Hm, no to ten, którego widziałam i który wyczyniał te skoki ważył 18 kilo i od właścicielki dowiedziałam się, że meincoony tyle ważą. Wyznam, że nie zaglądałam do ciotki wiki. :D
@Pates mi nie przeszkadza, bo mam ogromne biórko, to w zasadzie nawet biórkiem nie jest, tylko stołem roboczym na 1,5 ściany salonu :-D Tak więc miejsce dla kota się znajdzie, lubi wylegiwać się w kablach na takiej nadstawce, jak na razie tylko leży, nie gryzie. @Tygrysica akurat nawet specjalnie do wiki nie musiałem zaglądać, bo mainecoon to była pierwsza rasa kota, jaką rozważałem, ale jako, że ja i moja Monika jesteśmy kocimi debiutantami wybraliśmy raga ze względu na łagodniejsze usposobienie, no i akurat też aspekt wizualny miał tu znaczenie, choć akurat nie dla mnie. :)
a było go już kiedyś słychać w jakiejs twojej audicji? -- (midzi): @Pates mi nie przeszkadza, bo mam ogromne biórko, to w zasadzie nawet biórkiem nie jest, tylko stołem roboczym na 1,5 ściany salonu :-D Tak więc miejsce dla kota się znajdzie, lubi wylegiwać się w kablach na takiej nadstawce, jak na razie tylko leży, nie gryzie. @Tygrysica akurat nawet specjalnie do wiki nie musiałem zaglądać, bo mainecoon to była pierwsza rasa kota, jaką rozważałem, ale jako, że ja i moja Monika jesteśmy kocimi debiutantami wybraliśmy raga ze względu na łagodniejsze usposobienie, no i akurat też aspekt wizualny miał tu znaczenie, choć akurat nie dla mnie. :)
Gorzej, jak zeskoczy z taką na przykład pułką hm. -- (Tygrysica): Są koty, które ważą 17-19 kilo i też potrafią skoczyć na niczego się niespodziewającego sie, leżącego spokojnie na plecach człowieka. Meincoony, bo o nich tu mowa, lubią wdrapywać na wiszące pułki i szafki i lubią, oj bardzo lubią, z nich zeskakiwać.
Maleństwo takie śliczne zapewne. -- (midzi): @tygrysica Mainecoony ważą do 10 KG kocury i do 8 KG kotki, oczywiście, zdarzają się cięższe osobniki, ale to są raczej wyjątki, niż reguła. Jeśli chodzi o koci rekord, to: Rekordzistą pod względem wielkości (masy ciała) jest jak do tej pory kocur Himmi, należący do mieszkańca Queensland w Australii - Thomasa Vyse'a. Według doniesień zwierzak ważył aż 21,3 kg, miał prawie 1 metr długości, a jego wysokość w kłębie wynosiła 38 cm!
ja właśnie słucham takiej starszej audicji tyflopodcastu o adopcji kota. chyba z 5 lat stara audicjak, ale bardzo fajna. -- (midzi): @adelcia raczej nie. Ragdolle to mało wokalne koty, miauczą delikatnie i raczej wtedy, kiedy domagają się uwagi. Za to Freddie mruczy często i dużo.
A ja mam kota, który nie potrafi miałczeć a przynajmniej tak myśleliśmy do czasu gdy trzeba było jechać do weterynarza, ale tak w domu to miałczy bardzo cicho i wtedy wiadomo, że chce się bawić. Nawet o jedzenie nie miałczy tylko idzie do kuchni i tam siedzi albo klasycznie chodzi przy nogach.
Lili generalnie mruczy dość dużo i głośno, ale tylko z określonymi osobami w pobliżu. Jak jestem np ja i powiedzmy mama to spoko, ale jak zbliży się ktoś, komu nie ufa, albo poprostu nie zna to chociaż będzie wywalać się brzuchem do góry nie mruknie ani razu.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Moja Felka miałczy i mruczy prawie na wszystko i wszystkich. Kiedyś muszę nagrać jej miałczenie bo miałczy tak śmiesznie, piskliwie. Bedo tesz jak na pięcio kilogramowego kocura miałczy dość cienko.
A propo miałczenia to moja puchata kulka miałczy często w nocy, jak chce kontaktu z kimś, a nikogo nie ma, albo jak jest bardzo głodna, bo takto tylko łazi i pociera głową.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Mruczałka xd. Fajna taka mrucząca kuleczka. -- (pates): O proszę, dzisiaj Lili ma chyba tryb leniwca apsolutnego. Rozwaliła się u mnie na łóżku i nadstawia się do głaskania, a mruczy jak mały traktorek.
jak maly traktorek heheee ale nie nagrales? -- (pates): O proszę, dzisiaj Lili ma chyba tryb leniwca apsolutnego. Rozwaliła się u mnie na łóżku i nadstawia się do głaskania, a mruczy jak mały traktorek.
OOOOH, JAK GFAJNIE, KOLEJNA KOCIARA BEDZIE TU, ktora mozna bedzie poczytac co tam nowego itp. -- (Tygrysica): Właśnie narobiłam sobie smaka na meincoona i nie długo udaję się do Warszawy, do domu Futrzaków, gdzie mam zamiar zakupić kota.
--
This site uses cookies to enhance your experience.