Forum

Poznajmy się

Forum mieszane

Poprzednia 12 / 16 Następna

johnson

#221 ·

Transcription

Witaj Adelaido, widzę, że coraz więcej ludzi z zagranicy przychodzi do Polski pogadać z Polakami. No, no, ciekawie, ciekawie. Mam nadzieję oczywiście, jak tu wszyscy powiedzieli, że będzie dobrze. Jak będziesz miała oczywiście coś do sprzedania i tak dalej, proszę bardzo, na naszym Eltenowym Allegro, proszę, dawać ogłoszenia. No i co? Byłaś na Klango, przeleciałaś na Eltena, więc to, co powinno być. Także, no cóż, dostałem zawiechy. Dobra, to koniec mojego przerywanego kilku postów.

DJGraco

#222 ·

Transcription

Ja tylko mam jedno pytanie, resztę pytań będę zadawał na priv, ale ja tylko jedno pytanie mam tu publiczne. Od ilu lat się uczysz polskiego szczerze mówiąc, bo jestem ciekaw.

bratczyk96

#223 ·

Transcription

Witam serdecznie. Wprawdzie ja już się trochę udzielałem na tych forach, zanim zacząłem przed chwilą nagrywać ten mój audio wpis. Mam na imię Damian, mam 22 lata, mieszkam w Białymstoku. Bardzo lubię podróżować, nie tylko po swoim rodzinnym mieście, ale również i po innych. Ale o podróżowaniu, to ja założyłem mi właśnie oddzielny wątek, pod tytułem Ciekawe miejsce. Jak ktoś ma chęć się wypowiedzieć, to zapraszam. Interesuję się paradigmią prawosławną, już te paradigmi wyznaję. Słucham muzyki rosyjskiej, białoruskiej, ukraińskiej, też jakoś wspomniałem wątki o muzyce folkowej. Na pewno nie słucham ani rocku, ani metalu, ani hip-hopu, ani rapu, żadnych języków, tylko śpiew ludowy, tak zwany a cappella. Jeżeli dobrze zrozumiałeś. Naprawdę ładnie śpiewa, a są naprawdę fajne takie zespoły, co śpiewają. A cappella, folklor oraz ewentualnie disco polo. Nie na wszystkie tematyki i oczywiście bez ludaryzmu. Pozostałe dotunki w ogóle nie słucham w żadnych językach. Aktualnie piszę praktycznie po polsku. Pracę licencjacką na temat tradycji, obrzędy, mniejszości w Narodowym Województwie Podlaskiego. Akurat piszę w języku rosyjskim, gdyż ten język studiuję. Jestem trochę, muszę powiedzieć, rozczarowany, ale tutaj nie będę się wypowiadać na ten temat. No i... No i powiem szczerze, że mam nadzieję, że będzie dobrze się umieć tutaj. Powiem szczerze, że dobrze się tutaj czuję, bo zarejestrowałem się dopiero, szczerze powiedziawszy, zaledwie kilka dni temu. Gdyż od lat go, powiem szczerze, nic nie widziałem. Dopiero się dowiedziałem właśnie jakoś... W ostatnim czasie. Jak to robisz, to już bez znaczenia. I zapraszam do... Zapraszam chętnych do komentowania mojego... Formy do wpisywania się na mój wątek. Mam nadzieję, że również tutaj znajdują się osoby, które lubią podróżować. Mam nadzieję, że również tutaj znajdują się osoby, które lubią podróżować. I zapraszam do wypowiadania się jak coś. I dla zainteresowanych powiem tylko, że ten wątek o podróżowaniu zatytułowałem Ciekawe Miejsce. I dla zainteresowanych powiem tylko, że ten wątek o podróżowaniu zatytułowałem Ciekawe Miejsce. Pozdrawiam. Damian.

Pozdrawiam

bratczyk96

#224 ·

Transcription

To jeszcze raz ja, chciałbym tylko uzupełnić, ja nie wiedziałem o istnieniu Tlango, dowiedziałem się dopiero niedawno, dlatego mnie wtedy nie było, więc jestem na Altenii, to też od niedawno, gdyż też o tym nic nie wiedziałem. A pomysł jest no jak najbardziej trafny i czekam na nowe jakieś propozycje co do tych programów, może jakieś by się pojawiły nowe gry, czekam, tutaj prośba do twórców tej społeczności, czekam, dlatego nie było mnie na Tlango, bo nie wiedziałem jak mówię, dlatego tutaj teraz jestem. I to wszystko co chciałem uzupełnić, pozdrawiam, Damian. Dziękuję.

Pozdrawiam

adelcia

#225 ·

Transcription

Witam osóbkę, która pytała się, ile lat się uczę polskiego. No, wciągnęło mnie gdzieś jak miałam lat 15, teraz będę miała prawie 37, więc parę lat już poszło. A tak w ogóle, to się nigdy nie uczyłam w sposób typu szkoła, typu kurs, typu coś tam, no bo to jest jednak język słowiański i jednak podobny do naszego chociażby po części. I więc uczenie mi poszło łatwo, a poza tym jeszcze z muzyką disco polo to już w ogóle poszło mi bardzo łatwo, bo lubię ją i lubię nadal. Więc przy fajnej muzyce po prostu dobrze się uczy, aż żałuję, że podobnej muzyki nie ma u Holendrów. Ale to tak, to tak tylko wspomniałam, skoro już padło to pytanie. No to tak.

