Forum

Poznajmy się

Forum mieszane

Poprzednia 11 / 16 Następna

Prof.Falkowicz

#201 ·

Transcription

Dzięki bardzo Łukaszu i Wam wszystkim. Bardzo się cieszę, że mogę być z Wami tutaj i mam nadzieję, że będę tutaj chodzić bardzo często. Dziękuję.

lirin

#202 ·

Transcription

Ech, Elten, Elten. Właśnie jestem sfrustrowany. Nagrałem wpis, całkiem konkretny, ale to historia ciekawa. No nic. Wskoczyłem na jakieś okienko, więc Elten postanowił, że się zminimalizuje, po czym go wyjąłem z paska ponownie, stwierdził, że nic nie nagrywałem, więc kliknąłem nagraj, zacząłem nagrywać i nagrywać i nagrywać i nagrywać, skończyłem, znaczy myślałem, że skończyłem, a jak zerknąłem to było nagraj ponownie, otwórz, jak dałem otwórz, okazało się, że nagle odtworzyło się to, co zacząłem nagrywać jeszcze przed tym. No tak. No nic. Zatem. Nagadałem się przed chwilą troszkę, więc teraz się troszkę też nagadam. Mam nadzieję, że nikogo z was tym nie zanudzę. Oczywiście ja zawsze mówię na pełnej improwizacji, niczego sobie nigdy nie szykuję, więc teraz również tak będzie i pewnie powiem pewne rzeczy inaczej niż chciałem je powiedzieć, ale myślę, że nic w tym zakonie będzie. Więc. Myślę, że wielu mnie zna. Nie wszyscy pewnie, ale jednak wielu mnie kojarzy. Jeszcze z Klango. To był... Byłem tym, tak, tym jednym z hejterów Klango. Miałem swoje powody oczywiście. Myślę, że dość logiczne, ale to w sumie nie jest dyskusja na teraz. To raczej inny temat. Co mogę o sobie powiedzieć? Dla tych, którzy mają problem z wypowiedzeniem Lirin, znam takich, uwierzcie mi. Jestem Tomek. Bardzo miło mi poznać tych, których nie znam. Pozdrawiam tych, których znam. Tych, których nie znam również pozdrawiam. Bo dlaczego nie? Co mogę powiedzieć o sobie? Tak naprawdę. Myślę, bo już przed chwilą miałem ten problem, jak mówiłem po raz pierwszy. I mniej więcej teraz wiem, co takiego chcę powiedzieć, natomiast nadal mam wrażenie, że to, co chcę powiedzieć, może być za długie albo za nudne. Ale spróbujmy. Od zawsze, odkąd pamiętam, zajmuję się muzyką. Mniej lub bardziej profesjonalnie. To już jest kwestia osobista. Natomiast głównie jestem, jak słychać, dębniarzem. Tak, jestem perkusistą. Ale zajmuję się również wokalem i śpiewam. Zdarza mi się popełniać coś takiego jak śpiew. Możecie to usłyszeć w moim awatarze. Chociaż nie wiem, czy chcecie krzywdzić swoje uszy. Więc robicie to na własną odpowiedzialność. Ostrzegałem, żeby nie było. Ostrzegałem. Oprócz muzyki jestem, myślę, dość znaną postacią, jeśli chodzi o scenę gamingową na świecie, o gry audio i o dostępność, czyli accessibility, o które bardzo walczę, jeśli chodzi o gry wideo. Bo i w gry wideo, i w gry audio gram od wielu, wielu lat. Myślę, że będą mnie kojarzyć ludzie, którzy śledzą Tyfla Podcast i moje podcasty na temat gier. I w ogóle myślę, że ludzie, którzy siedzą w tej tematyce. Jestem testerem. Testowałem wiele gier pod kątem dostępności, pod kątem grywalności, bo posiadam pewne doświadczenie. Ostatnimi czasy byłem testerem A Hero's Call, The Art of Side Games. Jestem również dźwiękowcem. Jestem również dźwiękowcem. Mimo, że nie mam takiej wiedzy i umiejętności, jak tutaj niektórzy może, którzy mogą się pochwalić naprawdę niesamowitym poziomem, to myślę, że ze mną nie jest aż tak źle. Poza tym ja zajmuję się bardziej dźwiękiem, jeśli chodzi o sound design do gier. Chociażby przyczyniłem się do tego, że dźwięków w grach typu Entombed i mam jeszcze troszkę innych rzeczy na koncie, ale nie ma się co tym przechwalać jakby, bo to nic takiego. A poza tym uwielbiam wszystko, co związane z krajem kwitnącej wiśni. Tak, jej, przepraszam, zaschło mi w gardle chyba trochę czy coś. Więc wszystko, co związane z Japonią mnie bardzo interesuje od historii Japonii, poprzez to wszystko, co się dzieje. Uwielbiam gry japońskie, anime, które teraz może nie, ale oglądałem bardzo wiele. Poza tym w ogóle uwielbiam ich podejście do wielu rzeczy. Co jeszcze? A propos Japonii właśnie. Cóż, no kiedyś nawet miałem taki okres w życiu, ileś lat temu to było, że ćwiczyłem walkę bronią białą. Tak czysto reakcyjnie w sumie. Potem jakoś to się skończyło. Taki epizod miałem w życiu. Oprócz tego oczywiście książki również czytam. Czytam książki również. Czytam książki różne. Jestem zdecydowanym zwolennikiem fantasy. Uwielbiam fantastykę. Dobrą fantastykę oczywiście. Bo w każdym gatunku, jak wiadomo, można wszystko albo