Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
A tego to akurat nie wiem, ale pewnie coś podobnego jst. Teoretycznie nie mają niby żadnych podstaw poza pełnoletniością, żęby wypuścić tkiego delikwenta. Ale nie wiem, bo nie jestem w innych ośrodkach, to nie powiem nic.
A ja w tym widzę problem, bo choć mam bardzo spoko rodziców, to godzi to w moją godność.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
hahaha a co może zrobić? Nie wypuszczą? Ja będę się o to kłucić, bo co jak co, ale takie instytucje w szczególności nie mogą dyskryminować i traktować dorosłych ludzi jak dzieci.
jóż bez przesady z tą godnością. Proste załatwienie sprawy i już. Jak będziesz myślała, że coś godzi w twoją godność i tak dalej to dwa lata bez wyjazdów mórowane i na zakupy tylko z wychowawczyniami.
nie wiem o mogą zrobić. Spróbuję zrobić coś takiego, jk skończę te 18 lat za te kilka m-cy. No ale mnie i tak wypuszczą, bo jak mówię, skończyłem orientację.
A może odwrotnie? Jakby więcej osób się zbuntowało, wytłumaczyło, że są osobami dorosłymi i odpowiadają same za siebie to nie byłoby tych durnych przepisów? Najlepiej zgadzajmy się na wszystko. Niech nam jako dorosłym rodzice podpisują zgody na wyjście, może też załatwiają sprawy w banku, bo tak łatwiej. Przykłady można mnorzyć.
Rozmawiałem już z osobami, które myślą tak jak ty i się zgadzam, że to tak nie powinno być, ale wiem, że nie zostanie to zmienione. Więc moim zdaniem chyba lepiej dać im głupią kartkę, mieć ich z głowy i spokojnie jeźdźić a nie walczyć przez kilka miesięcy tylko po to, żeby i tak trzeba było im przywieźdź to co chcą.
Ciekawe na jakim prawie się opierają. Może najlepiej dostarczyć wyrok z sądu o ubezwłasnowolnieniu :P
Ja jestem z Warszawy, więc w Laskach chyba internatu nie dadzą, ale skoro nie mam prawa sama dojeżdżać, to niech mi załatwią transport. Zawsze to lepiej wsadzić dupę i niech mnie wożą XD
A rozumiem. Jeszcze nie wiem do jakiego ośrodka będę się starała.
Ja tutaj chyba wyjątkowo zgadzam się z gadaczką w 100%. Co to znaczy rzeby ktoś opcy decydował za osoby pełnoletnie o tym czy i gdzie mają chodzić czy wyjeżdżać? Ja mówię, że jeśli nie jesteś ubezwłasnowolniony to mogą cię pocałować wiadomo gdzie. Ja byłem swego czasu w podobnej sytuacji i żałuję, że byłem tak głupi i prosiłem o podpis brata.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
This site uses cookies to enhance your experience.