DJGraco

#226 ·

Transcription

No i nawet akcentu nie musiałaś sobie szkolić, bo ogólnie Słowacy mają bardzo podobny akcent do naszego, bo bardzo podobny i żeby po prostu, ja czasem mam wrażenie, że oni mają taki sam akcent jak my, tylko język jest troszeczkę inny i tyle. Nawet Ciesi nie mają takiego akcentu jak Słowacy, więc no.

adelcia

#227 ·

1 likes
Transcription

No więc właśnie, otóż to, znaczy nie, no na pewno tam jest gdzieś ten taki słowacki akcent, ale ja się tym specjalnie nie przejmuję, bo dla mnie jest ważne, żeby druga strona mnie zrozumiała, druga strona mnie zrozumiała, właśnie jedna litera i mamy słowackie słowo, i też żebym ja zrozumiałam drugą stronę i to się liczy. Jeżeli te dwie rzeczy są spełnione, to jakieś akcenty i takie tam, nie, przecież nie robię tego na profesjonalnym poziomie, więc aż tak się tym przejmować nie muszę.

biedrona333

#228 ·

Transcription

Powiem Ci, Adelcia, że jak właśnie słyszę tutaj, jak mówisz po polsku, to bardzo Ci dobrze to wychodzi. I nawet jakoś tak tego akcentu tak za bardzo nie słychać.

skrzypenka

#229 ·

Transcription

Witajcie! Boże, ale dziwne, że ja się tu nie pojawiłam jeszcze. No więc to ja, Skrzypeńka Linda, we własnej osobie. Boże, już dawniej to wszyscy znają, że nie ma co mówić o sobie. No, ale wszystko jest na blogu, tak w zasadzie, o mnie. Boże, jestem tak już przereklamowana, że ja nie mówię o sobie, znacie mnie zresztą. Chcecie, to możecie do mnie pisać.

Große Operndiva?

biedrona333

#230 ·

Transcription

Pewnie, że znamy.

czekoladka88

#231 ·

2 likes
Transcription

Cześć wszystkim. Ja mam na imię Monika. Jestem z okolic Stargardu, a być może od września ze Szczecina. Myślę, że sporo osób mnie tutaj kojarzy z grup WhatsAppowych, Facebooka czy Tintoka, na którego swojego czasu częściej zaglądałam. Od razu przepraszam za jakość, ale stary laptop i różnie to może być. Być może też będę musiała chwilę przerwać, bo lubią do mnie z nienacka do pokoju wpadać różne osoby, także żeby się nie nagrały niepotrzebne rzeczy. Co mogę o sobie powiedzieć? Nie wiem, nie wszystkich tutaj byłam w stanie przesłuchać, bo widzę, że tutaj już wątków całe mnóstwo powstało. Chociaż może nie wątków, a wiadomości w tym wątku. A jednak idzie to trochę dłużej niż przeglądanie. Przeglądanie tekstowych rzeczy. W wieku swojego się nie wstydzę. Trzydziestka mnie w tym roku stuknie. Od października w sumie mam zamiar rozpocząć studia. Co z tego wyjdzie, to zobaczymy. Taka rzecz się zrodziła stosunkowo niedawno. Przynajmniej na razie są dobre chęci. Zobaczymy, jakie będą skutki. A interesuję się muzyką. Trochę biernie, trochę czynnie. Czynnie w tym znaczeniu, że śpiewam, a przynajmniej próbuję. W śnie to wychodzi. A poza tym to bardzo sobie cenię aktywność fizyczną. Czyli jeżdżę na tondemie. Jak mogę, to wspinam się po górach. Zastosowanie bardziej wolę gór niż morze. Jakieś długie piesze rajdy, dobre książki. Chociaż z gatunkiem ciężko byłoby się określić. Ponieważ to wszystko zależy od nastroju. Od pory roku czasami nachodzą jakieś takie nostalgiczne momenty. To je się łapie za takie jakieś bardziej spokojne, obyczajowe książki. Choć chyba mimo wszystko... Lubię kryminały raczej z takich psychologicznych. Zresztą też i na tym kierunku mam zamiar śpiewać. Znaczy na psychologii i na kryminalistyce. No i co jeszcze? No na razie to tyle. Myślę, że jakoś się wtopię w to towarzystwo. Bo Altyna mam od paru miesięcy, ale dopiero od kilku dni zaczęłam go bardziej zgłębiać. Myślę, że... No, że warto. Pozdrawiam.

Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma
brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze.
Horace Mann

lukasz1993258

#232 ·

Transcription

No pewnie, że warto, bo Elten jest bardzo fajnym komunikatorem społecznościowym, więc jeżeli chodzi o mnie, to tylko mogę Ci życzyć bardzo miłego korzystania z Eltena, bo naprawdę portal tutaj się rozwija, bardzo dużo ciekawych osób tutaj jest. Można sobie trochę poczytać, bloga można prowadzić, także ja życzę miłego korzystania z Eltena, no i chyba jak na razie tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

czekoladka88

#233 ·

1 likes
Transcription

No ja muszę przyznać, że kiedyś też i na Klango byłam jakieś 5 lat temu, no ale jakoś wtedy do mnie to nie trafiło, nie bardzo się wciągnęło w to wszystko. No, to co Elten na mnie pozytywne wrażenie robi. Myślę, że raczej żadnych minusów póki co, czy tam negatywnych wniosków nie wyciągłam. Tyle tylko, że no nie kojarzę wielu osób albo mylą mnieniki, które się w jakiś tam sposób pokrywają. Kojarzę je z innych portali. Czy komunikatorów, a tu się okazuje, że pod tym nickiem kryje się ktoś kompletnie inny. Nie wszyscy w wizytówce też dodają w opisie imię i nazwisko, czy jakieś tam szczegóły, które mogłabym znać. No i to jest troszeczkę mylne, ale w końcu po to się tu jest, żeby się poznać, więc myślę, że z czasem przyzwyczaję się.

Zginęły wczoraj, pomiędzy wschodem i zachodem słońca, dwie złote godziny, każda wysadzana sześćdziesięcioma
brylantowymi minutami. Nie oferuje się żadnej nagrody, albowiem przepadły na zawsze.
Horace Mann

hryniek

#234 ·

1 likes
Transcription

Tak mi ładnie tu zaspamowaliście na tym wątku, że aż ja się nagram i przywitam Cię Adelciu, Czekoladko i Bratczyku. No i czego ja mam powyżyczyć? Ciekawych dyskusji, nawiązania nowych znajomości, czytania jak najwięcej wartościowych tekstów tutaj na blogach i ogólnie, żeby Wam się miło tutaj spędzało czas. I to chyba będzie na tyle. Trzymajcie się. Pozdrawiam.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

lukasz1993258

#235 ·

Transcription

Ja Ci powiem tak, może byłaś na Klango już w takim rozwoju, inaczej, może byłaś już na Klango w takim momencie, że już to Klango było praktycznie projektem umierającym, Zdeczka już 5 lat, to był chyba rok 2013, tak jak dobrze liczę. No to już wtedy jeszcze jako tako 4 rok osoby tam działały, aczkolwiek no było już ciężko, ale pewnie mogłaś już być właśnie w takim momencie, gdzie już naprawdę ten projekt umierał powolną śmiercią naturalną, aż jego śmierć nadeszła 2 miesiące temu, prawie, 24 sierpnia będzie 2 miesiące, więc może dlatego ten projekt do Ciebie nie przemawiał, a poza tym tam było większość opcji uszkodzone. Więc no chyba praktycznie każdego nowego użytkownika by ten projekt w tym wypadku w jakimś stopniu odstraszał, więc no niestety tak to wyglądało. Tutaj na Eltenie sobie spędzisz czas, to zobaczysz, naprawdę tutaj się wszystko dobrze rozwija, Dawid jest czujny, także naprawdę muszę powiedzieć, że jest dla Dawida wielki szacunek za to, co robi, a poza tym już jest o wiele więcej funkcji takich, których nigdy nie było w Klango, więc jeszcze raz życzę Ci miłego korzystania z tego portalu społecznościowego, bo jak dla mnie naprawdę warto z niego korzystać, ciekawe są tutaj wątki, zresztą sama się przekonasz, może i nie ma grup, ale grupy będą kiedyś, jak będzie. Może będzie trochę więcej, że tak powiem użytkowników, bo na chwilę obecną to nie ma sensu, włożyć grup, tak czy owak, posiedzieć sobie, to się przekonasz, że naprawdę warto tutaj uczestniczyć w tym portalu. Tyle ode mnie, no i pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Prof.Falkowicz

#236 ·

Transcription

Witaj czytelarsko, masz Moniko bardzo słodki nick, czytelarska88, bardzo słodki nick, taki czytelardowy. No, fajnie, że dołączyłaś do Atena, ja jestem Arek, i dzięki, jest gorąco i serdecznie.

biedrona333

#237 ·

Transcription

Witaj, czekoladko. Życzymy miłego korzystania z Eltyna.

hryniek

#238 ·

1 likes
Transcription

Ale czy to fajnie Biedrona wszystko tam purzy, po jednej stronie dysk, po drugiej wentylator, jak słyszę, w takim fajnym stylozie to zrobiło.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW

biedrona333

#239 ·

Transcription

Nou, fijne, fijne.

skrzypenka

#240 ·

Transcription

Dzięki Biedrona za przywitanie. To miłe, przynajmniej ktoś mnie powitał, mimo tego, że już się przereklamowałam.

Große Operndiva?
Poprzednia 12 / 16 Next