spieprzyć, albo zrobić bardzo dobrze. Więc jestem bardzo wybredny. Ale nie zamykam się oczywiście na samą fantastykę. Uwielbiam psychologię. Uwielbiam kryminały. I myślę, że jeszcze wiele innych rzeczy. Nie omijam pozycji takich jak Paulo Coelho czy Umberto Eco. Także też sięgam po klasyki. Bardzo wiele jest naprawdę pięknych rzeczy. No oczywiście tutaj to jest oczywiście fantastyka. Ale to myślę, że warto wspomnieć. Wielu z moich polskich ulubieńców to zdecydowanie Wiedźmin nr 1. A zaraz obok niego może stawać w szranki niesamowity Jakub Wędrowicz. Przecudne postacie. Także naprawdę bardzo wiele rzeczy jest w moim życiu, którym się zajmuję. Które mnie interesują i kręcą poniekąd. I co jeszcze? Aha. Jeszcze teraz w tym momencie. Momencik. Moje włosy postanowiły zaprotestować. I wplątać się w moje słuchawki. A tak. Moje włosy tak jak ja żyją własnym życiem. Znaczy tak jak ja. Ja żyję po prostu tak jak mam ochotę żyć. Moje włosy wychodzą z tego samego założenia. Ktoś kto ma długie włosy wie mniej więcej z czym się to je. Z czym się to wiąże. Może bardziej co do włosów. Bo akurat nie związałem. Jest gorąco cholernie. No ale mam. Mam ze swoje. Tak mam ze swoje. Co jeszcze mogę powiedzieć? Żeby to nie przyciągało się w coś co brzmi okrutnie. Jest nudne. I w tym momencie właśnie śpicie. Mam nadzieję, że nie. Ostatnimi czasy zajmuję się również dubbingowaniem postaci w grach. Czyli tak zwany voice acting. I wychodzę z założenia, że trzeba w swoim życiu uczyć się ciągle coraz to bardziej nowych rzeczy. I nie zamykać na to co jest. I chyba też dlatego jakiś czas temu zacząłem grać na Harry'a. W ramonice ustnej również. Jeśli chodzi o muzykę. Gdyż uwielbiam bluesa. Chociaż muzyce nie zamykam się do bluesa. Absolutnie. Aczkolwiek myślę, że z takim. Z pewnością mogę stwierdzić, że z krwi i kości jestem typowym bluesmanem. To po prostu czuję w sobie i w duszy. Natomiast śpiewam i gram jazzowe rzeczy. Grałem w zespole progressive metal. Także naprawdę się nie zamykam na muzykę. Ambitną muzykę. Nie kręci mnie tylko wszech... Obecna niemal wszędzie. I jakoś tak bardzo popularna muzyka elektroniczna. Chociaż nie chodzi mi o dobrą elektronikę. Taką w moim oczywiście mniemaniu. A raczej wszystkie jeszcze typu techno, trends, house itd. To raczej nie są moje klimaty. Ja bardziej skupiam się na akustycznych brzmieniach. Bardziej melodyjnych. Niżeli sprawiających, że tam jak ja się często śmieję. Nikogo nie obrażając. Oczywiście absolutnie. To taka muzyka dla tych wszystkich naćpanych zombie. Gdzieś tam latających po parkietach. Ale to kwestia zdania. Kwestia podejścia. Szanuję ludzi, którzy tego słuchają i lubią. Oczywiście każdy może słuchać czego innego. Chyba, że słucha disco polon. To ja już o tym nie rozmawiam. Bo ja wolę rozmawiać o muzyce. Także jestem dość specyficzną postacią. Zbudowaną z wielu dziwnych elementów. Które właśnie składają się na taki dziwny obraz. Myślę, że to tyle. I tak już się to przeciągnęło. Jeju, to straszne. Jeśli będziecie chcieli coś wiedzieć. Porozmawiać. Będzie mi bardzo miło. I jeszcze tylko dodam na koniec. Jak tutaj powiedział Marchewa. Mój ulubieniec. Cześć Dariuszu. Pozdrawiam cię serdecznie. Mimo, że czasem cię nie lubię. Ale ty o tym wiesz. On wie o co chodzi. Nie będzie się gniewał. Może. A jak będzie to trudno. Tak cię pozdrawiam. Jak piszecie do mnie. To proszę was. Bez jakichś tam. Hej, co tam. Hej, co u ciebie. Albo jeszcze co gorsza. Jak niektórzy piszą. Hej, co u cebe. Już też się spotkałem z takimi. Spaczeniami językowymi. To była katastrofa. Ja wiem, że czasem trudno rozpocząć rozmowę. I czasami nie wiadomo. Jak się do tego zabrać. Ale wychodzę z założenia. Że ktoś kto będzie kreatywny. Znajdzie sposób. Kreatywność najważniejsza. Okej. No to wszystko. Chyba z mojej strony. Będziecie chcieli. Zerknijcie. Na awatar. Chociaż to na waszą odpowiedzialność. Ostrzegałem. Jakby coś. A tymczasem. Poszegnam się. Z wami. Słowami. Które ostatnio. Znaczy. Które są częścią. Tego co ostatnio nagrywam. Czyli akurat dubbinguję. Jedną postać w grze. Której jeszcze nie ma. Jeszcze dużo pracy. Ale nie mogę powiedzieć. Nic więcej. To tajemnica. Także. Nic nikt nie słyszał. Także pożegnam się. Z wami. Słowami. Peace and out. Trzymajcie się ciepło. W takim razie. I dziękuję za wysłuchanie. Tego mega nudnego. I długiego. Postu. Wpisu. Nagrania. Jakkolwiek to nazwiecie. Trzymajcie się. W takim razie. Hej.

