EltenLink

OpenAI ChatBot, czyli pogadajmy sobie ze sztuczną inteligencją

Wróć do Nowości, odkrycia, newsy

#101 Numernabis

Kurcze, ne udało mi się tam zarejestrować, próbowałem przez google.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-01-28 12:59

#102 balteam

Może strona przeciążona, teraz wchodzi płatny plan powoli, ci co są na darmowej wersji, będą mieli czasami brak dostępu, korzysta z bota ponad milion ludzi, więc no, sporo.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-01-28 13:00

#103 Numernabis

A czy to bezpieczne, tam podajemy swoje konto google oraz proszą o numer telefonu

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-01-28 13:10

#104 balteam

Kontem
Projekt bodajże już do microsoftu należy.google się logujesz po prostu.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edytowano 2023-01-28 13:18

#105 Numernabis

No właśnie kiedy próbuję kontem google się zalogować to jak wpisuję adres mailowy google i hasło to wciąż wywal a prośbę o hasło, a jest na stwówę prawidłowe

2023-01-28 13:28

#106 Numernabis

No i teraz niby poszło, dostałem emaila do weryfikacji i jak kliknąłem w link weryfikacyjny to znowu prosi o wersyfikację numeru telefou i chcą abym podał nr telefonu
Trochę to dziwne.

Edytowano 2023-01-28 13:37

#107 balteam

Może wszedłeś na inną stronę jakąś spamerską, jak nie, to teoretycznie wszystko jest ok, mi strona po prostu nie działała, bo była przeciążona.

2023-01-28 14:11

#108 Numernabis

Na stronę z linku z pierwszego postu. Dziwnie się to zachowuje bo przecież konto google ma zdefiniowany numer telefonu i powinien wygenerować kod i przesłać na telefon, a nie żeby strona prosiła o numer. Wygląda na to, że nie potestuję :(

2023-01-28 14:13

#109 pates

Gdzie jest coś o tych płatnych planach?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-01-29 17:07

#110 Zuza

jakich planach? Ja nie moge wejść z tegolinka. Zawsze jak wchodzę to jest: ChatGPT is at capacity right now

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-02-01 12:09

#111 Paulinux

akurat tak Ci siada. Wczoraj był przez długi czas

Happy hacking
2023-02-01 12:30

#112 Zuza

A teraz by ktoś sprawdził? U mnie ten sam efekt

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-02-01 21:13

#113 pates

Ja mam aktywną sesję i dzięki temu nie wygasa, znaczy wygasa, ale wiele, wiele żadziej. Polecam dodać sobie do zakładek sam chat jakby już.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2023-02-01 21:32

#114 Numernabis

Ja już któryś raz próbuję się zarejestrować.
Najpierw przychodzi mi potwierdzenie na telefon od google i muszę potwierdzić klikając OK, ale potem woła o podanie numeru telefonu w celu weryfikacji.
To jakiś absurd bo skoro potwierdzam kliknięciem na telefonie to jaka weryfikacja, przecież to potwierdzenie na ekranie jest już weryfikacją, że to ja.

2023-02-01 22:12

#115 lalar123

Mówiłem że to jeden wielki szwindel.

Tak, drodzy słuchacze, wygląda na to, że nawet w przeszłości bez aplikacji ani rusz. Ale Jonasz wie, że to nie jest jego miejsce – choć historia jest fascynująca, ma do załatwienia coś innego…
2023-02-07 11:21

#116 balteam

Tak, 100 milionom ludzi to napisz :D

2023-02-07 11:27

#117 papierek

Teraz, to nie jestem pewien, czy znasz znaczenie tego słowa.

-- (lalar123):
Mówiłem że to jeden wielki szwindel.

--

po co mi sygnatura?
2023-02-07 12:11

#118 mojsior

ątpie, lalar raczej często w swoich wpisach wtrąca słowa, których znaczenia nie zna.
Sory za offtop

2023-02-08 13:58

#119 mucha

może i zna znaczenie, no ale on mam wrażenie krytykuje wszystko

2023-02-13 19:51

#120 pajper

Bardzo praktyczny przykład zawodności tej technologii?
Zastanawiałem się nad wzorem sprawdzającym, które pole na szachownicy jest białe, a które czarne. Prosta sprawa, ale uznałem, że spytam GPT, bo akurat miałem otwarte okno.

write one-liner to check if chess field at position x,y (indexed from 0 to 7) is white.
You can use this one-liner code to check if the chess field at position x, y is white:
python
Copy code
is_white = (x + y) % 2 == 0
This works because on a standard chessboard, white squares have even coordinates (i.e., x+y is even), while black squares have odd coordinates.

Dawid Pieper
What's color of A1?
A1 is a square on the bottom left corner of a standard chessboard, and it is white.

Dawid Pieper
No, A1 is black.
I apologize for my mistake. You are correct, A1 is a black square on a standard chessboard. Thank you for bringing this to my attention.

Dawid Pieper
So correct oneliner
Sure, the correct one-liner to check if the chess field at position x,y is white would be:
python
Copy code
is_white = (x + y) % 2 != 0
This works because on a standard chessboard, black squares have odd coordinates (i.e., x+y is odd), while white squares have even coordinates.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2023-02-25 13:13