OpenAI ChatBot, czyli pogadajmy sobie ze sztuczną inteligencją
Wróć do Nowości, odkrycia, newsy#101 Numernabis
Kurcze, ne udało mi się tam zarejestrować, próbowałem przez google.
#102 balteam
Może strona przeciążona, teraz wchodzi płatny plan powoli, ci co są na darmowej wersji, będą mieli czasami brak dostępu, korzysta z bota ponad milion ludzi, więc no, sporo.
#103 Numernabis
A czy to bezpieczne, tam podajemy swoje konto google oraz proszą o numer telefonu
#104 balteam
Kontem
Projekt bodajże już do microsoftu należy.google się logujesz po prostu.
#105 Numernabis
No właśnie kiedy próbuję kontem google się zalogować to jak wpisuję adres mailowy google i hasło to wciąż wywal a prośbę o hasło, a jest na stwówę prawidłowe
#106 Numernabis
No i teraz niby poszło, dostałem emaila do weryfikacji i jak kliknąłem w link weryfikacyjny to znowu prosi o wersyfikację numeru telefou i chcą abym podał nr telefonu
Trochę to dziwne.
#107 balteam
Może wszedłeś na inną stronę jakąś spamerską, jak nie, to teoretycznie wszystko jest ok, mi strona po prostu nie działała, bo była przeciążona.
#108 Numernabis
Na stronę z linku z pierwszego postu. Dziwnie się to zachowuje bo przecież konto google ma zdefiniowany numer telefonu i powinien wygenerować kod i przesłać na telefon, a nie żeby strona prosiła o numer. Wygląda na to, że nie potestuję :(
#109 pates
Gdzie jest coś o tych płatnych planach?
#110 Zuza
jakich planach? Ja nie moge wejść z tegolinka. Zawsze jak wchodzę to jest: ChatGPT is at capacity right now
klienta.
#111 Paulinux
akurat tak Ci siada. Wczoraj był przez długi czas
#112 Zuza
A teraz by ktoś sprawdził? U mnie ten sam efekt
klienta.
#113 pates
Ja mam aktywną sesję i dzięki temu nie wygasa, znaczy wygasa, ale wiele, wiele żadziej. Polecam dodać sobie do zakładek sam chat jakby już.
#114 Numernabis
Ja już któryś raz próbuję się zarejestrować.
Najpierw przychodzi mi potwierdzenie na telefon od google i muszę potwierdzić klikając OK, ale potem woła o podanie numeru telefonu w celu weryfikacji.
To jakiś absurd bo skoro potwierdzam kliknięciem na telefonie to jaka weryfikacja, przecież to potwierdzenie na ekranie jest już weryfikacją, że to ja.
#115 lalar123
Mówiłem że to jeden wielki szwindel.
#116 balteam
Tak, 100 milionom ludzi to napisz :D
#117 papierek
Teraz, to nie jestem pewien, czy znasz znaczenie tego słowa.
-- (lalar123):
Mówiłem że to jeden wielki szwindel.
--
#118 mojsior
ątpie, lalar raczej często w swoich wpisach wtrąca słowa, których znaczenia nie zna.
Sory za offtop
#119 mucha
może i zna znaczenie, no ale on mam wrażenie krytykuje wszystko
#120 pajper
Bardzo praktyczny przykład zawodności tej technologii?
Zastanawiałem się nad wzorem sprawdzającym, które pole na szachownicy jest białe, a które czarne. Prosta sprawa, ale uznałem, że spytam GPT, bo akurat miałem otwarte okno.
write one-liner to check if chess field at position x,y (indexed from 0 to 7) is white.
You can use this one-liner code to check if the chess field at position x, y is white:
python
Copy code
is_white = (x + y) % 2 == 0
This works because on a standard chessboard, white squares have even coordinates (i.e., x+y is even), while black squares have odd coordinates.
Dawid Pieper
What's color of A1?
A1 is a square on the bottom left corner of a standard chessboard, and it is white.
Dawid Pieper
No, A1 is black.
I apologize for my mistake. You are correct, A1 is a black square on a standard chessboard. Thank you for bringing this to my attention.
Dawid Pieper
So correct oneliner
Sure, the correct one-liner to check if the chess field at position x,y is white would be:
python
Copy code
is_white = (x + y) % 2 != 0
This works because on a standard chessboard, black squares have odd coordinates (i.e., x+y is odd), while white squares have even coordinates.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.