biedrona333

#203 ·

Transcription

Witamy w naszej eltonowej społeczności i życzymy miłego korzystania.

Kosa12

#204 ·

Transcription

Witam Cię serdecznie Lirynie i zapraszam do korzystania z naszej eltenowskiej społeczności. Pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

DJGraco

#205 ·

Transcription

Ja również witam i fajnie, że dołączyłeś do naszej społeczności.

Bartek1

#206 ·

Transcription

No cześć Stomek, fajnie, że założyłeś Eltena.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

lukasz1993258

#207 ·

Transcription

A ja Ciebie kojarzę z Klango i to bardzo dobrze. Tam chyba jakieś wątki właśnie odnośnie gier zakładałeś, ale to mogę się teraz w tym momencie mylić. W każdym bądź razie Cię kojarzę z Klango, a więc witamy Ciebie na naszym pokładzie i życzymy abyś tutaj zaglądał coraz częściej, bo Elden się rozwija. De facto ma te swoje odpały, jak tutaj wspomniałeś, jeżeli chodzi o nagrywanie i wysyłanie wątków głosowych, bo się często tam zamraża, ale Dawid nad tym dzielnie pracuje i mamy nadzieję, że wraz z nadejściem nowego silnika te problemy, które jeszcze tam się zdarzają, zostaną definicjowane. Więc jeszcze raz witamy Ciebie na naszym pokładzie i życzymy bardzo miłego użytkowania Eldena. A nawiasem mówiąc, nie wiem czy zauważyliście, ale ostatnio coraz więcej osób powoli, bo powoli zaczyna się rejestrować na Eldenie i co najważniejsze zaczyna coraz więcej osób się wypowiadać na forum głosowym. Także jeszcze raz miłego użytkowania Eldena.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Bartek1

