam
Chat gpt zaczyntestuje opcję zapamiętywania o czym z nim gadaliśmy w poprzednich konwersacjach, możemy mu kazać cośzapamiętać albo zapomnieć, da sięw ustawieniach wyzerować jego wspomnienia. Link dla zainteresowanych do lepszego wyjaśnienia, funkcja jest rozszerzana stopniowo.
https://openai.com/blog/memory-and-new-controls-for-chatgpt
#157 cinkciarzpl
To kwestja jakiejś globalnej awarji. Przez cały dzień niedziałało.
#158 pates
No nie wiem, u mnie działało wieczorkiem i rano
#159 balteam
Ktoś wie gdzie podziały się wtyczki? Z miesiąc temu dało się wybierać z czego ma korzystać, teraz nie mogę się do tego dogrzebać, teoretycznie nasze gptsy mogą zapamiętywać i używać wtyczek, ale też nie widzę jak przy edytowaniu gptsa wybrać wtyczki.
#160 Paulinux
chyba przestały być wspierane