Portale randkowe
Wróć do Związki i seks [18 plus]#61 tomasz
jak pod kontem dostempnosci dla niewidomych-Bado
#62 mucha
na windows nie jest dostępne
#63 mucha
na ipchone z tego co wiem to się da
#64 misiek
A co jest dla nas dostępne na pc?
#65 kamil33
zgadzam się z użytkowniczką
-- (tomasz):
jak pod kontem dostempnosci dla niewidomych-Bado
--
#66 tomasz
sympatja jest dostempna na przeglądarce w miare tzw: wyszukiwać osoby mozna ale nie działa zaznaczanie kryteriów:miasta z jakiego szukamy
#67 tomasz
ten link nie dziala
#68 waclawnh
Polecam portal My Dwoje, jest płatny ale i dostępny.
Moja druga połowa z którą jestem od czterech lat tam właśnie została znaleziona. Ciekawe bo spotykałem się z wieloma dziewczynami z tego portalu i tylko jedna z powodu braku wzroku nie miała ochoty się spotkać. Wyjeździłem się po Polsce spotykając się z różnymi kobietami ale warto było znaleźć tę właściwą. Obecnie mieszkamy z sobą już ponad 3 lata. Tylko trzeba mieć co zaoferować tej widzącej osobie. Mogę powiedzieć, że obecnie żyję w szczęśliwym związku. Kupiliśmy mieszkanie i żyje nam się idealnie.
#69 biedrona333
ten portal jest strasznie drogi
#70 MarOlk
Co ma pewnie tą zaletę,że na wstępie eliminuje się ściemniaczy. Płacą ci naprawdę zainteresowani.
#71 waclawnh
I o to chodzi, że jest drogi. Nie ma tam idiotów.
#72 waclawnh
Jak ma wam radzić osoba doświadczona, to najpierw idźcie do pracy, nauczcie się samodzielnie poruszać, znajdźcie sobie jakieś ciekawe zainteresowania tylko nie zainteresowania nazwijmy to niewidome i dopiero zacznijcie szukać drugiej połowy. Brutalna prawda jest bowiem taka, że żadna kobieta, czytaj normalna i sensowna kobieta myśląca o poważnym życiu nie będzie chciała faceta, który nie będzie w stanie zapewnić jej bezpieczeństwa chociażby egzystencjonalnego, faceta, który chociażby nie pójdzie jej do sklepu, gdy ona zachoruje, faceta, który w nocy wyjdzie po nią na autobus żeby czuła się bezpieczniej, no i oczywiście faceta zadbanego wizualnie, niekoniecznie w drogich ale schludnych ciuchach. Jeśli chodzi o kobiety to drogie Panie, dla mężczyzn liczy się wygląd, czułość i umiejętności, także jeśli nie umiecie zrobić jajecznicy, też nie będziecie pracować i do tego jesteście niezadbane, nie umiecie same chodzić to szanse znalezienia kogoś są marne.
Pozdrawiam
#73 zywek
Co to są antyniewidomkowe zainteresowania? Na ryby iść czy gdzie?? :D nie żeby mnie to interesowało, ale jestem jednak ciekaw, co to są niewidomkowe zainteresowania.
#74 papierek
Podejrzewam, że bardziej chodzi o coś takiego, żeby mieć o czym porozmawiać, a nie tylko o tym, co w świecie niewidomych i u niewidomych.
#75 waclawnh
Dokładnie tak.
#76 Zuzler
Ech, a to zaraz trzeba być niewidomiarzem, żeby o niczym nie umieć pogadać?
#77 waclawnh
Niestety wiele niewidomych osób nie potrafi rozmawiać o tematach nie związanych ze środowiskiem. Wałkują tylko tematy list dyskusyjnych, grup internetowych oraz zachowują się w sposób nieprzystający do społecznej rzeczywistości, chociażby narzekając tylko, że nie mogą znaleźć pracy, że to jest źle, że to powinno wyglądać inaczej. Niestety tak to wygląda u wielu osób. Niedawno widziałem Pana lat 40 kilka, z którym mama wchodziła do toalety i mówiła mu: „tutaj masz mydełko, a tutaj suszarkę, a muszla jest tu”. No przepraszam bardzo nie dziwi mnie, że ten Pan nie ma dziewczyny.
#78 kamil33
-ą przypadki związków zupełnie odwrotnych do tych o których piszesz więc ja bym się " kłócił " z twoją teorią .s (waclawnh):
Jak ma wam radzić osoba doświadczona, to najpierw idźcie do pracy, nauczcie się samodzielnie poruszać, znajdźcie sobie jakieś ciekawe zainteresowania tylko nie zainteresowania nazwijmy to niewidome i dopiero zacznijcie szukać drugiej połowy. Brutalna prawda jest bowiem taka, że żadna kobieta, czytaj normalna i sensowna kobieta myśląca o poważnym życiu nie będzie chciała faceta, który nie będzie w stanie zapewnić jej bezpieczeństwa chociażby egzystencjonalnego, faceta, który chociażby nie pójdzie jej do sklepu, gdy ona zachoruje, faceta, który w nocy wyjdzie po nią na autobus żeby czuła się bezpieczniej, no i oczywiście faceta zadbanego wizualnie, niekoniecznie w drogich ale schludnych ciuchach. Jeśli chodzi o kobiety to drogie Panie, dla mężczyzn liczy się wygląd, czułość i umiejętności, także jeśli nie umiecie zrobić jajecznicy, też nie będziecie pracować i do tego jesteście niezadbane, nie umiecie same chodzić to szanse znalezienia kogoś są marne.
Pozdrawiam
--
#79 Zuzler
No też się nie dziwię, acz sam wiesz, nie wątpię, że tego typu żenującą pomoc, zwłaszcza członkowie rodziny, oferują czy się to pacjentowi podoba, czy nie. A do tego w pewnym momencie życia się ludziom odechciewa walczyć z nieuniknionym. A potem mamy co mamy.
#80 papierek
Z tym narzekaniem to był bym ostrożny. Każdy ma na co narzekać i każdy narzeka. Wiadomo jednak, że jak się na randce będzie narzekać, to się nikogo specjalnie nie zachęci do siebie, ale to się tyczy wszystkich. No i koniecznie trzeba starać się skierować rozmowę na tematy nie związane z brakiem widzenia, typu jak sobie radzisz i jakim to jesteś bohaterem. Bo chemy być podziwiani za naszą osobowość, a nie za to, jakim jesteśmy super bohaterskim niewidomym.
-- (waclawnh):
Niestety wiele niewidomych osób nie potrafi rozmawiać o tematach nie związanych ze środowiskiem. Wałkują tylko tematy list dyskusyjnych, grup internetowych oraz zachowują się w sposób nieprzystający do społecznej rzeczywistości, chociażby narzekając tylko, że nie mogą znaleźć pracy, że to jest źle, że to powinno wyglądać inaczej. Niestety tak to wygląda u wielu osób. Niedawno widziałem Pana lat 40 kilka, z którym mama wchodziła do toalety i mówiła mu: „tutaj masz mydełko, a tutaj suszarkę, a muszla jest tu”. No przepraszam bardzo nie dziwi mnie, że ten Pan nie ma dziewczyny.
--