#208 ·

Transcription

Tak, ja z nim chodziłem do szkoły, jak ja już chcę. Chodziłem do Lubyźna, to on chodzi ze mną do szkoły, nawet w jednej ławce siedzieliśmy, to jest Tomek Tworek.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

Paulinux

#209 ·

1 likes
Transcription

Witam Juriję, bardzo fajnie, aż szlag by trafił. Bardzo fajnie, że z nami jesteś. No i chociaż Cię nie kojarzę, no to jednak takie głosy się rzadko spotyka. No jeżeli już ktoś taki głos ma, to zazwyczaj jest lekarzem albo muzykiem, więc znowu mi się potwierdza. No, no i życzymy miłego pobytu.

Happy hacking

johnson

#210 ·

Transcription

Witaj, witaj Tomaszu, tudzież Lirinie. Fajnie, że jesteś. Mam nadzieję, że będziesz ludziom pokazywał, opisywał raczej też tytuły. Mało niektórym znany od oczywiście świata gier konsolowych, czy ogólnie dla widzących. Z chęcią też czegoś wysłucham, bo jak wiadomo, ewentualnie może czegoś się dowiem sam, a propos czego szukałem, a przy okazji obejrzę sobie gameplay z tego. No i cóż, korzystaj człowieku jak najlepiej z tego LTN-a. Mam nadzieję, że nie pożałujesz, że będziecie tu z nami wszystkimi dobrze gadało. I pamiętaj jedno, że Jack i kawałek Slapshot rządzi. Z jakiej gry, to my wiemy. Ewentualnie mogę powiedzieć, że no niestety dla nas niedostępnej, a mianowicie Destruction Derby 2.

johnson

#211 ·

Transcription

Przepraszam jeszcze, że zanudzam Was wszystkich i Ciebie, Lirinie. Ze mną bywa czasami, że czegoś zapomnę i muszę dograć w następnym poście. Jeżeli masz jakieś kawałki, oczywiście z naszego rodzaju, z innych gier, które są lepsze od tego, co wymieniłem, jak najbardziej czekam od Ciebie na wiadomości, z chęcią posłucham. No i zobaczymy. Będziemy konwersować na ich temat.

Krepel88

#212 ·

Transcription

Również jestem bardzo ciekawy Twoich doznań jak chodzi o gry, Twojego doświadczenia, bardzo chętnie posłuchałbym co masz na ich temat do powiedzenia. No i życzę Ci wszystkiego najlepszego, żeby Ci się tutaj na Eltenie jak najbardziej podobało.

lirin

#213 ·

Transcription

Hej wszystkim, witam was, no i cóż no, słyszę tutaj też ludzi, których znam, kojarzę. W końcu się nagrywam teraz, bo mam chwilę, już po tym całym dniu mam dość, ale w końcu znalazłem czas, żeby sobie na spokojnie usiąść, otworzyć piwko i sobie pomyślałem, że w sumie to się odezwa, coś tam nagram. Co do gier, to może założę jakiś temat, zainteresowani po prostu dołączą, może powstanie jakaś dyskusja, no i cóż, tak, większość z was kojarzy tych, którzy odpowiedzieli po moim długim nagraniu. Dajcie mi spokój teraz, nagrywam. Co za ludzie, Jezu, nawet o pierwszej mogliby sobie darować. No nie ma, ale, tak. Coś miałem powiedzieć, tylko właśnie ktoś mi przeszkodził, ale to są. Okej. Paulino, ciebie nie znam, to znaczy nie kojarzę cię i pozdrawiam serdecznie. Co do głosów, nie wiem. Znam różnych ludzi i muzyków i nie tylko. Z głosami to jest bardzo różnie. Kurczę. Czekajcie chwilę, to są mi gardle. Kurczę. Dobre. I piwko miodowe. Bardzo dobre. No, w każdym razie. Co do głosów to bywa różnie. Czy muzycy mają zazwyczaj jakieś fajne głosy? Ciężko powiedzieć. Może ja się nie znam na głosach albo coś. Może coś w tym jest, może masz rację, kto wie, nie mam pojęcia. Także zostawiam Was z tą taką sobie nieuporządkowaną, w żaden sposób i chaotyczną wiadomością i trzymajcie się w takim razie, będę tutaj zaglądał co się dzieje ciekawego. No jak uznam, że mogę się odezwać, to się odezwę. Czasem wychodzę z założenia, że nie mówię jeśli nie mam nic do powiedzenia. Tak chyba jest lepiej. Zauważyłem Twój podpis Paulino, więc na zakończenie happy hacking. Dobra, może jednak lepiej nie. Jeszcze mnie zhakujesz czy coś, to może nie. Dobra. Dobra, to trzymajcie się. Dobrej nocy Wam życzę, bo tutaj, w sensie tutaj, no już jest noc jak to nagrywam, wiadomo. Także już wszyscy pewnie śpią, to ja jestem takim człowiekiem, który to raczej nie śpi długo. I który raczej śpi dwie, trzy godziny na dobę zazwyczaj. Więc tak, dobra. To ode mnie to wszystko. Trzymajcie się. Hej. Sayonara.

