OpenAI ChatBot, czyli pogadajmy sobie ze sztuczną inteligencją
Wróć do Nowości, odkrycia, newsy#121 pajper
Czyli, podsumowując, 5 sekund myślenia zastąpiłem 15 sekund myślenia, bo dostałem po prostu błędny wzór, w dodatku na pierwszy rzut oka można uznać, że poprawny.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#122 Paulinux
luuuul. Najgorzej, szczególnie jak ktoś nie wie które są jakie to może uwierzyć
#123 magmar Konto zarchiwizowane
Zapytałam GPT czy na portalu dla niewidomych Elten jest cenzura, co odpowiedział:
Na dzień mojej wiedzy (wrzesień 2021), nie mam informacji o istnieniu "ELtena" jako portalu dla niewidomych. Jeśli chodzi o kwestie cenzury na portalach internetowych, to może się ona różnić w zależności od polityki danego portalu oraz prawa obowiązującego w danym kraju. Nie jestem w stanie dostarczyć informacji na temat aktualnej sytuacji, ponieważ moje dane są ograniczone do września 2021 roku. Jeśli masz pytania dotyczące konkretnej sytuacji lub portalu, sugeruję skontaktować się bezpośrednio z administracją tego portalu lub poszukać aktualnych informacji w dostępnych źródłach.
#124 MarOlk
A ja zapytałem o przepis na wściekłego psa. Dwa razy podał jakąś recepturę z czterech liter. Dopiero jak mu podałem składniki to coś napisał z sensem, przy czym kazał wszystko mieszać zamiast nalewać warstwowo.
#125 djdenismusic
A zapytaj o to samo tego chat bota od microsoftu. Ten przynajmniej jest aktualny.
#126 zywek
barda zapytajcie, też mniej więcej aktualny, ale tępy jak ja.
#127 mojsior
zdecydowanie bink jest bardziej inteligenty niż to całe chat gpd
#128 daszekmdn
zależy która wersja.
#129 matius
Ja teraz zapytalem o przepis na wściekłego psa, po polsku, zaznaczyłem, że chodzi o alkochol i otrzymałem:
Wściekły Pies to klasyczny drink, znany głównie w Polsce, który składa się z trzech głównych składników: wódki, syropu malinowego i kilku kropel ostrego sosu, takiego jak Tabasco. Oto przepis na jego przygotowanie:
Składniki:
•Wódka: 30 ml
•Syrop malinowy: 20 ml
•Kilka kropel ostrego sosu (np. Tabasco)
Przygotowanie:
1.Wlej wódkę do szklanki typu shot.
2.Dodaj syrop malinowy. Nie mieszaj, aby uzyskać efekt warstwowania.
3.Delikatnie dodaj kilka kropel sosu Tabasco. Sos powinien utworzyć czerwone smugi przypominające "krew", co jest charakterystyczne dla tego drinka.
4.Podawaj natychmiast.
Drink "Wściekły Pies" jest znany ze swojego unikalnego wyglądu i ostrym smakiem, który kontrastuje z słodyczą syropu malinowego. Idealny na krótkie, mocne shotsy na imprezach.
#130 lalar123
Ja tam nie lubię tego bink. Oco kolwiek go prosiłem by opisał mi Np. Transformację power rangers cosmic fury i tłumaczyłem, że jestem niewidomy to mi wmawiał, że youtube ma audiodeskrybcję i że wystarczy ją włączyć i będzie git. No uśmiałem się do łes. Nawet gpt tak nie zmyśla.
#131 cinkciarzpl
Najlepsze, że spieracie się dokładnie mając na myśli ten sam silnik, wszak bing podpięto do gpt4 właśnie. Ale fakt, oryginalna usługa jest jakby ciut bardziej dokładna
#132 djdenismusic
Kurde. Kusi mnie ten plus do kilku fajnych zastosowań typu opisywanie zdjęć. Ale drogawo trochę.
#133 djdenismusic
A tak z innej beczki, jest coś, co potrafiło by streścić na przykład. video z youtube? Czy to jednak zbyt zaawansowane dla ai?
#134 Paulinux
Są jakieś próby, ale nie testowałam. Wpisz sobie jakieś ai youtube summarization to Ci wyjdą jakieś wyniki
#135 djdenismusic
Sprawdzałem, ale te wszystkie arctify czy tam inne summarizery robią tylko podsumowania tego, o czym była mowa w danym filmie. A mi bardziej chodziło o jakiś mniej lub bardziej szczegółowy opis tego, co się vizualnie dzieje w danym video.
#136 balteam
to raczej nie,
#137 MarOlk
Wynik obliczeń dla sytuacji, gdzie liczba cząsteczek alkoholu etylowego na każdym polu szachownicy jest mnożona przez milion, przekracza ograniczenia obliczeniowe związane z reprezentacją dużych liczb w systemie komputerowym. Wynika to z tego, że taka operacja prowadzi do ekstremalnie dużych wartości, które szybko przekraczają możliwości obliczeniowe zwykłych komputerów.
Mnożenie przez milion na każdym kolejnym polu powoduje wzrost wykładniczy o ogromnej skali, co prowadzi do liczby cząsteczek znacznie przekraczającej nawet astronomiczne wielkości. W praktyce oznacza to, że ilość wódki na 64. polu byłaby niewyobrażalnie duża, znacznie przekraczająca wszelkie realistyczne i praktyczne rozmiary.
#138 balteam
Po dalszych testach gpt, stwierdzam, że ładnie robićmoże za nas notatki, tak z kilka razy szybciej jak mu sięodpowiednio napisze, czyli też do podsumowań tekstu wymiata, jeszcze nie sprawdzałem jak tam działa na wtyczkach
#139 djdenismusic
kurcze. Tak szczerze mówiąc przydał by się ktoś mądry, kto zrobił by zbiór przydatnych promptów dla tego cuda.
#140 balteam
No, teoretycznie sam sobie możesz wymyślić, ja mu każę zadawać pytania na bazie tekstu, z tego potem robi mi pytanie i odpowiedź np.
"Kim był Freud?;"psychoanalitykiem"
Mogę mu jeszcze może pod tym tekstem siędopytać, załóżmy, że to było tylko o Freudie, to się spytam jakie podobne postacie do Freuda są w psychologii i coje różni od siebie.
Generalnie teoretycznie pomysłów dużo, ale ja raczej będę bazować na swoich tekstach i go dopytywać, ewentualnie jak znam bardzo dobrze temat, to żeby poznać jakieś związki między danymi informacjami, to się go wypytam dalej