Paulinux

#214 ·

1 likes
Transcription

Cóż, co do happy hacking, to nie zamierzam to nahakować, bo nie jestem pewnym użytkownikiem, ale wynika on po prostu z tego, że jedna osoba na pewnej liście mailingowej się tak podpisuje i mi się spodobało, więc trochę odgapiłam. A jedynie, jeżeli chciałbyś się powymieniać dźwiękami, to ja będę chętna, bo też jestem takim zbieraczem dźwięków, nawet jeżeli zbierze się odpowiednia liczba programistów, to w pierwszej grze w moim życiu zrobię do niej dźwięki. No niestety też... To nie będzie było dla nich domów, no ale zawsze, więc jakby coś, to jestem otwarta na wszelkie wymiany handlowe. Pozdrawiam. Happy hacking.

Happy hacking

adelcia

#215 ·

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie. Nazywam się Adela, mieszkam na Słowacji. Lat mam prawie 38. Jestem osobą kompletnie niewidomą. Jeżeli o moje hobby jakieś tam chodzi, to przede wszystkim karuzele szeroko pojęte, aczkolwiek przede wszystkim jeżdżenie na nich i przede wszystkim są to karuzele objazdowych wesołych miasteczek. Czasem wpadam do jakiegoś tam stacjonarnego wesołego miasteczka, ale to bardzo rzadko. I drugim takim moim największym hobby to języki holenderski i polski. Kto gdzieś dogadam się z Wami jakoś. No i kto co chce jeszcze wiedzieć, to niech pyta. Tu w czacie, na prywa, no gdziekolwiek w zasadzie.

Bartek1

#216 ·

Transcription

Witam przy odejściu. Kojarzę Ciebie z klangą z wątku o programie Tapina Radu.

matid25

#217 ·

Transcription

Witajcie na pokładzie Eltena ci, co się przedstawili wcześniej, czyli witam Lilina, profesora Falkowicza i ciebie Angelu.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

DJGraco

#218 ·

Transcription

No cóż, witam bardzo serdecznie i mam nadzieję, że na Eltenie będziecie się podobać. Nie wszyscy to wiedzą, więc nie łapcie mnie za słowa. Jeżeli będziesz miał jakiś problem z klientem, to jest na forum Elten taki wątek, który nazywa się problemy. Jeżeli będziesz chciała testować bety, to jest również taki wątek odnośnie beta testów na tym samym forum. W sumie to nie powtarzałem, to pozostałem, ale uważam, że jednak taka podstawowa informacja gdzieś powinna być, bo znam taką jedną eltenowiczkę, która kurde nawet nie wiedziała, że taki wątek istnieje. Ale witam i mam nadzieję, że tam będziesz. Że będziesz. Mam nadzieję, że będziecie się podobało naszej społeczności.

Puszkin

#219 ·

Transcription

No cóż, teraz mi się właśnie udało przesłuchać tego wątku do końca, bo w sumie się przestawiałem, ale jakoś tak podrzuciłem wątek, a właśnie przed chwilą sobie nadrobiłem. Zatem witam wszystkich, których nie witałem na pokładzie. Może mnie też przywitacie, a może nie przywitacie. A że o sobie mówiłem, już co nieco, to już chyba mówił, nie będę więcej. Pozdrawiam serdecznie. Dziękuję.

wojtas

#220 ·

1 likes
Transcription

Witam wszystkich, którzy doszli. Cieszę się, że nowi użytkownicy coraz przychodzą na Eltena, oby tak dalej i oby Elten zyskiwał użytkowników, a niech tracił.

Poprzednia 11 / 16 Następna